StadionŚląski biało-czerw. symbol dupowatości?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Elmer
Kontakt:

Re: StadionŚląski biało-czerw. symbol dupowatości?

#586 Post autor: Elmer » 11 mar 2011, o 09:19

podpisać umowę na 10 lat na dobrych warunkach i do tego czasu (mam złudną nadzieję, że stanie się to szybciej) przy Cichej wybudować nowy stadion im. obiecanek cacanek. Jak umowa będzie krótkoterminowa to cwaniaczki postawią Ruch pod murem i będzie problem, a nie wierzę w stadion przy CIchej szybciej niż za hmm 10 lat :wstyd:
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#587 Post autor: Thoth » 11 mar 2011, o 09:22

ten czerwony aparatczyk szczerbowski downo by wylecioł ze SŚ ino poparł swoim jednym jedynym głosem a tyla ino potrzebowała platforma żeby godlewski ostoł przewodniczacym RM Katowice, bez to go uchowali na stołku dyrektora SŚ.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

mulan
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#588 Post autor: mulan » 11 mar 2011, o 14:13

kompletnie nie nawiązując do poglądów dyrektora SŚ, to myślę że gość nawet w niektórych kwestiach dotyczących SŚ sensownie gada
nie wiem czy byłby ktoś lepszy na jego miejsce, na pewno móglby być ktoś gorszy
Miłość jest naj­wyższą siłą wszechświata, to ona wpra­wia w RUCH

Awatar użytkownika
krispo40
Kontakt:

#589 Post autor: krispo40 » 11 mar 2011, o 15:33

mulan pisze:kompletnie nie nawiązując do poglądów dyrektora SŚ, to myślę że gość nawet w niektórych kwestiach dotyczących SŚ sensownie gada
nie wiem czy byłby ktoś lepszy na jego miejsce, na pewno móglby być ktoś gorszy
Prawda jest taka, że dyrektor już powoli zaczyna wyczerpywać kredyt zaufania u władz województwa. Zarządzanie Stadionem nie sprowadza się do czekania aż ktoś się zgłosi z prośbą o udostępnienie obiektu, ale na planowaniu, negocjowaniu i szukaniu imprez do organizacji na kilka lat do przodu. Tym się właśnie zajmują (z lepszym lub gorszym skutkiem) profesjonalne firmy zarządzające innymi stadionami. U nas nawet nie ma pomysłu jeszcze co by można było zrobić by stadion żył i choć częściowo zarabiał na swoje utrzymanie. Niedowiarkom polecam lekturę niektórych ostatnich wywiadów prasowych z panem dyrektorem. A tak na marginesie, to nie bardzo rozumiem jak można się publicznie wypowiadać o braku pomysłu na funkcjonowanie tego czym się zarządza... :kwasny: Czy to aby nie świadczy o tym, że się jest na niewłaściwym miejscu? :dobani:

OLSZA
Kontakt:

#590 Post autor: OLSZA » 11 mar 2011, o 15:48

Stadiony w Krakowie, Poznaniu czy Warszawie zostały zbudowane z pieniedzy podatnikow, tak samo SS, a ze SS jest w Chorzowie to powinnismy miec do niego pierwszenstwo :)
My musimy zapewnić przetrwanie naszym ludziom i przyszłość dla naszych białych dzieci!

buli19R20
Kontakt:

#591 Post autor: buli19R20 » 11 mar 2011, o 15:51

no to może nie wiecie ale prace na SŚ zostaja wstrzymane na 3 tydnie bo jakiś element stalowy nie wyszedł i stoją z robotą

Awatar użytkownika
OSH
Kontakt:

#592 Post autor: OSH » 11 mar 2011, o 16:56

http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... hotel.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy na AKS tyz nojprzod nie miol powstac hotel?

http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... otowa.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Godom dzis wom, ze zawsze jo, za moj HKS beda szol...
Obrazek

