ZEGAR
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jo jeszcze nie widzioł stadionu który budowałby ktoś na zasadzie jeden sektor na rok. Jeżeli modernizuje się stadiony to na zasadzie trybuna-pn, trybuna-pd, trybuna-wsch, trybuna-zach.
Wg systemu który proponujesz to po 10 latach skończylibysmy ostatni sektor i zaczęlibysmy znów remontować pierwszy bo krzesełka na pierwszym by już wypłowiały, a ze względu na permanentny remont kibiców druzyny przyjezdnej mielibysmy szannse zobaczyć gdzieś w 2015r.
Miasto stadionu nam nie wybuduje bo nawet stolicy nie stać postawić nowy stadion tylko i wyłącznie z własnych środków, miasto nam może poprawic standard aktualny i tak moim zdaniem się stało.
Żeby mysleć o nowym stadionie kilka milionów musiałby zorganizować klub (nie mówiąc o kilku następnych milionach aby zapewnic w tym czasie funkcjonowanie druzyny na przyzwoitym poziomie), kilka mln miasto i kilka instytucje rządowe i UE. Wówczas możemy się spierac o kształt trybun, dachu itp. i porównywac się z klubam które wymieniłeś we wczesniejszych postach.
Wg systemu który proponujesz to po 10 latach skończylibysmy ostatni sektor i zaczęlibysmy znów remontować pierwszy bo krzesełka na pierwszym by już wypłowiały, a ze względu na permanentny remont kibiców druzyny przyjezdnej mielibysmy szannse zobaczyć gdzieś w 2015r.
Miasto stadionu nam nie wybuduje bo nawet stolicy nie stać postawić nowy stadion tylko i wyłącznie z własnych środków, miasto nam może poprawic standard aktualny i tak moim zdaniem się stało.
Żeby mysleć o nowym stadionie kilka milionów musiałby zorganizować klub (nie mówiąc o kilku następnych milionach aby zapewnic w tym czasie funkcjonowanie druzyny na przyzwoitym poziomie), kilka mln miasto i kilka instytucje rządowe i UE. Wówczas możemy się spierac o kształt trybun, dachu itp. i porównywac się z klubam które wymieniłeś we wczesniejszych postach.
- Patton
- Kontakt:
kto mowi o budowie? - sam sobie to dopisales. Ja mowie o remoncie. Ale twoim trybem myslenia, to za 10 lat nic nie bedzie, tylko ruina. Byle jest nowy tunel i nowy asfalt. I znowu - sam piszesz o dotacjach itd. - to juz bylo poruszane w tym temacie. A co do porownywania do innych stadionow - ciesze sie, ze to napisales. Za kilkanascie lat tak bedzie - o ile wczesniej sie to wszystko nie zawali, lacznie z trybuna glowna. I wierz mi, pieniadze by sie znalazly... I to nie male. Tylko obecni ludzie ich nie dostana i wcale sie nie dziwie. Standart aktualny - to dla Ciebie jest jakis standart? No chyba, ze siedzisz na trybunie glownej - tam moze jeszcze jest jakis standart... bo na prostej sie mozesz zabic schodzac ze schodow.
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...
wg mnie za kase wylozona na krzeselka mozna bylo zrobic 1 trybune np ta gdzie jest mlyn
ro***bac wszystko i postwaic taka jak np na kszo czy polkowicach
projekty sa juz gotowe wiec odkupienie ich od nich napewno nie wyszloby tyle ile zaprojektowanie od nowa do tego dotacje z unii maisto klub sponsor
wszystko idzie pozalatwiac tylko trzeba wykazac troche checi i serca dla tego klubu a nie patrzec tylko jak napchac wlasna kieszen
ro***bac wszystko i postwaic taka jak np na kszo czy polkowicach
projekty sa juz gotowe wiec odkupienie ich od nich napewno nie wyszloby tyle ile zaprojektowanie od nowa do tego dotacje z unii maisto klub sponsor
wszystko idzie pozalatwiac tylko trzeba wykazac troche checi i serca dla tego klubu a nie patrzec tylko jak napchac wlasna kieszen
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- Patton
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- wojt
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ja tylko chciałem Gerhat przypomnieć Ci że likwidacje tunelu, wzmocnienie murków, wylewkę na stadionie i całą tą kosmetykę stadionową nie zawdzięczamy byłemu posłowi Mleczce, tylko paradoksalnie policji, pzpnowi i niejakiemu Jarzębskiemu. Gdyby stadion nie był zamkniety, gwarantuje Ci że nie miałbys powodów do wychwalania tego pana, a stadion wygladałby jak dawniej.gerhat pisze:Ratusz daje budżetowe pieniądze, które jeżeli nie bądą wykorzystane do końca roku - przepadają. Z tym że to nie tylko krzesełka, ale przecież na stadionie zmieniło się nie tylko to, usunięto zegar, zlikwidowano stary tunel i wykonano nowy, wzmocniono murki i wylewkę na koronie, taraz robi się oddzielenia sektorów. To zrobiono w ostatnich 3 miesiącach a nie za przyspawanego. Jeżeli zestawić to z obniżeniem cen biletów i rezygnacją z opłat za parkingi trudno nie być zadowolonym z tego co zrobiono, a marzenia mam nie mniejsze aniżeli Ci co piszą o telebimach, tylko staram się rozgraniczyć marzenia od rzeczywistości.
- 19r20
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
wojt masz rację, ja poszedłbym nawet dalej i za ten teunel powinnismy podziękować tym co garują czyli PF Ruchu, Widzewa no i oczywiście ŁKS bo oni tez wnieśli w to swój wkład. Ponadto należałoby złozyc podziękowania ich rodzicom, nauczycielom i wychowawcom za trud włozony w ukształtowanie ich jako twardzieli. Oraz szczególnie należałoby podziękować b. prezesowi Rogali za to że spuscił nasz klub do II ligi i tym samym doprowadził do meczu z ŁKS.wojt pisze: Ja tylko chciałem Gerhat przypomnieć Ci że likwidacje tunelu, wzmocnienie murków, wylewkę na stadionie i całą tą kosmetykę stadionową nie zawdzięczamy byłemu posłowi Mleczce, tylko paradoksalnie policji, pzpnowi i niejakiemu Jarzębskiemu. Gdyby stadion nie był zamkniety, gwarantuje Ci że nie miałbys powodów do wychwalania tego pana, a stadion wygladałby jak dawniej.
Proponuję wmurować na tym tunelu tablice dziękczynną, na której znajdą się obok siebie osoby i instytucje które oboje wymienilismy.
Jezeli kogos pominęlismy to proszę zgłaszać w tym temacie. Napewno dopiszemy. :lol:
- janusz
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- wojt
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Mimo sarkaztycznego tonu Gerhacie, sam na pewno wiesz że niestety taka jest prawda. Nigdy w zyciu nie popierałem i nie popieram bandyctwa na stadionie, ale paradoks polega na tym, że na wiekszości stadionów np. w Anglii własnie po ekscesach w latach 80tych, na stadionach diametralnie zmienił się komfort i bezpieczeństwo oglądania spotkań( wymuszone własnie na klubach przez twardo walcząca z huligaństwem politykę "Żelaznej damy"). U nas próbuje robić sie to samo tylko że 20 lat pózniej. Chyba nie odkryłem Ameryki i każdy kibic o tym doskonale wie, wiec nie rozumie skad ta ironia i próbowanie odwracania kota ogonem. Chyba jednak zabrakło Ci argumentów na obrone pana Mleczki który z poprawą wizerunku i komfortu ogladania na stadionie Ruchu ma naprawdę niewiele wspólnego.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Zgadzam się z tobą dopiszemy chuliganów angielskich i Żelazną Damęwojt pisze:Mimo sarkaztycznego tonu Gerhacie, sam na pewno wiesz że niestety taka jest prawda. Nigdy w zyciu nie popierałem i nie popieram bandyctwa na stadionie, ale paradoks polega na tym, że na wiekszości stadionów np. w Anglii własnie po ekscesach w latach 80tych, na stadionach diametralnie zmienił się komfort i bezpieczeństwo oglądania spotkań( wymuszone własnie na klubach przez twardo walcząca z huligaństwem politykę "Żelaznej damy"). U nas próbuje robić sie to samo tylko że 20 lat pózniej. Chyba nie odkryłem Ameryki i każdy kibic o tym doskonale wie, wiec nie rozumie skad ta ironia i próbowanie odwracania kota ogonem. Chyba jednak zabrakło Ci argumentów na obrone pana Mleczki który z poprawą wizerunku i komfortu ogladania na stadionie Ruchu ma naprawdę niewiele wspólnego.
Pozdrawiam.

- Patton
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jak mogłem zapomnieć o górnikach angielskich którzy z kolei ukształtowali twardy charakter Żelaznej Damy, a spośród których wielu było chuliganów. Ich tez dopiszemy.
Zapomniałem dodać że Mleczko na tej tablcy się nie znajdzie, bo on z tym tunelem nie ma nic wspólnego, co wiecej krążą pogloski, że nocami zakradał się na stadion i odkopywał stary tunel jednocześnie zakopując nowy. Mleczko to oczywisty dywersant, wichrzyciel i kanalia.
Zapomniałem dodać że Mleczko na tej tablcy się nie znajdzie, bo on z tym tunelem nie ma nic wspólnego, co wiecej krążą pogloski, że nocami zakradał się na stadion i odkopywał stary tunel jednocześnie zakopując nowy. Mleczko to oczywisty dywersant, wichrzyciel i kanalia.
- Patton
- Kontakt: