Frekwencja na meczach Ruchu Chorzów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Harpo
Kontakt:

#61 Post autor: Harpo » 18 sie 2009, o 15:20

Wilus pisze: doszli do wniosku, ze dzien meczu powinien byc okazja do spotkania sie rodzin na obkiektach Ruchu.
Jasne, a na pewno nie przyjdą jak mu koleś będzie ryczał do ucha" ŚPIYWAĆ K..A!!! Kajśćie som - na pogrzebie?!?! JAK WOM SIE NIY CHCE, TO WYPIERD...Ć !" :zly:
"Akcja" powtarza się nagminnie, bynajmniej nie w "ultrasowych" i "szalikowych" sektorach.
Połowa ludzi chce w spokoju oglądać szpil.

Wiem, zaraz posypią się gromy, ale tak jest PRAWDA.
Kultura na Ruchu często jest na bakier. ZBYT często :/
Dopóki jeden gamoń z drugim nawalonym nie zdadzą sobie z tego sprawy, dopóty na Cichej będzie max 8 tys. kibiców. Howgh.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#62 Post autor: wolfik » 18 sie 2009, o 16:44

Obecnie naszym głównym problemem są identyfikatory. Jak ktoś nie ma id to koszt pierwszego meczu to 35 zł. Dużo. Za dużo.

Ale nie ma co liczyć na nasz zarząd. Byle tylko klub w końcu nie przeszkadzał to sami przyciagniemy ludzi i będziemy wreszcie regularnie zapełniać Cichą.

Nie wydaje mi się, że to chamstwo jest decydującym czynnikiem odpychającym ludzi ze stadionów. W zeszłym sezonie zdecydowanie najwyzsza frekwencja była z Górnikiem i Lechem w PP. Czyli na meczach, o których wiadomo było, że sa to mecze podwyzszonego ryzyka i będzie sporo bluzgów. Ale zgadzam się, że powinnismy budować nasz pozytywny wizerunek. I jest coraz lepiej, w tym sezonie nie było zadnych bluzgów na kibiców przyjezdnych. A gdy z Arką ludzie zaczęli śpiewać o Górniku i Gieksie słychać było pojedyncze gwizdy. Myśle, że i to wyeliminujemy.

Druga sprawa to zachowanie poza stadionem. Jak tu juz ktos napisał jak jesteś w barwach to świadczysz o swoim klubie. Gdy fc jedzie na mecz to starsi powinni pilnowac porządku. Swego czasu wracałem busem z Cichej z Mikołowem. I jakiś małolat wyrzucił przez okno flaszke po piwie. Reakcja starszych była błyskawiczna i młody dostał ostrą zjebke. W przyszłości na pewno pomysli kilka razy zanim bedzie chciał zakozaczyć przed kumplami.

Duży problem to jak ruszyć mieszkańców Chorzowa. Zbiórki dzielnic to dobry pomysl. Przed Arką były zdaje się w Hajdukach, na Cwajce, Starym, Klimzowcu. Jak one wyszły? A może kiedyś przed meczem zorganizować jakieś wielkie przejście kibiców przez Wolke.

Co do plakatów mamy teraz taki w zasadzie jubileuszowy nostalgiczny sezon. Więc możesz też róbmy plakaty takie z dawnych lat. Coś takiego
Obrazek
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

Tomek
Kontakt:

#63 Post autor: Tomek » 18 sie 2009, o 16:54

zaglebie-lubin.pl pisze: Zagłębie Lubin przygotowuje kolejną akcję, mającą na celu budowanie pozytywnego wizerunku klubu wśród kibiców. Wszystkich fanów zapraszamy na czwartek, o godzinie 10.00 spotkamy się z Wami w Centrum Prasowym. Każdy sympatyk Miedziowych będzie miał okazję zobaczyć Zagłębie od przysłowiowej „kuchni” czy zadać nurtujące pytania osobom pracującym w klubie. Dziesięciu szczęśliwców wygra zaproszenia na piątkowy mecz Zagłębia Lubin z Ruchem Chorzów.

W programie:

- konferencja prasowa z udziałem kibiców, to fani wcielą się tym razem w rolę rzecznika i trenerów
- zapoznanie z klubowymi trofeami
-wizyta na poziomie szatni
- zwiedzanie Dialog Areny
- niespodzianka
tak oni przyciągają kibiców

kempes69

#64 Post autor: kempes69 » 18 sie 2009, o 17:04

jak żeście sie skumali z Gorzelikiem i jego RAŚ to macie teraz niską frekwencje ,ludzie niechcą słuchać antypolskich haseł które są wiecznie powtarzane w stosunku do klubów przyjezdnych.

