Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Wela

Re: Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

#436 Post autor: Wela » 23 wrz 2019, o 17:37

bergmon pisze:
23 wrz 2019, o 17:19
Tomasz pisze:
23 wrz 2019, o 17:03
teraz mówi Lolo Marzyciel.... ja bym chciał zobaczyć, jak nigeryjski, amerykanski czy japonski inwestor, wpada z walizka pieniedzy i mow. Kotala, postawisz stadion do 2021, to ja splacam cale dlugi przejmuje 51% od tych szumowin i na 105 urodziny macie tu ligę mistrzów:). Jeszcze dodaje, wszystko dzieki mojemu serdecznemu przyjacielowi Weli, który mnie do tego kroku namówil.... a nasze szczeki wlacznie z moją lądują na podłodze albo na pozmie 500 nieczynnej kopalni barbara :) .... jest jedno co budzi moją czujnosć... DWA TYGODNIE.... przypadek?
Ale Cie poniosło,BRAWO TY.💪💪💪
Tomasz, Bergmon,

między nami jest taka różnica, że Wy nic nie ryzykujecie. Jeśli będę kolejnym złotoustym Patem, albo innym cwaniakiem, gdzie pozostały po nich tylko puste obietnice, to ja trafię na listę grabarzy Ruchu i może jeszcze będę miał zakaz wstępu na mój ukochany Ruch...
Jeśli osiągnę cel - to OJCÓW SUKCESU będzie jak zwykle wielu... i przyjaciół także będę wtedy miał doookoła foooooool!!!

Ja jednak widzę prawdziwych Przyjaciół teraz - W BIEDZIE!

A Wy Panowie niczego nie ryzykujecie, poza szyderą z Waszczuka na ty piykny zajcie!

NAJPIERW CIĘ IGNORUJĄ - to już było...
POTEM CIĘ WYŚMIEWAJĄ - to było i jest...
POTEM CIĘ ZWALCZAJĄ - to było, jest i będzie...
A NA KOŃCU ZWYCIĘŻASZ... - i jak wyżej - jak przyjdzie sukces, to ojców sukcesu będzie masa, a jak będzie porażka, to będę sam jak palec...

Nie przyniosłem worka pieniędzy, ale słowa "podaję się" nie są mi znane, są mi obce!
I prostą pracą u podstaw zamierzam eliminować kolejne patologie... I wprowadzać dobre rzeczy...

Z Wami zrobiłbym o wiele, wiele więcej dla Ruchu... ale nie mam innego wyjścia, jak cierpliwie czekać...

Yno... Tomasz, Bergmon, Ozor, scaneRboy, i inksi... Moje zwycięstwo jest tylko jedno - Wasz powrót na stadion i dalsza wspólna WALKA dokładnie o to, o co walczyliście do tej pory i o dalsze wspólne cele! A cel jest jeden - RUCH Chorzów!

Pozdrawiam Was Chopy!

pyRsk!

Awatar użytkownika
Roch1920
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#437 Post autor: Roch1920 » 23 wrz 2019, o 18:08

Ja szybko Ci odpowiem co przez ostatnie lata, jak ciebie nikt nie widział na Ruchu, robiłem.
Starałem się być na każdym meczu. Jeździłem na wyjazdy, kilka razy na sezon. Kupowałem gadżety w grzybku. Dopingowałem, a co dostałem w zamian m.in. od Kurczyka i Bika?

Trzy spadki, dług na poziomie 29 mln zł., porażkę na urodziny 6:0 u siebie, ciągłe wystawianie ręki po pieniądze z UM, brak sponsorów, pożyczki i zajebanie kasy za Stępla by Ruch ud***ć w większym bagnie.

Nie mów Nam kibicom co robimy dla Ruchu, bo to My działamy. Ty za to klepiesz dziobem i potrafisz tylko wyciągać rękę po kasę z miasta.

marek79
Kontakt:

#438 Post autor: marek79 » 23 wrz 2019, o 18:16

Roch1920 pisze:
23 wrz 2019, o 18:08
Ja szybko Ci odpowiem co przez ostatnie lata, jak ciebie nikt nie widział na Ruchu, robiłem.
Starałem się być na każdym meczu. Jeździłem na wyjazdy, kilka razy na sezon. Kupowałem gadżety w grzybku. Dopingowałem, a co dostałem w zamian m.in. od Kurczyka i Bika?

Trzy spadki, dług na poziomie 29 mln zł., porażkę na urodziny 6:0 u siebie, ciągłe wystawianie ręki po pieniądze z UM, brak sponsorów, pożyczki i zajebanie kasy za Stępla by Ruch ud***ć w większym bagnie.

