Ruch II Chorzów
-
- Kontakt:
Re: Ruch II Chorzów
Tylko ze mecze w 3 lidze mozna sobie "ustawic" tzn. dogodac sie miedzy soba.
Warunek ze mecz niy moze sie odbyc sie wczesniej niz o 13. Chyba ze strony sie dogadaja to moga grac wczesniej ale nie wczesni jak o 10.
Tak zrobil m.in Grunwald kiery gro w soboty o 11.
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
Warunek ze mecz niy moze sie odbyc sie wczesniej niz o 13. Chyba ze strony sie dogadaja to moga grac wczesniej ale nie wczesni jak o 10.
Tak zrobil m.in Grunwald kiery gro w soboty o 11.
-
- Kontakt:
Drugi zespół „Niebieskich” w 5. kolejce III ligi opolsko-śląskiej przegrał w Bytomiu z Szombierkami 1:2.
Szombierki Bytom – Ruch Chorzów 2:1 (1:0)
1:0 Pączko, 8 min.
1:1 Micha Szal z karnego, 82 min.
2:1 Pach z karnego, 90+2 min.
Szombierki: Rosół – Sobota, Kuliński, Dzido (28 Ślęzok), Śliwa Szafrański, Lebek (62 Konaszczuk), Kasprzyk, Pączko – Pach, Makowski (62 Rosiński); trener: Krzysztof Górecko.
Ruch: Majda – D. Cheba, Szal, Trojak, Konczkowski – Patryk Stefański I, Lipski, P. Cheba, Spychaj, Janik (Żyłka) – Siedlik (69 Sołdecki);trener: Tomasz Fornalik.
Rezerwowi: Grabara, Węgrzyn, K. Bobryk, Patryk Stefański II, Siebert.
Żółte kartki: Śliwa – D. Cheba, Trojak.
Czerwona kartka: Martin Konczkowski za zagranie ręką, 90+2 min.
Sędziował: Miłosz Widlarz (Żywiec).
Widzów: 300.
czworto porażka z rzędu
Szombierki Bytom – Ruch Chorzów 2:1 (1:0)
1:0 Pączko, 8 min.
1:1 Micha Szal z karnego, 82 min.
2:1 Pach z karnego, 90+2 min.
Szombierki: Rosół – Sobota, Kuliński, Dzido (28 Ślęzok), Śliwa Szafrański, Lebek (62 Konaszczuk), Kasprzyk, Pączko – Pach, Makowski (62 Rosiński); trener: Krzysztof Górecko.
Ruch: Majda – D. Cheba, Szal, Trojak, Konczkowski – Patryk Stefański I, Lipski, P. Cheba, Spychaj, Janik (Żyłka) – Siedlik (69 Sołdecki);trener: Tomasz Fornalik.
Rezerwowi: Grabara, Węgrzyn, K. Bobryk, Patryk Stefański II, Siebert.
Żółte kartki: Śliwa – D. Cheba, Trojak.
Czerwona kartka: Martin Konczkowski za zagranie ręką, 90+2 min.
Sędziował: Miłosz Widlarz (Żywiec).
Widzów: 300.
czworto porażka z rzędu
- Radvan138
- Kontakt:
To ino pokazuje jak marnym trenerem jest Fornalik
-
- Kontakt:
Radvan138 pisze:To ino pokazuje jak marnym trenerem jest Fornalik
zaroz Ci Elmer oczy wydropie za tako krytyka Tomka

- Radvan138
- Kontakt:
To leca gibko po bryle 

-
- Kontakt:
kolejny wp!erdol w 3 lidze
Moze zmiana trenera ?
Moze zmiana trenera ?
Dystans się panu teraz przyda. O pracę w ekstraklasie może być trudno.
Mariusz Rumak: Czy to będzie ekstraklasa, pierwsza liga, czy druga – jestem otwarty na propozycje. Może być i trzecia liga. Jeżeli ktoś przedstawi mi fajny projekt, który będzie mi odpowiadał, to się w pełni zaangażuję. I nie będzie to dla mnie ujma. Nie wezmę drużyny do ratowania, na zasadzie strażaka, aby tylko coś mieć.

