kto nastepca rogali ?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#46 Post autor: gerhat » 30 cze 2004, o 15:59

Probelm ze sponsorami rzeczywiscie jest.
Firmy z zagranicznym kapitałem nie garną się do sponsoringu z dwóch względów
1. liga ma złe notowania medialne
2. brak korzystnych przepisów na odpisy podatkowe

Dlatego w piłke inwestują głownie firmy polskie. Przykłady Telefoniki, Liberty, Ptaka, TED-a, Comarchu, Prokomu, ITI, Groclinu, Amiki potwierdzają tą regułę.
Jeżeli jedna z ww. blokad się obali wówczas bedzie napewno łatwiej.
Hindusi z LMN może i by się zdecydowali ale tutaj jest jeszcze inny problem - koncern jest własiciclelem hut w kilku miastach i decyzja o sponsorowaniu tylko jednego klubu nie jest łatwa, bo lokalnie sa duże naciski. Z tego powodu min. PKE oficjalnie nie weszło do Szczakowianki.
Wiec na chwile obecna raczej nalezy szukać w firmach polskich z korzeniami w regionie:
- Liberty - firma z Bytomia, wobec wejścia ITI do Legii prawdopodobnie będzie szukała sobie nowego klubu
- Getin - holding finansowy z Wrocławia, ostatnio kupił GBG w Katowicach, bank adresuje oferte do klienta detalicznego, bedzie zatem szukał nośników reklamy
- Mokate - producent kawy z Ustronia, trudny temat ale w brązowych koszulkach :))) też byśmy zagrali skoro w czerownych się dało (chyba w imie komuny)
- Farmacol - Ci maja logo zgodne z naszymi barwami, mielibyśmy dobre wspomaganie farmakologiczne i swietne centrum odnowy w Ustroniu
- Alpinus - firma z korzeniami w Chorzowie, miała jakies trudności ale chyba już z nich wyszła
- Własciciele nowego hotelu w Katowicach - Monopol - sa wysoko na liście nbajbogatyszych Polaków, pochodzą z dolnego śląska ale zaczynakja inwestować u nasj
Jest jeszcze wiele mniejszych firm w regionie, których ja nawet nie znam, ale napewno jest potencjał.

Awatar użytkownika
Bogdan Kalus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#47 Post autor: Bogdan Kalus » 30 cze 2004, o 16:06

Pytacie Tak samo jak w zeszłym roku kto następcą Rogali. Nie zapominajcie, że jest paru naprawdę mądrych oldbojów w naszym klubie, którzy mają kasę i chęci, ale jakoś nie chcieli się nią z klubem? podzielić. Moje kandydatury to oprócz oczywistych tak jak Mariusz czy Wolny to Roman Grzybowski (handlowa spółka Ruch), znakomicie się sprawdzający na dyrektorskim stołku i znający się na piłce Stasiu Gawenda (dyrektor Skałki), Henryk Dusza (sklepy odzieżowe) facet o niebywałej wręcz klasie i spokoju, Grzegorz Wagner (dyrektor KS Skałka) i oczywiście Edek Lorens człowiek, który jak ktoś napisał lubi kasę i odwrotnie, przez co ma wpływy na parę rzeczy. Jeszcze znalazłoby się kilku zapaleńców, ale zostawmy te dywagacje na inny termin. Jacek Bednarz jest już zajęty, bo nie wiem czy wie ten kto zaproponował jego kandydaturę, jest obecnie rzecznikiem prasowym Legii, a słyszałem, że w przyszłości ma zostać jej prezesem. Widać nawet w Legii potrafią zadbać o swoich byłych graczy. U nas np. karnety dostali tylko Ci, którzy zdobyli tutył mistrza Polski. Co do dyrektora sportowego uważam, że Albin Wira był idealnym kandydatem na to stanowisko, ale skoro się nie płaciło mu przez kilka miesięcy to nie mu się co dziwić! Mam nadzieję również, że wróci do Ruchu wieloletni kierownik drużyny Leszek Osada! Pozdrawiam raz jeszcze! Acha i jeszcze jedno okazało się, że Walter Sklepowicz, którego zawsze w przeciwieństwie do co poniektórych uważałem za wspaniałego faceta dla Was okazał się podobno takim samym!

