G/R\zybek

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: G/R\zybek

#46 Post autor: jajo » 22 maja 2012, o 15:47

Scypion pisze:Numer 6 w Ruchu powinien zostac zastrzeozony.
Dziwi mnie, że to piszesz Ty, jako historyk. Gdyby zastrzegać numery dla piłkarzy w Ruchu, obecna kadra miałaby numery od 30 w górę. My jesteśmy Ruch, a nie jakieś śmieszne klubiki, które się dorobiły jednej gwiazdy w ciągu całej historii. Zaszczytem dla każdego z tych wielkich jest grać z eRką na piersi, a nie na odwrót, że zaszczytem dla klubu jest to, że oni grali. Uhonorowanie oczywiście, na jakiejś przyszłej aleji sław, czy czymś takim, nawet obok największych tego klubu, jak symbol drużyny, która rozpoczęła odbudowywanie wielkiego Ruchu, od awansu do ekstraklasy do 2 medali MP i 2 finałów PP.
Dzięki Grzybek za wszystko, pamiętam tą radość z jaką witaliśmy Cię na pierwszej prezentacji na MORiSie.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Roni2580

#47 Post autor: Roni2580 » 22 maja 2012, o 16:00

jajo pisze:
Scypion pisze:Numer 6 w Ruchu powinien zostac zastrzeozony.
Dziwi mnie, że to piszesz Ty, jako historyk. Gdyby zastrzegać numery dla piłkarzy w Ruchu, obecna kadra miałaby numery od 30 w górę. My jesteśmy Ruch, a nie jakieś śmieszne klubiki, które się dorobiły jednej gwiazdy w ciągu całej historii. Zaszczytem dla każdego z tych wielkich jest grać z eRką na piersi, a nie na odwrót, że zaszczytem dla klubu jest to, że oni grali. Uhonorowanie oczywiście, na jakiejś przyszłej aleji sław, czy czymś takim, nawet obok największych tego klubu, jak symbol drużyny, która rozpoczęła odbudowywanie wielkiego Ruchu, od awansu do ekstraklasy do 2 medali MP i 2 finałów PP.
Dzięki Grzybek za wszystko, pamiętam tą radość z jaką witaliśmy Cię na pierwszej prezentacji na MORiSie.
Mnie sie wdaje, że jako klub mieliśmy wiele gwiazd ale każda epoka ma swoją Legendę, którą może być tylko 1 osoba przed wojną był to Wilimowski po Cieślik potem pod koniec lat 80 Gucio w latach 90 Śrutwa a obecny czas to bezapelacyjnie Grzybek i tu nie chodzi tylko o aspekt sportowy bo fakt jest taki, że Grzybek piłkarsko był gorszy od każdego z w/w/

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#48 Post autor: jajo » 22 maja 2012, o 16:04

Wilimowski to też nie cała historia przedwojenna, a nawet gdyby myśleć o tej jego wielkiej drużynie z tamtych czasów, to trudno zapomnieć o Wodarzu czy Peterku. Takich piłkarzy, z takimi zasługami było kilkudziesięciu i mam nadzieję, że będzie jeszcze wielu, więc dla mnie rezerwowanie numerów jest całkowicie bez sensu.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Damiano
Kontakt:

#49 Post autor: Damiano » 22 maja 2012, o 21:51

A co myślicie aby chodnik przy Cichej zrobić aleją gwiazd. Każdy wielki piłkarz miałby tam swoją może nie gwiazdę tylko piłkę czyli odlew z nazwiskiem
SERCEM I DUCHEM NA ZAWSZE Z RUCHEM

scouser
Kontakt:

#50 Post autor: scouser » 22 maja 2012, o 22:36

pomysł super ale po modernizacji a raczej budowie nowego stadionu. osobiście żałuje że nie oddajemy "honorów" naszym legndom tym zyjącym i tym śp. Flaga, banery, odlewy itp... byłoby to super

Awatar użytkownika
19flasteR20
Kontakt:

#51 Post autor: 19flasteR20 » 22 maja 2012, o 23:11

scouser pisze:pomysł super ale po modernizacji a raczej budowie nowego stadionu. osobiście żałuje że nie oddajemy "honorów" naszym legndom tym zyjącym i tym śp. Flaga, banery, odlewy itp... byłoby to super
Tyz tego ni rozumia.Oficjalny sklepik i ino nastawianie sie glownie na ciuchy.Jest, to taki zasciankowy minimalizm.
Az sie prosi, aby wydac monety, odlewy, cyferblaty lub mozliwosc wygrawerowania napisu na zamowienie zwiazany z nami Wielkimi Legendami itp.
Mozna tez dogadac sie z poczta Polska wydac serie znaczkow itp.
Potencjal jest ino ludzie pracujacy w marketingu bardzo slabo promuja ta Niebieska Legende bez konca...
Moze Grzybek ruszyl by ten inteRes z kopyta.Jo go widza w roli mecenasa Ruchu ... w koncu zywa Legenda by nie bolo :)

qwertyhu
Kontakt:

#52 Post autor: qwertyhu » 23 maja 2012, o 09:42

Oprawa na cześć grzybka obowiązkowa. Sektorówka z jego podobizną i podpisem dziękujemy albo coś w tym stylu trzeba pożegnać go godnie!

MajkiMax
Kontakt:

#53 Post autor: MajkiMax » 24 maja 2012, o 23:52

Tytuł: Re: G/R\zybekNapisane: 23 maja 2012 08:42

Oprawa na cześć grzybka obowiązkowa. Sektorówka z jego podobizną i podpisem dziękujemy albo coś w tym stylu trzeba pożegnać go godnie!

dokładnie!!!Popieram!!
Jedno Miasto! Jeden Klub!! RUDA ŚLĄSKA KS RUCH!!! ....~~~~~~~~~~~~~!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#54 Post autor: Scypion » 25 maja 2012, o 10:32

Damiano pisze:A co myślicie aby chodnik przy Cichej zrobić aleją gwiazd. Każdy wielki piłkarz miałby tam swoją może nie gwiazdę tylko piłkę czyli odlew z nazwiskiem

1.Nie przy Cichej a na Wolce.
2. Mozna zmienic nazwe jakichs ulic na slynnych pilkarzy czy trenerow Ruchu. Kto nie chcialby mieszkac na ulicy Gerarda Wodarza albo Michala Vicana?
3. Przed nowym stadionem marzy mi sie pomnik Wilimowskiego Peterka i Wodarza.

Lukas89
Kontakt:

#55 Post autor: Lukas89 » 25 maja 2012, o 20:59

http://sportslaski.pl/spowiedz-pilkarza ... ,info.html

"Spowiedź piłkarza który kierował się sercem a nie rozumem."
Jest ekonomistą, lecz nie pieniądze kierowały jego karierą piłkarską. - Odchodzę z Ruchu ze świadomością, że więcej temu klubowi dać nie mogłem. Zrobiłem wszystko, co było w mojej mocy - mówi Wojciech Grzyb.

:padam:
Obrazek

MkF
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#56 Post autor: MkF » 25 maja 2012, o 23:50

spyru pisze:Mam tylko nadzieje, że nie wyciągnie żadnych brudów do prasy.
kto jak kto... ale nie Wojtek! jestem pewny!

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#57 Post autor: Ozor » 26 maja 2012, o 00:02

panowie i panie niech to bedzie nasz test jak żegnamy jednego z nas nie farbowanego lisa ale jednego z nas jak będzie benefis to z przytupem myslę że Wojtek na to zsłużył :)

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#58 Post autor: wojt » 26 maja 2012, o 10:20

Ozor pisze:panowie i panie niech to bedzie nasz test jak żegnamy jednego z nas nie farbowanego lisa ale jednego z nas jak będzie benefis to z przytupem myslę że Wojtek na to zsłużył :)
Otóż to, Wojtek to jeden z tych piłkarzy którzy "rodzą się" w klubach raz na jedno pokolenie. To wzór dla młodzieży i człowiek który pokazuje że mając nie najlepsze warunki fizyczne i umiejętności można ciężką pracą w futbolu zajść tak daleko i rozegrać 303 mecze w lidze. Grzybek to gość specyficzny, to facet wpisany do światowej czerwonej księgi gatunków zagrożonych wymarciem. Który wierny jest swojej drużynie nawet grając gdzie indziej, który potrafi dla ukochanego klubu zrezygnować z większych pieniędzy, który przez całą karierę nie posiadał menadżera, który zawsze ma czas dla kibiców i w zamian siedzenia w Kasynie organizuje turnieje charytatywne. Zamiast notorycznego biegania po galeriach wybrał rozwój i studia ekonomiczne. Jest człowiekiem inteligentnym i z racji tego chętnie zapraszanym przez dziennikarzy do rozmów w których nigdy nie zrobił "siary" nam kibicom. Osobiście bardzo liczę na kontrakt Kingi w SPR, a co za tym idzie pozostanie Grzybka w naszym klubie. Mam nadzieję że wielu młodych ludzi związanych z Ruchem, zamiast fascynować się plastikowymi idolami naszych czasów, czy ulicznymi bohaterami dzielnicowych szajek weźmie przykład z Wojtka, bo naprawdę warto. Rozumiem Grzybka że chciałby jeszcze gdzieś pograć bo czuje się sprawny i silny, ale chciałbym żeby już nie rozmieniał się na drobne w Piastach, Bełchatowach czy innych klubach, jego miejsce jest przy Cichej, a grac można rekreacyjnie i nauczyć się z tego tez czerpać przyjemność.

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#59 Post autor: Mirek » 26 maja 2012, o 10:28

Szacunek mam dla Wojtka wielki, mam nadzieję, że jeśli będzie benefis to stadion będzie pełny jak w przypadku Warzychy :)
A poza tym Grzybek pochodzi z Mysłowic tak jak ja, więc cieszy mnie to jeszcze bardziej :)

Awatar użytkownika
jabolgo
Kontakt:

#60 Post autor: jabolgo » 26 maja 2012, o 11:06

Sposób, w jaki potraktował mnie wtedy jeden z działaczy Ruchu, zniechęcił mnie dosyć mocno do tego, żeby przedłużać tu umowę. Dostałem od niego propozycję: masz tyle i tyle, decydujesz się do 18:00 albo się rozstajemy.
http://www.niebiescy.pl/index.php?id=10771
A ja z największa radością poznałbym godność tego działacza. :kwasny:
Czytając dalej można chyba rozwikłać zagadkę:
Dyrektor Ziętek, który pracował wtedy w Ruchu też nie dowierzał, że się jednak nie zdecydowałem.
Ale może to moja nadinterpretacja?
Z jugador, 19aRtuR20, scaneRboy, gerhat, alek900, Mirek, Chudy81, kattowitz, buli19R20, tommy tauzen, adamo_R i Bogutschutz vel BOGUCICE jestem na TY a Dorcia to męczyzna :)
Dlaczego pisząc do osób obcych zawracam się per pani/pan? Bo tak mnie wychowano. Bo tak jest kulturalnie. Bo taki mam styl bycia. :)
Forum to nie rynsztok tutaj też obowiązują zasady savoir vivre.
Pana puchu ignoruję. KIBICE NIE ZNAJĄCY SWOJEJ PRZESZŁOŚCI NIE MAJĄ PRZYSZŁOŚCI.
Były akcjonariusz Ruch Chorzów S.A. sprzedał(się) za garść srebrników 200 akcji.

ODPOWIEDZ