Powoli zaczyna się robić offtop polityczny. Zakończę ten temat pytaniem. Gdzie tu dbanie o interes państwa? Gdy z 4 członków rady robi się ich 8 czy nawet 12 (8 dodatkowych do koryta, wszyscy bez wiedzy hutniczej). A HP kupuje Huta Łabędy a od Huty Łabędy kupuje ją Węglokoks (właściciel HŁ)? Zamiast jednej transakcji są dwie, dwie premie i dwie wypłaty dla zaangażowanych w to ludzi. Tutaj chodzi o pieniądze dla siebie i swoich koleszków. Chciałbym się mylić, ale o inwestowanie w Śląski (jakikolwiek) klub spółki skarbu Państwa możemy już zapomnieć.specodvagin pisze:Wybory się wygrywa po to żeby obsadzić swoimi ludźmi - rzecz zupełnie normalna. Też kocham Ruch i chcę dla Niego jak najlepiej ale zadaniem władzy nie jest sponsoring tylko dbanie o majątek Skarbu Państwa. Poza tym sam fakt zmian w zarządzie i radzie nadzorczej nie znaczy automatycznie, że nie zostanie przedłużony sponsoring (to tylko bezpodstawne domysły "życzliwych"). Nikt też nie pochylił się nad tematem i nie wykoncypował, że może po prostu Huta jest zadłużona i nie może sobie pozwolić na dalsze sponsorowanie Ruchu. Tamte żydy robiły wszystko tylko w jednym celu - utrzymać się i cały postkomunistyczny układ przy władzy - cena była bez znaczenia.(...)Zacznijcie myśleć, to nie boli.
Sponsorzy
- mpapmp
- Kontakt:
Re: Sponsorzy

-
Dokładnie, nie schodźmy z tematu. Niemniej dla zakończenia tematu wskaż mi źródło Twoich informacji (mam nadzieję że nie tvn ani GóWno).mpapmp pisze:Powoli zaczyna się robić offtop polityczny. .specodvagin pisze:Wybory się wygrywa po to żeby obsadzić swoimi ludźmi - rzecz zupełnie normalna. Też kocham Ruch i chcę dla Niego jak najlepiej ale zadaniem władzy nie jest sponsoring tylko dbanie o majątek Skarbu Państwa. Poza tym sam fakt zmian w zarządzie i radzie nadzorczej nie znaczy automatycznie, że nie zostanie przedłużony sponsoring (to tylko bezpodstawne domysły "życzliwych"). Nikt też nie pochylił się nad tematem i nie wykoncypował, że może po prostu Huta jest zadłużona i nie może sobie pozwolić na dalsze sponsorowanie Ruchu. Tamte żydy robiły wszystko tylko w jednym celu - utrzymać się i cały postkomunistyczny układ przy władzy - cena była bez znaczenia.(...)Zacznijcie myśleć, to nie boli.
Nawiasem wkurzające jest po prostu ciągłeczepianie się na siłę. W czasie trwania (tak: trwania) poprzedniej władzy złodziejstwo, afery, malwersacje, nepotyzm i korupcja były wręcz na porządku dziennym niczym czynności fizjologiczne i nikt tego dziwnie nie zauważał. Teroz nagle sraczka, bo "obrońcy demokracji" przegrali wszystkie demokratyczne wybory, co wiązało się z oderwaniem od koryta ich, rodzin i przyjaciół królika.
- niebieski98
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
specodvagin pisze:Dokładnie, nie schodźmy z tematu. Niemniej dla zakończenia tematu wskaż mi źródło Twoich informacji (mam nadzieję że nie tvn ani GóWno).mpapmp pisze:Powoli zaczyna się robić offtop polityczny. .specodvagin pisze:Wybory się wygrywa po to żeby obsadzić swoimi ludźmi - rzecz zupełnie normalna. Też kocham Ruch i chcę dla Niego jak najlepiej ale zadaniem władzy nie jest sponsoring tylko dbanie o majątek Skarbu Państwa. Poza tym sam fakt zmian w zarządzie i radzie nadzorczej nie znaczy automatycznie, że nie zostanie przedłużony sponsoring (to tylko bezpodstawne domysły "życzliwych"). Nikt też nie pochylił się nad tematem i nie wykoncypował, że może po prostu Huta jest zadłużona i nie może sobie pozwolić na dalsze sponsorowanie Ruchu. Tamte żydy robiły wszystko tylko w jednym celu - utrzymać się i cały postkomunistyczny układ przy władzy - cena była bez znaczenia.(...)Zacznijcie myśleć, to nie boli.
Nawiasem wkurzające jest po prostu ciągłeczepianie się na siłę. W czasie trwania (tak: trwania) poprzedniej władzy złodziejstwo, afery, malwersacje, nepotyzm i korupcja były wręcz na porządku dziennym niczym czynności fizjologiczne i nikt tego dziwnie nie zauważał. Teroz nagle sraczka, bo "obrońcy demokracji" przegrali wszystkie demokratyczne wybory, co wiązało się z oderwaniem od koryta ich, rodzin i przyjaciół królika.
Dajcie spokój z polityką, to nie temat na tego typu kłótnie. Kraść kradnie każda władza wszyscy politycy jednakowo ciągną z koryta na swoją korzyść. PO, PiS, tak samo każda władza za granicą. Wszyscy politycy na świecie na pierwszym miejscu mają swoje dobro a nie dobro obywateli. W naszym przypadku szkoda że poprzednia władza która pozwalała na wsparcie Ruchu przez najbliższe lata nie będzie już decydować o sponsorowaniu prze Węglokoks. Tyle w temacie.
-
- Kontakt:
jakby Smagor by był czwany to by pił kawke i dolewał mleczko i słodził pisiejszym władzom, dolary same nie przyjdą, to nie wina PiS że sponsora może nie być, to my sie musimy starać i wiedzieć gdzie zapukać...narazie to koleś jest na dywaniku u prezydenta z PO z podaniem o pożyczke. Amen
za Tobą pójde w ogień, wode..
- mpapmp
- Kontakt:
Źródło rodzinne, 25 pracy w tej HP.specodvagin pisze:Dokładnie, nie schodźmy z tematu. Niemniej dla zakończenia tematu wskaż mi źródło Twoich informacji (mam nadzieję że nie tvn ani GóWno).
O to w całym tym wywodzie mi chodziło.niebieski98 pisze:W naszym przypadku szkoda że poprzednia władza która pozwalała na wsparcie Ruchu przez najbliższe lata nie będzie już decydować o sponsorowaniu prze Węglokoks. Tyle w temacie.