Awatar użytkownika
Wilus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#48 Post autor: Wilus » 30 cze 2004, o 16:53

Oj Panowie ..i Panie czytom sobie wszystkie te wpisy i jakos nie podzielom optymizmu co niektorych. Obawiam sie, ze wczorajsze spotkanie tylko przedluzy nasza agonie. Otoz IMO co spowoduje przesuniecie terminu wyboru prezeza ? Przede wszystkim za miesiac startuje juz liga, czyli sklad budzet musi byc juz zamkniety. Z tego co sie slucho naokolo to pilkarze jak nie dostana zaplaty zaleglych pensji po prostu odejda. Nikt nie bedzie czekal tego miesiaca, zeby nie dej Boze okazalo sie, ze znowu biedny Krystian z braku chetnych bedzie sie musial uzerac z mafia pod dowodztwem WojtkaO ;) czy niesfornymi pilkarzami, ktorzy zatruwaja mu zycie bo chca dostac wyplate. Nie wierze, ze poraz kolejny uda sie zeby ktos w Ruchu zagral za Bog zaplac :) A niestety za miesiac pilkarze juz beda musieli miec wybrany klub i moze okazac sie, ze w Ruchu beda grac Ci co maja kontrakty ( glownie mlodzi ) i nieudacznicy, ktorzy do niczego sie nienadaja.

Co do SSA i terminu to .........jakos w to nie wierze, ile razy slyszalo sie juz o tych sprawach. Nie chce sie poraz ......hmmm......wkurzac.

A co do kibicow to Chorzow ma 130 tys ludzi, a jak zauwazyl wczoraj bolek pod bramami stadionu bylo raptem 5, czy 6 ludzi z Chorzowa. Gdzie sa Ci prawdziwi najwierniejsi kibice, ktorzy mieli Ruchu nie opuscic do konca ?

A moze jednak bedzie dobrze :).........

Wilus

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#49 Post autor: Patton » 30 cze 2004, o 17:37

Blue TeRRoRists 8) Wilus - zobaczysz, bedzie dobrze. Narzekalismy, jak nic sie nie dzialo - cos sie rusza i dalej narzekamy. Nie badzmy juz takimi pesymistami. Ale przylaczam sie do tego pytania - gdzie wczoraj byli Ci kibice, ktorzy mieli klubu nie opuscic w potrzebie? Zostalo nas raptem 50? :(

Gerhat - dobry post, moze co niektorzy rzuca jakimis nazwami potencjalnych sponsorow. W sumie, to na nic sie zda, ale dobrze wiedziec, gdzie mozna uderzyc :) Moze przyszly zarzadca terenow AKSu?

Pozdrawiam!
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

kurczak1920

#50 Post autor: kurczak1920 » 30 cze 2004, o 17:41

Bogdan Kalus pisze:Pytacie Tak samo jak w zeszłym roku kto następcą Rogali. Nie zapominajcie, że jest paru naprawdę mądrych oldbojów w naszym klubie, którzy mają kasę i chęci, ale jakoś nie chcieli się nią z klubem? podzielić. Moje kandydatury to oprócz oczywistych tak jak Mariusz czy Wolny to Roman Grzybowski (handlowa spółka Ruch), znakomicie się sprawdzający na dyrektorskim stołku i znający się na piłce Stasiu Gawenda (dyrektor Skałki), Henryk Dusza (sklepy odzieżowe) facet o niebywałej wręcz klasie i spokoju, Grzegorz Wagner (dyrektor KS Skałka) i oczywiście Edek Lorens człowiek, który jak ktoś napisał lubi kasę i odwrotnie, przez co ma wpływy na parę rzeczy. Jeszcze znalazłoby się kilku zapaleńców, ale zostawmy te dywagacje na inny termin. Jacek Bednarz jest już zajęty, bo nie wiem czy wie ten kto zaproponował jego kandydaturę, jest obecnie rzecznikiem prasowym Legii, a słyszałem, że w przyszłości ma zostać jej prezesem. Widać nawet w Legii potrafią zadbać o swoich byłych graczy. U nas np. karnety dostali tylko Ci, którzy zdobyli tutył mistrza Polski. Co do dyrektora sportowego uważam, że Albin Wira był idealnym kandydatem na to stanowisko, ale skoro się nie płaciło mu przez kilka miesięcy to nie mu się co dziwić! Mam nadzieję również, że wróci do Ruchu wieloletni kierownik drużyny Leszek Osada! Pozdrawiam raz jeszcze! Acha i jeszcze jedno okazało się, że Walter Sklepowicz, którego zawsze w przeciwieństwie do co poniektórych uważałem za wspaniałego faceta dla Was okazał się podobno takim samym!
ja zaproponawałem Bednarza i wiedziałem jaką sprawuje obecnie funkcję dlatego napisałem, że dla wielu będzie to kontrowersyjna kandydatura, a samo to że mówi się że może zostać prezesem legii świadczy o jego klasie i kontaktach.

