Ruch - Jaga

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
maciek73

#586 Post autor: maciek73 » 15 paź 2006, o 15:57

Spóbujmy na serio oszacować frekfencja po sektorach:
Trybuna 1.300 (komplet)
Jedynka 850 siedzących (komplet) + 4 (na dole i na górze) rzędy i przejścia min. 500 + 500 do Jagielloni = 1.850
Jagiellonia max. 50
Trójka 550 siedzących + ok. 250 stojących = 800
Prosta 1.700 siedzących + 4 rzędy i przejścia min. 1.000 = 2.700
Młyn 700 siedzeń + 4 rzędy ok. 600 = 1.300
Dziesiona (nabita na max) 1.400 siedzeń + 4 rzędy i przejścia ok. 1000 + ok 500 pomiędzy rzędami = 2.900
Razem = 10.900 +/- 10%

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#587 Post autor: gerhat » 15 paź 2006, o 16:43

NIE STRASZNY NAM PORAZKI SMAK!!
To słowa Pattona, które mówią wszystko.

Tym co biadola na trenera i zawodników że przegrali my z jakimiś Rusami, Białorusinami, symulantami, bo wreszcie się nadarzyło ponarzekać przypominom, że w poprzedniiej rundzie Ruch grajacy praktycznie o nic po wodza tego samego trenera wygroł z walcząca o awans Jagą, któa mimo to nie załamała się i zagrała w barażach.
Mom nadzieja że nasi zawodnicy po tej porażce nie okaża się cipami jak Ci biadolący i nadal beda wierzyć w to co robią i zdobęda kolejne 3 pkt.

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#588 Post autor: radzion » 15 paź 2006, o 16:59

to moze i jo napisza pora slow juz zupelnie na spookojnie

na poczatku, tuz po meczu bolch starsznie nerwowy!jak mozna bylo nie wykorzystac tylu sytuacji, po obejrzeniu tego w tv zech sie jeszcze bardziej wku...,no aletzreba tez spojrzec na to z 2 strony!napewno wielka szkoda tych straconych pounktow bo reszta nos goni, jednak mysle ze ta porazka bardzo dobrze wplynie na gre naszych zawodnikow w kolejnych spotkaniach, tak samo jak to bylo po przegranej na Sosnowcu!wtedy zaczela sie ta super seria 7 zwyciestw!mysle ze jestesmy w stanie wygrac wszystkie spotkania do konca rundy (ligowe) zostaly 4 spotkania i uwazam ze tzreba zdobyc w nich 10-12 punktow, jest to napewno mozliwe!

kolejna sprawa!Wleciual musi cos zrobic z atakiem, nie mzoe byc tak ze zawodnicy marnuja w ktorym,s z kolei spotkaniu tyle sytuacji!Mysle ze dobrym rozwiazaniem byloby posadzenie na 1 mecz na lawie Mikiego a wpuszczenie Pepe od poczatku!Przemek Ludzinksi tez powinien zacac mecz na lawce,lepiej gra jako dzoker!zreszta akurat w 2-3 ostatnich spotkaniach to on byl najslabszym zawodnikiem naszego zespolu!po to jest szeroka kadra zeby zrobic jakies zmiany!

Gra zespolu napewno nie byla zla jednak brakowalo wykonczenia!slabszy mecz zagral Grzybek (nie pisze ze slaby tylko poirownujac z poprzednim,i spotkaniami to slabszy)
Seba troche zaspal przy bramie, mogl wychodzic wczesneij!jednak tak jak nie wieszalem psow na Pasniku tak nie byda na Nowaku!skoro broni Seba to w chwili oebcnej to znowu on jest w lepszej dyspozycji!

cozrobic zeby wygrac ze Stala?jedyna szansa na spokojny przebieg meczu jest szybkie stzrelenie bramy!bo potym bedzie strasznie ciezko!ale rowniez tzreba uwazac zeby nie skonczylo sie to tak jak z Lomza!

nam nie pzoostaje nic innego jak wierzyc w to ze zespol w ciagu tygodnia odbuduje sie i w kolejnym, spotkaniu wygro (skuli mie to moze byc 1-0 z brama w 95 minucie, dla nas w tej chwili najwazniejsze sa punkty!

Radosny89

#589 Post autor: Radosny89 » 15 paź 2006, o 17:09

1 powiem szczerze ze tyle ludu co na jadze to niewidziałem nigdy :) 8)
2 opRawa najzajebistsza w moim życiu, bRawo NU !!!!!!!!!!!11
3 co dalej meczyk był na wysokim poziomie ale prawie dostałęm nerwicy jak widziałem mikiego w ataku :/ ten chop biego, walczy ale bramek to zapomnioł jak sie strzelo :/ :cry:
4 publiczność wspaniała, do samego końca my byli z drużyną
5 poprostu tylko gdyby my wygrali to byłby najzajebistszy mecz na jakim kiedykolwiek zech był

pozdRo dla wszystkich co tam byli i tych co tam być niemogli ! 8)

maciek73

#590 Post autor: maciek73 » 15 paź 2006, o 18:24

Jak przegrali na Andrajchu to potem 6 szpilów pod rząd wygrali, może ta porażka dobrze wpłynie na zespół, mino wszystko momy silniejszo drużyna niż Jaga czy Hydrobudowa. Nie jest źle, ludziom odpierdalo, mojom takie wymaganie, że liga mistrzów by ich nie zadowoleła

bogas1985

#591 Post autor: bogas1985 » 15 paź 2006, o 18:30

maciek73 pisze:Jak przegrali na Andrajchu to potem 6 szpilów pod rząd wygrali, może ta porażka dobrze wpłynie na zespół, mino wszystko momy silniejszo drużyna niż Jaga czy Hydrobudowa. Nie jest źle, ludziom odpierdalo, mojom takie wymaganie, że liga mistrzów by ich nie zadowoleła
nie od dzis wiadomo ze mamy chyba najbardziej wymagajaca publicznosc w Polsce. Wiedza o tym zawodnocy i nie mozna im odmowic ambicji. Oni tez sa wsciekli ze nie wygrali i jestem pewien ze w nastepnym meczu zagraja na 200% mozliwosci

Awatar użytkownika
viktor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#592 Post autor: viktor » 15 paź 2006, o 19:18

bogas1985 pisze:
maciek73 pisze:Jak przegrali na Andrajchu to potem 6 szpilów pod rząd wygrali, może ta porażka dobrze wpłynie na zespół, mino wszystko momy silniejszo drużyna niż Jaga czy Hydrobudowa. Nie jest źle, ludziom odpierdalo, mojom takie wymaganie, że liga mistrzów by ich nie zadowoleła

nie od dzis wiadomo ze mamy chyba najbardziej wymagajaca publicznosc w Polsce.
Wiedza o tym zawodnocy i nie mozna im odmowic ambicji. Oni tez sa wsciekli ze nie wygrali i jestem pewien ze w nastepnym meczu zagraja na 200% mozliwosci
no ino kaj ta publicznosc była jak na Amice było nos 900-setek jak RUCH groł fest słabo , a tera sie qr** wszyscy tacy wymagajoncy robiom :evil:
...drina goni kolejny drin remix browar,wóda,gin...

uRodzony na sektoRze
Kontakt:

#593 Post autor: uRodzony na sektoRze » 15 paź 2006, o 19:21

viktor pisze:no ino kaj ta publicznosc była jak na Amice było nos 900-setek jak Ruch groł fest słabo , a tera sie qr** wszyscy tacy wymagajoncy robiom :evil:
Dokladnie! Teraz psioczyć ma prawo jedynie te 913 osób które wtedy patrzało na ta "konine", reszta pare głębokich wdechów i ćććććććććć...

PS Chociaż byłem wtedy to nie zamierzam korzystać z tego przywileju, w piłce jak w piłce, czasem sie przegrywa. Ważne ze grali z zaangazowaniem i nie przeszli koło meczu.
[img]http://i42.tinypic.com/x3s60w.jpg[/img]

Elmer
Kontakt:

#594 Post autor: Elmer » 15 paź 2006, o 19:32

Tylko, że ci co wtedy chodzili na mecze to teraz na pewno nie narzekają, bo gra sprzed chociażby roku, a gra teraz to niebo i ziemia. Do szczęścia zabrakło jedynie bramek.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
SzaRlin
Kontakt:

#595 Post autor: SzaRlin » 15 paź 2006, o 20:15

uRodzony na sektoRze pisze:
viktor pisze:no ino kaj ta publicznosc była jak na Amice było nos 900-setek jak Ruch groł fest słabo , a tera sie qr** wszyscy tacy wymagajoncy robiom :evil:
Dokladnie! Teraz psioczyć ma prawo jedynie te 913 osób które wtedy patrzało na ta "konine", reszta pare głębokich wdechów i ćććććććććć...

PS Chociaż byłem wtedy to nie zamierzam korzystać z tego przywileju, w piłce jak w piłce, czasem sie przegrywa. Ważne ze grali z zaangazowaniem i nie przeszli koło meczu.
Wtedy zech jeszcze niy łaził na szpile ale doskonale pamiętom 1000 ludzi na Ruch-Arka.... :)
[img]http://i29.tinypic.com/2lm9s7b.jpg[/img] [img]http://i26.tinypic.com/zj9j4h.jpg[/img]

rumcajs_79
Kontakt:

#596 Post autor: rumcajs_79 » 15 paź 2006, o 20:35

bogas1985 pisze:
nie od dzis wiadomo ze mamy chyba najbardziej wymagajaca publicznosc w Polsce. Wiedza o tym zawodnocy i nie mozna im odmowic ambicji. Oni tez sa wsciekli ze nie wygrali i jestem pewien ze w nastepnym meczu zagraja na 200% mozliwosci
kozdy zespoł musi kiedys wdupic niema takich co ciongle wygrywajo a nasi grajki majom i tak najleprzo passa w 2 lidze i chyba OE tyz :twisted:
a co do kibicow to jak przegromy do nazekajom niby normalne ale jak wygromy 1-0 to tyz nazekajom!
czasam jak by poczytac posty na tym forum po wygranym szpilu (ale by sie nieznalo wyniku fto wygrol ) to by szlo pomyslec z Ruch przegrol z 0-2 :evil: ale to tako myntalnosc momy chyba
[url=http://imageshack.us][img]http://img86.imageshack.us/img86/4302/tgah5.jpg[/img][/url]

[color=blue]WE ARE THE BEST AND FUCK THE REST[/color]

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#597 Post autor: Patton » 15 paź 2006, o 20:36

Bo my jestesmy RUCH... I nie zadowala nas byle co ;) Klub jest Wielki, wiec nalezy grac na przyzwoitym poziomie :P
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

rumcajs_79
Kontakt:

#598 Post autor: rumcajs_79 » 15 paź 2006, o 20:45

Patton pisze:Bo my jestesmy Ruch... I nie zadowala nas byle co ;) Klub jest Wielki, wiec nalezy grac na przyzwoitym poziomie :P
hmm mozna se to i tak tumaczyc :twisted:
tylko ze KLUB JEST WIELKI ale grajkowie czasym niedorownujom formom wielkosci.... ale to tylko ludzie i niemozna ich za to winic... :smoke:
[url=http://imageshack.us][img]http://img86.imageshack.us/img86/4302/tgah5.jpg[/img][/url]

[color=blue]WE ARE THE BEST AND FUCK THE REST[/color]

Ryjek
Kontakt:

