Sezon 2015/2016

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
hornet
Kontakt:

Re: Sezon 2015/2016

#5116 Post autor: hornet » 18 maja 2016, o 09:18

"Dawno już u lekarza nie byłem,nie mam czasu niestety".

Tu już lekarz nic nie zaradzi,z tak zrytym beretem to tylko zapisać się do leśniczego na odstrzelenie :hyhy:

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#5117 Post autor: Ozor » 18 maja 2016, o 09:20

Podbeskidzie było krótko w piłkarskim raju, zostało z niego jednak, tak jak w biblijnej opowieści, wyrzucone przez Ruch Chorzów i w efekcie spadło z Ekstraklasy. Kilka tygodni temu takiego scenariusza nikt pod Klimczokiem nie przewidywał...
to jest dobre :zdegustowany:

MG42
Kontakt:

#5118 Post autor: MG42 » 18 maja 2016, o 10:42

hornet pisze:Niektórzy jeszcze tu pisali,że cieszą z wysokich porażek,bo biednym grajkom nie płacą.No qrva kuriozum jakieś! Ja rozumiem,że są pewne względy pozasportowe i jestem w stanie się z nimi zgodzić,ale gdzie w tym wszystkim są kibice,którzy płacą za obejrzenie meczu,a oglądają odpier.da.lanie jakiejś maniany na boisku? Jednego meczu u siebie nie mogli zagrać na poziomie dla tych kibiców,za przyłażenie,za wiara,za doping,za oprawy? Potem pójdzie taki goguś i jeszcze się będzie śmiał za plecami. I co niektórzy ich głaskają jeszcze za to po głowach. A potem przychodzi trener,który wymaga TRENOWANIA,to takie grajki go zwolnią. Jedna wielko patologia. Jak się komuś w Ruchu nie podobo grać, to do biedronki na kasa. Trocha pokory by się im przydało qrva w życiu,na szacunek kibiców tysz se trzeba zasłużyć.
Chyba m.in. do mnie jest to skierowane odnośnie cieszenia się z wysokich porażek dlatego już odpowiadam.
Jeżeli my od lat nic nie robimy i nie wywieramy presji na zarządzie to nie dziwcie się że piłkarze za to się biorą(choćby wcześniej akcja z ich koszulkami). Piszesz że gdzie w tym wszystkim są kibice którzy płacą za bilety, a ja się zapytam gdzie w tym wszystkim są piłkarze których się zwodzi i nie traktuje poważnie i którym się nie płaci od miesięcy?
Było te pytanie już tu napisane ze 100 razy, tzn. jakim Ty byś był pracownikiem gdyby Ci nie płacono i robiono Cię w chu..a??? Przypominam, że ta drużyna Ruchowi krzywdy nie zrobiła a wręcz przeciwnie. Utrzymanie w ósemce, kasa z tego tytułu dość dobra to czego jeszcze chcecie? Mieli grać o puchary i wypruwać sobie żyły by na koniec i tak nie otrzymać zgody na grę w pucharach przy okazji utrzymując w klubie gówniany status quo? Podtrzymuję: bardzo dobrze że przegrywali tak wysoko, bo w końcu ruszyło to kibiców i pojawiły się mocniejsze okrzyki w stronę przyspawanego, a niektórym otwarło to oczy.
Co do samego wywiadu, to również nie rozumiem Waszego wzburzenia? Prymitywna audycja z niby śmiesznymi prowadzącymi, coś na kształt programu wojewódzkiego gdzie cała rozmowa jest prowadzona półżartem, dlatego czego wymagacie od młodego chłopaka? Odpowiedź na końcu o życzeniu sobie pieniędzy również była żartobliwą odpowiedzią na pytanie redaktora co sam Patryk również sprostował. Taki jest właśnie Lipski, młody z ciętym językiem. Jak wbijał szczewom że nie będzie derbów to wtedy było fajnie, choć za to od rusków również swoje usłyszał.
Według mnie nic takiego strasznego nie powiedział. Ktoś z Was zadał pytanie jak mógł powiedzieć Casemiro, a no mógł! Przecież od jakiegoś czasu nie jest to żadną tajemnicą że tak na niego mówią. To również uśmiechniętemu powinno dać do myślenia jaką szopkę odpierdalają. Rozumiem, że jest biednie, ale w takim przypadku przynajmniej powinno być w klubie uczciwie ze strony zarządu i gdyby tak było myślę że nie było by teraz tego tematu.
Podsumowując: powinniśmy wymagać i prostować rozmowami głównie zarząd bo to przez nich Ruch ma taką prasę, a sami piłkarze w tym sezonie swoją robotę wykonali bardzo dobrze i chwała im za to że nie jesteśmy na miejscu szczew bo również i tak mogło być.
Blut muss fließen