Awatar użytkownika
Wilus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#51 Post autor: Wilus » 30 cze 2004, o 18:01

Patton z calego serca staram sie i wierze, ze Ruch jednak powroci w chwale tam gdzie jego miejsce. Z tego co porozmawialem wczoraj z MIGiem, Amra i innymi to widze, ze "mafia" :lol: robi duzo dla klubu, dla poprawy wizerunku itp. Wy wiecej wiecie i moze faktycznie okaze sie za miesiac, ze Ruch zacznie wychodzic na prosta. Ja tylko wyrazam obawy, czy odpowiedni pilkarze zaufaja zarzadowi i zechca pozostac, czy przyjsc do Ruchu, aby dac z siebie wszystko i grac o najwyzsze cele. Bez skladu nic nie osiagniemy, wszyscy zdaja sobie z tego sprawe.

Zreszta poczekajmy, moze faktycznie z opiniami warto jeszcze kolo miecha zaczekac, w koncu tyle sie czeka to jeszcze wytrzymia :)

Wilus

gregor
Kontakt:

#52 Post autor: gregor » 30 cze 2004, o 19:10

Może ktoś powie że to nie moja sprawa i głupi pomysł ale tak myśl, może by stowarzyszenie napisało oficjalne pisma do tych firm co wymienił gerhat . Z zapytaniem o sponsoring klubu bo na działaczy niema co czekać :oops:
[img]http://republika.pl/zamkowa/Ruch/69.gif[/img]

gregor
Kontakt:

#53 Post autor: gregor » 30 cze 2004, o 19:12

A odnośnie tych kandydatów których wymienil pan Bogdam można by sie ich oficjalie zapytać czy by się podjeli tego zadania żeby znowu sie nie okazało że tylko rogala jest kandydatem na fotel prezesa. tylko kto by się ich zapytał może pan panie Bogdanie.

Gość

#54 Post autor: Gość » 30 cze 2004, o 19:21

gregor pisze:Może ktoś powie że to nie moja sprawa i głupi pomysł ale tak myśl, może by stowarzyszenie napisało oficjalne pisma do tych firm co wymienił gerhat . Z zapytaniem o sponsoring klubu bo na działaczy niema co czekać :oops:
No i co mamy im w tych pismach zaproponować? reklame na stadionie, reklame na koszulkach?

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#55 Post autor: Slawko » 30 cze 2004, o 19:54

Wydaje mi sie ze jesli chodzi o sponsora to po odejsciu rogali, nie byloby z tym jakis wiekszych problemow. Wszyscy dobrze wiemy ile firm chcialo juz inwestowac w Ruch, ale pod jednym warunkiem (wszyscy wiemy jakim). Nie wierze w to, ze pomimo bagna w jakim jest Ruch, nie byloby firmy ktora nie chcialaby zeby jej nazwa byla kojarzona z Ruchem.

Takze jesli plotki o odejsciu przyspawanego nie sa przesadzone to powinno byc raczej dobrze :wink:
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

gregor
Kontakt:

#56 Post autor: gregor » 30 cze 2004, o 20:48

wojtkiO zwrucic uwagę że jest taki klub może kogoś z nich to zainteresuje a dopiero potem proponować razem z nowym Prezesem

Awatar użytkownika
anyfor
Kontakt:

#57 Post autor: anyfor » 30 cze 2004, o 21:12

Jo myśla tak: niych prezesem zostanie i wariat byle boł Ślązokiym i umioł wysupłać [/b]11 milionów :wink:
..:: NIYCH ŻODYN GOROL TU ŁAP SWOICH NIGDY JUŻ NIY ĆIŚNIE::..

BATORY F@NS
Obrazek

maRtol

#58 Post autor: maRtol » 30 cze 2004, o 21:29

gerhat jest jeszcze OTL i REPORTER :!:
oby chopy byl juz koniec tego alkohorogalika jeszcze ino miesiac jak cos zas nom nie wymysli
oby bylo nos wiecy jak bydzie zebranie jak tera bo na koniec zostalo nos chyba 10 :?

snajper

#59 Post autor: snajper » 30 cze 2004, o 21:38

no sporo propozycji teraz tylko je cza wprowadzic w zycie 8)

Damiano
Kontakt:

#60 Post autor: Damiano » 30 cze 2004, o 23:46

Dług 11 milionów to dużo ale Legia i Wisła mają większe i jakoś działają, Ruch też będzie działał bez ich prezesa bo to nie nasz

ODPOWIEDZ