- SODA
przez osiem lat ..ku*** zaś muszę dyskutować z idiotami możecie mnie wypluć ..bylibyśmy MEGA potęgą
a co jest dziwniejsze nikt nie spyta ile obecny prezes zainwestował w Ruch ..nie mówiac ile zostawił ..
a co jest dziwniejsze nikt nie spyta ile obecny prezes zainwestował w Ruch ..nie mówiac ile zostawił ..
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością
WiaRa jest mądrością
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Na pewno do tego biznesu nie dokłada bo i z czego jak jest goły. Przy okazji - nikt nie zapytał i nie sprawdził gdzie rozpłynęła sie kasa za Grabarę
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
to nasza ex dyrektor marketingu??Lukas89 pisze:O decyzjach rady, która w czwartek i piątek prowadziła rozmowy kwalifikacyjne z kandydatami na członków zarządu firmy nowej kadencji, poinformowała w sobotę rzeczniczka Węglokoksu Marzena Mrozik.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
http://www.dziennikzachodni.pl/wiadomos ... w,9979725/ nie tyn tymat ale jak mnie pamiec nie myli to chyba łoni (wasko) robili u nos i poru jeszcze klubom system wpuszczania na stadion nawet cos sie godało chyba ze mają łożyc jakoś kasa 

Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Chyba robili ten system, a przez pewien czas byli sponsorem, więc wyszło to tak, że część zapłaciło miasto, a reszta w barterze, jak dobrze kojarzę.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
- SODA
także biedakami byliśmy ,jesteśmy i będziemy ..taki los Naszego klubu
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością
WiaRa jest mądrością
-
- Kontakt:
Węglokoks ma nowy zarząd. Jednym z wiceprezesów został Tomasz Heryszek, obecny jeszcze wiceprezes klubu z miasta na Z. Zgadnijcie czy nam to pomoże czy zaszkodzi? Ciekawe czy nasz strażnik wliczał pieniądze od sponsora głównego do bilansu przychodów? Pewnie tak.
Wolność słowa nie może zwalniać z odpowiedzialności za słowo
-
- Kontakt:
Czyli "dobra zmiana"
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
gdzieś w komentarzach tych z miasta na Z. przeczytałem, że pierwszy szczur uciekł z tonącego okrętu