[11 kolejka] Piast Gliwice - Ruch Chorzów 7.10.2013; 18:00
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: [11 kolejka] Piast Gliwice - Ruch Chorzów 7.10.2013; 18
Najważniejsze trzy punkty,
oczywiście błędy były, ale póki co nie przenoszą się one na bramki, a to nie może być kwestia przelewów, tylko głównie zmiany tormana, poprzestawiania obrony i nastawienia psychicznego co jest zasługą trenera.
Mecz ułożył się pomyślnie stąd może to Piast wydawało się prowadzi grę, ale praktycznie nie miał klarownych sytuacji ze swojej gry, a jedyne sytuacje Piasta brały się właśnie z naszych głupich strat i niecelnych podań, a że jest ich coraz mniej to Piast miał może jedną setkę i ze dwie groźne sytuacje. A u nas sam Starzyński miał więcej.
Dobre jest też, że coroz więcej chopów może zaczynać wierzyć, że jednak w ta bal potrafią przynajmniej przyzwoicie zagrać, wcześniej Figo, po meczach posuchy zagrał parę razy dobrze, dziś w miarę zagrał Janoszka dobrze Smektała.
Teraz czas na Pogoń, ale jest na to dwa tydnie, może ktoś wróci po kontuzjach, ale czy Kocian będzie mieszał w wygranym składzie.
Z Pogonią znów będzie pewnie ciężka przeprawa, bo ich styl na wyjazdach opiera się na defensywie i szybkiej kontrze, co dla nas zawsze było nie wygodne, ale jak pada pierwsza bramka to się potem sypią.
oczywiście błędy były, ale póki co nie przenoszą się one na bramki, a to nie może być kwestia przelewów, tylko głównie zmiany tormana, poprzestawiania obrony i nastawienia psychicznego co jest zasługą trenera.
Mecz ułożył się pomyślnie stąd może to Piast wydawało się prowadzi grę, ale praktycznie nie miał klarownych sytuacji ze swojej gry, a jedyne sytuacje Piasta brały się właśnie z naszych głupich strat i niecelnych podań, a że jest ich coraz mniej to Piast miał może jedną setkę i ze dwie groźne sytuacje. A u nas sam Starzyński miał więcej.
Dobre jest też, że coroz więcej chopów może zaczynać wierzyć, że jednak w ta bal potrafią przynajmniej przyzwoicie zagrać, wcześniej Figo, po meczach posuchy zagrał parę razy dobrze, dziś w miarę zagrał Janoszka dobrze Smektała.
Teraz czas na Pogoń, ale jest na to dwa tydnie, może ktoś wróci po kontuzjach, ale czy Kocian będzie mieszał w wygranym składzie.
Z Pogonią znów będzie pewnie ciężka przeprawa, bo ich styl na wyjazdach opiera się na defensywie i szybkiej kontrze, co dla nas zawsze było nie wygodne, ale jak pada pierwsza bramka to się potem sypią.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jak dla mnie fota sezonu. Brawo Neo !!!

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

- radzion
- Kontakt:
_BiADACZ_ pisze:a jo chciol zwrocic uwaga na stroje, gryfnie sie dzis prezentowali chopcy w tych modrych treskach i biolych galotkach, downo my w takij kolorystyce niy szpilali.
chyba kozdy to zauwazol, faktycznie to chyba lepiej wygladalo z tymi biolymi galotkami niz calkowicie na niebiesko,pytanie tylko skad ta zmiana (zapomnieli niebieskich, ktos to wymusil a moze to celowe (jesli tak to bomba) zagranie?
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Też chciałem na to zwrócić uwagę. Dla mnie jest to najlepsza kompozycja strojów.
Przede wszystkim duża odmiana i powiew świeżości w porównaniu do poprzednich kilku lat.
Co do meczu, żeby nie było tak różowo, to straszną kaszane gra Szyndrowski. Wiem że to niby nie jego pozycja, ale nie wiem czy naliczyłem 5 celnych podań. Wszystko do przodu bite na chama, z tyłu też po autach. Nie wspominając o kretyńskich kartkach. Szkoda że Helik i Gieraga wylecieli ze składu, bo jest to dzisiaj zdecydowanie najsłabsze ogniwo na boisku. Mam nadzieje że Kocian widzi też to, że słabo wygląda krycie przy stałych fragmentach gry. Ja wiem że tylko Stawarczyk jest wysoki, ale nie może być tak że przeciwnik wykonuje 10 rożnych i jest z tego 10 strzałów.
