Polonia Bytom - RUCH Chorzów 19.08 ---->g.17;00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
wojtas 81

#46 Post autor: wojtas 81 » 16 sie 2006, o 09:35

Bydzie powtorka z 10czerwca i nie ma innej mozliwosci!!!

Awatar użytkownika
cisiu
Kontakt:

#47 Post autor: cisiu » 16 sie 2006, o 14:45

wojtas 81 pisze:Bydzie powtorka z 10czerwca i nie ma innej mozliwosci!!!
wjycie derby to derby pamjyntocie co było w zeszłym roku na polonii :( :( trza fest dopingować i bydzie dobrze!!!! I LUDZIE BIERCIE BIOłE abo NIYBIESKE treski!!!! a niy jakeś cerwone abo zielone!!! :evil: :evil:
--------------------Na Zawsze Niebieski----------------------
---------------------Na Zawsze Ruch--------------------------

JEDI_V
Kontakt:

#48 Post autor: JEDI_V » 16 sie 2006, o 16:16

Kurde co by juz byla sobota,jak tyn czas sie wlece :lol:
OFICJALNY KLUB ŚLONZOKÓW/R\, NIY GOROLI, NIY LWOWIOKÓW

KIJOP_1

#49 Post autor: KIJOP_1 » 17 sie 2006, o 00:34

JEDI V,JO MOM SOBOTA PRZEZ CALY TYDZIYN....HAHA!!!!ALE I TAK ZYJA INO LOT SZPILU DD SZPILU!!!!TYS SIE NIY UMIA JUS ,DOCEKAC!!!!ZYCIE NIYBIESKIE JEST PIYNKNE!!!!!FTO MOZE TYN JEDZIE,BYLECH DZIS PO BILETY I JESCE TROCHA LOSTALO....KAS OKOLO 1500 SZT.,WIYNC NIY MA NA CO CEKAC,BO MOZE WOM BRAKNONC!!!!PS"FAJNY KURS JEST U BUKOF..OK.2.5 NA NASZYCH!!WARTO POSTAWIC!!"TO NARA NA SZPILU!!!!

Awatar użytkownika
art82
Kontakt:

#50 Post autor: art82 » 17 sie 2006, o 09:53

z Forum POLONII B. :[/color]

przed nami bardzo trudny mecz z dobrze grającym Ruchem, prezentującym ofensywny styl gry ...posiadający dobry atak, nasza obrona i Suchy ostatnio sie mylą......więc będzie ciężko, ale nalezy mieć nadzieję że na ten szpil sie zmobilizują dodatkowo, nadszedł czas zbierania punktów - trzeba walczyć o zwycięstwo....ale remis z Ruchem chyba nie jest zły...

Oni sie nas boja :D
Jo ino mom tako nadzieja ze nasi Piłka(R)ze nie zagraja asekuracyjnie. Rozumia ze to de(R)by, ale bez przesady, Polonia jest slabo! i to trzeba wyko(R)zystaC!! Od poczatku zaatakowac, grac bez strachu - jak u siebie, z zaangazowaniem i walka o kazdy metr boiska!
Do boooooooooju Niebiescy!!!! Zwycięstwo czeka nas......

[/b]
komentarz żabola po derbach:D Podziękujmy naturze, bo jakby była zielona murawa to dostalibyśmy 8-0, a może i więcej.

Panewniki
Kontakt:

#51 Post autor: Panewniki » 17 sie 2006, o 09:57

Naprzod Pilkarze...Ambicja wom karze... :!:
[img]http://i29.tinypic.com/1hdm9u.jpg[/img]

/R\ cRazy 1920
Kontakt:

#52 Post autor: /R\ cRazy 1920 » 17 sie 2006, o 15:03

4-0 do nos :D nos 3000 :D taki scenariusz to marzenie :D ale styknie mi poprostu zwycięstwo i 3pkt.
pozdRo. 8)
NIEBIESCY BYTKÓW

Lukas89
Kontakt:

#53 Post autor: Lukas89 » 17 sie 2006, o 16:01

Polonia-Ruch 1-3 (Miki,Pepe,Pulkowski) :) a tyn 1 to z szacunku dla rywali :)
Obrazek

Flaurus

#54 Post autor: Flaurus » 17 sie 2006, o 20:43

heli pisze:jo mom nadzieja, że choćby ino jedną bramką, ale żeby trzy punkty były zapisane po naszej stronie, w meczu z Kmitą dwa toory strzelily po rogu, a u nos zawsze jest to niebezpieczne dla nas, ale mom nadzieja, że strzelimy o jedna brama więcej, bo piłkarsko na pewno jesteśmy lepsi i nie powtórzy się sytuacja z przed roku, gdzie doznaliśmy porażki, która w dużej mierze przyczyniła się że czołówka nam uciekła, teraz można powiedzieć , ze to dopiero początek, ale z tak słabymi druynami powinniśmy wygrywać, zresztą najlepszy przykład dała Bydgoszcz, która również skromnie, ale wygrała w Bytomiu.

