Działania marketingowe

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
AdiC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Działania marketingowe

#5746 Post autor: AdiC » 20 lip 2015, o 10:01

viperR pisze:
marek79 pisze:
Midway pisze:Dokładnie! Wstyd, żeby zabrakło picia...to nie są bułki, czy kanapki, które mogą zostać niesprzedane i zmarnowane...termin przydatności Coca-Coli, czy wody nie jest zbytnio krótki, więc tak ciężko zrobić zapasy na co najmniej 2 mecze?

A jakie to sa zapasy na dwa mecze?

300 butelek czy 900 butelek?

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
czas wprowadzic "kartki" i bedzie porzadek ;)
i kazdemu wystarczy ;)

poza tym kiedys byla juz chyba rozkmina ze tzw "catering" nie jest klubowy tylko chyba prywatna osoba to ma.. jesli jestem w bledzie to sorry. jesli to sie nie zmienilo to do Klubu akurat pretensji miec nie mozna.
A jak prywatno to co? Może temat z...ć? Rolą klubu jest zapewnienie standardu usług dla kibiców, jeśli aktualny prywaciorz niy daje rady to brać innego. Wystarczyło momencie jak zapos schodził podjechać po pora zgrzewek do Auchana albo innego Aldika i chop by wiyncyj zarobił i kibic niy marudziył
AdiC
Dumni ze zwycięstw - wierni po porażce!!!

viperR
Kontakt:

#5747 Post autor: viperR » 20 lip 2015, o 10:56

AdiC pisze:
viperR pisze:
marek79 pisze:
Midway pisze:Dokładnie! Wstyd, żeby zabrakło picia...to nie są bułki, czy kanapki, które mogą zostać niesprzedane i zmarnowane...termin przydatności Coca-Coli, czy wody nie jest zbytnio krótki, więc tak ciężko zrobić zapasy na co najmniej 2 mecze?

A jakie to sa zapasy na dwa mecze?

300 butelek czy 900 butelek?

czas wprowadzic "kartki" i bedzie porzadek ;)
i kazdemu wystarczy ;)

poza tym kiedys byla juz chyba rozkmina ze tzw "catering" nie jest klubowy tylko chyba prywatna osoba to ma.. jesli jestem w bledzie to sorry. jesli to sie nie zmienilo to do Klubu akurat pretensji miec nie mozna.
A jak prywatno to co? Może temat z...ć? Rolą klubu jest zapewnienie standardu usług dla kibiców, jeśli aktualny prywaciorz niy daje rady to brać innego. Wystarczyło momencie jak zapos schodził podjechać po pora zgrzewek do Auchana albo innego Aldika i chop by wiyncyj zarobił i kibic niy marudziył
to pretensje do prywaciorza. zeby bylo jasne ja to rozumiem ze jak jest +35 stopni to nam wisi czy to prywaciosz czy nie, bez nerwow, ale jesli za zaopatrzenie (zakladam ze tak jest, moge sie mylic) nie odpowiada Ruch to ciezko miec w tej kwestii to klubu pretensje (nie mozesz narzucic komus jaki powinien miec zapas), nie mozesz tez oczekiwac ze ktos z klubu bedzie sprawdzal nie swoje punkty gastronomiczne czy maja odpowiednia ilosc wody, bo zakladam ze po to maja kogos z zewn zeby to ogarnal, a jak nie poradzi to coz, wolny rynek, conajwyzej mozna im zwrocic uwage zeby sie tez tym zajeli.

Awatar użytkownika
Lateralus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#5748 Post autor: Lateralus » 20 lip 2015, o 11:16

Właśnie to jest sprawa Ruchu bo jak z kimś podpisujesz umowa na usługa a on Ci jej nie dostarczo na wymaganym poziomie a Twoi klienci są niezadowoleni to jest to Twoja sprawa bo to Ty klientowi oferujesz pełny produkt - klient Cie tak identyfikuje. Ktoś komu teraz zabrakło picia powie że co - byłech na Ruchu i zabrakło picia czy też byłech na Ruchu i P.P.H.U "Handel wodom wusztami i innymi przysmakami" mi jej nie dostarczoł?

viperR
Kontakt:

#5749 Post autor: viperR » 20 lip 2015, o 12:02

To co mowisz dotyczy solidnosci podwykonawcy a nie Ruchu ktory im to zlecil, po sobotnim meczu byc moze powinnien sie tym Marketing zajac, natomiast nie wyobrazam sobie zeby ktos z Ruchu chodzil i sprawdzal obcej firmie ile ma wody i czy ta woda jest odpowiednio schlodzona, jesli sobie nie radza z cateringiem to mozna ich zmienic.. od inteligencji i doswiadczenia "cateringowcow" zalezy i jak ta usluga wyglada, Ruch ma im okreslac minimalny zapas.. bez przesady, za wiele rzeczy mozna ganic marketing ale akurat nie za zapas wody za ktory jest odpowiedzialna firma 'x'. Natomiast w pelni sie zgadzam ze to uderza w wizerunek Ruchu.

Po to podpisujesz umowe zeby ktos to zrobil, to jakby Ruch mial takie rzeczy sprawdzac to zamiast podnajmowac obca firme do tego moglby to zrobic sam, ale z jakis powodow tego nie robi...

Mozna miec zarzut czy wybral najlepszego oferenta, jedynego chetnego czy uznaniowo.

Awatar użytkownika
AdiC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#5750 Post autor: AdiC » 20 lip 2015, o 12:35

Chyba że podwykonawcą jest szwagier albo inny kolega strażnika... Takie rzeczy niy powinny mieć miejsca, w sobota to było picie, a piątek kolejno niedoróbka się trefi i jakoś się bydzie kulać.
Wielki szacun za banery, bez dwóch zdań. Dawno nie było tak dobrej akcji, ale drobiazgów tyż trzeba pilnowac, jak się chce mieć klientów cołki sezon.
AdiC
Dumni ze zwycięstw - wierni po porażce!!!

True Blue
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#5751 Post autor: True Blue » 20 lip 2015, o 13:08

Marketing nom szaleje ostatnio! Terozki info, że wypuścili kolekcja damskich ciuchów. Fajno, fajno :)

ZAWSZE NIYBIESKI

Robson_1920
Kontakt:

#5752 Post autor: Robson_1920 » 20 lip 2015, o 15:31

SK1920R pisze:co do tych banerów to ogólnie akcja na duży plus
ciężko o cokolwiek co choćby trochę jest w stanie podrasować nasze el stadio, ale ten pomysł jak najbardziej trafiony
jakość tych banerów też chyba całkiem przyzwoita
jedynie to ich rozmieszczenie trochę bez sensu
tył trybuny głównej jest niewidoczny dla 80% kibiców, w dodatku ten mniejszy budynek (kotłownia?) stoi obok i zasłania cały efekt, a tam wpakowali największy baner
tą serię 14 majstrów też dali od strony hali, a tam mało kto przechodzi
natomiast na prostej, która przecież jest najważniejsza, bo pokazywana w TV i tam przewija się najwięcej kibiców to dali kilka banerów z klubowymi legendami
tam właśnie powinny być najlepsze banery a dali najgorsze
cała prosta powinna być opakowana najistotniejszymi banerami, czyli "14-krotni mistrzowie", "Legenda bez końca"
jakby je zrobić w miarę wysokie to widok w TV na pewno lepszy niż te familoki w oddali

pomysł bardzo dobry, ale lokalizacja banerów do poprawy
Problem w tym, że są pewne wymogi, które zabraniają dźwignięcie banerów wyżej niż są w tej chwili, dlatego klub musiał się pewnie do tego dostosować. Moim zdaniem na prostej wyglądają właśnie lepiej legendy klubu, bo to one przyczyniły się w dużej mierze do tych sukcesów, które Ruch osiągnął, a po za tym jeśli byłoby tam cokolwiek innego to w oku kamery mogłoby to być niewidoczne, a tak każdy widzi np. p. Gerarda Cieślika ;)

Awatar użytkownika
OSH
Kontakt:

#5753 Post autor: OSH » 20 lip 2015, o 21:43

@viperR, a jak Ty mi zlecisz robota i mi za nia zaplacisz a jo ja zleca podwykonawcy co ja zadupi to do kogo bydziesz miec problym?

