Sezon 2014/15
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Re: Sezon 2014/15
Trza by się zapisać, podpowiedzieć, doradzić, pomóc poprowadzić górnika tam gdzie jego miejsce - na śmietnik historii.
-
- Kontakt:
Mysle, ze znajda sie tacy ;]
Piękne w życiu są tylko szpile ...
Con cantera y afición, no hace falta importación
Con cantera y afición, no hace falta importación
- Raul22
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
To też świetnie pokazuje te darmowe transfery klubów... 100tysiecy złotych biere manager za transfer Małkowskiego, który był bez klubu... jeszcze możliwe, że piłkarz też dostoł coś za podpis...
- Raul22
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
no to jest akurat wiesz normalne ze tak to sie odbywaja darmowe transfery, kase ktora klub placilby klubowi zwykle w pewnej czesci placi managerowi ktory dzieli sie nia z pilkarzem, w zaleznosci od % jaki sobie kto w umowie gwarantuje. Ale to i tak sie lepiej oplaca klubowi, niz placenie za transfer i jeszcze jakiejs kasy managerowi i pilkarzowi za podpis. Wiec to normalna rzecz.19aRtuR20 pisze:To też świetnie pokazuje te darmowe transfery klubów... 100tysiecy złotych biere manager za transfer Małkowskiego, który był bez klubu... jeszcze możliwe, że piłkarz też dostoł coś za podpis...
Gorzej jest jak jest pilkarz X ktory ma managera znajomego z jakims prezesem, kierownikiem i dzwoni ze ma pilkarza, ktory jest do wziecia za darmo, wezcie go, podziele sie z wami czescia kasy, co tam ze nie pasuje trenerowi do skladu, ale zyska na tym prezes/kierownik/manager/pilkarz i to jest wtedy powazny problem.
-
- Kontakt:
fajny cyrk

Próbował pan wcześniej rozmawiać, negocjować z klubem?
- Niejednokrotnie próbowałem! Daty płatności rat ustalał zarząd w pełnym składzie. Spotkaliśmy się i mówię „Panowie, podajcie realne terminy”. Podali i… żadnego nie dotrzymali. Jak przyszedł termin pierwszej płatności, przestali odbierać telefony. Potem obiecanki i to samo. W pewnym momencie - w styczniu tego roku - wysłałem do pana wiceprezesa Krzysztofa Maja maila z propozycją redukcji zadłużenia o 25% pod warunkiem jednorazowej wpłaty. Bez reakcji! Potem kolejne obietnice o terminach płatności i bez zmian. Umawiam się na spotkanie z członkiem zarządu, a on… nie przychodzi na spotkanie. W tym momencie miarka się przebrała. Miałem wówczas złożyć wniosek o ogłoszenie upadłości, ale prezesem Górnika został Zbigniew Waśkiewicz. Spotykam się z nim i słyszę normalnego gościa, który mówi, że sytuacja klubu jest bardzo trudna, ale jeżeli właściciel da mu szansę/gwarancje kredytowe, to zacznie spłacać zobowiązania i w ciągu kilku lat wyprowadzi klub na prostą. Rezygnacja pana Waśkiewicza świadczy o tym, że nie spełniono jego oczekiwań.
Nie boi się pan, że ta sprawa zamknie panu drogę do współpracy z Górnikiem w przyszłości?
- Jaki sens ma współpraca z takim klubem? Mam nadzieję, że mój wniosek otworzy oczy wszystkim, którzy dobrze życzą Górnikowi Zabrze. To moim zdaniem ostatni moment, żeby pomóc temu klubowi. I jestem przekonany, że pomagam, a nie szkodzę. Wie pan, nie można winić Łukasza Skorupskiego i innych piłkarzy oraz pozostałych wierzycieli, że chcą swoje pieniądze. Trzeba rozliczyć zarząd z zarządzania klubem i z podejmowanych decyzji, a właściciela z nadzoru właścicielskiego. Jeśli się nie mylę, pana portal ma duży udział w tym, że piłkarze Górnika dostali pensję, bo pan pierwszy napisał o tym, że klub od siedmiu miesięcy nie wypłaca pensji. Po tej publikacji wszystkie media podjęły ten temat i coś zaczęło się dziać. Liczę, że sprawa zostanie doprowadzona do końca i przerodzi się to w trwałe zmiany na lepsze.
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
-
- Kontakt:
jo wiem, że to normalneRaul22 pisze:no to jest akurat wiesz normalne ze tak to sie odbywaja darmowe transfery, kase ktora klub placilby klubowi zwykle w pewnej czesci placi managerowi ktory dzieli sie nia z pilkarzem, w zaleznosci od % jaki sobie kto w umowie gwarantuje. Ale to i tak sie lepiej oplaca klubowi, niz placenie za transfer i jeszcze jakiejs kasy managerowi i pilkarzowi za podpis. Wiec to normalna rzecz.19aRtuR20 pisze:To też świetnie pokazuje te darmowe transfery klubów... 100tysiecy złotych biere manager za transfer Małkowskiego, który był bez klubu... jeszcze możliwe, że piłkarz też dostoł coś za podpis...
Gorzej jest jak jest pilkarz X ktory ma managera znajomego z jakims prezesem, kierownikiem i dzwoni ze ma pilkarza, ktory jest do wziecia za darmo, wezcie go, podziele sie z wami czescia kasy, co tam ze nie pasuje trenerowi do skladu, ale zyska na tym prezes/kierownik/manager/pilkarz i to jest wtedy powazny problem.

- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Może zacznie to wprowadzi w końcu normalność i kontrakty zejdą teraz znacznie w dół bo nikt nie będzie już przeplacal
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
-
- Kontakt:
nie chca o tym niby przeciez tez ludziach pisać ale czytając ten art z 2x45 szybko sie nasuwa spostrzeżenie że gdyby nie zdecydowane cięcia kosztow w odpowiednim czasie mogliśmy być w podobnej sytuacji co te ścierwo. oni jednak w odró,znieniu od nas woleli miec parcie na wynik niż naprawa finansów. pocieszające jest to że taki dług w okolicach 40 baniek szybko rosnie, z miesiąca na miesiąc jest coraz większy, blokuje to też wejście inwestorów i sponsorów.
ku***, sytuacja u żaboli to melodia dla moich uszów
do piekła!
ku***, sytuacja u żaboli to melodia dla moich uszów

do piekła!
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
dobrze powiedzianeTrzeba rozliczyć zarząd z zarządzania klubem i z podejmowanych decyzji, a właściciela z nadzoru właścicielskiego.

-
- Kontakt:
Starzynski powolany do kadry ...
Ciekawe co na to KOCIAN !
Ciekawe co na to KOCIAN !

- radzion
- Kontakt:
nic, jest to oficjalny termin fifa, mecz eliminqacyjny i czy sie nam i Jankowi to podoba Starzysnki musi jechac, zreszta dla takiego zawodnika kazde tego typu zgrupowanie jest pozyteczne, w meczu moze zagrac maks 14 zawodnikow, nie bedzie wiec jedynym ktory nie wystapi, niech sie uczy a byc moze i my z tego skorzystamy
-
pedro-sbl pisze:fajny cyrk![]()
Próbował pan wcześniej rozmawiać, negocjować z klubem?
- Niejednokrotnie próbowałem! Daty płatności rat ustalał zarząd w pełnym składzie. Spotkaliśmy się i mówię „Panowie, podajcie realne terminy”. Podali i… żadnego nie dotrzymali. Jak przyszedł termin pierwszej płatności, przestali odbierać telefony. Potem obiecanki i to samo. W pewnym momencie - w styczniu tego roku - wysłałem do pana wiceprezesa Krzysztofa Maja maila z propozycją redukcji zadłużenia o 25% pod warunkiem jednorazowej wpłaty. Bez reakcji! Potem kolejne obietnice o terminach płatności i bez zmian. Umawiam się na spotkanie z członkiem zarządu, a on… nie przychodzi na spotkanie. W tym momencie miarka się przebrała. Miałem wówczas złożyć wniosek o ogłoszenie upadłości, ale prezesem Górnika został Zbigniew Waśkiewicz. Spotykam się z nim i słyszę normalnego gościa, który mówi, że sytuacja klubu jest bardzo trudna, ale jeżeli właściciel da mu szansę/gwarancje kredytowe, to zacznie spłacać zobowiązania i w ciągu kilku lat wyprowadzi klub na prostą. Rezygnacja pana Waśkiewicza świadczy o tym, że nie spełniono jego oczekiwań.
Nie boi się pan, że ta sprawa zamknie panu drogę do współpracy z Górnikiem w przyszłości?
- Jaki sens ma współpraca z takim klubem? Mam nadzieję, że mój wniosek otworzy oczy wszystkim, którzy dobrze życzą Górnikowi Zabrze. To moim zdaniem ostatni moment, żeby pomóc temu klubowi. I jestem przekonany, że pomagam, a nie szkodzę. Wie pan, nie można winić Łukasza Skorupskiego i innych piłkarzy oraz pozostałych wierzycieli, że chcą swoje pieniądze. Trzeba rozliczyć zarząd z zarządzania klubem i z podejmowanych decyzji, a właściciela z nadzoru właścicielskiego. Jeśli się nie mylę, pana portal ma duży udział w tym, że piłkarze Górnika dostali pensję, bo pan pierwszy napisał o tym, że klub od siedmiu miesięcy nie wypłaca pensji. Po tej publikacji wszystkie media podjęły ten temat i coś zaczęło się dziać. Liczę, że sprawa zostanie doprowadzona do końca i przerodzi się to w trwałe zmiany na lepsze.
Z jego strony świetne posunięcie.
Teraz mu z mety wypłacą te 100 tys. zł, choćby z podziemia mieli wyciągnąć, nie wdając się w dyskusję, czy roszczenie jest zasadne, czy nie! SORRY, TAKI KLIMAT!
Takie jest ryzyko takiej polityki, cały czas się gasi pożary. W Ruchu i w innych klubach na mur beton jest podobnie.
-
- Kontakt:
Dzisiaj Wisla-Belchatow
Czas przygotowac sie na bardzo dobry mecz Jankesa (prawdopodobnie jedyny dobry mecz w tej rundzie )
Czas przygotowac sie na bardzo dobry mecz Jankesa (prawdopodobnie jedyny dobry mecz w tej rundzie )
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Juz 1:0. Trzeba w niedziele wygrać bo czołówka ucieka...