Spotkanie z piłkarzami i prezydentem
Mnie na spotkaniu wczoraj nie bylo bo bylem w pracy.
Ale do rzeczy
W dzisiejszym sporcie /gówna Przeglądu nie kupuje bo to propagandowa gazeta Legii Farwszawa/ pisze ze Kopel ma pomysl na modernizacje w stylu jaki odbywa sie to na Wisle, czyli po jednej trybunie az do uzyskania efektu.
Niestety jak zwykle jest to dla mnie pieprzenie kotka za pomoca mlotka.
Z Waszych wypowiedzi wynika ze Kopel leci w ciula i tyle.
Przynajmniej wiem teraz na kogo oddac glos w wyborach.
A co do gry na stadionie Slaskim to tez to do mnie nie przemawia.
To nie sa lata 60-70 gdy na mecze Ruchu czy nawet Gornika /tych w lidze i tych w europejskich pucharach/ chodzili kibice z calego Slaska bo to nie te animozje i relacje co 40 lat temu.
Ale najwidoczniej Pan Kopel tego nie rozumie /jak zreszta wielu rzeczy/.
Stadion Slaski nalezy do Slaskiego urzedu marszalkowskiego i on o wszystkim decyduje a nie miasto Chorzow.
Zaprzepaszczenie szans na ME na Slaskim to wina Kopla i jego pracownikow, to jaki jest Slaski kazdy widzi jeszcze tylko dach, kosmetyka i bedzie to cud, miod i orzeszki /a ze trybuny sa troszke dalej od murawy to tez bezsensowny argument bo w Berlinie Stadion Olimpijski rowniez ma oddalone jak Slaski trybuny i jakos niemieckiemu zwiazkowi nie przeszkadzalo to zmodernizowac tego stadionu i zrobic finalu mundialu/ a ze nie bedzie ME na Slasku to dlatego ze Kopel nie przygotowal niczego zwiazanego ze sprawami pozasportowymi /baza hotelowa, gastronomiczna itp./ by zachecic ludzi by to organizowali na Slasku.
Po drugie z tego co sie orientuje po meczu Polski z Portugalia Leon jest za tym by mecze rozgrywac wlasnie na nim /stad pomysl by w stolec/y postawic stadion - zazdrosc bierze gore/ z powodu atmosfery, ilosci kibicow itd.
Ale jak zwykle Koplowi chodzi o to by odwrocic uwage od problemu.
Zrozumialem tez ze Kopel po prostu nie ma jaj i tyle i wiem ze na niego nie zaglosuje.
Nie chce nikogo do niczego namawiac ale z tego co piszecie to nawet zawodnicy zauwazyli problem i zaczynaja o tym glosno mowic /Sokol szacunek/ tylko oczywiscie Kopel nic sobie z tego nie robi.
Jedna prosta odpowiedz - nie docenia drzemiacego potencjalu w chorzowskiej pilce i majac mnie, Was, pilkarzy i dzialaczy w du*** powinien sie przejechac.
Przeciez Ruch to nie jakies tam Radomsko czy Olimpia Elblag i glupota jest dla mnie ze sie tego nie docenia.
Ale do rzeczy
W dzisiejszym sporcie /gówna Przeglądu nie kupuje bo to propagandowa gazeta Legii Farwszawa/ pisze ze Kopel ma pomysl na modernizacje w stylu jaki odbywa sie to na Wisle, czyli po jednej trybunie az do uzyskania efektu.
Niestety jak zwykle jest to dla mnie pieprzenie kotka za pomoca mlotka.
Z Waszych wypowiedzi wynika ze Kopel leci w ciula i tyle.
A co do gry na stadionie Slaskim to tez to do mnie nie przemawia.
To nie sa lata 60-70 gdy na mecze Ruchu czy nawet Gornika /tych w lidze i tych w europejskich pucharach/ chodzili kibice z calego Slaska bo to nie te animozje i relacje co 40 lat temu.
Ale najwidoczniej Pan Kopel tego nie rozumie /jak zreszta wielu rzeczy/.
Stadion Slaski nalezy do Slaskiego urzedu marszalkowskiego i on o wszystkim decyduje a nie miasto Chorzow.