Awatar użytkownika
ch-R

#65 Post autor: ch-R » 18 sie 2009, o 17:11

kempes69, Teroz żeś mnie rozbawił do łez :rotfl: Jeszcze nigdy ale to nigdy nie słyszałem żeby ktoś mi powiedzioł że nie chodzi na Ruch bo tam krzyczą na goroli :rotfl:
Zrób szybko edycja posta bo sie ośmieszosz :wstyd:
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#66 Post autor: Patton » 18 sie 2009, o 17:17

A moze to jest jakis argument w tej dyskusji? Podobnie jak przeklinanie przez osoby od ktorych zalezy sila naszego dopingu. Kazda osoba wiecej, czy to jedna, czy 5, czy 100 to frekwencja wieksza. Trzeba naprawde to przeanalizowac i wyciagnac jakies wnioski, bo mozna sie smiac z zaboli, ale ich frekwencja to rewelka, naprawde... :zawstydzony:
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

kempes69

#67 Post autor: kempes69 » 18 sie 2009, o 17:22

ch-R pisze:kempes69, Teroz żeś mnie rozbawił do łez :rotfl: Jeszcze nigdy ale to nigdy nie słyszałem żeby ktoś mi powiedzioł że nie chodzi na Ruch bo tam krzyczą na goroli :rotfl:
Zrób szybko edycja posta bo sie ośmieszosz :wstyd:

ja nie pisze o wyzywaniu goroli, ale o hasłach antypolskich a to jest różnica
Ostatnio zmieniony 18 sie 2009, o 17:23 przez kempes69, łącznie zmieniany 1 raz.

Mevan
Kontakt:

#68 Post autor: Mevan » 18 sie 2009, o 17:22

Tak naprawde to nikogo nie obchodzi(albo malo liczbe ludzi) czy spiewamy antypolskie hasla (choc ostatnio tych nie slyszalem, wiec nie wiem o co chodzi :zdziwko: ). Duzo bluzg na Ruchu tez nie ma.
Tak jak pisalem wczesniej: stadion, bezpieczenstwo, gra o puchary, inwestor, tansze id, spokoj w banach i autobusach (nie mowie, ze po wygranej nie mozna pospiewac, ale po co walic w szyby itd. albo bluzgac po zwyciestwie wszystkie kluby [jak po meczu z arka jadac 20]) i wtedy o publicznosc mozemy byc spokojni tak jak w Poznaniu.

Ale jak teraz zachecic chopow w wieku 14-30, ktorym zadne bluzgi nie przeszkadzaja, maja blisko na stadion, a chodza tylko na Legie czy Lech.

Awatar użytkownika
ch-R

#69 Post autor: ch-R » 18 sie 2009, o 17:28

kempes69, A o jakich hasłach antypolskich ty piszesz bo albo jo łaża kajś nie wiadomo kaj a myśla że na Cicho ?!
A to co Patton, pisze to jest recht nie ma nic bardziej chamskiego jak młynowy i to przez mikrofon krw**i ciepie tak było np finał PP nie którym to bardzo przeszkadzało szczególnie tym co przyszli z bajtlami.
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

bogas1985

#70 Post autor: bogas1985 » 18 sie 2009, o 18:14

Ale nasi kibice byli zawsze trudni do zrozumienia. W latach 70 to nasza frekwencja wygladala (wg encyklopedii Fuji) mniej wiecej tak 40 000, 25 000, 35 000, 3 000, 5 000, 30 000. I tak w kolko.

W takim sezonie 1973/74 roznica miedzy najwyzsza a najnizsza frekwencja na domowym meczu Ruchu wyniosla 80 000 !!!. Najwiecej bylo na Gwardii Warszawa (85 000), najmniej na Odrze Opole (5 000). Przy okazji rabnelismy wtedy jeszcze 50 000 z Lechem, 40 000 z Gornikiem, 35 000 z LKS, 30 000 z ROW-em oraz nedzne liczby z Wisla, Legia, Slaskiem i Zaglebiem W. (w kazdym meczu ponizej 10 000)

My zawsze chodzilismy w kratke i chyba mamy to we krwi :rotfl:

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#71 Post autor: Scypion » 18 sie 2009, o 19:04

kempes69 pisze:jak żeście sie skumali z Gorzelikiem i jego RAŚ to macie teraz niską frekwencje ,ludzie niechcą słuchać antypolskich haseł które są wiecznie powtarzane w stosunku do klubów przyjezdnych.

