Zawodnicy do których nie mam większych zastrzeżeń po sezonie:
Matko Perdijić (podoba mi się jego gra na przedpolu),
Zeljko Djokic (walka i bałkański charakter),
Gabor Straka, Wojciech Grzyb, Andriej Komac i oczywiście napad Arek Piech i Maciej Jankowski (mam nadzieję że zostaną w Ruchu, szczególnie Arek)
Bardziej lub mniej,ale zawiedli mnie:
Michal Peskovic (może dlatego że nie miał zbyt dużo okazji do zaprezentowania się, a najbardziej w pamięci utkwił mi pucharowy mecz z Lechem w Poznaniu)
Marcin Zając (nie pierwszy sezon, dobrze że ostatni)
Marek Zieńczuk (po "odrodzeniu" Niedzielana w naszym klubie miałem większe oczekiwania w stosunku do tak doświadczonego zawodnika)
Paweł Abbott (Okazji nie ma zbyt dużo żeby się zaprezentować ale jeśli zarabia najwięcej to i oczekiwać można więcej)
Oczywiście na + również bracia Fornalikowie, po sprzedaniu kluczowych zawodników, w miarę ułożyli ten zespół (w porównaniu z poprzednim sezonem pozostaje niedosyt, ale w tym przypadku pretensje to raczej nie do nich), mam tylko nadzieję że zostaną, a latem nie będziemy świadkami kolejnej wyprzedaży.
Powyższa ocena jest moim prywatnym zdaniem i nie każdy musi się z tym zgadzać

Co do postawy poszczególnych zawodników to nie wykluczam również jakiejś pomyłki, pominięcia wpadki czy udanego występu, ale oceniam z perspektywy sektora 8 (lub sektora gości w przypadku kilku spotkań na których miałem okazję być) z którego nie zawsze wszystko widać (i nie mam na myśli architektury stadionu).