No i druga sprawa, na którą mam nadzieje, że będzie nas jak najwięcej na wyjeździe i że będzie panowało względne zdyscyplinowanie wśród wszystkich, oraz że nie będziemy ulegać tanim prowokacjom i popisówom potomków lwowiaków, bo ze takie będą to raczej możemy być pewni.

Ulegać tanim prowokacjom lwowiaków? hahah dobry jesteś koleś. Ruch to czysty ślaski klub przeca same hanysy normalnie w klubie. :roll: Bawią mnie wasze texty o nas.

Polonia to był zawsze ślaski klub i będzie. A ze sie paru ze wschodu przewinęło to nic. U wos za to mocie samych ślonzoków jak Sokołowski hahaha.
Co do szpilu to nie zdziwcie sie jak bydzie do zadku 2:0 bo jesteście pieronem pewni siebie.

SODA

#55 Post autor: SODA » 17 sie 2006, o 20:54

ja stawiam 1:1 i to jak Pasnik bramy nie za***rdoli

Halemba
Kontakt:

#56 Post autor: Halemba » 17 sie 2006, o 20:56

Wygromy ni ma hu**

Hej NIEBIESCY ole

slavo
Kontakt:

#57 Post autor: slavo » 17 sie 2006, o 21:11

Flaurus. Sliczna napinka :-)A teraz może parę RZECZOWYCH argumentów za tymi twoimi śmiesznymi tezami czyli:

1. Polonia to byl zawsze Śląski klub - jasne bo rozegral w okresie plebiscytu 5 meczy na krzyż ? A potem pod tą nazwę dla zmyly podlaczyli sie azjatyccy "zdobywcy i zwyciezcy" ???
2. Skoro Polonia to taki Śląski klub - to dlaczego z takim zapalem wlaziliście do tylka kibicom Obory Opole i to nie w kwestii dopinku jako takiego ale przodowaliscie w obrazaniu i prowokacjach ANTYŚląskich
(z uwagi na twa slabowitosc umyslowa podkreslam, ze nie chodzi mi o "argumentacje" bo wy macie sztame z Widzewem, bo nie chodzi mi o to ze macie sztamę z ubolami z Obory Opole, tylko o ich skandaliczne zagrywki majace gowno z kibicowaniem wspolnego - PALENIE FLAG NARODOWYCH, skandowanie o jakims czerwonym tworze - śląsku opolskim i tak dalej. Zeby ci bylo jeszcze latwiej zrozumiec na meczach na ktorych nasi kibole wspomagaja Widzew, nie pali sie ani Polskich, ani Śląskich, ani Niemicekich ani żadnych innych flag narodowych i nie skanduje się hasel: priwislankaja strana ruskaja wsiegda :-)
3. Czy wg. ciebie Legia to klub z Zimbabwe ?, a Wisla z Rumunii ??, zaś z powodu Eto Barca przestala byc klubem Katalonskim ?

ps. i jeszcze jedno male pytanko, co za środek powoduje takie zmiany w korze mozgowej jak w twoim przypadku ?

empisek

To może zmiencie

#58 Post autor: empisek » 17 sie 2006, o 22:24

Flaurus pisze:
heli pisze:jo mom nadzieja, że choćby ino jedną bramką, ale żeby trzy punkty były zapisane po naszej stronie, w meczu z Kmitą dwa toory strzelily po rogu, a u nos zawsze jest to niebezpieczne dla nas, ale mom nadzieja, że strzelimy o jedna brama więcej, bo piłkarsko na pewno jesteśmy lepsi i nie powtórzy się sytuacja z przed roku, gdzie doznaliśmy porażki, która w dużej mierze przyczyniła się że czołówka nam uciekła, teraz można powiedzieć , ze to dopiero początek, ale z tak słabymi druynami powinniśmy wygrywać, zresztą najlepszy przykład dała Bydgoszcz, która również skromnie, ale wygrała w Bytomiu.

No i druga sprawa, na którą mam nadzieje, że będzie nas jak najwięcej na wyjeździe i że będzie panowało względne zdyscyplinowanie wśród wszystkich, oraz że nie będziemy ulegać tanim prowokacjom i popisówom potomków lwowiaków, bo ze takie będą to raczej możemy być pewni.

Ulegać tanim prowokacjom lwowiaków? hahah dobry jesteś koleś. Ruch to czysty ślaski klub przeca same hanysy normalnie w klubie. :roll: Bawią mnie wasze texty o nas.