Nie mów Nam kibicom co robimy dla Ruchu, bo to My działamy. Ty za to klepiesz dziobem i potrafisz tylko wyciągać rękę po kasę z miasta.
Szybko zapomniano o Smagorze.

Awatar użytkownika
Roch1920
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#439 Post autor: Roch1920 » 23 wrz 2019, o 18:42

marek79 pisze:
23 wrz 2019, o 18:16
Roch1920 pisze:
23 wrz 2019, o 18:08

Szybko zapomniano o Smagorze.
Nie zapomniałem, niech zdycha ten ciul smagor. Dobrze wiem kto jest winien tej sytuacji, którą mamy obecnie. Tutaj niestety ta porażka ma wielu "ojców".

fcb1920
Kontakt:

#440 Post autor: fcb1920 » 23 wrz 2019, o 19:18

Pytanie:
2. P. Bik jako pożyczkę przekazał środki?
Odpowiedź: Nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie na dzisiaj, bo tego nie wiem, ale - to moja osobista i subiektywna opinia - uważam, że p. Bik w momencie, kiedy zobaczy wiarygodnego partnera do współpracy na rzecz Ruchu, to może dokonać konwersji na akcje. To jednak moja opinia, bo widzę, że ten człowiek nie odpuszcza Klubu mimo wszystko.

Gościu to weź do łapy telefon i zadzwoń do swojego
szefa i zapytajj na jakich zasadach wpłacił kasę do kasy Ruchu? Heh to już przestało być nawet śmieszne za jakich idiotów Nas tutaj masz... Serio chcesz komuś wcisnąć taka głupotę ze nie wiesz czy to pożyczka czy nie? Z całym szacunkiem do Pani Reni ale może ona wie? Za kogo Ty nas kibiców masz ? Bo na pewno kłamczuszku nie jesteś jednym z Nas. Ile razy byłeś na swoim ukochanym Ruchu w ciągu ostatnich trzech lat? Na którym sektorze bywałeś? Może dokonać konwersji na akcje jak przyjdzie inwestor.. ... Ty to widzisz co piszesz? Siedzi w tym bo jeszcze jest z czego czerpać. Pomału ale coś tam skapuje.. poczytaj swoje wypowiedzi od samego początku i zobacz ile razy zmieniałeś zdanie w jednych i tych samych sprawach .. Ciebie juz nie powinno być na tym stanowisku i pewnie za parę miesięcy nie będzie.. wku..ia tylko człowieka to czekanie na ten dzień w którym wszyscy znikniecie z tego klubu.

Awatar użytkownika
niebieski19962
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#441 Post autor: niebieski19962 » 23 wrz 2019, o 19:32

wy***rdalaj Wela ! Nie powinieneś wcale brać kasy od miasta bo dobrze wiesz, że tylko kopiesz dalszy grób. Temat powinien zostać dawno zamknięty a Wela zbanowany. Wszystkie oświadczenia i zachowania to czyste pośmiewisko i brak profesjonalizmu.

Bik nas ma w du*** - Kurczyk tymbardziej - KOtala tak samo, zrobił swoje na proteście.. Już chciałem uwierzyć, że odetnie wreszcie kasę z miasta dla tych darmozjadów. Jedyna droga to Ruch od nowa od 4 ligi, bez długów. Z porządnym prezesem sponsorzy w miarę stadionu i 14krotnego mistrza Polski przyjdą, naprawdę jestem o to spokojny. Tylko trzeba odciąć te pijawki od Ruchu.

Gdyby Wam zależało na Ruchu już dawno byście zwołali spotkania Bik-Prezydent-Kibice-Akcjonariusze i do upadku z nóg walczyli o kompromis. To co robicie to jest duszenie tego klubu i kasy miejskiej! WELA ZA TĄ CISZE i brak działań powinniście się wstydzić. Złodzieje i zero honoRu. Walczysz w imię kolegów, którzy wpakowali w Ruch i nie chcą tego położyć.. Wstyd naprawdę chu-ju co robisz z Ruchem. (Przepraszam wszystkich, ale Weli wypocin i działań nie da się czytać/rozumieć!!! ) :cenzura: :cenzura: :cisza: :cisza: :cisza:
Pierwszy mecz: Ruch Chorzów - Jagiellonia Białystok 4:0 10.05.2008
https://www.youtube.com/watch?v=bTE1ru0GVD4 --> ;)

Wela

#442 Post autor: Wela » 23 wrz 2019, o 19:39

Roch1920,

wielokrotnie pisałem i mówiłem o Tych, którzy od lat są wierni Ruchowi i jeśli swoim wpisem Cię uraziłem - to przepraszam!
Odnosiłem się do tych nieobecnych, a wciąż jednak Kibiców Ruchu. W tym co pisałem nie było ani zarzutów, ani żadnej krytyki, ale tylko i wyłącznie apel, żebyśmy mobilizowali siebie wzajemnie, żeby przyciągać na stadion kolejnych Kibiców. Ja wierzę, że jest nas wielu, bardzo wielu tych, którzy wrócą na Ruch, jak zacznie być normalnie.

