7=10, 10=12?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#46 Post autor: L.G » 30 sty 2007, o 08:13

simonsays pisze:Byl temat na forum, byl temat na nieoficjalnej, ale przyszlo 7 osob.
Dugo już organizuja, bądź uczestniacza w róznego rodzaju nasiadówach i łod downa wiym jedno. Niy planuje się takich spotkań ani poniedziałek ani na piontek :!: (chyba, że weekendowo sesja wyjazdowo ))).

Co do zmiany numeracji to na pewno 20 lot tymu żodny numeracji niy było.
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

Awatar użytkownika
Bytom20
Kontakt:

#47 Post autor: Bytom20 » 30 sty 2007, o 08:43

Ja jestem za zrobieniem i wywieszaniem fany z nazwą "Dziesiona" a czy na tej tabliczce sektorowej będzie liczba 12 czy 25 nie ma dużego znaczenia. Dziesiona zawsze będzie Dziesioną. To jak ta trybuna będzie się nazywać zależy tylko od Nas bo Kibice Ruchu tworzą jej historie a nie cyfra na tabliczce sektorowej.

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#48 Post autor: heli » 30 sty 2007, o 09:31

z jednej strony atmosfere n asektorze tworzą ludzie, a nie numer, i obojętnie czy sie będzie nazywać 1, 10 czy 150 jeżeli bedzie wszystkim pasowało to bedemy dalej tam chodzić, również uważom, że to na pewno nie jest tradycja bo nr są zaledwie ułamek lat jak istnieje klub i stadion, a nie można wszystkiego traktować jako tradycja, tradycja to są nasze sukcesy nasza tożsamość tego klubu, a nie sprawy które co 10 lat sie zmieniają.

z drugiej strony co to komu przeszkadzało zostawić skoro i tak nie można powiedzieć, ze nasze sektory są jakoś równomiernie podzielone, przecież między przykłądowo 4, a 5a nie ma żadnego ograniczenia podobnie jak międzu 5b, a 6.

Więc o ile tak jak pisze dla mnie nie ma to dla mnie aż tak wielkiego znaczenia, a już na pewno nie podnosił bym to do spraw tradycji, ale skoro są ludzie co są tak przyzwyczajeni do tego nr, to mysle, że przy wykazaniu odrobiny dobrej woli, bez większego wysiłku dopasowało by sie sektory tak, że 10 pozostało by 10.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

scanerboy

#49 Post autor: scanerboy » 30 sty 2007, o 09:38

A ja wam powiem tak! Od 15 lat chodzę na RUCH, prawie zawsze tam gdzie jest/była dziesiona!!! Gdyby się mnie choć raz ktoś spytał czego ja chcę, to bym powiedział, że najbardziej chcę ZMIAN!!! Już zapomnieliśmy o siedzeniu dupskiem na betonie??? O tym, jak nigdy nie było gdzie zostawić samochodu??? Chciałbym dalszych i szybszych zmian: normalnych kas - że nie trzeba kucać i to po koski w kałuży lub sprzedaży przez internet, żebym nie musiał się urywać z pracy; kibli, które są wykonane z jakiejś ceramiki a nie polietylenu; szerokich przejść; wysokich trybun; dachu; nie zaszkodził by jakiś browarek ale najważniejsza jest drużyna, która zawsze walczy o zwycięstwo.
Co do samej dziesiony, to moje zdanie jest takie, że najważniejsze jest to, jacy ludzie tam przychodzą, wg mnie trzy rzeczy najbardziej charateryzują tradycje dziesiony: zero pikników, zero pijaków, zero awantur, doping, który może zmienić przebieg meczu; otwarta i sprawiedliwa krytyka, tego co jest źle. ZMIANY widać gołym okiem, od nas zależy, w jakim kierunku pójdą, moim zdaniem nieuniknione jest połączenie młyna z dziesioną - dlatego, że chodzi coraz więcej ludzi. "Najważniejsza jest tradycja" - to wiemy, tylko która tradycja? Ta tradycja, że nic się nie zmienia? Jakby ktoś chciałby być złośliwy, to może nam wytknąć, że na Ruchu największą tradycją jest dziadostwo i pusta kasa!!! Czy o to nam chodzi? Czy może, najważniejszą tradycją jest 14 mistrzów? zasady? tysiące fanów? marka? wychowankowie, których wszyscy zazdroszczą? Zastanówcie się, o jaką tradycję Wam chodzi, i jak się ma numerek sektora, który jest od 10 lat do 87 letniej tradydycji????

Awatar użytkownika
osik
Kontakt:

#50 Post autor: osik » 30 sty 2007, o 09:58

Trudno dzielić sektory na podsektory, bo utrudniłoby to dystrybucję
biletów oraz znajdowanie wyznaczonych dla kibiców
miejsc - wyjaśnia Hermanowicz.

tak samo byda szukol nowych numerow jak szukol starych podsektorow :roll:
na jedno wylazi,a tych buforowych nie jest zas dwajscia to po jednym szpilu
kozdy sie polapie,no ale zas Ktos musiol wprowadzic zamieszanie :lol:
a dotacje na zmiana tabliczek napewno som M.K. zalatwil :lol:

blue_boy
Kontakt:

#51 Post autor: blue_boy » 30 sty 2007, o 11:57

empisek pisze:to jo w takim przipadku proponuja ze mlyn przeniesc na prosta a dziesiona na siudema!!!!!fto jyst za :roll:
Nie wiem czy to dobry pomysl, zobacz, zawsze jak mlyn krzyczal "DRUGA STRONA ODPOWIADA", to wiadomo bylo, ze odpowie przede wszystkim DZIES10NA, no bo niby kto? tRybuna, czy Rodzinny? Mozliwe, ze ktos tam odpowiadal, ale chyba byli w mniejszosci. Jakbys przeniosl dziesione w miejsce mlyna a mlyn na prosta, to wszystko co sie wykrzykuje na 2 grupy nei dawaloby takiego efektu.

scanerboy

#52 Post autor: scanerboy » 30 sty 2007, o 12:23

blue_boy pisze:
empisek pisze:to jo w takim przipadku proponuja ze mlyn przeniesc na prosta a dziesiona na siudema!!!!!fto jyst za :roll:
Nie wiem czy to dobry pomysl, zobacz, zawsze jak mlyn krzyczal "DRUGA STRONA ODPOWIADA", to wiadomo bylo, ze odpowie przede wszystkim DZIES10NA, no bo niby kto? tRybuna, czy Rodzinny? Mozliwe, ze ktos tam odpowiadal, ale chyba byli w mniejszosci. Jakbys przeniosl dziesione w miejsce mlyna a mlyn na prosta, to wszystko co sie wykrzykuje na 2 grupy nei dawaloby takiego efektu.
Z tego, co ja się orientuje, to starzy dziesiątkowicze wykupują karnety na trybunę (tez tak zrobię). Pewnie się wszystko wymiesza, ale nie zdziwię się, jeśli w tej rundzie usłyszymy doping z krytej :)

Dziobol

#53 Post autor: Dziobol » 30 sty 2007, o 12:46

scanerboy pisze:
blue_boy pisze:
Z tego, co ja się orientuje, to starzy dziesiątkowicze wykupują karnety na trybunę (tez tak zrobię). Pewnie się wszystko wymiesza, ale nie zdziwię się, jeśli w tej rundzie usłyszymy doping z krytej :)
pamietom kiedys kilka kilkanascie lot temu jak kryta jechala z dopingiem az ciarki przelazily po plecach , moze to wroci

Awatar użytkownika
bara2
Kontakt:

#54 Post autor: bara2 » 30 sty 2007, o 13:43

Adis pisze:Cicho to Cicho, Omega to Omega, a dziesiona to dziesiona
:brawa: :piwo:

Radosny89

#55 Post autor: Radosny89 » 30 sty 2007, o 13:46

nie ma ja pier**** nie mogom zmienic dziesiony na 12 ! ich chyba poszczeliło ! trza petycja pisać i tam iś do nich , no nie moga zaro mie rozerwie ! :[:[:[ !!!!!!

Halemba2
Kontakt:

#56 Post autor: Halemba2 » 30 sty 2007, o 14:30

Do rozlużnienia ...Zarząd chcioł nos w tym sposób nagrodzić dając do zrozumienie , ze są my 12 zawodnikiem :D

Panewniki
Kontakt:

#57 Post autor: Panewniki » 30 sty 2007, o 15:00

Dziobol pisze:
scanerboy pisze:
blue_boy pisze:
pamietom kiedys kilka kilkanascie lot temu jak kryta jechala z dopingiem az ciarki przelazily po plecach , moze to wroci
Nadejdzie wiosna.... :D :!:
[img]http://i29.tinypic.com/1hdm9u.jpg[/img]

SODA's
Kontakt:

#58 Post autor: SODA's » 30 sty 2007, o 15:00

normalnie jestem juz zmeczony ciaglymi targami ,megapomyslami i hu***a dnia dzisiejszego

a tu zas numer z sektorem ,jasne ze sie niy pochlastomy żył z rozpaczy ale widac jak klubowi zalezy na kibicach i to
najwierniejszych,dopiero co sektor powoli zapelnia sie,zaczyna dopingowac i jest wizytowka kibicow Ruchu a tu zas
jakis ciul kopie krykom w kiblu ,dobra zobaczymy

czyli pozostaje nam walka o sektor we wlasnym zakresie

Fana z Dziesiony
Koszulki czy bluzy z Dziesiony ponoc FRONTAL juz je przygotowuje
Tablica z Cyjnom

a wiekszosc ludzi z ,10' kupi lub kupilo karnety na caly stadion bez trybuny.....
RUCH Chorzów Polska

Awatar użytkownika
Bytom20
Kontakt:

#59 Post autor: Bytom20 » 30 sty 2007, o 15:44

SODA's pisze:normalnie jestem juz zmeczony ciaglymi targami ,megapomyslami i hu***a dnia dzisiejszego

a tu zas numer z sektorem ,jasne ze sie niy pochlastomy żył z rozpaczy ale widac jak klubowi zalezy na kibicach i to
najwierniejszych,dopiero co sektor powoli zapelnia sie,zaczyna dopingowac i jest wizytowka kibicow Ruchu a tu zas
jakis ciul kopie krykom w kiblu ,dobra zobaczymy

czyli pozostaje nam walka o sektor we wlasnym zakresie

Fana z Dziesiony
Tablica z Cyjnom

a wiekszosc ludzi z ,10' kupi lub kupilo karnety na caly stadion bez trybuny.....
zgadzam się:
Fana z Dziesiony
Tablica z Cyjnom

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#60 Post autor: wolfik » 30 sty 2007, o 15:59

SODA's pisze: Koszulki czy bluzy z Dziesiony ponoc FRONTAL juz je przygotowuje
Koszulki sa juz od dawna u Frontala, z przodu zdaje sie eRka, z tylu nr 10 i napis DZIESIONA
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

ODPOWIEDZ