łazaRz
Kontakt:

#593 Post autor: łazaRz » 11 mar 2011, o 17:27

heh... a tak wszyscy gnoili Kopla i wszystkich którzy chcieli zbudować stadion dla Ruchu na 15 tys :/ No bo Górnik będzie miał większy. no bo Wielki Ruch, bo Lech, bo wzrost frekwencji bal,bla,bla :looka: A teraz wychodzi na to, że Piast Gliwice będzie miał najładnieszy i najnowocześniejszy stadion PIŁKARSKI na Górnym Śląsku bez patrzenia na innych, a my będziemy wynajmować za grube miliony stadion moloch wspólnie z Górnikiem, Gieksą czy inną Polonią :wstyd: Też bym wolał ładny stadion na Cichej na 20 tys, ale w życiu jest tak, że nie każdy może mieć wille z basenem i mercedesa, ale jak będziemy cały czas czekać aż nam wybudują taką willę to skończymy pod mostem :kwasny:

Awatar użytkownika
Radzion-ków

#594 Post autor: Radzion-ków » 11 mar 2011, o 17:37

łazaRz pisze:heh... a tak wszyscy gnoili Kopla i wszystkich którzy chcieli zbudować stadion dla Ruchu na 15 tys :/ No bo Górnik będzie miał większy. no bo Wielki Ruch, bo Lech, bo wzrost frekwencji bal,bla,bla :looka: A teraz wychodzi na to, że Piast Gliwice będzie miał najładnieszy i najnowocześniejszy stadion PIŁKARSKI na Górnym Śląsku bez patrzenia na innych, a my będziemy wynajmować za grube miliony stadion moloch wspólnie z Górnikiem, Gieksą czy inną Polonią :wstyd: Też bym wolał ładny stadion na Cichej na 20 tys, ale w życiu jest tak, że nie każdy może mieć wille z basenem i mercedesa, ale jak będziemy cały czas czekać aż nam wybudują taką willę to skończymy pod mostem :kwasny:
W 100% się zgadzam.
Kogo trzeba wyrzucić z Rady Miejskiej

Marek Dudek (Wspólny Chorzów)
Romuald Fojcik (WCh)
Halina Hiltawska (WCh)
Marek Kopel (WCh)
Tomasz Krawczyk (WCh)
Joachim Otte (WCh)
Tomasz Piecuch (WCh)
Bożena Pietrzyk (WCh)
Mariola Roleder (WCh)
Ryszard Sadłoń (WCh)
Marian Salwiczek (WCh)
Adam Trzebińczyk (WCh)
Henryk Wieczorek (WCh)

Awatar użytkownika
heR Fik
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#595 Post autor: heR Fik » 11 mar 2011, o 20:11

Głupie gadanie.. Kopel by nie wybudował ani willi ani tych 4 wiat ! ( pomijając fakt w którym roku miały one stanąć na Cichej ). Stadion Sląski jest w Chorzowie o czym chyba nie którzy zapomnieli i to Ruch grając na nim jest w najlepszej sytuacji z pośród klubów które padły w poscie wyżej ( o ile gra dla nich wogóle będzie na SS możliwa ) a narzekania ja zwykle najwięcej. Moim zdaniem gra na tym własnie stadionie jest wręcz błogosławieństwem a jak czytam takie posty jak wyżej.. że niby my mogli mieć stadion na 15 tyś a go nie mamy bo powiedzieliśmy NIE i odwołali budowa to normalnie :wstyd: tak jak by nas ktoś słuchał :zalamany:
..mizerna CICHA - stajenka licha.. :zalamany: pełna NIEBIESKIEJ chwały :hurra: :hurra:

Awatar użytkownika
_BiADACZ_
Kontakt:

#596 Post autor: _BiADACZ_ » 11 mar 2011, o 21:23

To co sam niykere piszom to :wstyd: Wy naprowdy chcecie za 60 mln zbudować "stadion"?
4 postawione przistanki i to mo być tyn nowy za***isty stadion? za 10 lot tyn "stadion" bydzie ch*** warty i trza bydzie nowy budować.
niy ma co pi***olić - idymy na Ślonski, niy ma innyj opcji - a Cicho na czas nieokreślony idzie w zapomnienie i czy tego chcymy czy niy.
słowem - jesteśmy skazani na przeciętność
:cool:
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."

