[5 kolejka] Górnik Zabrze - Ruch Chorzów, 23.08.13; 20:30
-
- Kontakt:
Re: [5 kolejka] Górnik Zabrze - Ruch Chorzów, 23.08.13; 20:3
Sędzia: Tomasz Musiał(Kraków)
Sędziował nam wiele meczów w poprzednim sezonie. Także sędziował nam mecz drugiej kolejki z Lechią. Co ciekawe, Tomasz Musiał był rozjemcą ostatnich zwycięskich dla Ruchu derbów w 2011 roku, kiedy to Ruch pokonał Górnika w Zabrzu po golach Szyndrowskiego i Piecha.
Sędziował nam wiele meczów w poprzednim sezonie. Także sędziował nam mecz drugiej kolejki z Lechią. Co ciekawe, Tomasz Musiał był rozjemcą ostatnich zwycięskich dla Ruchu derbów w 2011 roku, kiedy to Ruch pokonał Górnika w Zabrzu po golach Szyndrowskiego i Piecha.
-
- Kontakt:
Coś mi sie nie wydaje ze tym razem musiał dopuści do naszego zwycięstwa ...
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
WALKA, JAZDA NA du*** PRZEZ 96 MINUT!!! Wrócić tylko z 3 punktami.
Powtórka z sezonu 11/12 mile widziana

Powtórka z sezonu 11/12 mile widziana

-
- Kontakt:
Milo by bylo utrzec nosa tym smakoszom jelita.
W robocie napinka na calego ze cyluja w majstra bo bydzie stadion, potynzny sponsor i stac ich bydzie na walka w pucharach.
))))))
W robocie napinka na calego ze cyluja w majstra bo bydzie stadion, potynzny sponsor i stac ich bydzie na walka w pucharach.