Fcb1920,

Twoją opinię na swój temat przyjmuję po raz kolejny z pokorą, ale mylisz się Kolego. Nie przyszedłem tutaj niczego wyjmować i na pewno nie dlatego, że jest tu coś jeszcze do wyjęcia. Wręcz przeciwnie. Przyszedłem walczyć, żeby Ruch uratować. Niestety droga awantur i wiecznych haji prowadzi donikąd! Jest setki innych TWARDYCH sposobów TWARDEJ WALKI o powrót do normalności i uczciwości!
WALCZYĆ to nie znaczy wyzywać i obrażać! Mimo całego wkurw...nia za te wszystkie szwindle, cygaństwa - my nie musimy być tacy sami, jak ci, którzy tylko do siebie ciągnęli i ciulali Klub i wszystkich dookoła.
Można walczyć TWARDO, wygrywać i pokazać te minimum klasy!
Wyzwiskami i hajami niczego się ani nie zbuduje, ani nie osiągnie!

Pomyśl Stary nad tym, bo Kibice Ruchu powinni właśnie teraz SIŁĘ i KLASĘ - walczyć, rozliczać złodziei ale zawsze z honorem i godnością!

pyRsk!

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#443 Post autor: Ozor » 23 wrz 2019, o 20:10

zróbmy tak ty nam załatwisz nowy stadion my tobie kibiców na nim :P

Wela

#444 Post autor: Wela » 23 wrz 2019, o 20:27

Niebieski19962,

Przyjąłem Twoją opinię na swój temat. To przykre, że aż tak nie ufasz ludziom i skreślasz nawet tych, których nie znasz, ale to tylko pokazuje, jak bardzo przez te wszystkie lata kolejne cwaniaki robili Kibiców w ciula...
Może nie jestem "porządnym prezesem" w Twoich oczach, ale pracuję tak jak mogę, jak umiem, na ile mam doświadczenia w pracy z ludźmi. Poza inwektywami niewiele się dowiedziałem co mi zarzucasz, ale może sprecyzujesz co robię źle, bo konstruktywna krytykę zawsze przyjmuję do siebie.

Może Ci się to nie podobać, ale i Tobie nikt nie dał prawa KŁAŚĆ tego, czego dokonali TYSIĄCE ludzi przez długie 99 lat!
To że kilku cwaniaków niszczyło ten Klub, najbardziej zasłużony Klub w Polsce, to powinien za to być kryminał, ale nikt nie dał Ci prawa decydować za te wszystkie pokolenia - DOPÓKI SĄ JESZCZE SZANSE URATOWAĆ KLUB, wyczyścić długi i dbać o rozwój Ruchu i powrót na Jego należne miejsce - na szczytach Ekstraklasy!
Rozumiem Twoje wkur...nie, ale nie przyjmuję Twoich zarzutów z kapelusza do mnie. Chcesz mnie oceniać, to rób to za moją pracę, za to co zrobiłem, a nie za to, co Tobie się wydaje i co wysysasz z palca.
Jakim prawem krytykujesz mnie za to, ze realizuję PODPISANĄ UMOWĘ Z MIASTEM?
Jakim prawem krytykujesz szczere i uczciwe działania dziesiątek ludzi, którzy CIĘŻKO pracują na te wyniki?
Kto dał Ci prawo wyzywać, besztać i skreślać TYCH, którzy się nie poddali i WALCZĄ!

Jak będzie taki moment krytyczny, kiedy już naprawdę nie będzie można niczego zrobić, żeby Ruch na tym poziomie uratować, to sam pierwszy złożę wniosek o upadłość, żeby nie zaczynać z długami od 4 ligi, ale TAKIEJ SYTUACJI JESZCZE NIE MA!

A żeby mnie usunąć, to jest krótka piłka. Wystarczy, że pracownicy zbiorą większość podpisów i nazajutrz składam dymisję. To samo zawodnicy. Jeśli Ci ludzie, którzy poświęcają życie dla Ruchu skreślą mnie, to w momencie mnie nie ma, ale na pewno nie złożę broni i nie poddam się, bo Ty masz taki kaprys.

