Podsumowanie !!!!

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
skowRon
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Podsumowanie !!!!

#46 Post autor: skowRon » 30 maja 2011, o 19:43

wcześnie rozpoczęliśmy sezon, Europy nie zwojowaliśmy, ale z drugiej strony unikneliśmy kompromitacji i może wyniki nie powalały na kolana (mam na myśli dwa remisy z Valettą) to odpadliśmy po dwumeczu z teoretycznie (i jak się okazało praktycznie) lepszą Austrią Wiedeń. Dobre były pojedyncze mecze (Ruch-Górnik, Legia-Ruch), ale niestety również zdarzały się delikatnie mówiąc wpadki.

Zawodnicy do których nie mam większych zastrzeżeń po sezonie:
Matko Perdijić (podoba mi się jego gra na przedpolu),
Zeljko Djokic (walka i bałkański charakter),
Gabor Straka, Wojciech Grzyb, Andriej Komac i oczywiście napad Arek Piech i Maciej Jankowski (mam nadzieję że zostaną w Ruchu, szczególnie Arek)

Bardziej lub mniej,ale zawiedli mnie:
Michal Peskovic (może dlatego że nie miał zbyt dużo okazji do zaprezentowania się, a najbardziej w pamięci utkwił mi pucharowy mecz z Lechem w Poznaniu)
Marcin Zając (nie pierwszy sezon, dobrze że ostatni)
Marek Zieńczuk (po "odrodzeniu" Niedzielana w naszym klubie miałem większe oczekiwania w stosunku do tak doświadczonego zawodnika)
Paweł Abbott (Okazji nie ma zbyt dużo żeby się zaprezentować ale jeśli zarabia najwięcej to i oczekiwać można więcej)

Oczywiście na + również bracia Fornalikowie, po sprzedaniu kluczowych zawodników, w miarę ułożyli ten zespół (w porównaniu z poprzednim sezonem pozostaje niedosyt, ale w tym przypadku pretensje to raczej nie do nich), mam tylko nadzieję że zostaną, a latem nie będziemy świadkami kolejnej wyprzedaży.

Powyższa ocena jest moim prywatnym zdaniem i nie każdy musi się z tym zgadzać :D
Co do postawy poszczególnych zawodników to nie wykluczam również jakiejś pomyłki, pominięcia wpadki czy udanego występu, ale oceniam z perspektywy sektora 8 (lub sektora gości w przypadku kilku spotkań na których miałem okazję być) z którego nie zawsze wszystko widać (i nie mam na myśli architektury stadionu). :hurra:

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#47 Post autor: Mirek » 30 maja 2011, o 19:45

skowRon pisze:Bardziej lub mniej,ale zawiedli mnie:
Michal Peskovic (może dlatego że nie miał zbyt dużo okazji do zaprezentowania się, a najbardziej w pamięci utkwił mi pucharowy mecz z Lechem w Poznaniu)
kiedy był ten mecz?

19aRtuR20
Kontakt:

#48 Post autor: 19aRtuR20 » 30 maja 2011, o 19:48

na pewno mialo byc z Legia w Warszawie ;)

JFP
Kontakt:

#49 Post autor: JFP » 30 maja 2011, o 20:04

Waldek się wku**** jak on odejdzie to będziemy cienko piszczeć. Djokic najbardziej mi się spodobał później Arek Piech walczak tylko żeby częściej strzelał, Jankowski pozytywnie.

Rozczarowania: Zieńczuk (nigdy więcej emerytów) Janoszka (niespełniony talent) Komac (nie jest źle ale liczyłem na coś więcej)

hornislezsko
Kontakt:

#50 Post autor: hornislezsko » 30 maja 2011, o 20:25

a wedlug mje, to emeryci (Zienczuk, Szyndrowski, Malina) spysywali sie nawet niyzle...bardzij mje wkurwiol taki Bronowici, Derbich, Peskovic (bo miol pora okazji do zaprezyntowania a zajebol wiyncyj niz Matko za caly sezon.
A na plusa zasluzyl napewno Arek Piech, Jankowski, Perdijic, Djokic (szcszegolnie cynia ich balkanski charakter)
reszta mogla by dac z siebie wiyncyj, bo niyktorych ( np. Janoszka) stac na wiyncyj.