- monisia2812
- Kontakt:
marek79 pisze:Milo by bylo utrzec nosa tym smakoszom jelita.
W robocie napinka na calego ze cyluja w majstra bo bydzie stadion, potynzny sponsor i stac ich bydzie na walka w pucharach.))))))
szczewusy zawsze mieli bujno wyobraźnia:)
Każdy to powie Czternastokrotni Mistrzowie! CDN...
-
- Kontakt:
no faktycznie tak jak w tamtym roku przyjedzie zespol walczacy o utrzymanie dostana lomot i beda mieli majstra ale w oborze zreszta niech pompuja bardziej bedzie bolecmarek79 pisze:Milo by bylo utrzec nosa tym smakoszom jelita.
W robocie napinka na calego ze cyluja w majstra bo bydzie stadion, potynzny sponsor i stac ich bydzie na walka w pucharach.))))))
- Neo
- Kontakt:
- sapacz
marek79 pisze:Milo by bylo utrzec nosa tym smakoszom jelita.
a ten sponsor to jakiś komunista z Rosji ?
Nie czytam"gazety" nie oglądam TVN ,nie akceptuję "górnika zabrze" w Polsce.
-
- Kontakt:
jaka stacja puszcza mecz ?
-
- Kontakt:
Canal + Familybodzioo89 pisze:jaka stacja puszcza mecz ?
-
- Kontakt:
20:30 23.08.2013 Górnik Zabrze-Ruch Chorzów
T-Mobile Ekstraklasa w necie
http://45x2.cba.pl/viewtopic.php?t=6428
T-Mobile Ekstraklasa w necie
http://45x2.cba.pl/viewtopic.php?t=6428
- choRzowsko1920
- Kontakt:
- Mam nadzieję, że po derbach Górnika z Ruchem będzie o Śląsku w Polsce głośno za sprawą widowiska sportowego, a nie Dody - mówi Krzysztof Hanke, lider kabaretu "Rak".
99. Wielkie Derby Śląska emocjonują kibiców na całym Górnym Śląsku. O opinię przed derbową batalią Górnika Zabrze z Ruchem Chorzów zapytaliśmy członków kabaretu "Rak", jednej z najlepszych wizytówek regionu w Polsce.
- Kto ma większe szanse na zwycięstwo w tym spotkaniu? Kurcze, nie wiem - mówi Krzysztof Respondek. - Zawsze w przypadku takich spotkań jest duże rozdarcie w sercu, bo właściwie darzę szacunkiem obie drużyny. To są wielkie drużyny, z wielkimi tradycjami. Gdy grają ze sobą takie kluby jak Ruch i Górnik to przesłanki kto jest wyżej, a kto niżej w tabeli nie mają najmniejszego znaczenia. Tutaj wielkie znaczenie będzie miał Śląski charakter obu drużyn. Ta, która zagra waleczniej, ambitniej i pierwsza strzeli bramkę może ustawić sobie mecz - dodaje pochodzący z Miasteczka Śląskiego artysta.
Mniej sentymentalni są pozostali członkowie "Raka". - Całym sercem za Górnikiem Zabrze. To jest moja miłość od lat wczesnej młodości, bo do Zabrza chodziłem do szkoły, a później do liceum. Oba mieściły się na ul. Piłsudskiego, tuż przy stadionie. Poza tym byłem przez wiele lat górnikiem. Pracowałem w KWK Zabrze-Bielszowice, więc ciężko byłoby mi sympatyzować z kimś innym - wyjaśnia Krzysztof Hanke, lider rudzkiego kabaretu.
- Ja również pochodzę z Rudy Śląskiej i nie ukrywam, że zawsze miałem szczególny sentyment do Górnika Zabrze. Czy w lidze, czy europejskich pucharach, to za tą drużyną trzymałem kciuki - przyznaje Grzegorz Poloczek, trzeci z członków śląskiej grupy.
Najmniej zaangażowany w derbową rywalizację wydaje się być Respondek. - Nigdy nie miałem jakiegoś zdecydowanego faworyta odnośnie piłki nożnej na Śląsku. Zawsze kibicowałem wszystkim śląskim drużynom. zawsze swoje sympatie układałem pod zawodników. Jeśli w jakiejś drużynie grał zawodnik, którego lubiłem, to temu zespołowi też kibicowałem - argumentuje najmłodszy z członków '"Raka".
- Mieszkam w dzielnicy Rudy Śląskiej - Kochłowicach. Ciężko mi powiedzieć czy jest tutaj więcej kibiców Ruchu czy Górnika. Przyznam szczerze, ze nie interesowałem się tym wcześniej. Moim zdaniem przed tym spotkaniem więcej argumentów przemawia na korzyść Górnika, który ma większe możliwości, ale Ruchu też nie można skreślać - przestrzega Poloczek.
Tak łatwego życia, jak młodsi koledzy nie miał przed laty Hanke. - Mieszkałem w "niebieskiej" części Rudy Śląskiej i byłem tam jednym z nielicznych kibiców Górnika, bo jak wcześniej wspomniałem uczęszczałem do szkoły do Zabrza, większość chłopaków z sąsiedztwa chodziła do Kochłowic. Tak więc na podwórku nie miałem łatwego życia - wspomina ze śmiechem "Bercik".
Lider kabaretu "Rak" liczy, że 99. Wielkie Derby Śląska nawiążą do lat świetności obu klubów. - Wierzę, że za sprawą meczu Górnika z Ruchem znowu będzie o Śląsku głośno na całą Polskę i to za sprawą poziomu widowiska, pięknych bramek i atmosfery na trybunach, a nie za przyczyną chociażby Dody, jak to miało miejsce kilka lat temu na Stadionie Śląskim - puentuje Hanke.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
dejcie spokój z takimi artykułami

Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!
-
- Kontakt:
Na nSport będzie?
A co do wyniku wydaje mi się , że bedzie 0:0 lub 1:1
A co do wyniku wydaje mi się , że bedzie 0:0 lub 1:1
-
- Kontakt:
Eh teraz zauważyłem że na niebiescy jest rozpiska ,niestety tylko na c+
Będzie trzeba w necie oglądać i obraz pewnie będzie do dupy do tego co chwila lagi