Świetnie Dziwniel, tak dzisiaj grają boczni obrońcy.
Malina, Surma, Smektała i Starzyński elegancko. Reszta jako tako.
Przede wszystkim duża odmiana i powiew świeżości w porównaniu do poprzednich kilku lat.
Co do meczu, żeby nie było tak różowo, to straszną kaszane gra Szyndrowski. Wiem że to niby nie jego pozycja, ale nie wiem czy naliczyłem 5 celnych podań. Wszystko do przodu bite na chama, z tyłu też po autach. Nie wspominając o kretyńskich kartkach. Szkoda że Helik i Gieraga wylecieli ze składu, bo jest to dzisiaj zdecydowanie najsłabsze ogniwo na boisku. Mam nadzieje że Kocian widzi też to, że słabo wygląda krycie przy stałych fragmentach gry. Ja wiem że tylko Stawarczyk jest wysoki, ale nie może być tak że przeciwnik wykonuje 10 rożnych i jest z tego 10 strzałów.
Świetnie Dziwniel, tak dzisiaj grają boczni obrońcy.

Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Znowu Ruchu boją się w Polsce. BRAWO!
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
Wreszcie strzelony tor z rożnego... Za Zielińskiego te krótkie rogi były porąbane a tu prosze nowy trener i w 2,3 tygodnie nauczył ich jakiś schematów rzutów rożnych . Największym wzmocnieniem tego sezonu jest Nasz trener ! brawo Janek Kocian !
-
- Kontakt:
Chopy, jakby ktos miol link do calego szpilu abo nagranie to dejcie znac na PW.
PozdRo
PozdRo
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Chyba nikt nie pochwalił Buchalika, myślę że będziemy mieli z niego pożytek na lata.
Dwie parady wczoraj - liga mistrzów...
Kończymy teoretyczną rundę z 4 słabszymi drużynami, 10 pkt jest w zasięgu.
Kończymy teoretyczną rundę z 4 słabszymi drużynami, 10 pkt jest w zasięgu.
Miłość jest najwyższą siłą wszechświata, to ona wprawia w RUCH
- radzion
- Kontakt:
tak na spokojnie odnosnie samego meczu:
Dziwniel - wiekszosc go tu chwali wiec i ja pochwale, swietnie wlaczał sie do akcji ofensywnych, od czasu Brzyskiego chyba nie mielismy obroncy ktory tak chetnie i skutecznie , szybko wlaczał sie do ataku, dobra szybkosc, dobra gra klepka , fajnie sie oglada jego gre, musi jednak jeszcze pocwiczyc nad wrzutkami w pole karne i bedzie zupelnie dobrze:
Starzynski - widac ze odzyl po odejsciu listonosza, kazdy staly fragment gry przez niego wykonywany to juz spore zagrozenie bo Filip nie wrzuca jakis balonow tylko gra mocna plaska i celna wrzutke, z gry rowniez co raz lepiej, teraz widac jak na dloni to co pisalem na poczatku sezonu, ze te krotkie rogi to byla porazka, z roznego nie ma co kombinowac tylko wrzucac celnie w pole karne, kto wie czy gdyby choc polowa tych krotkich rogow nie byla bita normalnie czy bysmy choc 2-3 punktow wiecej nie zdobyli
Malina i Surma - pelna profesorka, widac ze Malina chyba dobrze sie czuje w obronie, w koncu jest ktos kto potrafi opie... Stawarczyka ktory dzięki temu również gra lepiej. Surma rownież błyszczy w środku pola, potrafi rozegrac piłkę ale i ją odebrać, świetnie uzupełnia się z Babim. Dzięki temu że Malina gra w obronie to mamy w 2 kluczowych formacjach liderów, którzy wprowadzają spokój w grze i dyrygują całym zespołem. Najlepsze jest jednak to że nie widać po nich że łącznie maja ok 70 lat.