Mam odmienne zdanie. Uwazam, ze dzieki stalemu podkreslaniu slaskosci zyskujemy opinie klubu najbardziej slaskiego i wyjatkowego w swej wyrazistosci ideologicznej to spory kapital, ktory mozna zdyskontowac przy odpowiednich ruchach. W calej masie klubow nijakich Ruch jest jedynym w Polsce klubem wyrazistym ideologicznie, najbardziej wrosnietym w tradycje regionu, ktory reprezentuje. Porownywalna sytuacja jest w przypadku Barcelony, Bilbao i kiedys Celitcu i Rangersow. Trzeba podciagnac kulture kibicowania Ruchowi, zarowno na stadionie jak i poza nim, a wtedy moze zacznie sie o nas lepiej pisac. A to poczatek tworzenia mody na Ruch.

Krzymp
Kontakt:

#72 Post autor: Krzymp » 18 sie 2009, o 19:30

Wczoraj byłech na rozmowie w przedszkolu bo mój bajtel ( 6 lat ) , z którym chodza na mecze zaczął wykrzykiwać w przedszkolu , jak to ujęła Pani Dyrektor " brzydkie określenia o PZPN "

Ciekawe kaj on to usłyszoł......?

michal.p59
Kontakt:

#73 Post autor: michal.p59 » 18 sie 2009, o 20:24

Krzymp pisze:Wczoraj byłech na rozmowie w przedszkolu bo mój bajtel ( 6 lat ) , z którym chodza na mecze zaczął wykrzykiwać w przedszkolu , jak to ujęła Pani Dyrektor " brzydkie określenia o PZPN "

A to już Twoja sprawa, żeby uświadomić dziecku, że PZPN jest zły, ale w przedszkolu nie wolno o tym krzyczeć:PP

Awatar użytkownika
jalboss
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#74 Post autor: jalboss » 18 sie 2009, o 21:11

Scypion pisze:
kempes69 pisze:jak żeście sie skumali z Gorzelikiem i jego RAŚ to macie teraz niską frekwencje ,ludzie niechcą słuchać antypolskich haseł które są wiecznie powtarzane w stosunku do klubów przyjezdnych.

Mam odmienne zdanie. Uwazam, ze dzieki stalemu podkreslaniu slaskosci zyskujemy opinie klubu najbardziej slaskiego i wyjatkowego w swej wyrazistosci ideologicznej to spory kapital, ktory mozna zdyskontowac przy odpowiednich ruchach. W calej masie klubow nijakich Ruch jest jedynym w Polsce klubem wyrazistym ideologicznie, najbardziej wrosnietym w tradycje regionu, ktory reprezentuje. Porownywalna sytuacja jest w przypadku Barcelony, Bilbao i kiedys Celitcu i Rangersow. Trzeba podciagnac kulture kibicowania Ruchowi, zarowno na stadionie jak i poza nim, a wtedy moze zacznie sie o nas lepiej pisac. A to poczatek tworzenia mody na Ruch.
Wszyscy wokoło otwierają sie na świat a my chcemy zamknąć sie w enklawie?
Zwróc tylko uwagę, że to kibice podkreślają swoją śląskośc ale nie klub.

A co do frekwencji to wina lezy wszędzie: po trosze kiepski produkt, słaby marketing, słaba baza boiskowa i infrastruktury dla kibiców (wc, żarło, picie itp.), różni kibice - lepsi i gorsi, kulturalni i lejący obok toitoia, itd.
Poza tym większość z nas naogląda się bundesligi, primiera division czy innych lig zagranicznych i od razu chce aby nasi piłkarze grali jak Kaka, Tevez czy inny Ronaldo.
A tu niestety ani stadion, ani piłkarze ani kibice nie z tej ligi...
Wymagajmy najpierw od siebie a potem od innych

Krzymp
Kontakt:

#75 Post autor: Krzymp » 18 sie 2009, o 21:27

michal.p59 pisze:
Krzymp pisze:Wczoraj byłech na rozmowie w przedszkolu bo mój bajtel ( 6 lat ) , z którym chodza na mecze zaczął wykrzykiwać w przedszkolu , jak to ujęła Pani Dyrektor " brzydkie określenia o PZPN "

A to już Twoja sprawa, żeby uświadomić dziecku, że PZPN jest zły, ale w przedszkolu nie wolno o tym krzyczeć:PP
Nic prostszego

ODPOWIEDZ