Zaprzepaszczenie szans na ME na Slaskim to wina Kopla i jego pracownikow, to jaki jest Slaski kazdy widzi jeszcze tylko dach, kosmetyka i bedzie to cud, miod i orzeszki /a ze trybuny sa troszke dalej od murawy to tez bezsensowny argument bo w Berlinie Stadion Olimpijski rowniez ma oddalone jak Slaski trybuny i jakos niemieckiemu zwiazkowi nie przeszkadzalo to zmodernizowac tego stadionu i zrobic finalu mundialu/ a ze nie bedzie ME na Slasku to dlatego ze Kopel nie przygotowal niczego zwiazanego ze sprawami pozasportowymi /baza hotelowa, gastronomiczna itp./ by zachecic ludzi by to organizowali na Slasku.
Po drugie z tego co sie orientuje po meczu Polski z Portugalia Leon jest za tym by mecze rozgrywac wlasnie na nim /stad pomysl by w stolec/y postawic stadion - zazdrosc bierze gore/ z powodu atmosfery, ilosci kibicow itd.
Ale jak zwykle Koplowi chodzi o to by odwrocic uwage od problemu.
Zrozumialem tez ze Kopel po prostu nie ma jaj i tyle i wiem ze na niego nie zaglosuje.
Nie chce nikogo do niczego namawiac ale z tego co piszecie to nawet zawodnicy zauwazyli problem i zaczynaja o tym glosno mowic /Sokol szacunek/ tylko oczywiscie Kopel nic sobie z tego nie robi.
Jedna prosta odpowiedz - nie docenia drzemiacego potencjalu w chorzowskiej pilce i majac mnie, Was, pilkarzy i dzialaczy w du*** powinien sie przejechac.
Przeciez Ruch to nie jakies tam Radomsko czy Olimpia Elblag i glupota jest dla mnie ze sie tego nie docenia.
Moim zdaniem argumenty typu nie ma sensu utrzymywanie dwoch podgrzewanych muraw w Chorzowie jest zadnym argumentem, skoro to stadion marszalka wojewodztwa to oni go utrzymuja a nie my!!!
Po drugie mamy najwiecej w polsce boisk ze sztuczna trawa (dwa boiska, Slaski jest wojewodztwa i miasto z tego nic nie mo), to mozemy miec jedna podgrzewano (jesli bedzie na Slaskim to bedzie wojawodztwa)!!!
Po drugie mamy najwiecej w polsce boisk ze sztuczna trawa (dwa boiska, Slaski jest wojewodztwa i miasto z tego nic nie mo), to mozemy miec jedna podgrzewano (jesli bedzie na Slaskim to bedzie wojawodztwa)!!!
-
ku*** jak slysze takie gadki to mnie rozwala na miejscu. "Jest to bardzo trudne, nie wiadomo gdzie sie zwrocic..." - ku*** a jakie to ma byc -łatwe??? Oni dają do 85% kilkudziesięciomilionowej (albo i drozszej) inwestycji!!! Przy 100 milionowej inwestycji to daje 85 baniek. Nikt nie bedzie rzucal taka kasa na lewo i prawo od tak se. Jak slysze, ze prezydent miasta mowi ze mozna, ale to trudne, to jest to dla mnie pelna kompromitacja. Po co sie starac o jakiekolwiek dotacje, przeciez to trudne... Po cos ludzie studiuja na kierunkach prawo unii i tym podobne, ktos im to musi wykladac, nie mowcie mi ze nie znajdzie sie ktos, kto za odpowiednia oplata sie tym zajmie. Dowie sie o wszystkie potrzbne papiery i pomoze je napisac i skompletowac.Halemba2 pisze:Łysy , Kopel stwierdził że w sumie można dostać 85 % dofinansowania ale to jest bardzo trudne bo niewiadomo kaj się zwracać z tom prośbą i nawet Gliwice jeszczce tyj kasy nie mają !!!
Moze sie teraz powtorze, ale chodzi tu o paredziesiat baniek!!!
nie bylem na spotkaniu, ale trafia mnie jak niektore wasze wypociny czytam...
1) najezdzacie, bo powiedzial prawde jaka jest...