Harpo
Kontakt:

#597 Post autor: Harpo » 11 mar 2011, o 22:55

KTO powinien grać na Śląskim? SONDA:
http://slask.naszemiasto.pl/artykul/809 ... ,id,t.html" onclick="window.open(this.href);return false;
:]
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

pedro-sbl
Kontakt:

#598 Post autor: pedro-sbl » 13 mar 2011, o 23:26

z tego co zech patrzol to tego filmiku niy bylo

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BUkoHX7TWX0[/youtube]

na miejscu klubu juz bych promowol naszo gra na tym stadionie. Mogliby my mnostwo nowych kibicow pochytac, bo zainteresowanie tym stadionem juz teroz jest olbrzymie.
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

NiebieskoMi
Kontakt:

#599 Post autor: NiebieskoMi » 14 mar 2011, o 19:32

Co do sondy wacham się miedzy Podbeskidzie a Gks :rotfl:

Awatar użytkownika
zoltoniebieski
Kontakt:

#600 Post autor: zoltoniebieski » 14 mar 2011, o 20:49

Dwa najbardziej utytułowane śląskie kluby w medialnym sporze. Tym razem poszło o prawo rozgrywania meczów na Stadionie Śląskim.
Przypomnijmy: prezes Górnika Łukasz Mazur poinformował, że na czas budowy nowego stadionu zabrzanie najbardziej prestiżowe mecze będą rozgrywać na zmodernizowanym Stadionie Śląskim. W piątkowej "Gazecie" Dariusz Smagorowicz, przewodniczący Rady Nadzorczej Ruchu Chorzów, ripostował: - Wypadałoby najpierw zapytać, czy takie rozwiązanie jest możliwe. Pierwszą śląską drużyną, która zagra na odnowionym Śląskim, na pewno będzie Ruch. Prezes Górnika wyszedł przed orkiestrę.

Mazur zareagował na ripostę w swoim stylu. - Jakoś tak dzień po wypowiedzi pana Smagorowicza jechałem przez Chorzów i chciałem zatankować. W ostatniej chwili jednak się zmitygowałem: przecież nie zapytałem o zgodę pana Dariusza! I w tym momencie zdałem sobie sprawę z jeszcze większego błędu: jako kibic Górnika jechałem bez pozwolenia przez Blue City... Udało mi się jednak uniknąć lotnych patroli oraz zapór. A mówiąc poważnie: w zamian za zgodę pana Smagorowicza na grę Górnika na Stadionie Śląskim postanowiłem ofiarować mu Niderlandy - powiedział "Gazecie" szef klubu z Zabrza.
Klub Sympatyków Górnika Zabrze komentując na swojej stronie internetowej wypowiedzi przedstawiciela Ruchu, zauważył m.in. " (...) gospodarzem i zarządcą "Kotła Czarownic" jest dyrektor Stadionu Śląskiego Pan Marek Szczerbowski, który długo przed pojawieniem się w mediach informacji o grze Górnika na Stadionie prowadził rozmowy z działaczami klubu z Roosevelta. To nie działacze Ruchu, ale Pan Szczerbowski działa dla dobra "Kotła Czarownic", na którym im więcej imprez, tym lepiej dla samego Stadionu (...)".
Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

sk***ysyn Mazur pi***olony szczewy pi***olone!!!!cza z tym coś zrobić ku*** niy moga rozgrywac meczy w naszym mieście

ODPOWIEDZ