[11 kolejka] Piast Gliwice - Ruch Chorzów 7.10.2013; 18:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
adamo_R

Re: [11 kolejka] Piast Gliwice - Ruch Chorzów 7.10.2013; 18

#46 Post autor: adamo_R » 7 paź 2013, o 21:29

scaneRboy pisze:
adamo_R pisze:Są 3 punkty do kolekcji (sic!). Jedno co mnie się rzuciło od razu po dzisiejszym meczu to, że gramy w dalszym ciągu słabo. Jednakże potrafimy po przyjściu Kociana "zbierać” punkty. Dziś trzeba pochwalić cały zespół za dość mądrą grę, na tle słabego Piasta, to jakby nie patrzeć na dzisiejszy mecz to zagrali poniżej czego sami oczekiwali. Mieli podstawy do dobrej i skutecznej gry, a może jest tak, że magia pucharów dość skutecznie neutralizuje ich poczynania. Przechodząc do nas. Smekti, Figo, Surmik, to Ci kolesie, co możemy cieszyć się z 3 punktów - reszta dość poprawnie. Jednakże trzeba dalej pracować bo obserwując mecz , dalej jest lekkie dziadostwo , w tych umiejętnościach czysto piłkarskich , w których można dostrzec gołym okiem obserwując grę naszych piłkarzy. Ale poprawa przyjdzie z czasem, Kocian to opanuje, mam nadzieje, i mam nadzieje również, że nasi włodarze będą robić wszystko, żeby sprawy finansowe były przestrzegane odnośnie przelewów na konta piłkarzy. Trzeba robić tak, żeby te sprawy nie przysłaniały spraw czysto sportowych , bo widzimy po słowach Mariusza Klimka że warto. Bo nic tak nie motywuje piłkarzy jak kasa na koncie. Taka to dzisiejsza smutna prawda. Jest 14 punktów i to nie koniec naszych zdobyczy … Jadymy durś :)
Odpowiedz na Twoj post jest w wypowiedzitrenera Brosza. Poczatek meczu spowodowal, ze gra wygladala wlasnie wtaki sposob. Wg mnie nasi zachowali sie odpowiednio do sytuacji i robili dokladnie to, co powinni.

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
Nie wiem co powiedział Brosz. Jasne , ja pamiętam jaki był mecz kiedy graliśmy u nich , co był też zwycięski (1:3). Dziś był również podobny , dość dużo fauli, przerw, kontuzji, ale nie może przesłaniać że gramy jak gramy. Nie jest to wina obecnego trenera, bo ledwo przyszedł, a mamy już tyle punktów że szok. Co mam napisać że zagraliśmy za***iście i wygraliśmy, nie , zagraliśmy na swoim poziomie, możliwe że na poziomie skutecznego nowego trenera , a może że dostali kasę , czy tak trudno to zrozumieć ? Jedno z drugim się skumulowało.

edit, jeszcze do Harpo, "jajo" i Korfanty. Dziwne że to Wy od razy zaatakowaliście mnie , Wy PATRIOCI , a może sami piszecie do siebie i atakujecie Ślonzoków na forum . Dziwna kumulacja nastała.

Som 3 punkty i sie cieszymy a Wy ? :hurra:
Ostatnio zmieniony 7 paź 2013, o 21:41 przez adamo_R, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Raul22
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#47 Post autor: Raul22 » 7 paź 2013, o 21:39

kasa nie ma nic do rzeczy jak teraz graja chlopaki. To ze dostali 1 przelew w ogromie zaleglosci to nic nowego, za Zielinskiego tez tak bylo, ze jakis przelew dostali tylko nikt o tym w gazecie nie powiedzial jak teraz Klimek. A teraz wielkie halo, bo dostali stare naleznosci. Poprostu trener od nich wiecej wymaga, nie karze im stac w obronie i sie bronic, tylko maja cos konstruowac tez. Zreszta popytaj jak masz jakichs znajomych pilkarzy jak wygladaly treningu u Zielinskiego a u Kociana. U Kociana co niektorzy wracaja z treningu i ida spac bo sa tak zmeczeni, u Zielinskiego nawet w okresie przygotowawczym tak nie trenowali. Poki co to zdaje egzamin i oby to trwalo jak najdluzej. Poki co to jest Ruch z jajami, nawet jak nie graja super czasami, a nie jak za Zielinskiego Ruch bez jaj.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#48 Post autor: Ozor » 7 paź 2013, o 21:49