2) zaden inny potencjalny prezydent wam tego stadionu nie zbuduje, chocby nie wiem co wam wmawial, bo nie ma takiej mozliwosci - jezeli inny zapowiada ze bez problemu zbuduje stadion to klamie! - vide kotala, z watku o remoncie stadionu, piszacy o nieistniejachcych funduszach
3) mieszacie park kultury z centrum kultury (na centrum 75% kasy idzie z ZPORR, a park to inna gadka wogole), wlasnosc stadionu slaskiego (miasto tam murawy nie robi tylko wojewodztwo, tak samo jak zadaszenie - do tego z imprez sportowych stadion na 2 lata ma byc wylaczony w zwiazku z budowa dachu), pociskacie glupoty o gliwicach, ze tam kasa sie znalazla a na ruch nie (przez PiS kasa z UE dzielona jest tak - na inwestycje w infrastrukture sportowa mozna dostac max 2mln, a w gliwicach hala jest wpisana na liste kilku - chyba 6 - projektow, ktore maja rzekomo znaczenie wojewodzkie i gdzie limitu nie ma, wiec dostac na ta liste sie nie da normalnie)
4) pieprzycie cos o buzku, o zadluzeniu miasta etc. co to ma do tego. kredyt to normalna forma finansowania samorzadu - w okresie spowolnienia gospodarczego skad sie miala kasa wziasc na funkcjonowanie miasta??? i na pewno obecne zadluzenie nie ma decydujacego wlpywu na budowe stadionu.
5) na modernizacje w ostatnich 2 latach poszlo max 1,5mln jezeli nie o polowe mniej - dane podalem w temacie remont stadionu, ale nie pamietam juz. wiec nie pisac ze by juz pol trybuny za to stalo...
Po prostu rzucacie argumentami, z ktorych wiekszosc jest chybionych - jedenmu juz z was pisalem na pw, ze stosujecie retoryke samooborny, bo nam sie nalezy
6) jakbym byl prezydentem tez nie wiedzialbym za bardzo jak rozgryzc ten problem - bo jednak alternywny stadion jest, ale chyba jednak w stadionik na 15 tys bym zainwestowal... koszty sa jednak duze - jak pisano, z 60-80mln to bedzie...
7) jezeli tylko mialbym meldunek w chorzowie, to glos swoj i tak bym na kopla oddal - jednak na swiat patrze trzezwo i na chorzow tez, nie tylko przez pryzmat naszego klubu.
powtorye + kazdy kto wam mowi, ze postawienie stadionu to zaden problem, klamie
1) najezdzacie, bo powiedzial prawde jaka jest...
2) zaden inny potencjalny prezydent wam tego stadionu nie zbuduje, chocby nie wiem co wam wmawial, bo nie ma takiej mozliwosci - jezeli inny zapowiada ze bez problemu zbuduje stadion to klamie! - vide kotala, z watku o remoncie stadionu, piszacy o nieistniejachcych funduszach
3) mieszacie park kultury z centrum kultury (na centrum 75% kasy idzie z ZPORR, a park to inna gadka wogole), wlasnosc stadionu slaskiego (miasto tam murawy nie robi tylko wojewodztwo, tak samo jak zadaszenie - do tego z imprez sportowych stadion na 2 lata ma byc wylaczony w zwiazku z budowa dachu), pociskacie glupoty o gliwicach, ze tam kasa sie znalazla a na ruch nie (przez PiS kasa z UE dzielona jest tak - na inwestycje w infrastrukture sportowa mozna dostac max 2mln, a w gliwicach hala jest wpisana na liste kilku - chyba 6 - projektow, ktore maja rzekomo znaczenie wojewodzkie i gdzie limitu nie ma, wiec dostac na ta liste sie nie da normalnie)
4) pieprzycie cos o buzku, o zadluzeniu miasta etc. co to ma do tego. kredyt to normalna forma finansowania samorzadu - w okresie spowolnienia gospodarczego skad sie miala kasa wziasc na funkcjonowanie miasta??? i na pewno obecne zadluzenie nie ma decydujacego wlpywu na budowe stadionu.
5) na modernizacje w ostatnich 2 latach poszlo max 1,5mln jezeli nie o polowe mniej - dane podalem w temacie remont stadionu, ale nie pamietam juz. wiec nie pisac ze by juz pol trybuny za to stalo...
Po prostu rzucacie argumentami, z ktorych wiekszosc jest chybionych - jedenmu juz z was pisalem na pw, ze stosujecie retoryke samooborny, bo nam sie nalezy
6) jakbym byl prezydentem tez nie wiedzialbym za bardzo jak rozgryzc ten problem - bo jednak alternywny stadion jest, ale chyba jednak w stadionik na 15 tys bym zainwestowal... koszty sa jednak duze - jak pisano, z 60-80mln to bedzie...
