Ruch Chorzów w Młodej Ekstraklasie
-
- Kontakt:
Dobry pomysł. Ja bym łaził, ale z ZabRza mam z leksza daleko. Dajcie takie większe ogłoszenie. Mobilizacja na mecze itd. Nietylko sponsor, ale i ci modzi chopcy by się ucieszyli. Byli by zadowoleni że grają dla kogoś wkońcu. A majstra w ME mam nadzieje zdobędziemy.19_kRzysiek_20 pisze:Proponowałbym stawiać sie w konkretnej liczbie na szpilach ME. Co byscie powiedzieli gdybyśmy sie stawiali w 2-3 tyś na szpilach? Ten sponsor z ME byłby pod wrażeniem. A majstra musimy zrobić bo to bedzie o czymś świadczyć , a o czym to już odpowiedźcie sobie sami
Nieważne skąd pochodzimy i kim jesteśmy, wszyscy jesteśmy kibicami Ruchu Chorzów.
"Ruch Chorzów przed 1939 rokiem był jednoznacznie kojarzony z powstańcami śląskimi i polskimi patriotami, spośród których głównie rekrutowali się kibice. Kibice niemieccy kibicowali innym klubom.Nie przypadkiem pierwszy mecz rozegrano 3 maja 1920 roku,w dniu uchwalenia Konstytucji trzeciomajowej". Co niezmienia faktu że jesteśmu Ślązakami ;], lecz zapamiętajmy że Ślazakami-Polakami, a nie Niemcami.
"Ruch Chorzów przed 1939 rokiem był jednoznacznie kojarzony z powstańcami śląskimi i polskimi patriotami, spośród których głównie rekrutowali się kibice. Kibice niemieccy kibicowali innym klubom.Nie przypadkiem pierwszy mecz rozegrano 3 maja 1920 roku,w dniu uchwalenia Konstytucji trzeciomajowej". Co niezmienia faktu że jesteśmu Ślązakami ;], lecz zapamiętajmy że Ślazakami-Polakami, a nie Niemcami.
-
- Kontakt:
skad masz te info szpil miol byc wedlug www.90minut.pl 3 majaq o 12ch-R pisze:Nie wiem dlaczego nikt o tym nie napisał ale dziś przegraliśmy z Lechem 0-1
-
- Kontakt:
- milanos
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- ch-R
Som żeś jest ban.SODA's pisze:banch-R pisze:Nie wiem dlaczego nikt o tym nie napisał ale dziś przegraliśmy z Lechem 0-1
O gdz 12 na bocznym był szpil i groł młody Ruch z młodym Lechem i my przegrali 0-1
Wiem co godom bo o 12 jeszcze nie pija piwa

Mahatma Gandhi
Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz.
Mahatma Gandhi
Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz.
-
- Kontakt:
- ch-R
Jakie drużyny (oprócz pierwszej) grają z serduchem na klacie ?binaR pisze:a moze to bylo co innego xD ? bo SODA raczej wie co i jak z ME
Młoda , tak ? To jak tam grała młoda a zawodnicy przeciwnej mają herb Lecha Poznań to ku*** chyba zwidów nie miałem!
Mahatma Gandhi
Mahatma Gandhi
-
- Kontakt:
- ch-R
Czy ktoś mi może pedzieć kto w piątek groł na bocznym treningowym ? Kogo sie pytoł to kożdy godoł że gro młodo ekstraklasa i jo w to uwierzył .SODA's pisze:dzisiaj porażka z Lechem 2-1 Pietrzak Raus !!!!
SODA's nie wiem czymu ale musza ci przyznać racja , ktoś mnie na tym szpilu wprowadził w błąd. Ale fakt jest taki że groł młody Ruch z Lechem na 100%
Mahatma Gandhi
Mahatma Gandhi
-
- Kontakt:
- wolfik
- Kontakt:
Akurat to za Pietrzaka zaczeliśmy odnosić sukcesy w ME i myśle że w dużej mierze dzięki niemu mamy teraz lidera. Mimo wszystko z młodzieżą on sobie radzi nieźle. Ale bardzo lubi ściągać piłkarzy z innych regionów Polski. A jeśli mamy stawiać na piłkarzy z Górnego Śląska jak to zapowiadają działacze to Pietrzak nie pasuje. W takim wypadku myśle, że na jego miejscu lepszy by byłna przykład Wyrobek.
A wyniki w ME nie są najważniejsze. Naprawde ważne jest to, ze Sobiech czy Kieruzel całkiem nieźle radzą sobie w pierwszej druzynie.
A wyniki w ME nie są najważniejsze. Naprawde ważne jest to, ze Sobiech czy Kieruzel całkiem nieźle radzą sobie w pierwszej druzynie.
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.