Sezon 2022/2023
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Sezon 2022/2023
Wojtowicz z powolaniem do kadry u21!
to tez pokazuje jakie sa dodatkowe benefity z grania w wyzszych ligach. z cala sympatia do Tomka i docenieniem jego umiejetnosci, to nie uwazam, ze stal sie jakos lepszym pilkarzem przez te 3 miesaice.
plus tez taki, ze teraz nasza liga nie gra jak sa terminy kadrowe, takze te powoloania to juz nie jest takie kukulcze jajo.
jako jeden z 5 1ligowcow. reszta to ekstraklasowicze i zawodnicy klubow zagranicznych.
to tez pokazuje jakie sa dodatkowe benefity z grania w wyzszych ligach. z cala sympatia do Tomka i docenieniem jego umiejetnosci, to nie uwazam, ze stal sie jakos lepszym pilkarzem przez te 3 miesaice.
plus tez taki, ze teraz nasza liga nie gra jak sa terminy kadrowe, takze te powoloania to juz nie jest takie kukulcze jajo.
jako jeden z 5 1ligowcow. reszta to ekstraklasowicze i zawodnicy klubow zagranicznych.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Brawo dla Tomka! Oby mu to dało jeszcze większy power do treningów i rozwojujajo pisze: ↑12 wrz 2022, o 16:24Wojtowicz z powolaniem do kadry u21!
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
I mam ku*** dobry humor !
- Mikoruch
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jest postęp. Ten chłopak powoli się rozwija.
-
- Kontakt:
Napiszesz oczywistą oczywistość że tabela jest płaska jak naleśnik i zostajesz oskarżony o bycie szczewem, za to kochom to forum

Widać to dobrze na przykładzie Wisły, po początkowych meczach słyszałem opinie że przejadą się po tej lidze spacerem, a tu zaliczyli 3 bęcki w 4 meczach i to z dość przeciętnymi rywalami. Przyjęcie trójki od Niepołomic u siebie to naprawdę nie świadczy za dobrze o Wiśle. Jak przegrają z nami to mogą zaliczyć kolejny duży zjazd w tabeli.
Dobre okno wystawowe. Ciekawe jak by wyglądał na tle najzdolniejszych młodzieżowców. Warto dodać, że to kadra U-21 a nie jacyś leszcze z U20. Tomek trafił do bezpośredniego zaplecza dorosłej kadry, w tym wieku to spore wyróżnienie.
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Wizyta na kadrze u21 rozpoczęła ucieczkę Lipskiego, Helika i kogos tam chyba jeszcze. Zysk zerowy. Ryzyko kontuzji. Powrot zmeczonego. Ybł pies ta reprezentacja. ,
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
To nie jest raczej problem kadry czy tych chłopaków ale lipnych kontraktów jakie mieli w Ruchu.
Jak jesteś biedny i nie stać Cię na kontrakty wyprzedzające rzeczywistość (czytaj adekwatnie wysokie i długie) to licz się z tym że przyjdzie ktoś kto ich zabierze - czytaj kupi albo odejdą za darmo, jak nie zabezpieczyłeś kontraktu. W tym gronie jest też Bogusz, Grabara czy Neugebauer tylko ich kontrakty były zabezpieczone tak że jakieś pieniądze z tego miał Ruch
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2022, o 21:00 przez gerhat, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
No i co z tego wszystkiego... Nie można żyć kryzysami. Kadrę mamy, lidera mamy, mamy wspaniały klub. Sezon jest już w pełni, trzeba walczyć, dopingować i bawić się emocjami, zwycięstwami i porazkami. Nikt nie wie, co będzie za rok w tych po***anych czasach.mrokol08 pisze: ↑12 wrz 2022, o 15:12Kryzys mamy za sobą Łęczna, Chojniczanka, ŁKS teraz już lecimy ze zwycięstwami!
Nie grywamy póki co z Barcelonami i Juwentusami. Inni też będą mieli słabe mecze...
Dbajmy o to co mamy, bo niczego od nikogo nie dostaniemy.
ps. jak Cię dotknęło słowo "kryptoszczewus" to sorry, znaczy, że przyzwoity z Ciebie chop ino trocha marudny.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
ale Stempla np. juz sprzealsimy.
Grabara i Bogusz zostali wytransferowani tylko na podstawie gry reprezentacyjnej.
za Helika tez pieiniadze splywaja a i Niezgode chyba tez.
to, ze mielismy krotkie kontrakty, czy nie placili Lipskiemu dluzej niz trzy miesiace to inna kwestia.
teraz chyba mozemy miec pelne zaufanie, ze taki Wojtowicz zostanie ewentualnie wytransferowany z korzyscia dla klubu.
no a zmeczenie, ryzyko kontuzji, to jest wliczone w ryzyko pilkarza. jak sie wychodzi z oberlig to sie juz pojawiaja powolania reprezentacyjne. w wielkich klubach na okienko rerpezentacyjne zostaje kilku ludzi.
