Sezon 2015/2016
-
- Kontakt:
Re: Sezon 2015/2016
żenada 

Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Do Trybunału Konstytucyjnego niech napiszą
Buraki
Buraki
-
- Kontakt:
hehe TK uzna zdegradowanie PDB za niezgodne z konstytucją. Oczywiście rząd tego nie opublikuje i Bielsko musi spadać z ligi

Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
-
- Kontakt:
Jak zawsze wierzyłem w 3 punkty,to sądzę,że na amice zaś wpiertol.Grajki zakończyły sezon meczem z cwe(L)ką.Już po Lubinie pisałem o kilku "wkładach do koszulek" i że nie chce im się zwyczajnie grać - ależ było oburzenie i personalne wycieczki co niektórych
Nie mieszkam w Chorzowie i nie znam układów w mieście,przepływów pieniężnych,winnych czy przyczyn kiepskiego stanu finansów miasta i klubu. Ale wiem jedno - atmosfera w szatni zapewne jest zgniła,a dowodem na to jest fakt, że Grodek w końcu puścił para.Uważam też (być może niesłusznie),że styl "gry" marudy Zieńczuka nie jest przypadkiem i to,że Pączek nagle przestoł wychodzić nawet na minuty także.Młodzi jeszcze chcą się pokazać,ale starsi zawodnicy u schyłku kariery mają zupełnie inne priorytety i patrzą do portfela.Ja im się nie dziwię.Umowa obowiązuje dwie strony,skoro jedna gra to druga płaci i koniec dyskusji.Pisanie o tym,że mają se szukać roboty gdzie indziej to jakaś farsa. Ale wracając do meritum...w szatni,na treningach,z pewnością przewija się temat finansów. Być może są i "podburzacze" (oczywiście nikogo nie oskarżam).Takie rzeczy zaprzątają głowę i to powoduje na meczu brak koncentracji. To nie dlatego stu procentowa główka Stępla nie wchodzi,że myśli w tym momencie żeby nie strzelić,on po prostu nie jest skoncentrowany.To samo jest z karnymi,których nie strzelamy.Popatrzcie na sposób ich wykonania - nonszalancja,kopnę sobie może wpadnie może nie,przecież nie spadniemy. Co z tego,że kilku coś tam się chce,jak niektórzy przyjmując piłkę muszą sobie 3 razy ją poprawić. Wygląda to fatalnie i nie gramy kompletnie nic,bo nikt mnie nie przekona,że wymienienie kilku podań w środku boiska to jest esencja gry w fusbal.
Podobał mi się ostatnio Podgórski,dobrze,żeby wszyscy byli tacy zmęczeni i zlani potem,jak on.Ale gość ma coś do udowodnienia i chce wrócić do składu.Brawa za ambicję.Szkoda,że to on musi schodzić za Bargiela,bo Hanzel zostaje z uwagi na to,że jest bardziej defensywnym graczem. Martwi mnie to wszystko i z niepokojem patrzę,jak to się wszystko ułoży na kolejny sezon...
Pozdrawiam.