marek79
Kontakt:

#5119 Post autor: marek79 » 18 maja 2016, o 11:06

Przestancie wreszcie porownywac brak wyplat pilkarzy z normalnymi pracownikami.

Jak normalnemu nie zaplacom 3-4 miesiace tocwpada w dlugi i o odzyskaniu moze zapomniec. Wtedy tako osoba nie tkwi w tym samym miejscu ino szuko nowej roboty. Jak mu nie placom to niy naprawio auta na od***rdol, niy kasuje na kasie co drugi towar bo grozilaby mu sprawa karno.

A pilkarz? Ok kazdemu sie nalezy to co w umowie ale nikt nie powiedzial ze musza byc pilkarzami. Rownie dobrze moga isc do innego klubu lub sie przebranzowic . Nikt nikomu nie dal wyroku na kariera do 50.

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

Awatar użytkownika
Bartorus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#5120 Post autor: Bartorus » 18 maja 2016, o 11:11

^Ale fandzolisz. My się powinniśmy cieszyć, że ekipa jeśli nie dostaje wypłat od 4 miechów to nie lata do PZPN na skargę bo nie mówilibyśmy czy Lipski i Mazek odejdą i za ile tylko czemu zarząd doprowadził, że mogli za darmo odejść z winy klubu :v

MG42
Kontakt:

#5121 Post autor: MG42 » 18 maja 2016, o 11:22

marek79 pisze:Przestancie wreszcie porownywac brak wyplat pilkarzy z normalnymi pracownikami.

Jak normalnemu nie zaplacom 3-4 miesiace tocwpada w dlugi i o odzyskaniu moze zapomniec. Wtedy tako osoba nie tkwi w tym samym miejscu ino szuko nowej roboty. Jak mu nie placom to niy naprawio auta na od***rdol, niy kasuje na kasie co drugi towar bo grozilaby mu sprawa karno.

A pilkarz? Ok kazdemu sie nalezy to co w umowie ale nikt nie powiedzial ze musza byc pilkarzami. Rownie dobrze moga isc do innego klubu lub sie przebranzowic . Nikt nikomu nie dal wyroku na kariera do 50.

sorry ale dupisz fleki...
Jak piłkarz w trakcie sezonu ma zmienić pracodawcę? Zakładam że oni dobrze wiedzieli do jakiego klubu przyszli i na pewno kalkulowali m.in. opóźnienia ale bez przesady. Pomimo wszystko swoją robotę wykonują dobrze a nawet i bardzo dobrze jak na warunki panujące w klubie. Zresztą jak ktoś kto kocha piłkę ma sie przebranżowić? Właśnie tu jest problem, że mówimy "gwiazdkom" żeby spieprzali jak się nie podoba a nie widzimy problemu w zarządzie który za to wszystko odpowiada.
I czym sie różni zawód piłkarza od innych? Każdy ma jakieś zobowiązania, kredyty etc. Zresztą im więcej zarabiasz tym więcej masz wydatków a chopcy żadnych kokosów nie otrzymują by przez pół roku bez wypłaty sie uśmiechać
Blut muss fließen

Awatar użytkownika
MLeko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#5122 Post autor: MLeko » 18 maja 2016, o 11:38

Nie, nie wszyscy :-)
heinRich pisze:Łoni w tym bielsku wszyscy majom tak dekle poryte?

hornet
Kontakt:

#5123 Post autor: hornet » 18 maja 2016, o 12:49

@MG42...

Może to Ty napisałeś,nie wiem - nie sprawdzałem kto konkretnie,przemknęło mi to czytając forum i absolutnie nie podzielam Twojej radości z wysokich porażek.
Pisząc o finansach, sądzę,że wszyscy się zgadzamy co do tego,że grajki powinny dostać kasę na czas. Można też zrozumieć, że zaprząta im to głowy, bo trawą
z boiska się nie najedzą. Ale mieć wyjebane z powodu tego na granie? A czemu są winni ci kibice, o których pisałem? Mają iść do grajków po zwrot kasy za bilet,bo ci okazali się zwyczajnymi oszustami i pozorantami? Tak można siedzieć i się mądrzyć,to nie jest łatwa sprawa ani dla nich ani dla nas.Dlatego pisałem o chociaż JEDNYM meczu,a Ty od razu,że ktoś się pucharów domaga.
Zgodnie z prawem,jak pracodawca mi nie płaci,to nie mogę bez zaangażowania wykonywać swoich obowiązków,ani zaprzestać pracy. Mogę iść do sądu i tyle.
Uczciwość,o której piszesz obowiązuje wszystkich. Mogli napisać na forum - nie zamierzamy grać na poważnie w piłkę,bo nie dostajemy kasy. Wtedy większość by nie poszła na mecz,nie dopingowała,graliby przy garstce ludzi i może bardziej trafili tym do strażnika. Grajek dzisiaj jest,jutro go nie ma, a kibic przyjdzie dopingować nawet jak deszcz i śnieg napierdala. Ale skoro w tym wszystkim dla Ciebie grajki są najważniejsze....
Wierz mi,że nikomu oczu nie otwarli na sytuacje w klubie i mimo wszystko (jak zresztą widać) kibice podchodzą do tych wyczynów z mniejszym lub większym - ale jednak zrozumieniem. Wysokim przegrywaniem i stratą tylu bramek,takich spraw się nie załatwia i nie jest to żadna dobrze wykonana robota. Dobrze wykonaliby robotę,gdyby zdobyli chociaż 1 pkt z Wisłą,bo w przeciwnym razie gdyby nie wycofanie Lechii,kto wie o czym byśmy teraz pisali. Tego nikt nie wie i nie ma sensu gdybać.
"Utrzymanie w ósemce, kasa z tego tytułu dość dobra to czego jeszcze chcecie?". Jeśli o mnie chodzi to trocha pokory grajków i szacunku do ludzi na stadionie. Pewnym prawdziwym piłkarzom,którzy grali w tym klubie obecne grajki mogłyby szplatki w butach zawiązywać,a ci wielcy nie robili tego dla kasy. Pewne rzeczy przychodzą same,jeśli ma się w sobie klasę.

Co do Lipskiego,nikt go tu nie krzyżuje. Po prostu my znamy te "żarty" z wbijaniem szpili i dobrze to rozumiemy. Ruch,hanysy itp. itd. Fajny materiał,żeby się pośmioć. Z faktu,że jakichś dwóch pajaców chce być na siłę śmiesznymi, nie wynika jeszcze to, że trzeba starać się dorównać im poziomem. Ale każdy ma prawo do własnej opinii,którą też na forum wyraża ;)

Awatar użytkownika
jaRo 1920
Kontakt:

#5124 Post autor: jaRo 1920 » 18 maja 2016, o 13:30

Apropo Stawarczyka. Przy naszej obecnej obronie Stawar to mistrz. Koniu był taki, że mimo jakiegoś babola z jego strony szybko szło mu to wybaczyć. Nie wiem czy tylko ja tak miałem :P. Szczupaka z Vaduz to nigdy nie zapomne xD.