Grabara i Bogusz zostali wytransferowani tylko na podstawie gry reprezentacyjnej.
za Helika tez pieiniadze splywaja a i Niezgode chyba tez.
to, ze mielismy krotkie kontrakty, czy nie placili Lipskiemu dluzej niz trzy miesiace to inna kwestia.
teraz chyba mozemy miec pelne zaufanie, ze taki Wojtowicz zostanie ewentualnie wytransferowany z korzyscia dla klubu.
no a zmeczenie, ryzyko kontuzji, to jest wliczone w ryzyko pilkarza. jak sie wychodzi z oberlig to sie juz pojawiaja powolania reprezentacyjne. w wielkich klubach na okienko rerpezentacyjne zostaje kilku ludzi.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
Zmęczenie zmęczeniem, gramy na jednym froncie już więc raczej nie będzie z tym problemu. Tomek też nie gra wszystkiego po 90 minut, nie jest piłkarzem absolutnie niezbędnym, od którego Jarek Skrobacz zaczyna ustalanie składu. W tej kadrze U21 pewnie też jeżeli zagra, to ogony.
Teoretycznie właśnie te mecze z Łęczną i Chojnicami to były frajerskie starty punktów, bo w nich graliśmy dobrze, a z Bruk-Betem i Sosnowcem to raczej przepchnęliśmy, głównie ze względu na interwencje Biela i trochę farta. Karma niby wróciła, ale martwi dramatycznie słaba druga połowa z Sosnowcem. Na szczęście wraca Szczepan, niepokoi ciągnący się uraz Sikory bo mam wrażenie że z Patrykiem dużo lepiej wyglądamy.
Teoretycznie właśnie te mecze z Łęczną i Chojnicami to były frajerskie starty punktów, bo w nich graliśmy dobrze, a z Bruk-Betem i Sosnowcem to raczej przepchnęliśmy, głównie ze względu na interwencje Biela i trochę farta. Karma niby wróciła, ale martwi dramatycznie słaba druga połowa z Sosnowcem. Na szczęście wraca Szczepan, niepokoi ciągnący się uraz Sikory bo mam wrażenie że z Patrykiem dużo lepiej wyglądamy.
-
- Kontakt:
Zysk to chyba Stalowa Twarz z tego miał. Ruch chyba nie. I w tym był problem. Niestety on dalej siedzi i czeka.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- west72
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nominacja do kadry dla zawodnika który od trzech sezonów nie ma liczb w postaci asyst i bramek jest chyba bardziej nagrodą dla całego zespołu, że w ciągu ostatnich lat zrobił taki progres. Tomek na pewno ma szybkość, technikę i dużo meczy rozegranych ale chyba głową nie za dobrze pracuje(brak wiary , asekuranctwo,) Dla mnie to zbyt grzeczny chłopak ale może ta kadra go odmieni, uwierzy bardziej w SIEBIE, będzie bardziej ``bezczelny ``na boisku . Na dziś gra w RUCHU bo jest naszym najlepszym młodzieżowcem ale jak dla mnie nie wyróżnia się nawet w pierwszej lidze.
To tylko moje prywatne zdanie, może nie dostrzegam tego czegoś co zrobiło go reprezentantem, życzę mu jak najlepiej bo każdy progres będzie z korzyścią dla RUCHU.
To tylko moje prywatne zdanie, może nie dostrzegam tego czegoś co zrobiło go reprezentantem, życzę mu jak najlepiej bo każdy progres będzie z korzyścią dla RUCHU.
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA
- Darth Kabut
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
A czasem przepisy się nie zmieniły i już nie mogą "udziały piłkarza" być w prywatnych rękach?
Co do Wójtowicza to chłopak miał już tyle szans i dalej ma problemy z finalizacją i ostatnim podaniem, jak dla mnie jest dość mocno przeceniany, jak ktoś więc będzie chciał zapłacić dobrze za jego potencjał to nie powinniśmy się zastanawiać i oczywiście już powinniśmy szukać kolejnych młodzieżowców do składu.
Co do Wójtowicza to chłopak miał już tyle szans i dalej ma problemy z finalizacją i ostatnim podaniem, jak dla mnie jest dość mocno przeceniany, jak ktoś więc będzie chciał zapłacić dobrze za jego potencjał to nie powinniśmy się zastanawiać i oczywiście już powinniśmy szukać kolejnych młodzieżowców do składu.
- KOSTA
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
W Rzeszowie dobry wynik do nos Puszcza przegrała z resovią 2-1 !
od bajtla po grob zawsze KS RUCH
Kattowitz Boerschachte
Kattowitz Boerschachte
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Najblizsze dwa mecze beda kluczowe. Gramy z 17 i 18 druzyna w tabeli. Jest ogromna szansa odskoczyc grupie poscigowej. Jesli najblizsze dwa mecze wygramy, coraz realniejsze bedzie zimowanie na pozycji dajacej awans do Ekstraklasy.
Jest czas odpoczac i popracowac nad elementami ktore nie nie funkcjonuja.
Zostalo 7 kolejek, a rywale poza Arka zdecydowanie w naszym zasiegu. Oby nie bylo powtorki z koncowek rund w II lidze
Jest czas odpoczac i popracowac nad elementami ktore nie nie funkcjonuja.
Zostalo 7 kolejek, a rywale poza Arka zdecydowanie w naszym zasiegu. Oby nie bylo powtorki z koncowek rund w II lidze