7) jezeli tylko mialbym meldunek w chorzowie, to glos swoj i tak bym na kopla oddal - jednak na swiat patrze trzezwo i na chorzow tez, nie tylko przez pryzmat naszego klubu.
powtorye + kazdy kto wam mowi, ze postawienie stadionu to zaden problem, klamie
Ostatnio zmieniony 10 lis 2006, o 13:20 przez bolo23, łącznie zmieniany 1 raz.
Sorki ludzie ale jeszcze przytocze jeden przyklad
Moze troche glupi bo to nie te realia ale zawsze cos w tym jest.
Taki Juventus Turyn... mysli on o wyprowadzce z Delle Alpi, bo nie jest on w pelni zapelniany i zamierza zbudowac nowy stadionblizej centrum Turynu /Delle Alpi jest na peryferiach/
Wiem ze infrastuktura i poziom kasy jest u nas a w Turynie to niebo i ziemia ale jesli oni chca sie wyprowadzic z dupnego stadionu na mniejszy bo gra sie dla kibicow...
A u nas jak zwykle na odwrot.
Ale co tam...
Kopel moze jeszcze niech wrzuci pomysl zeby Beksa obok Ruchu grala na Slaskim jak Inter z Milanem w Mediolanie.
Tylko ze Beksa nie ma kibicow bo jak wiadomo w Katowicach kibicuje sie jedynej prawdziwej Slaskiej druzynie
I kto bedzie zapelnial ten stadion?
Po prostu smieszne to jest i tyle.
Moze troche glupi bo to nie te realia ale zawsze cos w tym jest.
Taki Juventus Turyn... mysli on o wyprowadzce z Delle Alpi, bo nie jest on w pelni zapelniany i zamierza zbudowac nowy stadionblizej centrum Turynu /Delle Alpi jest na peryferiach/
Wiem ze infrastuktura i poziom kasy jest u nas a w Turynie to niebo i ziemia ale jesli oni chca sie wyprowadzic z dupnego stadionu na mniejszy bo gra sie dla kibicow...
A u nas jak zwykle na odwrot.
Ale co tam...
Kopel moze jeszcze niech wrzuci pomysl zeby Beksa obok Ruchu grala na Slaskim jak Inter z Milanem w Mediolanie.
Tylko ze Beksa nie ma kibicow bo jak wiadomo w Katowicach kibicuje sie jedynej prawdziwej Slaskiej druzynie

I kto bedzie zapelnial ten stadion?
Po prostu smieszne to jest i tyle.
do bolo23:
1) a mnie się chce śmiać, jak słyszę, że nie ma ludzi niezastąpionych,
2) jak jest stagnacja gospodarcza, to się robi duże inwestycje w infrastrukturę, żeby rozruszać biznes, a nie przeżera kredyty,
3) nie ma pieniędzy??? a spróbuj swoich sił w Chorzowie, bez błogosławieństwa urzedu nie otworzysz nawet budki z warzywami, bo zaraz się okażę, że przeszkadzasz jakiemuś urzędnikowi - jesli jesteś liberałem, to powinnieneś wiedzieć co to jest rynek i wolna konkurencja. Tymczasem bez znajomości nie wybudujesz nawet garażu.
4) jak czytałeś forum, to wiesz, że ludzi trudno nabrać hasłem, że się wybuduje stadion,
5) do Pana Kopla osobiście nic nie mam, ale czasy się zmieniają, coś co było dobre wczoraj, jutro bedzie już stare, być może jest najlepszym kandydatem - nie wiem.
6) każdy rozumie, że budżet miasta ma swoje dno, ale jeśli ktoś chce być prezydentem miasta musi umieć powiedzieć, co zamierza robić przez kolejne lata. Mówienie, że jest super i nic nie trzeba robić jest bez sęsu
1) a mnie się chce śmiać, jak słyszę, że nie ma ludzi niezastąpionych,
2) jak jest stagnacja gospodarcza, to się robi duże inwestycje w infrastrukturę, żeby rozruszać biznes, a nie przeżera kredyty,
3) nie ma pieniędzy??? a spróbuj swoich sił w Chorzowie, bez błogosławieństwa urzedu nie otworzysz nawet budki z warzywami, bo zaraz się okażę, że przeszkadzasz jakiemuś urzędnikowi - jesli jesteś liberałem, to powinnieneś wiedzieć co to jest rynek i wolna konkurencja. Tymczasem bez znajomości nie wybudujesz nawet garażu.
4) jak czytałeś forum, to wiesz, że ludzi trudno nabrać hasłem, że się wybuduje stadion,
5) do Pana Kopla osobiście nic nie mam, ale czasy się zmieniają, coś co było dobre wczoraj, jutro bedzie już stare, być może jest najlepszym kandydatem - nie wiem.
6) każdy rozumie, że budżet miasta ma swoje dno, ale jeśli ktoś chce być prezydentem miasta musi umieć powiedzieć, co zamierza robić przez kolejne lata. Mówienie, że jest super i nic nie trzeba robić jest bez sęsu
-
- Kontakt:
A myślisz, że inny kandydat sprawi, że kasa na stadion się znajdzie?Darth Kabut pisze:Z Waszych wypowiedzi wynika ze Kopel leci w ciula i tyle.
Martwi mnie to (powiem więcej wkurza) to co mówił Kopel o podgrzewanej murawie. Za to podoba mi się to, że chce budować stadion po jednej trybunie. To już jest jakies rozwiązanie. Może długo to będzie trwało, ale zawsze się będzie coś działo i będzie można radować oczy i duszę. Na razie nie dzieje się nic (bezsensowne montowanie krzesełek i robienie podjazdu dla niepełnosprawnych, ktory w przypadku budowy trybuny raczej zostanie rozebrany jest półśrodkiem).
Nie wydaje mi się, że inny kandydat na prezydenta zrobi cokolwiek więcej w tym kierunku. Po wyborach szybko zapomni co to jest Ruch.
Jedyne wyjście to sponsor, który wyłoży część pieniędzy, ale to raczej utopia.
Na miejscu AKS powstał Carrefour, ktory miał przekazywać pieniądze na AKS. Z tego co wiem to żadnej kasy nie przekazuje. Dlaczego nikt nie wyciągnie konsekwencji wobec nich?
I jeszcze jedno: NIE CHCĘ MECZY RUCHU NA STADIONIE ŚLĄSKIM!!!
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Wczoraj gdzies wyczytałem że woj. śląskie na lata 2004-2006 miało do wykorzystania z UE srodki w wys. ok. 0,8 mld EUR, z czego wykorzystało 21% !!!!
Na lata 2007- 2013 dostaniemy pulę 2,2 mld EUR, wiec napewno będzie kasa, skoro nie wszystko się wykorzystuje, wszystko zalezy od aktywnosci i składanych wniosków przez gminy. Problem nie lezy więc w UE tylko w gminie, która nie chce tego robic bo 30% musi sfinansować sama.
Gliwice, które mają tylko damenhandbal w I lidze załatwiły sobie kasę z UE na hala sportowo wart. 50 mln EUR, to będzie najdroższo hala w Polsce, droższo od stadionu Korony czy Wisły, dodatkowo zrobiły oświetlenie Piasta i chcą modernizować im stadion.
Widac kto mo jakiego gospodarza miasta.
Na lata 2007- 2013 dostaniemy pulę 2,2 mld EUR, wiec napewno będzie kasa, skoro nie wszystko się wykorzystuje, wszystko zalezy od aktywnosci i składanych wniosków przez gminy. Problem nie lezy więc w UE tylko w gminie, która nie chce tego robic bo 30% musi sfinansować sama.
Gliwice, które mają tylko damenhandbal w I lidze załatwiły sobie kasę z UE na hala sportowo wart. 50 mln EUR, to będzie najdroższo hala w Polsce, droższo od stadionu Korony czy Wisły, dodatkowo zrobiły oświetlenie Piasta i chcą modernizować im stadion.
Widac kto mo jakiego gospodarza miasta.
-
- Kontakt:
Niech sobie p.Kopel sam gra na Slaskim ale w golfa.
Ruch ma grac na Cichej i to jest swieta sprawa.Jezeli jednak ma zamiar budowac trybuny za bramkami to po jakiego ch...
robi sie poprawki od strony rawy?Ponodz kosztuje to 400 tys ktore mozna bylo jakis inaczej zainwestowac.
W tym kraju juz chyba sie nigdy nic nie zmieni.Budowa boiska treningowego jest dobrym pomyslem zobaczymy co z tego wyjdzie.