I na koniec... Jak Ci emocje opadną, to zapraszam do siebie, bo może lepiej sprawdzić co obaj jesteśmy warci, może zróbmy coś razem dla Ruchu i może jednak zmienisz zdanie oceniając pracę i wyniki a nie czy Ci się podoba moje pisanie, czy nie.

Pozdrawiam Cię i zapraszam na Ruch.

Ozor, dobre ;) ale nie mam tyle "miedzi", żeby postawić stadion. Jednak zapewniam Cię, że będę walczyć z Wami o wybudowanie Stadionu dla Ruchu!

pyRsk!

kiler198920
Kontakt:

#445 Post autor: kiler198920 » 23 wrz 2019, o 20:36

Skończ już facet lepiej zaplac chłopakom za ich uczciwą pracę. Trenerów i piłkarzom!! Jakim trzeba byc człowiekiem żeby po meczu schodzić do nich i przybijac piątki wiedząc że się im nie płaci... Jesteś zerem...

fcb1920
Kontakt:

#446 Post autor: fcb1920 » 23 wrz 2019, o 20:42

Fcb1920,

Twoją opinię na swój temat przyjmuję po raz kolejny z pokorą, ale mylisz się Kolego. Nie przyszedłem tutaj niczego wyjmować i na pewno nie dlatego, że jest tu coś jeszcze do wyjęcia. Wręcz przeciwnie. Przyszedłem walczyć, żeby Ruch uratować. Niestety droga awantur i wiecznych haji prowadzi donikąd! Jest setki innych TWARDYCH sposobów TWARDEJ WALKI o powrót do normalności i uczciwości!
WALCZYĆ to nie znaczy wyzywać i obrażać! Mimo całego wkurw...nia za te wszystkie szwindle, cygaństwa - my nie musimy być tacy sami, jak ci, którzy tylko do siebie ciągnęli i ciulali Klub i wszystkich dookoła.
Można walczyć TWARDO, wygrywać i pokazać te minimum klasy!
Wyzwiskami i hajami niczego się ani nie zbuduje, ani nie osiągnie!

Pomyśl Stary nad tym, bo Kibice Ruchu powinni właśnie teraz SIŁĘ i KLASĘ - walczyć, rozliczać złodziei ale zawsze z honorem i godnością!

pyRsk!

Po pierwsze nie jesteśmy kolegami i nigdy nimi nie będziemy. Po drugie masz racje nie musimy byc tacy sami jak Ci co ciagneli i cyganili na kazdym kroku. Ale Ty do nich nalezysz ! Jestes czescia ukladu co prawda na samym jego koncu ale jednak. Kto Cie obraza i jak? To Ty nas obrazasz piszac te fleki tu i w oswiadczeniach masz nas za idiotow ! Dosyc tego ! Honoru to Ty nie masz za grosz jedynie potrafisz pisac ckliwe frazesy.. nawet na tak proste pytania mi nie odpowiedziales a jedynie kolejna dawka honorow sily jednosci itp itd... aaa i pisalem o biku ze wyciaga resztki ze skapujacej z miasta kasy a nie o Tobie czytaj ze zrozumieniem. Ciezko rozliczac zlodzieji jak nie skonczyli jeszcze okradac nie sadzisz?

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#447 Post autor: gerhat » 23 wrz 2019, o 20:55

Zastanawia mnie jak zarządzany jest ten klub skoro prezes nie wie jak zostały zaksięgowane środki wpłacone przez głównego udziałowca.
Mam również pytanie do Weli - co konkretnie zrobili udziałowcy Bik i Kurczyk w sprawie nowego stadionu. Czy podjęli jakakolwiek inicjatywę? zbudowali jakiekolwiek poparcie w środowisku? wśród osób opiniotwórczych? czy spotkali się z Kotalą aby wyrazić swoje oburzenie w związku z jego unikami? czy poszli z tym do gazet?
Twierdzisz że im zależy na klubie, gówno prawda - właśnie widać to na przykładzie budowy stadionu im tylko zależy na pieniądzach bo gdyby mieli jakąkolwiek wizje tego klubu to non stop zabiegaliby o ten stadion, i to nie tylko teraz ale od pierwszego dnia ich bytności w Ruchu.
Oni są w tej samej klice co Kotala a Ty robisz dla nich za nieświadomego idiotę

Awatar użytkownika
niebieski19962
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#448 Post autor: niebieski19962 » 23 wrz 2019, o 21:17

Wela to co robisz jest manipulowaniem ludzi i czystym tanim marketingiem. Znowu odpisując (chociażby mi) piszesz eseje, które nic nie wnoszą. To właśnie nazywam brakiem profesjonalizmu.