bramka Janoszki cudna :!: gra taka sobie bramka Surmy elegancka jak i wynik :) ,idzie ku lepszemu?
Ale gratulacje oczywiście za 3 pkt :padam:

adamo_R

#49 Post autor: adamo_R » 7 paź 2013, o 21:53

Raul, co mają treningi, do chwili obecnej że są zbyt zmachani , ze idą od razu spać i nie myślą o SCC. Chyba mi nie powiesz, że brak kasy nie wpływa destrukcyjnie na pozostałych zawodników , nawet jeśli są to nowi zawodnicy co dopiero grają pierwsze miesiące w klubie. Widzę tylko pozytywy, i sam skakałem do gardła Smagorowi, żeby zwolnił wuefistę Zielińskiego. Cieszmy sie z tego co mamy , bo mamy wiele, przy tym co mamy ;) Ave

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: [11 kolejka] Piast Gliwice - Ruch Cohorzów 7.10.2013; 1

#50 Post autor: gerhat » 7 paź 2013, o 22:00

Bardzo dobry mecz Dziwnela. Brawo :hurra:

Z tym Piastem gromy w kratka, my ich golimy w Gliwicach a oni nas w Chorzowie.
Gliwice mają najlepszy sektor gości :piwo:

Pavlique
Kontakt:

#51 Post autor: Pavlique » 7 paź 2013, o 22:02

Dziwnel Bardzo dobry szpil, Smektała tyż cołkiym dobrze, Jeszcze Ecia musi zaczonć lotać bez cołki szpil i bydzie gite...
Ze zadku Malina - PROFESOR!!!!
I'm a man who walks alone

19kyjok20
Kontakt:

#52 Post autor: 19kyjok20 » 7 paź 2013, o 22:05

Porażka z Jagą to był do nos milowy krok do przodu.

Awatar użytkownika
Raul22
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#53 Post autor: Raul22 » 7 paź 2013, o 22:06

adamo_R pisze:Raul, co mają treningi, do chwili obecnej że są zbyt zmachani , ze idą od razu spać i nie myślą o SCC. Chyba mi nie powiesz, że brak kasy nie wpływa destrukcyjnie na pozostałych zawodników , nawet jeśli są to nowi zawodnicy co dopiero grają pierwsze miesiące w klubie. Widzę tylko pozytywy, i sam skakałem do gardła Smagorowi, żeby zwolnił wuefistę Zielińskiego. Cieszmy sie z tego co mamy , bo mamy wiele, przy tym co mamy ;) Ave
akurat argument z ta silesia i innymi zakupamy od zawsze budzi we mnie usmiech na twarzy bo to nie ma nic do rzeczy. Jak robilismy wicemistrza tak samo chodzili do Sielsi nawet w wiekszych grupach bo byl jeszcze Straka, Peskovic, tak samo pilkarzy Gornika widzialem pare razy w Forum i nie przeszkadza im to w grze. To na sile wyciagane jest jak nie idzie, tak samo problem z pieniedzmi, Polonii W to nie przeszkadzalo byc wysoko w lidze i nam wczesniej tez.
Pewnie ze sie zgodze ze maja destrukcyjny wplyw, ale to tylko czastka. O treninach wspomnialem, gdyz widac w meczach po pilkarzach, ze lepiej to wyglada, ze nie ma 70 min i detka 3/4 druzyny, ze nie ma bronienia na swojej polowie, tylko probuja cos tam pressingiem zagrac, akcje oskrzydlic itd. Pewnie ze z tych pilkarzy nie zrobimy jakichs super graczy, ale to co pokazuja za Kociana mi sie osobiscie podoba i wole sie cieszyc tym, niz szukac jakiejs dziury w calym przy tym co było w Białymstoku czy z Lubinem albo w zeszłym sezonie. Pozdro ;)

adamo_R

#54 Post autor: adamo_R » 7 paź 2013, o 22:12

Raul22 pisze: akurat argument z ta silesia i innymi zakupamy od zawsze budzi we mnie usmiech na twarzy bo to nie ma nic do rzeczy.
Brawo Raul , mie tyż, bo to som ino jajca z tyj Silesii. PozdRwawiom.

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#55 Post autor: HKSADIK » 7 paź 2013, o 22:14

Czyli jednak miałem nosa-czułem, że damy radę :hurra:
Oczywiście, że jest jeszcze sporo elementów do poprawy, ale nie ma co narzekać na samą grę. Zagraliśmy jak na nas dość solidnie i co najważniejsze skutecznie.
Też podobał mi się Dziwniel, ładnie włączał się do ofensywy. Dobre wejście Smektały, za bardzo w piłkę grać nie umie( :P ), ale szybkością zjadał graczy Piasta.

Bardzo ważne 3 punkty, teraz Janek może jeszcze docisnąć grajków, podkręcić śrubę i trochę podładować akumulatory na dalszą część sezonu. :cwaniak:

Harpo
Kontakt:

#56 Post autor: Harpo » 7 paź 2013, o 23:07

adamo_R pisze:[
edit, jeszcze do Harpo, "jajo" i Korfanty. Dziwne że to Wy od razy zaatakowaliście mnie ,
Racja - wszyscy Ruch chwalą (np. w C+ i prasie) a dla Ciebie "słabo grają" - na pytanie jak grali za Zielińskiego żyłka Ci chyba pękła i walisz z grubej rury, bezzasadnie ofkoz.
Uargumentuj że "Ruch gra słabo" to nie bedzimy Cię atakować. Proste. Albo odpocznij od Bundesligi czy innej Primery Division. :oczami:
adamo_R pisze:atakujecie Ślonzoków
Że co proszę??? :rotfl:
Chopie zdradź co bierzesz - może i my też tak zaczniemy fandzolić ;)

Co do meczu - Babiarz musi popracować nad prowadzeniem piłki - kilka raz yznów odebrał mu ją goniący go przeciwnik. To samo było w meczu z Wisłą.
Starzyński - zaczyna przypominać tego z ub. sezonu, brawa dla stałych fragmentów gry - może godnie zastąpi w tym Zieńczuka?
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

adamo_R

#57 Post autor: adamo_R » 7 paź 2013, o 23:28

Gościu. Ja tez chwalę Ruch, nie od dziś i nie od wczoraj. Widzę ze mój pierwszy post dot. meczu nie został odpowiednio przetrawiony i niech tak zostanie.
Co do meczu, nie pisz już nic więcej bo się kompromitujesz. Babiarz , ma za zadanie wyprowadzenie piłki , gdzie, na hołda może ;) No chyba że myślisz ze dalej jest obrońcą , Babi ma zupełnie juz inne zadania po przyjściu Kociana.

Bania
Kontakt:

#58 Post autor: Bania » 7 paź 2013, o 23:53

mecz dobRy, bramki fajne, bardzo dobra zmiana Smektały, jeszcze lepsze dośrodkowania Starzyńskiego coś sie zaczyna dzieć i oby tak dalej.
Trapi mnie tylko jedno pytanie czy 14-krotny mistrz Polski nei mo na galotki do kompletu bo zdaje mi sie że grali w tych z zeszłego sezonu ;)
ale nei bedemy sie czepiac, jak bedą wyniki moga i po nagu lotać :)

Paveel
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#59 Post autor: Paveel » 7 paź 2013, o 23:57

Bania pisze:Trapi mnie tylko jedno pytanie czy 14-krotny mistrz Polski nei mo na galotki do kompletu bo zdaje mi sie że grali w tych z zeszłego sezonu ;)
ale za to taka fajna odmiana, bo zawsze graliśmy na niebiesko, a tutaj biały się pojawił i dobrze się to prezentowało ;)

ale najważniejsze 3pkt w tym meczu, mamy kontakt z resztą tabeli, dwa tygodnie przerwy, solidnie popracować i jedziemy dalej i pniemy się w górę tabeli ;)
Ruchu nasz ukochany
My Wspieramy zawsze Cie
Głośny doping, mecz wygrany
To dziś dla nas liczy się ...

Awatar użytkownika
_BiADACZ_
Kontakt:

#60 Post autor: _BiADACZ_ » 8 paź 2013, o 00:05

a jo chciol zwrocic uwaga na stroje, gryfnie sie dzis prezentowali chopcy w tych modrych treskach i biolych galotkach, downo my w takij kolorystyce niy szpilali.
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."

Zablokowany