Tych 4 zawodników bym wyróżnił w szczególności. Reszta poprawnie - raz lepiej raz gorzej. Ważne jednak są 3 punkty i teoretycznie słabsze zespoły przed nami co nie oznacza że to będą łatwiejsze mecze. Zauważcie , że graliśmy 7 meczów z zespołami z pierwszej 8 i tylko z Jaga przegraliśmy choć uparcie będę twierdził, że to był sabotaż żeby pozbyć się listonosza. Nie przegraliśmy meczu z Wisła, Śląskiem, Lechem, górnikiem i Lechią, wygraliśmy z Legią i Piastem, czyli na 7 zespołów to 6 (oprócz Lechii) to czołowe zespoły poprzedniego sezonu. Jakie wnioski?Ano takie, że mimo całej tej biedy w klubie wciąż mamy zespół który może walczyć o górną połówkę tabeli. Skoro nie przegraliśmy z tymi zespołami nie patrząc też na ich problemy to możemy w tej lidze wygrać z każdym.
Teraz mamy przerwe w lidze i myślę, że Kocian dobrze przepracują z drużyną ten okres. W końcu będzie miał trochę więcej czasu, żeby poukładać ten zespół tak jak chce i tak jak pisze Spyru, zamieni te najsłabsze ogniwa.
Dziwniel - wiekszosc go tu chwali wiec i ja pochwale, swietnie wlaczał sie do akcji ofensywnych, od czasu Brzyskiego chyba nie mielismy obroncy ktory tak chetnie i skutecznie , szybko wlaczał sie do ataku, dobra szybkosc, dobra gra klepka , fajnie sie oglada jego gre, musi jednak jeszcze pocwiczyc nad wrzutkami w pole karne i bedzie zupelnie dobrze:
Starzynski - widac ze odzyl po odejsciu listonosza, kazdy staly fragment gry przez niego wykonywany to juz spore zagrozenie bo Filip nie wrzuca jakis balonow tylko gra mocna plaska i celna wrzutke, z gry rowniez co raz lepiej, teraz widac jak na dloni to co pisalem na poczatku sezonu, ze te krotkie rogi to byla porazka, z roznego nie ma co kombinowac tylko wrzucac celnie w pole karne, kto wie czy gdyby choc polowa tych krotkich rogow nie byla bita normalnie czy bysmy choc 2-3 punktow wiecej nie zdobyli
Malina i Surma - pelna profesorka, widac ze Malina chyba dobrze sie czuje w obronie, w koncu jest ktos kto potrafi opie... Stawarczyka ktory dzięki temu również gra lepiej. Surma rownież błyszczy w środku pola, potrafi rozegrac piłkę ale i ją odebrać, świetnie uzupełnia się z Babim. Dzięki temu że Malina gra w obronie to mamy w 2 kluczowych formacjach liderów, którzy wprowadzają spokój w grze i dyrygują całym zespołem. Najlepsze jest jednak to że nie widać po nich że łącznie maja ok 70 lat.
Tych 4 zawodników bym wyróżnił w szczególności. Reszta poprawnie - raz lepiej raz gorzej. Ważne jednak są 3 punkty i teoretycznie słabsze zespoły przed nami co nie oznacza że to będą łatwiejsze mecze. Zauważcie , że graliśmy 7 meczów z zespołami z pierwszej 8 i tylko z Jaga przegraliśmy choć uparcie będę twierdził, że to był sabotaż żeby pozbyć się listonosza. Nie przegraliśmy meczu z Wisła, Śląskiem, Lechem, górnikiem i Lechią, wygraliśmy z Legią i Piastem, czyli na 7 zespołów to 6 (oprócz Lechii) to czołowe zespoły poprzedniego sezonu. Jakie wnioski?Ano takie, że mimo całej tej biedy w klubie wciąż mamy zespół który może walczyć o górną połówkę tabeli. Skoro nie przegraliśmy z tymi zespołami nie patrząc też na ich problemy to możemy w tej lidze wygrać z każdym.
Teraz mamy przerwe w lidze i myślę, że Kocian dobrze przepracują z drużyną ten okres. W końcu będzie miał trochę więcej czasu, żeby poukładać ten zespół tak jak chce i tak jak pisze Spyru, zamieni te najsłabsze ogniwa.
- Lutz
- Kontakt:
Dużo lepi już grać niy bydymy, momy takich kopaczy jakich momy i przez pewien poziom niy przeskoczymy. Tym bardzi cieszom 3 punkty. Szkoda ino że teroz je ta zasmolono przerwa. Czamu Dziwniel zagroł dobry szpil ? Dyć gromy po niemiecku, a on sie wychowoł na niemieckim fussballu
COME ON NIEBIESCY !

COME ON NIEBIESCY !

-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
A zauważyliście jak trener Kocian przed laty wyśmienity obrońca poukładał obrone? To co zrobił z tymi zawodnikami po 6:0 to mistrzostwo świata.
Od 4 meczów obrona trzyma sie twardo, starciliśmy 2 bramki przypadkowe bo Śląsk z rykoszetu a Wisła ze stałego fragmentu po spalonym.
Jak obrona trzyma się twardoi to pozostałe formacje grają odważniej.
Od 4 meczów obrona trzyma sie twardo, starciliśmy 2 bramki przypadkowe bo Śląsk z rykoszetu a Wisła ze stałego fragmentu po spalonym.
Jak obrona trzyma się twardoi to pozostałe formacje grają odważniej.
Miłość jest najwyższą siłą wszechświata, to ona wprawia w RUCH
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
ja a szczególnie utwkiła mi w pamieci ta jak mu bal sie od klaty odbił po strzale i ja o ułamki sekundy wczesnij chycił niż szarżujący Portugalczyk. Sredni torman bez rewelacji jeśli na ta chwila jest to najlepszy torman Ruchu to strach pomysleć co poradza pozostali. Szyndrowki dobry do wybijania bali a co juz jaki bal dostoł to momentalnie w panice go wypierdaloł na aus abo przed siebie kulminacja tego było podanie na "jajca" do Surmy kaj nie wiedziec jakim cudownym sposobym tyn chop opanowoł tyn bal z taka gra to nie nadaje sie do 1-go składu zdecydowanie i nie zmieno tego fakt że to jak ktoś napisoł to nie jego pozycja otóz oswiadczam że to jego pozycja z Bełchatowa przychodził do nos jako boczny obrońca wczesnij u nos tyż na takij pozycji groł a na stoperze ostatnio był stawiany z musu i to że pora meczów na srodku obrony mu wylazło nie oznaczo ze to jego nominalno pozycja. Stawarczyk rece opadajom chop w ogóle nie czuje gry do tego dodac jego wysmientą "szybkość" i wyłazi obraz nędzy i rozpaczy, jeszcze 1-wszo połowa Stawarczyk ofiksowany przez jakiegoś z Gliwic i cało obrona nadążo za akcja a tyn to miołech wrażenie zę zamiast sie podczas tego biegu przybliżać do pola karnego to sie oddaloł a chop z Piasta z kożdym krokiem odstawioł go choby jakiś Bolt. Reszta obrony bardzo dobrze spokojny i pewny Malina i bardzo dobry Dziwniel i jak słusznie zauważył przedmówca takiego lewego od czasu Brzytwy my nie mieli. Bydą ludzie z Włodyki szkoda ze kontuzja, za dużo ogólnie tych kontuzji czyżby to wynik przygotowania do sezonu przez Zielińskiego? Zmiana Smektały tyż oki. Starzyński w koncu tyn chop jakiego chce sie ogladać i oklaskiwać. Surma - cieszy to ze jeszcze w tym wieku chop mo tyla ambicji i chęci do gry na takim poziomie bo umiejetnosci posiado spore (na naszo ligamulan pisze:Chyba nikt nie pochwalił Buchalika, myślę że będziemy mieli z niego pożytek na lata.

jo tam nie widza żodnyj cudownyj ręki to efekt nowej miotły i tego że w Białymstoku był sabotaż a na konta grajków wpłyneło trocha grosza.mulan pisze:A zauważyliście jak trener Kocian przed laty wyśmienity obrońca poukładał obrone? To co zrobił z tymi zawodnikami po 6:0 to mistrzostwo świata.
tu tyż pi***oli trzy po trzy no chyba że gro na podwyższenie morale zawodników bo obrona nie była monolitym, błedów indywidualnych było nie mało a Piast mioł w pi*** sytuacji tak na szybko akcja w 1 abo 2 minucie i na milimetry niecelny strzał Portugala jakby to wlazło to 3 pkt dopisuje sie Piast a nie my.Jan Kocian (trener Ruchu) pisze: - Na mecz z Piastem przygotowaliśmy się dobrze taktycznie. To spotkanie nam dobrze wyszło pod tym względem. Nasza defensywa była bardzo silna, nie robiliśmy błędów.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!