Podobał mi się ostatnio Podgórski,dobrze,żeby wszyscy byli tacy zmęczeni i zlani potem,jak on.Ale gość ma coś do udowodnienia i chce wrócić do składu.Brawa za ambicję.Szkoda,że to on musi schodzić za Bargiela,bo Hanzel zostaje z uwagi na to,że jest bardziej defensywnym graczem. Martwi mnie to wszystko i z niepokojem patrzę,jak to się wszystko ułoży na kolejny sezon...
Pozdrawiam.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Kto chce wygranej?
Zabrzmi źle. Zupełnie jak byśmy wypaczali sens dla którego istniejemy, czyli tępienia wszystkiego, co nie jest zgodne z duchem i ideą sportu.
Wielu z nas wcale nie chce zwycięstwa z Górnikiem Łęczna u siebie. Bo ta wygrana daje szansę Górnikowi Zabrze na utrzymanie się w lidze. A Górnik Zabrze to nie tylko nowy stadion, to nie tylko świetny doping i niezłe liczby wyjazdowe kiboli. To nie tylko sentyment do jedynego polskiego klubu, który grał w finale europejskich pucharów i ma na swoim koncie mnóstwo tytułów mistrzów Polski i parę Pucharów Polski. Ale przede wszystkim to klub kibiców, którzy w roku 2000 obrzucili nasz pociąg koktajlami Mołotowa, przez co kilka osób miało poważne poparzenia.
Sytuacja w tabeli jest następująca. Jeśli Górnik Łęczna przegra we Wrocławiu, a Górnik Zabrze wygra w Niecieczy, wówczas w najwyższej klasie rozgrywkowej pozostanie Górnik Zabrze. Przy wszystkich innych kombinacjach rezultatów tych dwóch spotkań w lidze zostanie drużyna z Łęcznej.
Dlatego wielu z nas wcale się nie zmartwi, gdy końcowy gwizdek w meczu Śląsk – Górnik Łęczna będzie oznaczał zdobycie przynajmniej jednego oczka przez gości. Oczywiście są wśród nas wynikowcy, dla których zwycięstwo jest najważniejsze. Są też i tacy, którzy twierdzą, że „w Zabrzu jest atmosfera”, więc wolą, by to Górnik z Zabrza został w ekstraklasie. Ale wielu Górnika Zabrze nie lubi do tego stopnia, że chętnie oddałoby bezsensowne zwycięstwo za spadek Górnika z Zabrza.
Fanów z Łęcznej na sobotnim meczu Śląsk – Górnik (początek 15:30) spodziewać zbyt wielu się nie można. Będzie ich mniej niż stu. Znacznie więcej na tym spotkaniu zapowiada się kibiców Miedzi Legnica. Ale oni, oczywiście, nie będą przebywać na sektorze gości.
Mecz Śląska z Górnikiem Łęczna będzie ostatnim w barwach Śląska Toma Hateleya. Płakać po Angliku nie będziemy, chociaż jedną rzecz ma naprawdę dobrą. Wyrzuty z autu. W tym elemencie gry trudno go będzie zastąpić.
http://fanatik.ogicom.pl/?p=7020
Zabrzmi źle. Zupełnie jak byśmy wypaczali sens dla którego istniejemy, czyli tępienia wszystkiego, co nie jest zgodne z duchem i ideą sportu.
Wielu z nas wcale nie chce zwycięstwa z Górnikiem Łęczna u siebie. Bo ta wygrana daje szansę Górnikowi Zabrze na utrzymanie się w lidze. A Górnik Zabrze to nie tylko nowy stadion, to nie tylko świetny doping i niezłe liczby wyjazdowe kiboli. To nie tylko sentyment do jedynego polskiego klubu, który grał w finale europejskich pucharów i ma na swoim koncie mnóstwo tytułów mistrzów Polski i parę Pucharów Polski. Ale przede wszystkim to klub kibiców, którzy w roku 2000 obrzucili nasz pociąg koktajlami Mołotowa, przez co kilka osób miało poważne poparzenia.
Sytuacja w tabeli jest następująca. Jeśli Górnik Łęczna przegra we Wrocławiu, a Górnik Zabrze wygra w Niecieczy, wówczas w najwyższej klasie rozgrywkowej pozostanie Górnik Zabrze. Przy wszystkich innych kombinacjach rezultatów tych dwóch spotkań w lidze zostanie drużyna z Łęcznej.
Dlatego wielu z nas wcale się nie zmartwi, gdy końcowy gwizdek w meczu Śląsk – Górnik Łęczna będzie oznaczał zdobycie przynajmniej jednego oczka przez gości. Oczywiście są wśród nas wynikowcy, dla których zwycięstwo jest najważniejsze. Są też i tacy, którzy twierdzą, że „w Zabrzu jest atmosfera”, więc wolą, by to Górnik z Zabrza został w ekstraklasie. Ale wielu Górnika Zabrze nie lubi do tego stopnia, że chętnie oddałoby bezsensowne zwycięstwo za spadek Górnika z Zabrza.
Fanów z Łęcznej na sobotnim meczu Śląsk – Górnik (początek 15:30) spodziewać zbyt wielu się nie można. Będzie ich mniej niż stu. Znacznie więcej na tym spotkaniu zapowiada się kibiców Miedzi Legnica. Ale oni, oczywiście, nie będą przebywać na sektorze gości.
Mecz Śląska z Górnikiem Łęczna będzie ostatnim w barwach Śląska Toma Hateleya. Płakać po Angliku nie będziemy, chociaż jedną rzecz ma naprawdę dobrą. Wyrzuty z autu. W tym elemencie gry trudno go będzie zastąpić.
http://fanatik.ogicom.pl/?p=7020
- Lutz
- Kontakt:
Na 99% wszysko co je zbyt piykne nie je prawdziwe. Jak ścierwo sleciu to wdupia dwie pora laci.
- 79Świony
- Kontakt:
Ło ci***,Lutzek zmotywowany widza
Polecom w pi*** dzisio!

-
- Kontakt:
Masz tutaj linka do góralskich: http://allegro.pl/goralskie-pantofle-ka ... 03974.html Pamiętaj żeby zagryźć krupniolemLutz pisze:Na 99% wszysko co je zbyt piykne nie je prawdziwe. Jak ścierwo sleciu to wdupia dwie pora laci.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
dzisiaj Multiliga na stojąco.
Daj Boże po naszej mysli.
Daj Boże po naszej mysli.
pamietaj,ze przyszedes na swiat bez czesci zamiennych
-
- Kontakt:
w końcu Dorato kupiłem, bo żona igristoje by nie wypiłaLukas89 pisze:I koniecznie Igristoje.
Jeszcze kilkadziesiąt minut Zabrza w Ekstraklasie..

120 minut!
-
Ma ktoś te obrazki z górnika jak spadali do 1 ligi, to jest nauczka za wszystkie czasy itp? To teraz na wygodnym krzesełku oglądamy multiligę a później każdy niebieski pójdzie w swoje strony na piwko lub mocniejszy trunek żeby świętować spadek szczew
ps. szkoda mi tylko Niecieczy bo te zabrskie ku*** im mogą stadion i wioskę zdemolować
ps. szkoda mi tylko Niecieczy bo te zabrskie ku*** im mogą stadion i wioskę zdemolować
-
- Kontakt:
WKS widza ze nie odpuszcza.
Kiedys to piesci decydowaly kto jest najlepszy a nie kto ulozy lepiej karteczki albo pojedzie w wiekszej liczbie na wyjazd
-
- Kontakt:
spokojnie,te ku*** i tak spadną