-
- Kontakt:
No i dobrze Rumak powiedział, chce się realizować więc niech próbuje swoich sił, może w innym klubie będzie lepiej mu się powodziło?19gorek20 pisze:kolejny wp!erdol w 3 lidze
Moze zmiana trenera ?Dystans się panu teraz przyda. O pracę w ekstraklasie może być trudno.
Mariusz Rumak: Czy to będzie ekstraklasa, pierwsza liga, czy druga – jestem otwarty na propozycje. Może być i trzecia liga. Jeżeli ktoś przedstawi mi fajny projekt, który będzie mi odpowiadał, to się w pełni zaangażuję. I nie będzie to dla mnie ujma. Nie wezmę drużyny do ratowania, na zasadzie strażaka, aby tylko coś mieć.

-
- Kontakt:
Tez jakos nie rozumiem tego pojazdu z tego Rumaka.Wydaje sie sensownym kolesiem.
Piękne w życiu są tylko szpile ...
Con cantera y afición, no hace falta importación
Con cantera y afición, no hace falta importación
-
- Kontakt:
Jasne zgadzam sie z wami dla mnie Rumak to tez ktos kto wie o co chodzi w pilce. Mlody ambitny pokazal np ( z Arboleda ) ze nie da sobie na glowe wejsc + wiekszosc transferow dokonanych przez niego ( i scoutow ) to super zawodnicy tacy jak
Hamalainen Lovrencic Douglas Teodorczyk Cessay (sorry za pisownie)
A i mlodych tez potrafi wprowadzic
A ten smiech w moim poscie nie mial oznaczac wysmiania Rumaka ale mniejsza z tym
Jeszcze jedno ktos juz pisal o zatrudnieniu Fornalika zeby odwalil super robote i zbudowal "system" pracy z mlodzieza/rezerwami i przygotowac ich glowe i umiejetnosci do gry w ekstraklasie. Moim zdaniem takim kims jest wlasnie Rumak
Ktos zapyta po co ?
Poniewaz cos w tym klubie jest nie tak bo jakos tego nie potrafie zrozumiec ze druzyna juniorow starszych ktora w tamtym sezonie ogrywala bez problemu UKS Gwarek i Zaglebie Lubin (czolowe szkolki w PL) bez problemu wygrala swoja grupe a w rozgrywkach ogolnopolskich przez 90 minut dominowala Cracovie (pozniej 2 druzyne w PL) i tylko dzieki furze szczescia Cracovia przeszla dalej
I jak to jest ze w tej druzynie nie ma zawodnika ktory poradzilby sobie w ekstraklasie ( 1 na pewno jest a moze i 2 tylko oni swoje szanse dostana w wieku 22 lat czyli o 4 za pozno )
Pewnie ktos powie ze nie graja bo sa slabi ale czy ktos to sprawdza ?
Czy ktos wie czy Michalski lub Fornalak przychodza na mecze juniorow ?
Bo moim zdaniem przed kazdym obozem ktos z sztabu szkoleniowego powinien zapytac trenera Ireneusza Psykale o 4 jego zdaniem najlepszych zawodnikow w wieku 16-18 lat i niech w nagrode jada na oboz i miec przyjemnosc trenowania z 1 sza druzyna i zaloze sie ze zmobilizuje to mlodych do jeszcze wiekszej pracy
A po zastanowieniu sie musze przyczepic sie do .pracy trenera (tylko 1 rzecz wiec spokojnie dla mnie to dalej najlepszy trener ekstraklasy)
On nie daje szansy i nie wprowadza nowych mlodych zawodnikow do druzyny ( jak na razie )
A teraz uwaga wielkie brawa dla Zielinskiego a dlaczego ?
To on do druzyny wprowadzil
Kwiatkowskiego
Wlodyke
Babiarza
Helika
Kaminskiego
Dziwniela
Kowalskiego
Wiadomo ze czesc z nich nie nadaje sie do gry w ekstraklasie ale dostali szanse i mozemy ich jakos ocenic
A jedynym nowym zawodnikiem wprowadzonym przez Kociana jest
Urbanczyk ( tylko 1 mecz w meczu z Lechem przegranym 4-0 dostal 10 minut)
czekamy
Hamalainen Lovrencic Douglas Teodorczyk Cessay (sorry za pisownie)
A i mlodych tez potrafi wprowadzic
A ten smiech w moim poscie nie mial oznaczac wysmiania Rumaka ale mniejsza z tym
Jeszcze jedno ktos juz pisal o zatrudnieniu Fornalika zeby odwalil super robote i zbudowal "system" pracy z mlodzieza/rezerwami i przygotowac ich glowe i umiejetnosci do gry w ekstraklasie. Moim zdaniem takim kims jest wlasnie Rumak
Ktos zapyta po co ?
Poniewaz cos w tym klubie jest nie tak bo jakos tego nie potrafie zrozumiec ze druzyna juniorow starszych ktora w tamtym sezonie ogrywala bez problemu UKS Gwarek i Zaglebie Lubin (czolowe szkolki w PL) bez problemu wygrala swoja grupe a w rozgrywkach ogolnopolskich przez 90 minut dominowala Cracovie (pozniej 2 druzyne w PL) i tylko dzieki furze szczescia Cracovia przeszla dalej
I jak to jest ze w tej druzynie nie ma zawodnika ktory poradzilby sobie w ekstraklasie ( 1 na pewno jest a moze i 2 tylko oni swoje szanse dostana w wieku 22 lat czyli o 4 za pozno )
Pewnie ktos powie ze nie graja bo sa slabi ale czy ktos to sprawdza ?
Czy ktos wie czy Michalski lub Fornalak przychodza na mecze juniorow ?
Bo moim zdaniem przed kazdym obozem ktos z sztabu szkoleniowego powinien zapytac trenera Ireneusza Psykale o 4 jego zdaniem najlepszych zawodnikow w wieku 16-18 lat i niech w nagrode jada na oboz i miec przyjemnosc trenowania z 1 sza druzyna i zaloze sie ze zmobilizuje to mlodych do jeszcze wiekszej pracy
A po zastanowieniu sie musze przyczepic sie do .pracy trenera (tylko 1 rzecz wiec spokojnie dla mnie to dalej najlepszy trener ekstraklasy)
On nie daje szansy i nie wprowadza nowych mlodych zawodnikow do druzyny ( jak na razie )
A teraz uwaga wielkie brawa dla Zielinskiego a dlaczego ?
To on do druzyny wprowadzil
Kwiatkowskiego
Wlodyke
Babiarza
Helika
Kaminskiego
Dziwniela
Kowalskiego
Wiadomo ze czesc z nich nie nadaje sie do gry w ekstraklasie ale dostali szanse i mozemy ich jakos ocenic
A jedynym nowym zawodnikiem wprowadzonym przez Kociana jest
Urbanczyk ( tylko 1 mecz w meczu z Lechem przegranym 4-0 dostal 10 minut)
Czy w zespole z Centralnej Ligi Juniorów są talenty o podobnym potencjale jak wymienieni wcześniej zawodnicy?
- Nie podam nazwisk, ale potwierdzę, że są w tej grupie chłopcy utalentowani. Jeżeli nie odejdą od dotychczasowego sposobu myślenia i będą skoncentrowani na pracy, to mają szansę, by zaistnieć w ekstraklasie.
czekamy
-
- Kontakt:
Już pisałem gdzieś, że jestem sceptykiem wobec Tomka Fornalika. Wiem także, że w drużynie nie wszyscy Go cenią. Wyniki jakie odnosi i wypowiedzi po meczach też optymizmem mnie nie napawają.