To nie jest ratowanie 99 lat tradycji - tylko walka o interesy i grube miliony pewnych osób. Ty chcesz szukać sponsorów w takim momencie.. Przecież z taką medialna nagonka i aktualną reputacją w mediach to jest dla potencjalnych sponsorów antyreklama. Nikt nie zareklamuje spółki na klubie który osiągnął 3 spadki z rzędu i jest zarządzany przez idiotów. Najpierw buduje się dom (jedność, walka, wiara, kibice, pełen zarząd, potencjał, marketing, sprzedaż), a dopiero potem załatwia sponsorów. Tylko do zdrowego klubu przyjdzie ktoś z zewnątrz. Nie siej bajek o sponsorach z zagranicy boś się już najezdził po żywcach czy innych rejonach. Wstyd mi by było takie coś pisać jak wiesz że gówno z tego będzie.

Kolejna sprawa że bez jasnych i zdecydowanych kroków akcjonariuszy nie nabiera się zaufania do Was! Nie widzisz tego że co byś tu nie napisał my oczekujemy poprawy i ICH zdania o naprawie całego Ruchu? Przecież masz długi licencyjne - zaraz kolejne pensje - spłaty rat restrukturyzacyjnych - SKĄD chcesz na to kasę bez kibiców i w 3 lidze z małymi przychodami? Naprawdę z ręką na sercu myślę że jesteś kolejna pijawką (a gdybyś poczytał moje posty to na początku pisałem i broniłem pisząc: dajcie mu szanse). Wszystkimi Twoimi popisami z przyśpiewkami w nocy itd. odbierasz mi nadzieje na normalność w Ruchu.

Kolejna sprawa dzielisz kibiców pisząc o dopingu na kolejnym szpilu aby 300 osób. Powiem Ci tyle: tak nie zachowuje się osoba która pragnie odbudować Ruch w pełni. Ty tylko za wszelką cenę chcesz więcej kibiców, którzy się jeszcze nabiorą. To jest cyrk który się zadłuża i trzeba to zamknąć. Nie patrzmy że tracimy 99 lat historii, tylko na to że na nowo się ją przejmuje. Tak jak chociażby Widzew, Zawisza, Polonia W. Nikt za kilka lat o tym nawet nie będzie mówił. Podsumowując proszę odpuść ten Ruch jeśli nie masz pomysłu i impetu. Tu musi spaść bomba i wszystko zjednoczyć żeby miało sens odbudowywać Ruch bez splajtowania, a na razie w bagnie chcesz zbudować domek ze słomy... :wstyd: :wstyd: :wstyd:
Pierwszy mecz: Ruch Chorzów - Jagiellonia Białystok 4:0 10.05.2008
https://www.youtube.com/watch?v=bTE1ru0GVD4 --> ;)

orbiter
Kontakt:

#449 Post autor: orbiter » 23 wrz 2019, o 22:08

Panie Wela. Piszesz pan tu te swoje wizje, a Ja sie zastanawiam czy panu nie jest WSTYD?! Piszesz o ludziach co nie mają wynagrodzenia miesiąc, dwa lub nawet sześć, spokojnie podajesz im rękę, a za plecami bez skrupułów przytulasz 5K , które spłyną z UMiasta lub bogobojnej pożyczki. Nie ma Ci najzwyczajniej wstyd? Jak możesz im patrzeć w oczy? Nigdy byś nie wpadł, aby swoją wypłatę oddać tym co od 6 miesięcy żyjà na pożyczkach od rodzin lub pseudobanków. Mam propozycje. Zawieś swoją wojskową emeryturę i zrezygnuj z wypłaty z klubu. Może poczujesz przez pół roku jak żyja Ci ludzie bez kasy, poniżani przez własny klub tzn. Zarząd, właścicieli. Przetrwaj 6 miesięcy. Daje wete, że nie przetrwasz.
Ruch Chorzów - Górny Śląsk - Polska

Arena C6

tito
Kontakt:

#450 Post autor: tito » 23 wrz 2019, o 22:44

Wela skoncz juz dupczyc na tym forum i dej nam spokoj z tymi twoimi wywodami. Nikogo nie nabierzesz chocbys zapakowal swoje klamstwa najlepiej jak potrofisz to gowno zawsze bydzie gownem.
Jestes prezesem juz kilka miesiecy. W tym czasie dlug sie powiekszol. Miol byc sponsor i ni ma. Jedyne co robisz to zebrzesz o pieniadze z miasta i od bika.

Zablokowany