Lipski? SpieYDalaj

Obrazek

Awatar użytkownika
Duszello
Kontakt:

#5125 Post autor: Duszello » 18 maja 2016, o 13:36

Hornet, Marek79 podzielom wasze zdanie. Niedejmy sie zwariować. Ile jest takich klubow co niepłacili a zawodnicy pokazywali co sa warci i potrafili walczyć o gorne cele. I jak nazwać zachowanie pilkarzy co w 4 lidze graja za 200 zl od wygranego meczu a na codzien za***rdalaja na grubie. Ktoś powie róznica poziomu zawodnika? Nie ! na przestrzeni 20 lot jest zech w stanie wymienić 15 nazwisk co grali u nos zawodnicy po znajomości rodzinnej, menagerskiej czy byli zwyklymi pupilami trenera itp. Ci co grali za juniora w Ruchu wiedza o czym godom. Ile u nos w druzynie jest zawodnikow o niskim poziomie? Ile sredniakow? A ile dobrych i bardzo dobrych? Jesli jest u nos zawsze bieda jak co niekere pisza to po jasnego dziada przylazi do nos wiedzac jak jest i podpisuje papier a potem wylewo zale w wywiadach jak to jest zle. Suma sumarum kasa i tak dostanie co do zlotego jeszcze jeden z drugim sie wypromuje na naszych plecach by pozniej grac za 10 razy tyla co grol u nos. Caly czas godom zeby bylo normalnie to na reka min.krajowe a reszta w premi za wygrany szpil wtedy by za***rdalali jak samolociki. Wtedy by wylazla prawdziwo twarz pilkarza i jego umiejetnosci

meretz

#5126 Post autor: meretz » 18 maja 2016, o 14:57

Lipski pójdzie do cwelki teraz, to przepadnie. Pójdzie za rok, to już będzie na tyle dobry że dostanie dużo lepszych ofert...

Wkurwio mnie takie rozumowanie że trening na Amice czy cwelce miołby przyspieszyć jego rozwój... jakieś fluidy w niego wpadną? Może atmosfera Poznania/warszawki go zmotywuje do cięższej pracy...?

Darkaras

#5127 Post autor: Darkaras » 18 maja 2016, o 15:00

meretz pisze:Lipski pójdzie do cwelki teraz, to przepadnie. Pójdzie za rok, to już będzie na tyle dobry że dostanie dużo lepszych ofert...

Wkurwio mnie takie rozumowanie że trening na Amice czy cwelce miołby przyspieszyć jego rozwój... jakieś fluidy w niego wpadną? Może atmosfera Poznania/warszawki go zmotywuje do cięższej pracy...?
Lipski jest póki co kandydatem na piłkarza. Miał udany sezon owszem, ale umówmy się miał też spotkania tragiczne. Było już kilku piłkarzy z udaną rundą czy sezonem a potem przepadali.

Jego klasę najlepiej pokazały mecze z Zagłębiem Lubin gdzie vis a vis grał Starzyński. Filip który jeszcze w zeszłym sezonie grał w Ruchu było o kilka klas lepszym zawodnikiem.

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#5128 Post autor: HullCityFC » 18 maja 2016, o 15:22

Lipski to poki co tor z Nieciecza i wygrana w Szczecinie. Ogolnie dobra technika i poki co niewiele wiecej. Nie pisalem o nim bo wydawal sie rozsadny i na stabilizacje przyjdzie czas. Niech idzie do Pogonii jak mu nas zle. W Ruchu jakich jak on bylo dziesiatki. Lepszych setki

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#5129 Post autor: Ozor » 18 maja 2016, o 15:24

Lipski jest póki co kandydatem na piłkarza.
:ok:

meretz

#5130 Post autor: meretz » 18 maja 2016, o 15:30

Darkaras pisze:
meretz pisze:Lipski pójdzie do cwelki teraz, to przepadnie. Pójdzie za rok, to już będzie na tyle dobry że dostanie dużo lepszych ofert...

Lipski jest póki co kandydatem na piłkarza. Miał udany sezon owszem, ale umówmy się miał też spotkania tragiczne. Było już kilku piłkarzy z udaną rundą czy sezonem a potem przepadali.

Mom wrażenie że im więcej spekulacji transferowych, szumu wokół naszych zawodników tym gorzej grają. Na wiosna Lipski wyglądoł lepiej, bardziej "świeżo", Stępiński podobnie.

ODPOWIEDZ