hagi

#51 Post autor: hagi » 30 maja 2011, o 20:45

Prawda jest taka ze wijza p.Klimka odbiła sie klubowi czkawka co z tego ze sprzedalismy kilku pilkarzy i zarobilismy4- 5 mln zl jak z tego trzeba bylo wydac 1,5 mln przynajmniej na uzupelnienie skladu jak nie 2 mln. Zespol byl bez gwiazd i gral malo widowiskowa pilke w meczach u siebie na samej frekfencji na meczach u siebie ze 2 mln lekko p.Klimek stracil z jego wizja.slaba gra przelozyla sie na mala liczbe transmisji z canalu i slaba pozycjew tabeli kolejne 2 mln.
Gdyby zostala wdrożona wizja Smagorowicza z Niedzielanem w skladzie i sprzedaza Sobiecha do kasy wpłynęło by 3 mln Ruch z gwiada w skladzie gromadzi by lekko 8 tys widzow ,gra do konca o mistrzostwo Polski Pomyslcie co to by byl za atak w lidze Piech Niedzielan Jankowski Wisla mogla by nam dzis na bzykac a Jankowski byl by Niedzielanie wykreowany na pilkarza wartego wiecej ni Sobiech.Co dzis mozna optymistycznego powiedziec to ze w Ruchu nie ma juz Klimka i wizji ze maluchem do celu tez da sie dojechac.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#52 Post autor: Ozor » 30 maja 2011, o 20:53

Trzymam kciuki za Smagorowicza, po czynach ich poznacie Niech będzie że obecny stan to wina Klimka czekam zatem teraz na skok jakosciowy w wszystkich dziedzinach.

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#53 Post autor: heli » 30 maja 2011, o 21:29

Krótko.
Dla mnie 12 miejsce jest zdecydowanie poniżej oczekiwań, wiadomo, ze po osłabieniach ciężko było walczyć o czołowe lokaty, ale tak dalekie miejsce spowodowane tak naprawdę końcówką dla mnie zdecydowany minus. Przy tak słabej lidze dwa mecze i już mogliśmy myśleć o podium, le myśle, że 6 to powinna być spokojnie.
z nowych to chyba ino Jankowski, Djokic zdecydowanie na plus, reszta co najwyżej przeciętnie bądź całkowicie in minus.
Obok Lisowskiego nie został wprowadzony właściwie nawet na chwile nikt z młodych, mimo, że przy tak fatalnej końcówce prosiło się coś spróbować.
Co będzie dalej. Mom nadzieja, ze skoro spełnił się pkt. 1 to dalsze punkty z wariantu optymistycznego będą również spełnione z poniższej publikacji:
http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... drugi.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ostatnio zmieniony 30 maja 2011, o 21:34 przez heli, łącznie zmieniany 1 raz.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
tedeus63
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#54 Post autor: tedeus63 » 30 maja 2011, o 21:32

Witom dodom i jo swoje 3 grosze :)
NA plus wg mnie zagrali Matko Perdijić (solidny ligowiec ) Marek Szyndrowski (po slabym poczatku i zoltej kartce od kibicow ,w miare dobrze bez fajerwerkow ale wyzyj juz niy podskoczy ,) , Zeljko Djokic (walka ,walka i jeszcze roz walka wiecej takich ) ,Rafal Grodzicki (kilka wpadek ale pamietam jak strasznie i jak panicznie wygladala obrona bez niego ) Marcin Malinowski ( bardzo dobry jako defensywny pomocnik czlowiek od czarnej roboty ) ,Arek Piech (serce do gry ,walka ,zadziornosc wedlug mnie najlepszy zawodnik RUCHU ) , Maciek Jankowski (dobry technik,zeby jeszce tak waleczny jak Arek , troszka duzo strat pilek )

bez wyrazu zagrali wg mnie WOJTEK Grzyb ( zagrol tylko 5,6 .dobrych meczow a to za malo bych go wyroznil ,mimo 6 bramek i 6 asyst samo niebieskie serce to malo , bo jo tyz takie mom ) ,Marek Zienczuk ( najlepsze lata niestety mo za soba ale nikog lepszego nie momy na lewo pomoc ) Andriej Komac ( dobre zagrania, rogi,wolne przeplatol slabymi ale jest w nim nadzieja ) Lisowski ( to jeszce niy to ale bydom z niego ludzie )

na minus , Lukasz Janoszka ( po poprzednim sezonie miolech nadzieja na dobro jego gra niestety taki mody a jakis taki bez jaj ) Piotrka Stawarczyk (za dozo bledow jak na stopera ,bez Grodka nie istniolby w obronie sama gowa to za malo ) Sebastian Olszar ( nie wniosl nic do zespolu )