-
- Kontakt:
zastanawiam się, czy to nie jest trochę tak, że Kocian ma taką technologię pracy z młodymi piłkarzami, że chce ich zmusić do jeszcze większej pracy, rywalizacji, bardzo mocnego (dużo bardziej niż do tej pory) naporu na pierwszą jedenastkę? Chodzi o to, że nikt nie wejdzie do pierwszego składu innym sposobem, niż pracą.
Praca z 19-21 latkami, to nie tylko trening piłkarski, ale też wychowanie.
Wnioskuje to po tym, że Kocian przy każdej okazji mówi do mediów, że chce taką rywalizację widzieć.
W końcu co pozostaje tym młodym, a no udowodnić, że są mocniejsi od Stawara, Zieńczuka czy Dziwniela.
Praca z 19-21 latkami, to nie tylko trening piłkarski, ale też wychowanie.
Wnioskuje to po tym, że Kocian przy każdej okazji mówi do mediów, że chce taką rywalizację widzieć.
W końcu co pozostaje tym młodym, a no udowodnić, że są mocniejsi od Stawara, Zieńczuka czy Dziwniela.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
19porwollo20 pisze:38 minuta Polonia-Ruch Szewczyk x2 ( 0-2)
od razu widać,że chop robi różnica,zresztą Kocian od początku się o nim dobrze wypowiadoł.A Karahmet już skończył kariera w Ruchu,skoro go już nawet w rezerwach ni ma?
- siwy
- Kontakt:
Karahmed i Rzuchowski kontuzje
-
- Kontakt:
Faulogenne te transfery 

Ruch Chorzów - Górny Śląsk - Polska
Arena C6