S7 czyli kolejne pomysly goroli

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
blumen
Kontakt:

#46 Post autor: blumen » 18 lis 2007, o 09:34

może jutro w Warce "ktoś" wypowie się in poda więcej faktów !!! :cwaniak:

Kornat
Kontakt:

#47 Post autor: Kornat » 21 lis 2007, o 12:23

Idea jak nojbardzij ciekawo, ftoro mogłaby poprawic sytuacja fusbalu na Slonsku, ale ino moglaby, bo jak znom zycie to ta "wspolpraca" gibcij sie zakonczy niz sie na dobre zacznie. Niy roz juz dzialacze pokozali jak umia "wspolpracowac". Tak wiync przodzi trzeba umiec łosprawiac miyndzy soba, a potym myslec o takich działalnosciach.
Gerard Cieślik - "Kiedyś przyjechali do mnie działacze z Łodzi. Z kluczem do nowiutkiego, wyposażonego we wszystkie wygody mieszkania. A ja mieszkałem w zwykłej klitce. Ale przez myśl nawet mi nie przyszło, by z tego powodu Ruch opuszczać...".Oprócz ofert z polskich klubów, miał on również ofertę m.in. ze szkockiego Aberdeen, które oferowało pensję w wysokości 10 tys. funtów na miesiąc!
Obrazek

Awatar użytkownika
Standardowy
Kontakt:

#48 Post autor: Standardowy » 21 gru 2007, o 10:33

Jo uwazom, ze te stowarzyszynie niy mo szansy przetrwania zbyt długo, czymu?, bo nigdy niy uwierza ze tako marka ja Górnik zgodzi sie na to coby dostowac tyla samo piniyndzy co Piast. Taki Górnik je tego swiadom, ze bez nich te stowarzyszynie nic niy znaczy bo sponsorów niy bydzie przyciagac Piast zy Zaglebie S., ino takie marki jak Górnik no i trocha Gieksa. Na tym własnie skorzysto Górnik bo znojdzie sie gryfniejszy sponsor, a podział na kasa bydzie korzystny do Górnika. Jakby my tam byli, to przypuszczom ze tyz by my mieli wiynksze korzysci z tego jak Piast. Ino wiadomo,

niyrowny podział oznaczo haja, haja oznaczo odłazynie członkow, odlazynie członkow oznaczo koniec S7.

Awatar użytkownika
waRan1920
Kontakt:

#49 Post autor: waRan1920 » 21 gru 2007, o 22:37

Standardowy pisze:Jo uwazom, ze te stowarzyszynie niy mo szansy przetrwania zbyt długo, czymu?, bo nigdy niy uwierza ze tako marka ja Górnik zgodzi sie na to coby dostowac tyla samo piniyndzy co Piast. Taki Górnik je tego swiadom, ze bez nich te stowarzyszynie nic niy znaczy bo sponsorów niy bydzie przyciagac Piast zy Zaglebie S., ino takie marki jak Górnik no i trocha Gieksa. Na tym własnie skorzysto Górnik bo znojdzie sie gryfniejszy sponsor, a podział na kasa bydzie korzystny do Górnika. Jakby my tam byli, to przypuszczom ze tyz by my mieli wiynksze korzysci z tego jak Piast. Ino wiadomo,

niyrowny podział oznaczo haja, haja oznaczo odłazynie członkow, odlazynie członkow oznaczo koniec S7.
może i twoja teoria prawdziwa ale ... co można stracić ? jeżeli nic - to dlaczego nasi niechcieli tam wleść ?
: : : Wielka Niebieska eRka : : :

bRayan72

#50 Post autor: bRayan72 » 12 lut 2008, o 21:31

Prawnicy różnią się pięknie

Do tej pory śląskie kluby zdawały się iść ręka w rękę. W niedzielę w sprawie abolicji przemówiły jednak innymi głosami. Fot. Marcin Miler

Idea powstania grupy Silesia-6, wspólny „front” podczas niektórych głosowań na forum spółki „Ekstraklasa”, ale też małe gesty sympatii (choćby udostępnienie Polonii stadionu przy Cichej w Chorzowie, a Zagłębiu Sosnowiec - obiektu przy Bogumińskiej w Wodzisławiu) - wydawało się, że działacze województwa śląskiego są w stanie mówić jednym głosem, stanowiąc sporą siłę na arenie ogólnopolskiej. Tym większą niespodziankę stanowiło więc ogłoszenie listy klubów, które poparły „ekstraklasowy” projekt uchwały o karaniu za korupcję, zgłoszony podczas Walnego Zgromadzenia Statutowego PZPN w niedzielę w hotelu Sheraton. Oto bowiem wśród większości sygnatariuszy tegoż projektu znalazł się zabrzański Górnik i chorzowski Ruch. Próżno natomiast szukać pod nim podpisów przedstawicieli Zagłębia Sosnowiec, Odry Wodzisław i Polonii Bytom.
Najprostsze wytłumaczenie mają wodzisławianie. Żaden z przedstawicieli ich władz nie uczestniczył bowiem ani w sobotnim spotkaniu prezesów klubów I ligi, ani w niedzielnym zjeździe PZPN.
Sosnowiczanie też mają siebie za „wymówionych”. Zagłębie już wcześniej ukarane zostało za korupcję, wyrok jest wiążący, więc... klub głosu w dyskusji zabrać nie chciał. W obradach przedstawicieli Orange Ekstraklasa sosnowieckiego beniaminka reprezentował wiceprezes Dariusz Kałuziński, który powiedział nam tylko tyle, że nie był zwolennikiem redagowanego tekstu o abolicji. Natomiast reprezentantem sosnowieckiego klubu na zjeździe PZPN był mecenas Paweł Kubisa. I to on - postępując konsekwentnie - nie podpisał apelu ligowców.
Najbardziej rzeczowych argumentów na „nie” używa bytomska Polonia. - Po pierwsze - sam fakt powstania takiej uchwały był dla nas zaskoczeniem, bo nikt wcześniej z nami jej treści nie konsultował. Po drugie - w tej wersji, choćby ze względów prawnych, dla mnie był nie do przyjęcia. Zawierał bowiem kilka usterek, które umożliwiały jego ewentualne podważenie i uchylenie w przyszłości - tłumaczy Damian Bartyla. I pewnie wie, co mówi, bo z wykształcenia jest prawnikiem.
- My też zdawaliśmy sobie sprawę, że pod tym względem tekst uchwały nie jest idealny - zgadza się z bytomianinem Mirosław Mosór, który w Warszawie reprezentował chorzowski Ruch. - Uznaliśmy jednak, że warto się pod projektem podpisać choćby po to, by wywołać nim na zjeździe dyskusję o korupcji i sposobach karania za nią. Bez wystąpienia klubów pewnie tematu by nie było. A teraz cieszę się, że uchwalono zwołanie zjazdu nadzwyczajnego, poświęconego temu tematowi.
Kwestia swoiście pojmowanej abolicji pojawiła się w klubowym gronie głównie za sprawą wyrzuconych ostatnio dyscyplinarnie z ligi Zagłębia Lubin i Widzewa Łódź. W ewentualnym przyjęciu projektu uchwały w proponowanym kształcie widzą bowiem szansę... uniknięcia degradacji. Stałoby się tak, gdyby do 30 czerwca br. orzeczenie Wydziału Dyscypliny nie uprawomocniło się (łącznie z werdyktem Trybunału Arbitrażowego przy PKOl).Takie rozumienie proponowanych zapisów potwierdził wczoraj publicznie prezes „miedziowych”. - Mówiąc wprost, jeśli wobec klubu zostanie orzeczona kara i do 1 lipca 2008 nie będzie ona prawomocna, to taką karę zawiesza się na okres dziesięciu lat - można wyczytać stanowisko Roberta Pietryszyna (też prawnika), umieszczone na oficjalnej stronie klubu.
- A ja jednak miałem i mam wątpliwość, czy - nawet jeśli taki zapis zostałby przyjęty - prawo powinno działać wstecz, w stosunku do klubów, wobec których orzeczono już karę - zastanawia się głośno Damian Bartyla.
Swoją zaś drogą po cichu nastąpiła niespodziewana zmiana ról. Dotąd to środowisko klubowe krytykowało i atakowało futbolową centralę za opieszałość w karaniu korupcji. Teraz to z niego wychodzi inicjatywa, mogąca uchylić część sankcji orzeczonych przez PZPN-owski Wydział Dyscypliny wobec tych, którzy mecze ustawiali.
OD KOŁYSKI AŻ PO GRÓB JEDNA WIARA JEDEN KLUB - RUCH Chorzów

ODPOWIEDZ