Na koniec zostawilech sie Gabora Strake (gdyby nie kontuzje mysle ze bylby to nasz najlepszy zawodnik ale niestety zastanowibych sie i to ciynzko czy warto trzymac tak kontuzjogennego zawodnika do kilku dobrych meczow w calym sezonie ) No i oczywiscie nasz pupilek Pawel Abbott ( mimo iz malo gral uwazom ze z niego za h..a nigdy niy bydzie dobry zawodnik ,som to wyzucone pieniadze w bloto i to jakie !!! ,) Krzysiu Nykiel (za malo grol na ocena ale trzeba z nim podpisac kontrakt i oby go omijaly juz kontuzje bo inaczyj mo takie same notowania u mnie jak Gabor )

co do transferow potrzeba nom wg mnie dobrych 1 stoper 2 pomocnikow ofensywnych . lewo obrona kogos do Marka, prawo obrona zmiennik dla Krzysia ) , lewo pomoc 2 chopow 1 napadzior prwo pomoc juz momy Smektala , Grzybek na zmiana abo odwrotnie ) pozdro

Awatar użytkownika
skowRon
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#55 Post autor: skowRon » 30 maja 2011, o 21:49

Mirek pisze:
skowRon pisze:Bardziej lub mniej,ale zawiedli mnie:
kiedy był ten mecz?
oczywiście mała być Legia :wstyd: coś mi sie jebło

abelwatford
Kontakt:

#56 Post autor: abelwatford » 31 maja 2011, o 09:39

Witam
Bardzo sie zastanawiam co takiego wszyscy widza w Djokicu. Zawodnik jedynie wyroznia sie tatuazami i kolorem wlosow, gra bezmyslnie ciagle faulujac, nawet daleko od bramki, podania niecelne, czeste straty pilki. Niejednokrotnie oslabial druzyne. Zawodnik typowo nieinteligentny bazujacy jedynie na grze silowej.....polecam blue square league. tutaj by zrobil furrore

abelwatford
Kontakt:

#57 Post autor: abelwatford » 31 maja 2011, o 09:56

powiedzmy nie plyne z pradem tak jak wiekszosc ludzi na tym forum. Porownania typu Djokic dobry bo Stawarczyk gorszy...polemika bezsensowna

Awatar użytkownika
Chudy81
Kontakt:

#58 Post autor: Chudy81 » 31 maja 2011, o 10:05

Jest twardy, nieustępliwy, na sam jego widok przeciwnikom kolana grają, swoim wyglądem budzi strach i przerażenie w oczach innych, a tak na poważnie to kto miałby grac na jego pozycji?
Obrazek Obrazek
Nie ważne w jakim świata miejscu, ważne że Ruch mam w mym Niebieskim SeRcu.

abelwatford
Kontakt:

#59 Post autor: abelwatford » 31 maja 2011, o 10:13

Gdybym wiedzial kto ma grac na jego miejscu pewnie robilbym kariere jako trener. Nogi przeciwnikow Djokica uginaja sie nie ze strachu a od jego ciaglych fauli. ....Tak powaznie, wiem ze Nasz Ruch jest nie za bogaty, dlatego gra wyglada jak wyglada. Szkoda ze ze trener nie stawia na mlodych.
Dwie sytuacje mnie dziwia
1 Dlaczego kiedy mamy wyrzut z autu przy polu karnym przeciwnika, zawodnicy nie maja komu podac i zazwyczaj konczy sie to strata pilki.
2. Olszar jest tylko napastnikiem na papierze, dla mnie to solidny pomocnik (drugi Cwielong)

Awatar użytkownika
daniel1222
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#60 Post autor: daniel1222 » 31 maja 2011, o 10:26

porównujemy piłkarzy Ruchu i Djokić wśród nich jest na + wiadomo że jakby grał w Realu to pewnie byłby najsłabszy, ale to jest tylko Ruch gdzie piłkarze nie mają jaj :kwasny:

mnie wkurza zawsze jedno, jak jest rzut rożny dla przeciwnika to NIKT z naszych nie stoi na środku boiska, przecież jak 1 chop stanie na środku to automatycznie przeciwnik musi cofnąć 2 obrońców do krycia, a tak to cały zespół nasz jest w polu karnym i przeciwnik ma 3/4 boiska dla siebie. potem przejmujemy piłke i nie ma z nią co zrobić bo nikogo z przodu nie ma

pozdr

ODPOWIEDZ