Jedno jest pewne z pustego nawet Salomon nie naleje ale mozna w etapach i mam nadzieje ze tak bedzie panie Prezydencie.
Ruch ma grac na Cichej i to jest swieta sprawa.Jezeli jednak ma zamiar budowac trybuny za bramkami to po jakiego ch...
robi sie poprawki od strony rawy?Ponodz kosztuje to 400 tys ktore mozna bylo jakis inaczej zainwestowac.
W tym kraju juz chyba sie nigdy nic nie zmieni.Budowa boiska treningowego jest dobrym pomyslem zobaczymy co z tego wyjdzie.
Jedno jest pewne z pustego nawet Salomon nie naleje ale mozna w etapach i mam nadzieje ze tak bedzie panie Prezydencie.
[color=blue][b]JESTESMY WSZEDZIE ALE NASZE SERCA SA ZAWSZE NA CICHEJ[/b][/color]
-
- Kontakt:
A myslisz ze to kogos interesuje co my chcymy jak UM powiy ze bydymy grac na Slonskim to i tak tego nik niy zmiyniElmer pisze:Darth Kabut pisze:
I jeszcze jedno: NIE CHCĘ MECZY RUCHU NA STADIONIE ŚLĄSKIM!!!
a po roku fszyscy zapomnom o Cichyj
walnom jakies Cyntrum Handlowe na Cichyj a na pamiontka walnom jakos plytka pamiontkowo przi sklepie jak na miejscu kaj kiedys bol Hasiok
chocby niywiem co by my robiyli i tak oni zrobiom co chcom
juz jak dugo wszyscy godajom o nowym Stadionie do Ruchu i to nic niy pomogo
jakby niy to ze na ostatnich szpilach braklo placu to nawet tych stolkow na 8 i 9 by niy zamontowali
to je ino mydlynie slypiow
jak wlejzymy do OE to pedzom nom ze niymogiymy grac na Cichyj bo niy nadaje sie tyn Stadion brakuje placu , niyma podgrzywanyj murawy itd i cza bydzie isc na Slonski
albo zostac w 2lidze
a co do stolkow monitoringu itd to je sprzedajom i bydom mieli szmal na przeklucka
jak za czasow komunizmu zrobiom co do nich bydzie ainfacha a potym sie dziwiom ze wszyscy citajom zagranica
-
- Kontakt:
- ch-R
Mnie najbardziej wku**o to ze Wspolny Chorzow za zaslugi biere se DTŚ ka a wiadomo ze jak sie mo drogi to chetnie sie przy tych drogach inwestuje i prosze zobaczyc wiela firm sie polotwiralo kolo DTŚ ki a taki stadion (bo jo nie godom ze to mo byc kolos na 50tys miejsc ino maly kameralny stadionik na góra 20 tys ziców) to tyz inwestycja i promocja miasta i to sie kiedyz napewno zwroci , przyciagnie sponsorów na bank a takie łatanie tego stadiony to jest kompromitacja na całej lini. Mom pytanie czy zdecydowalibyscie sie na jakis protest pod UM ?
-
- Kontakt:
Tak tylko jest do dla mnie bezsensem ,muruja jakies tam gowno ktore maja ponodz rozwalic za rok. :shock:Halemba2 pisze:Co do obecnego remontu łuku , to Kopler powiedział , że jeśli nawet tam stanie trybuna nowa to dużo miasto w plecy nie będzie bo krzesełka są tak zamontowane , że bez większego problemu mozna je wykręcic i zamontować na nową trybune. Więc w plecy będzie tylko wylewka pod obecne krzesełka.
Nie duzo w plecy no jasne bo to nie kasa z jego kieszeni.
[color=blue][b]JESTESMY WSZEDZIE ALE NASZE SERCA SA ZAWSZE NA CICHEJ[/b][/color]
-
- Kontakt:
pado ze 2 szpile sie gro na podgzanym placu tero bydom szpilac puchar ekstraklasy i tych szpilow bydzie wyncyj . Argumynt na zero, w tamtyj raji (wiosna) sniega bolo kupa do konca kwietnio.Wylazi na to ze bydymy grali 50% szpilow na slaskim,jo je nawyt za ino wto to pokryje.A z drugi strony przeca Chorzow to do calyj Polski to RUCH,abo zle godom dla Polski pierw je RUCH a potym Chorzow.Miolech nie isc na wybory ale tero wybiera byla nie kopla.
- L.G
- Kontakt: