RUCH - Bełchatów 2 - 0

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#46 Post autor: Patton » 4 wrz 2003, o 16:52

Wiec list nastepujacej tresci zostaj wyslany do tych instytucji ktore wypisalem wyzej.

"Szanowni Państwo!

W imieniu kibiców Ruchu Chorzów, chcielibysmy zgłosic protest wobec postawy PZPN, dotyczącej naszej flagi "Oberschlesien" Działania w/w instytucji doprowadziły do absencji flagi na ostatnim meczu. Rzekomo obraża ona Polske i jest w obcym języku. Chcieliśmy nadmienić, że flaga ta nie ma żadnych przesłanek rasistowskich i nie obraża żadnych uczuć patriotycznych. Pokazuje ona tylko i wyłącznie nasze przywiązanie do "Małej Ojczyzny".

Pozdrawiamy
Marcin Patoń
Krzysztof Kubicki
Nucleo Ultra '03"

Jak znacie jakies inne instytucje, to piszcie - ja zrobie wszystko co moge, zeby im sie chociaz troche oberwala za ta fane. Nikt nie bedzie nas dyskryminowac do cholery!!
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

gregor
Kontakt:

#47 Post autor: gregor » 4 wrz 2003, o 16:53

Moim zdaniem sprawa jest trochę głębsza. W czasie spisu ludności dużo ŚŁĄZAKÓW określiło swoją narodowość jako ŚLĄSKĄ I TO ZABOLAŁO, CO NIEKTÓRYCH więc teraz nawet fany im przeszkadzają. :evil:

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#48 Post autor: radzion » 4 wrz 2003, o 17:19

mysle ze rzeczywiscie tzreba cos zrobic!niech kazdy powysyla pare mailow ,listw itp!!

jestem ciekaw tylko czemu np ku.. zp pzpnu nie dojebali sie np do fal craxy!kazda flaga obrazala wisle!!sa tez flagi lacinskie!!!inne pewno bys ei tez znalazly!!!na drbach wawy wisiala flaga z deyna!,ale nie legii tylko polonii!kto widzial to wie o co chodzi!!
zaraz kopiuje tresc listu i wysylam!!

hanys1920
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#49 Post autor: hanys1920 » 4 wrz 2003, o 17:30

pzpn jesli chce robic porzadek to niech sie wezmie za sedziowanie w drugiej lidze a nie do***rdala sie do flag.jakos flagi i transparenty polonii warszawskiej chwalace osamy bin ladena i szydzace z deyny im nie przeszkadzaly teraz nagle sie dopierdalaja do flag w jezyku obcym.jestescie tam w tej warszawie niezle po***ani.bawcie sie sami a od Oberschlesien sie odpierdolcie.pozdRawiam
MOIM DOMEM GÓRNY Śląsk MOIM ŻYCIEM RUCH Chorzów

www.wolnyposredni.pl

Awatar użytkownika
Schlesien
Kontakt:

#50 Post autor: Schlesien » 4 wrz 2003, o 17:35

Wyslijcie ten list do Ruchu Autonomi Slaska, mimo, ze ze sportem oni nie maja nic wspolnego

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#51 Post autor: Scypion » 4 wrz 2003, o 19:03

wygralismy i dobrze....jedno ale, Ruch grajac z przewaga 1 gracza i dwoch goli zachowal sie jak druzyna juniorow...dlaczego?
otoz zamiast wycofac sie i spokojnie rozgrywajac akcje punktowac rywali my zasiazalismy niem,alze wymiane ciosow kontra za kontre doprowadzajac do nerwowki a tymi chaotycznymi nieprzemyslanymi atakami nie udalo nam sie zwiekszyc wyniku .Wyrobek powinien pomyslec o probie przekazania graczom pewnej dozy taktyki nie tylko strategii

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#52 Post autor: Scypion » 4 wrz 2003, o 19:16

[quote="Patton"]Wiec list nastepujacej tresci zostaj wyslany do tych instytucji ktore wypisalem wyzej.

"Szanowni Państwo!

W imieniu kibiców Ruchu Chorzów, chcielibysmy zgłosic protest wobec postawy PZPN, dotyczącej naszej flagi "Oberschlesien" Działania w/w instytucji doprowadziły do absencji flagi na ostatnim meczu. Rzekomo obraża ona Polske i jest w obcym języku. Chcieliśmy nadmienić, że flaga ta nie ma żadnych przesłanek rasistowskich i nie obraża żadnych uczuć patriotycznych. Pokazuje ona tylko i wyłącznie nasze przywiązanie do "Małej Ojczyzny".

Pozdrawiamy
Marcin Patoń
Krzysztof Kubicki
Nucleo Ultra '03"

nie zauwazylem wczesniej tego postu...co za glaby...nie mam pytan szkoda ze nikt nie zbieral jakichs podpisow pod ten wasz list...choc moim zdaniem mozna by napisy umieszczac w dwoch jezykach albo nawet ograniczyc sie do herbow wtedy ci cholerni gorole nie bedas sie mieli do czego dowalac . Jak gnoje zlegii ( ee przepraszam wspaniali warszawscy kibice ) wieszaja szmaty z tekstem wielkie ksiestwo warszawskieto nikt nie ma do nich pretensji ze identyfikuja sie z marionetkowym panstewkiem ... poza tym ci co to wymyslili zsaluguja na pale z historii (i pale w leb ;) jak wiadomo podczas gdy Polska nie rozciagala swej wladzy nad Slaskiem wielu Slazakow musialo pisac w jezyku urzedowym niemieckim co wcale nie bylo manifestacja niemieckosci...troche by sie takich argumentow znalazlo mniej lubbardziej sensownych ;) a poza tym czy oni nie moga zrozumiec ze powrot Slazakow do niemieckosci ( nie wiem czy to mozna tak ujac) nie jest dowodem naszej gemanofilii tylko gleboka frustracja rzadami warszawki ...pozdrawiam

jeszcze cos o napisach na fanach czy ktos zwrocil uwage na to co mieli nabazgrane szczyny na swej szmatce?
morituri te salutant : kwestia niewolnika gladiatora zwracajacego sie do swego pana...no to sobie z dobrych wzorcow gnoje czerpia

Dzyn

#53 Post autor: Dzyn » 4 wrz 2003, o 20:44

ku*** ale szopki odpierdalaja :evil: zaroz pisze gdzie sie da

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#54 Post autor: wolfik » 4 wrz 2003, o 21:16

No cóż pojebana ta warszafka, mam nadzieje że fana "Oberschlesien" jeszcze będzie wisieć długie lata na Cichej, póki co komentarz nasuwa sie jeden: GOROLE!!!GOROLE!!!GOROLE!!!

Kuba.

#55 Post autor: Kuba. » 4 wrz 2003, o 21:32

Witam wszytskich .

O meczu juz napisaliscie chyba wszytsko . Od siebie chciał bym dodac cos o zachowaniu naszej ochrony ( mam na mysli Kibicow(?) ktorzy niby pilnowali porzadku) . Niewiem jakie sa wasze odczucia ale jak sie wybrałem na spacer po stadionie(czyt. sek 4 - 7) i zobaczyłem gościa ktory szarpie(jeli sie nie myle to gosc dostał dwa plaskacze) innego kibica(koło7) z powodu ze ten nie chciał wejsc na sektor bo czekał na swojego kumpla to mnie krew zalała. Ludzie czy na tym stadionie pamuje jakis reżim . Czy mecz trzeba ogladac w sektorze . Czy na tym stadionie juz człowiek nie moze miec zadnej swoboby.... . kolejna sprawa to gość ktory wchodzac na szpil po kontroli oddał bilet jakiemus bajtlowi (duzo ich kolekcjonuje bilety) no i w nagrode musiał 1 połowe meczu ogladac w młynie ( na druga jakos sie dostał na krzesełka)bo ochrona nie chciała sluchac takiego tłumacznia ze oddał komus bilet i wywalili klijenta na 7 . (paranoja) .

Panowie dla mnie to juz jest paranoja . Nie dośc ze na stadionie zamkneli 10 sektor ... na ktory chodziło mnóstwo osob (min.JA) to teraz zaczyna sie jakis reżim na stadionie . Wiec jak ten stadion ma rodziny przyciagac.
Ja osobiscie po tym co zobaczylem na Belchatowie za predko nie wybiore na jaki kolwiek szpil bo to co sie wyprawia z ludzmi ( normlanymi ludzmi ) na tym stadionie to juz jest jakas paranoja

To wszystko co miałem do napisania
Teraz mozecie na mnie bluzgac i wyzywac mnei od .... mam to serdecznie w du*** . A goscia o ktorym pisałem ( niby ochroniarza) powinni zamknac w psychiatryku.-( Kto stal koło młynu na jakies 15 -20 min. przed meczem wie o czym pisze)

pozdr. dla normlanych

Awatar użytkownika
KOSTA
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#56 Post autor: KOSTA » 5 wrz 2003, o 08:27

Mosz napisane sercem i duchem na zawsze z Ruchem i piszesz ze na szpil sie nie wybierzesz. Szkoda pisanio na takich kibicow....
od bajtla po grob zawsze KS RUCH
Kattowitz Boerschachte

Kuba.

#57 Post autor: Kuba. » 5 wrz 2003, o 08:37

KOSTA pisze:Mosz napisane sercem i duchem na zawsze z Ruchem i piszesz ze na szpil sie nie wybierzesz. Szkoda pisanio na takich kibicow....
KOSTA - napisalem ze predko sie nie wybiore bo jak zobaczyłem co jak teraz sa traktowani kibice to dzieki bardzo.... Jak otworza 10 to czemu nie beda na kazdym szpilu tak jest bynjamniej bezpiecznie ( w miare ). A Sory mam juz rodzine i nie zamierzam łazic z rozjebanym łebem do roboty bo jakiemus młodemu nie spodoba sie to ze stoje za płotem. Dla mnie paranoja.

pozdr.

Kuba.

Awatar użytkownika
jalboss
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#58 Post autor: jalboss » 5 wrz 2003, o 09:35

Kuba zapraszam na 1 lub dolną trybunkę.
:papa: Na 1 możesz spokojnie przyjśc z całą rodziną - jedyna niedogodność brak krzesełek.
Trybuna dolna - masz i krzesełka i bezpieczeństwo, choc moim zdaniem na tych krzesełkach na sektorach się lepiej siedzi. :roll:
NIEBIESCY KIBICE MÓWIĄ...

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#59 Post autor: Patton » 5 wrz 2003, o 10:49

kuba -bez obrazy, ale napisz sobie tak: sercem i duchem "od czasu do czasu" jestem z Ruchem... :? Po pierwsze to tak - jak jest zamknieta 10, to o wiele wiecej ludzi siada na krzeselka i idzie do mlyna. Efekty? Mozna zrobic cos takiego jak w srode - nie podobalo sie? Poza tym, przed meczem byla sytuacja, ze tlumaczylismy z radzionem i H. jednemu gosciowi o co chodzi, to on powiedzial, ze nie, bo stoi tutaj i sie stad nie ruszy ( na koronie ). Sorki, ale jak ktos starszy upiera sie jak male dziecko, to z tymi ludzmi zyc sie nie da. I nie martw sie, ale nikt nie rozwali Ci lba z ochrony. Sa agresywni, ale jak Ci 25 osoba robi ciagle to samo, sam bys sie wkurwil. Ja im sie nie dziwie, bo mnie samego szlag trafia na meczach, jak prosi sie o pewne rzeczy ludzi. My mamy pomysly, my je realizujemy, a przez takich zgredow, jak niektorzy tutaj wszystko bierze w leb. Ty przychodzisz na sam mecz. My na spotkania w wakacje chodzimy, codziennie gadamy co robic, spotykamy sie z Mariuszem, on nam tez pomaga. Dowiadujemy sie, co mozemy robic, a co nie. A wam i tak nic nie pasuje... A potem napisz, ze doping slaby i oprawa do dupy siedzac w domu i czytajac na telegazecie wyniki... Pozdrawiam!
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

Awatar użytkownika
mumin1920
Kontakt:

#60 Post autor: mumin1920 » 5 wrz 2003, o 13:34

ino szkoda ze w ciul ludzi co mieli wlyz do mlyna to i tak wlazlo na krzeselka :? i niy wiym jaki to byl powod?? ze miol powyzyj 30 lot?? jak kupil bilet do mlyna to siedziec w mlynie a niy robic jakies wyjatki :evil: Moim zdaniem powinno byc osobne wejscie na mlyn to by niy bylo problemu. A teroz to powinno sie sprawdzac wszystkich i bez wyjatkow czy mo 30 lot czy 40 :evil:

ODPOWIEDZ