#599 Post autor: Ryjek » 15 paź 2006, o 21:14

miło sie takie cos czyta ... Z FORUM JAGIELLONI

Siemka.
Jaga GOL Jaga GOL Jaga GOL !!!
Pisze jednak o czymś zupełnie innym, ninawidze napinaczy z Chorzowa i nietylko, jednak co jak co jestem pod wrażeniem ich oprawy i dopingu na meczu. Gdy brat pracujący na kopalni w Katowicach który siedział na trybunach Ruchu ( wstyd, ale cuż ) dzwonił do mnie w 89 minucie próbował coś do mnie powiedzieć, jak wygląda sytuacja na boisku słysząłem tylko..... RUCH RUCH HKS, NIEBIESY GOL< NIEBIESCY GOL, itd. Nie był to śpiew, nie był to doping, to było jakby nie kończył sie mecz, a świat dla hanysków !!! Ryk taki, że nie rozumiałem ani słowa bracika. Po meczu na spokojnie opowiadał jak to kibice w Chorzowie odłączają się od naszego kraju :/ ( może to i dobrze :D ) Na sektorówce napis : TO MY NARÓD Śląski, fana Obersleisen, doping typu Polska !!! Polska BEZ ŚLĄSKA !!! , plakaty RUCH AUTONOMII ŚLĄSKIEj, napisy niemieckie ... i wiele wiele takich takich, poj... ich? Ale to chyba niestety jedyny ich minus, galeria na naszej stronie jest mało obiektywna, wystarczy wejść na stronke ruchu by zobaczyć jak profesjonalnie przygotowany był stadion- na każdym krzesełku kartonik biały lub niebieski w zależności od sektora z napisem Niebiescy, pełno chorągiewek, 2 młyny ( bodajże sektory 7 i 10 ??? ) sektorówka na 3/4 długości stadionu( jej debiut na meczu z Naszą JAGĄ, oczywiście z Śląskimi symbolami ;/ ) cała ekipa oflagowana w biało niebieski identyczne flagi przy świetle strobo i białych racach--> efekt jak na Lazio z Romą :P . za***ista fota gdy piłkarze wychodzą na murawę, dookoła stadnionu race co 5 metrów. Jednakże wg. brata doping przeszedł najśmielsze oczekiwania, śpiewali od dziadków( sektor koło Naszych ) po trybune, zero bluzgania, a co piękne i godne podziwu to ich przywiązanie do regionu i tradycji, regionu ( to przedewszystkim) i ten deping po statnim gwizdku ........ Nic się nie stało, niebiescy nic się niestało !!! Zawsze z Wami Psychofani i Dziękujemy, itd. Zały stadion stał w szoku i osłupienu dzięki naszej Jadze, jednakże żaden z ich kibiców napewno wściekły z niewykożystanyc sytuacji nie okazywał tego publicznie. Jak dla mnie pełen szacunek i możemy być dumni, że kiedyś mieliśmy z nimi zgode oraz, że to właśnie Jaga sprawiła im taki zawód na ich stadionie. Pisze to dlatego by zwrócić uwage nam, kibicom jak niekiedy powinniśmy się zachowywać, jak można organizować lepiej spotkania, a także by nie sugerować się tylko informacjami i galeriom na naszym serwerze, gdyż jak w każdym kibicowskim portalu nie są one obiektywne w 100% . Moja wiedza na temat teg spotkania pochodzi z paru wiarygodnych źródeł, Bracik , Galeria na stronie chorzowskich i opisy na stronkach huliganerii.
Tu macie link do galerii z tego meczu, jest co oglądać :
http://www.ruch.chorzow-online.pl/?id=579
120 zdjęć i 9 filmików

Pozdro i cieszmy się, że to Jaga zepsuła Chorzowskim ten wieczór :P

Lukas89
Kontakt:

#600 Post autor: Lukas89 » 15 paź 2006, o 21:19

Ryjek pisze:miło sie takie cos czyta ... Z FORUM JAGIELLONI

Siemka.
Jaga GOL Jaga GOL Jaga GOL !!!
Pisze jednak o czymś zupełnie innym, ninawidze napinaczy z Chorzowa i nietylko, jednak co jak co jestem pod wrażeniem ich oprawy i dopingu na meczu. Gdy brat pracujący na kopalni w Katowicach który siedział na trybunach Ruchu ( wstyd, ale cuż ) dzwonił do mnie w 89 minucie próbował coś do mnie powiedzieć, jak wygląda sytuacja na boisku słysząłem tylko..... Ruch Ruch HKS, NIEBIESY GOL< NIEBIESCY GOL, itd. Nie był to śpiew, nie był to doping, to było jakby nie kończył sie mecz, a świat dla hanysków !!! Ryk taki, że nie rozumiałem ani słowa bracika. Po meczu na spokojnie opowiadał jak to kibice w Chorzowie odłączają się od naszego kraju :/ ( może to i dobrze :D ) Na sektorówce napis : TO MY NARÓD Śląski, fana Obersleisen, doping typu Polska !!! Polska BEZ ŚLĄSKA !!! , plakaty Ruch AUTONOMII ŚLĄSKIEj, napisy niemieckie ... i wiele wiele takich takich, poj... ich? Ale to chyba niestety jedyny ich minus, galeria na naszej stronie jest mało obiektywna, wystarczy wejść na stronke ruchu by zobaczyć jak profesjonalnie przygotowany był stadion- na każdym krzesełku kartonik biały lub niebieski w zależności od sektora z napisem Niebiescy, pełno chorągiewek, 2 młyny ( bodajże sektory 7 i 10 ??? ) sektorówka na 3/4 długości stadionu( jej debiut na meczu z Naszą JAGĄ, oczywiście z Śląskimi symbolami ;/ ) cała ekipa oflagowana w biało niebieski identyczne flagi przy świetle strobo i białych racach--> efekt jak na Lazio z Romą :P . za***ista fota gdy piłkarze wychodzą na murawę, dookoła stadnionu race co 5 metrów. Jednakże wg. brata doping przeszedł najśmielsze oczekiwania, śpiewali od dziadków( sektor koło Naszych ) po trybune, zero bluzgania, a co piękne i godne podziwu to ich przywiązanie do regionu i tradycji, regionu ( to przedewszystkim) i ten deping po statnim gwizdku ........ Nic się nie stało, niebiescy nic się niestało !!! Zawsze z Wami Psychofani i Dziękujemy, itd. Zały stadion stał w szoku i osłupienu dzięki naszej Jadze, jednakże żaden z ich kibiców napewno wściekły z niewykożystanyc sytuacji nie okazywał tego publicznie. Jak dla mnie pełen szacunek i możemy być dumni, że kiedyś mieliśmy z nimi zgode oraz, że to właśnie Jaga sprawiła im taki zawód na ich stadionie. Pisze to dlatego by zwrócić uwage nam, kibicom jak niekiedy powinniśmy się zachowywać, jak można organizować lepiej spotkania, a także by nie sugerować się tylko informacjami i galeriom na naszym serwerze, gdyż jak w każdym kibicowskim portalu nie są one obiektywne w 100% . Moja wiedza na temat teg spotkania pochodzi z paru wiarygodnych źródeł, Bracik , Galeria na stronie chorzowskich i opisy na stronkach huliganerii.
Tu macie link do galerii z tego meczu, jest co oglądać :
http://www.Ruch.chorzow-online.pl/?id=579
120 zdjęć i 9 filmików

Pozdro i cieszmy się, że to Jaga zepsuła Chorzowskim ten wieczór :P
Dziękujemy kibicom/kibicowi Jagielloni za uznanie..może by wrócić do zgody z Jagą ? :roll:
Obrazek

ODPOWIEDZ