Awatar użytkownika
Lateralus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#5754 Post autor: Lateralus » 20 lip 2015, o 22:06

Otóż to :-)

viperR
Kontakt:

#5755 Post autor: viperR » 21 lip 2015, o 07:41

OSH pisze:@viperR, a jak Ty mi zlecisz robota i mi za nia zaplacisz a jo ja zleca podwykonawcy co ja zadupi to do kogo bydziesz miec problym?
To Ci kaze poprawic, potem wywale i wiecej juz roboty nie dostaniesz a potem bym powiedzial 10 osoba ze nie potrafisz ;)
Natomiast na pewno nie bede Ci mowic jak masz to robic skoro sie nie znam na tym co robisz, jak bym wiedzial to sam bym to zrobil,Ty sie podejmujesz roboty to wiesz czy potrafisz czy nie i bierzesz za to odpowiedzialnosc.

Ale jak juz powiedzialem, zgadzam sie ze wyszlo slabo i ze wizerunkowo to porazka, natomiast czy Ty jako wykonawca, pozwolilbys na to zeby ktos stal nad Toba i mowil co i jak masz robic, pewnie nie, ciulnalbys ta robota i powiedzial rob sobie sam jak wiesz lepiej. :)

Wychodzi wiec na to ze musimy przekonac Ruch zeby samodzielnie zajal sie cateringiem.

miechowiner13
Kontakt:

#5756 Post autor: miechowiner13 » 21 lip 2015, o 09:09

viperR pisze:
OSH pisze:@viperR, a jak Ty mi zlecisz robota i mi za nia zaplacisz a jo ja zleca podwykonawcy co ja zadupi to do kogo bydziesz miec problym?
To Ci kaze poprawic, potem wywale i wiecej juz roboty nie dostaniesz a potem bym powiedzial 10 osoba ze nie potrafisz ;)
Natomiast na pewno nie bede Ci mowic jak masz to robic skoro sie nie znam na tym co robisz, jak bym wiedzial to sam bym to zrobil,Ty sie podejmujesz roboty to wiesz czy potrafisz czy nie i bierzesz za to odpowiedzialnosc.

Ale jak juz powiedzialem, zgadzam sie ze wyszlo slabo i ze wizerunkowo to porazka, natomiast czy Ty jako wykonawca, pozwolilbys na to zeby ktos stal nad Toba i mowil co i jak masz robic, pewnie nie, ciulnalbys ta robota i powiedzial rob sobie sam jak wiesz lepiej. :)

Wychodzi wiec na to ze musimy przekonac Ruch zeby samodzielnie zajal sie cateringiem.
Albo zająć się nim sami jako kibice i mieć ale do siebie. Czerpać z tego zyski, ale i ponosić koszty działalności. Ciekawe wiela chętnych. Zresztą my tyla ti dyskutujemy, a ani razu nikt nie napisoł co to za firma obecnie odpowiado za catering na stadionie, kiedyś wiem, że Paterman to ogarniął, ale nie wiem czy w ostatnich sezonach się to nie zmieniło.

viperR
Kontakt:

#5757 Post autor: viperR » 21 lip 2015, o 09:20

i na tym mozemy zamknac kto i co. wyszlo jak wyszlo. zobaczymy co bedzie w piatek ;)

Awatar użytkownika
OSH
Kontakt:

#5758 Post autor: OSH » 21 lip 2015, o 20:42

Wyszlo jak wyszlo, czyli jak zawsze winnych brak. Tak jak ktos pisol wyzyj, tyn biznes pewnie prowadzom jakies pociotki, a klub mozliwe ze nic z tego niemo wiec i laga na to kladzie. Ino ze tako prowizorka w oczy kole brakiem profesjonalizmu w tak prostyj sprawie.....

Aha, juz wiem, winni sa kibice bo za duzo pili....
Ostatnio zmieniony 21 lip 2015, o 21:04 przez OSH, łącznie zmieniany 1 raz.

marek79
Kontakt:

#5759 Post autor: marek79 » 21 lip 2015, o 21:04

Niy chca widziec co by sie tu na forum dzialo jakby piwa braklo.

robotrix
Kontakt:

#5760 Post autor: robotrix » 21 lip 2015, o 21:22

apropo piwa. szpil z piastym pewnie bydzie "podwyzszone ryzyko" i zostanie yno niywielki zapas wody?

ODPOWIEDZ