-
- Kontakt:
Lutz pisze:Dużo lepi już grać niy bydymy, momy takich kopaczy jakich momy i przez pewien poziom niy przeskoczymy
Lutz, nie zgadzam się. Mamy kilku młodych zawodników i tylko od nich samych zależy co osiągną. Do pełni szczęścia mi się tak bardzo po cichu marzy, że wśród tych młodych rozkwitnie talent jakiegoś super killera, na miarę chociażby Piecha. Wobec braku funduszy i zakazu wysokich wynagrodzeń w obecnym stanie klubu to byłby naprawdę wielki sukces sportowy, który pomógłby wyjść z marazmu biznesowego.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
- Kontakt:
Na prawo obrona pewnie wroci Konczkowski, a na srodek juz wrocil konkrent - Mrowiec i Sadlok (on te moze naciskac na Dziwniela. Jest jeszcze Brodzinski, ale to chyba nie ten format...
Nie chca nikomu odbierac dobrego wystepu, ale Smektala miol te rajdy grajac przeciwko Klepczynskiego, czyli raczej wolnego i malo zwrotnego pilkarza. Podobnie Dziwniel miol za zadanie pilnowac glownie Dytko, wiec miol trocha luzu i mogl isc do przodku. Oczywiscie to nie znaczy, ze nie widac postepu, szczegolnie u Dziwniela, ktorego najbardzi zapamietolch z meczu z Lubinem, kaj ledwo co przeszed polowa i jakby mu prad odcinalo i nie wiedziol co robic. Oby ten mecz pokazywol prawdziwe oblicze.
Mom nadzieja, ze tez na skrzydlach zacznie sie rywalizacja (na lewym Ecik i Zieniu, ktory mom nadzieja powroci do gry i bydzie walczyc, bo ostatnio to przecietnie wygladalo. Mom nadzieja, ze strach przed koncem kariery wyzwoli z niego trocha motywacji by walczyc i cieszyc sie ostatnimi chwilami jego kariery - z tym strachem mom na mysli mecz w zabrzu kaj bylo podejrzenie, ze wiezadla poszly)
Kwiatkowski moze i walczyl, ale wg mie jeszcze kondycyjnie duzo do zrobienia - przy faulu co Martinez dostol zolto widac bylo, ze nie mo sily - inaczej by mu bez problemu uciekl
Nie chca nikomu odbierac dobrego wystepu, ale Smektala miol te rajdy grajac przeciwko Klepczynskiego, czyli raczej wolnego i malo zwrotnego pilkarza. Podobnie Dziwniel miol za zadanie pilnowac glownie Dytko, wiec miol trocha luzu i mogl isc do przodku. Oczywiscie to nie znaczy, ze nie widac postepu, szczegolnie u Dziwniela, ktorego najbardzi zapamietolch z meczu z Lubinem, kaj ledwo co przeszed polowa i jakby mu prad odcinalo i nie wiedziol co robic. Oby ten mecz pokazywol prawdziwe oblicze.
Mom nadzieja, ze tez na skrzydlach zacznie sie rywalizacja (na lewym Ecik i Zieniu, ktory mom nadzieja powroci do gry i bydzie walczyc, bo ostatnio to przecietnie wygladalo. Mom nadzieja, ze strach przed koncem kariery wyzwoli z niego trocha motywacji by walczyc i cieszyc sie ostatnimi chwilami jego kariery - z tym strachem mom na mysli mecz w zabrzu kaj bylo podejrzenie, ze wiezadla poszly)
Kwiatkowski moze i walczyl, ale wg mie jeszcze kondycyjnie duzo do zrobienia - przy faulu co Martinez dostol zolto widac bylo, ze nie mo sily - inaczej by mu bez problemu uciekl