Polonia to był zawsze ślaski klub i będzie. A ze sie paru ze wschodu przewinęło to nic. U wos za to mocie samych ślonzoków jak Sokołowski hahaha.
Co do szpilu to nie zdziwcie sie jak bydzie do zadku 2:0 bo jesteście pieronem pewni siebie.

swojo nazwa z Polonia na Slonskonia Beuthen :!: :!: :!: Ja najpiyrw musiecie sie przefarbowac z godkom i spiewkami ale jo widza dalyj gorolskie spiewki na waszyj Puloni :roll: Gro Sokołowski a u wos wiela gro Slonsokow ale richti prawdziwych :!: :!: Data założenia: 21 maja 1945 co powiesz kto zakłodoł tyn klub!!!!A Górnik 1948 a Gks 1964!!!Hopie RUCH 1920 NAjwozniejszo jyst Tradycjo a Ruch jyst WIELKO DUMA GORNEGOSLONSKA i tyla w temacie wync jak chcesz zabieroc glos to musisz wiydziec ze RUCHU muszom słuchoc wszystkie kluby na Slonsku bo my momy tradycja i staromy sie jom pokazywac na trybunach.A wy jezdzicie z Odrom i piastem na mecze wienc nie pociskiej mi tu pierdoł. :x
Ostatnio zmieniony 17 sie 2006, o 22:48 przez empisek, łącznie zmieniany 1 raz.

manolo_PB

#59 Post autor: manolo_PB » 17 sie 2006, o 22:29

slavo pisze: 1. Polonia to byl zawsze Śląski klub - jasne bo rozegral w okresie plebiscytu 5 meczy na krzyż ? A potem pod tą nazwę dla zmyly podlaczyli sie azjatyccy "zdobywcy i zwyciezcy" ???
2. Skoro Polonia to taki Śląski klub - to dlaczego z takim zapalem wlaziliście do tylka kibicom Obory Opole i to nie w kwestii dopinku jako takiego ale przodowaliscie w obrazaniu i prowokacjach ANTYŚląskich
(z uwagi na twa slabowitosc umyslowa podkreslam, ze nie chodzi mi o "argumentacje" bo wy macie sztame z Widzewem, bo nie chodzi mi o to ze macie sztamę z ubolami z Obory Opole, tylko o ich skandaliczne zagrywki majace gowno z kibicowaniem wspolnego - PALENIE FLAG NARODOWYCH, skandowanie o jakims czerwonym tworze - śląsku opolskim i tak dalej. Zeby ci bylo jeszcze latwiej zrozumiec na meczach na ktorych nasi kibole wspomagaja Widzew, nie pali sie ani Polskich, ani Śląskich, ani Niemicekich ani żadnych innych flag narodowych i nie skanduje się hasel: priwislankaja strana ruskaja wsiegda :-)
3. Czy wg. ciebie Legia to klub z Zimbabwe ?, a Wisla z Rumunii ??, zaś z powodu Eto Barca przestala byc klubem Katalonskim ?

ps. i jeszcze jedno male pytanko, co za środek powoduje takie zmiany w korze mozgowej jak w twoim przypadku ?

Sądzisz, że tylko w Bytomiu są gorole ? To przejdź się po Chorzowie. Prawdą jest, że lwowiacy mieli duży wkład w historię Polonii. Ale czy to znaczy, że jesteśmy wszyscy potomkami lwowiaków ? Ja jestem ze śląskiej rodziny i jestem kibicem Polonii. Znam też goroli kerzy kibicują Ruchowi. Normalna rzecz na Śląsku.
Poza tym część Waszej historii , czyli kariera Mariusza Śrutwy w Ruchu, też jest raczej "mało śląska".
Odnoszę wrażenie, że kibice Ruchu uzurpują sobie prawo do bycia jedynym śląskim klubem. Według mnie to śmieszne. Za niedługo zaczniecie mówić, że GieKSa też nie jest śląska, bo założona przez komuchów, a Górnik to klub niemiecki , więc też nie Śląski.
Apeluję do ludzi w miarę racjonalnie myślących !
Specyfika Naszego regionu jest taka, że mieszają się u Nas różne kultury, a bliskość miast znajdujących się w konurbacji śląskiej powoduje dużą migrację ludności wewnątrz niej. Dlatego nie można mówić , że Ruchowi kibicują Ślązacy a Polonii Lwowiacy.
Pozdro.

slavo
Kontakt:

#60 Post autor: slavo » 17 sie 2006, o 22:36

Manolo. Ołów ci zaszkodził. Powtórzę pytanie specjalnie dla ciebie. Pytanie podkreślam nie ma nic wspólnego z pochodzeniem kibiców, prezesów czy zawodników i brzmi:

Skoro Polonia to taki Śląski klub - to dlaczego z takim zapalem wlaziliście do tylka kibicom Obory Opole i to nie w kwestii dopinku jako takiego ale przodowaliscie w obrazaniu i prowokacjach ANTYŚląskich

to nie jest pytanie o geny, tylko pytanie o to kim się czujecie ?? Ślązakami ?? Po tym chlewie jaki zaprezentowaliście w piątek włażąc do tyłka oborze na pewno NIE !

Zablokowany