Byli gracze

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Darkaras

Re: Byli gracze

#4276 Post autor: Darkaras » 25 lip 2017, o 16:33

CHS pisze:Podałeś pojedyncze przykłady, ale ja mówię o średniej. Nic dziwnego, że w Bełchatowie płacą, skoro są z bogatszego miasta i ich sponsorem jest PGE. Rzeczywistość jest taka, że płace są tam marne. Nawet piłkarz grający całą karierę w drugiej klasie rozgrywkowej nie uzbiera tyle, by żyć z tego co wypracował.

to nie są pojedyncze przyklady. jest jeszcze Stal Stalowa Wola cz Siarka. Myślisz, że taki Stawarczyk grając w Puszczy Niepołomice ile tam zarabiał? 2000 zł. Jak w każdej lidze są piłkarze lepiej i słabiej opłacani, jak w każdej lidze są drużyny które finansowo odstają i nie. ALe średnia pensja na poziomie 4k na pewno jest tam możliwa.

A wiem to od piłkarza, który w zeszłym sezonie grał w Gryfie Wejherowo a teraz w Bełchatowie i właśnie taką kwotę w zeszłym sezonie zarabiał. A Gryf do potentatów nie należy.

marek79
Kontakt:

#4277 Post autor: marek79 » 25 lip 2017, o 16:39

Robert Chwastek?

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

marek79
Kontakt:

#4278 Post autor: marek79 » 25 lip 2017, o 16:40

CHS pisze:Podałeś pojedyncze przykłady, ale ja mówię o średniej. Nic dziwnego, że w Bełchatowie płacą, skoro są z bogatszego miasta i ich sponsorem jest PGE. Rzeczywistość jest taka, że płace są tam marne. Nawet piłkarz grający całą karierę w drugiej klasie rozgrywkowej nie uzbiera tyle, by żyć z tego co wypracował.
To jo ich od reki biore ba produkcja i dostana 3500 brutto + nadgodziny. Dowej namiary :) ;)

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

Awatar użytkownika
CHS

#4279 Post autor: CHS » 25 lip 2017, o 16:41

Darkaras pisze:ALe średnia pensja na poziomie 4k na pewno jest tam możliwa.

Zmień dilera...
Złoty klub, KS Ruch!

Darkaras

#4280 Post autor: Darkaras » 25 lip 2017, o 16:45

CHS pisze:
Darkaras pisze:ALe średnia pensja na poziomie 4k na pewno jest tam możliwa.

Zmień dilera...

rozumiem, że wiedze swoją czerpiesz z umów piłkarzy, czy po prostu tak jak uważa 90% tego forum pi***olisz bzdury i jesteś kretynem?

Powtarzam, większość piłkarzy, która miała za sobą jakąs przygodę w ekstraklasie, 1 lidze obecnie w 2 lidze ma kontrakt powyżej średniej krajowej.A jak jakiś twój ziomek gra za 1,5 kloca i na tym czerpiesz swoja wiedze to po prostu powiedz mu, że jest daremny jak ty na tym forum.

a tutaj masz przykład Rozwoju Katowice co prawda jak grał jeszcze w 1 lidze ale większość ich kontraktów to były stypendia sportowe. ZObacz jakie stawki daje naprawdę biedny klub, który finansowo nie był nigdy na poziomie 1 ligi.

http://www.slask.sport.pl/sport-slask/1 ... terze.html

Awatar użytkownika
CHS

#4281 Post autor: CHS » 25 lip 2017, o 16:52

Kretynie, mnie g*** obchodzą kolesie których znasz, W I lidze płaci się PRZECIĘTNIAKOM po 5-6 tysięcy netto, a ty pi***olisz o czterech tysiącach w trzeciej, weź ty się pi***olnij czymś ciężkim w główkę ;)
Złoty klub, KS Ruch!

Darkaras

#4282 Post autor: Darkaras » 25 lip 2017, o 16:54

CHS pisze:Kretynie, mnie g*** obchodzą kolesie których znasz, W I lidze płaci się PRZECIĘTNIAKOM po 5-6 tysięcy netto, a ty pi***olisz o czterech tysiącach w trzeciej, weź ty się pi***olnij czymś ciężkim w główkę ;)

Piszę o 2 lidze. 3 poziomie rozgrywek. W linku w którym wkleiłem jest cytat Kosowskiego który mówi o 4k netto na 1 ligę.
wiem, rozumiem, kasa jak na ten poziom, że siąść i płakać, no ale może ktoś się skusi..." - czytamy w "Sporcie"

Co jasno wskazuje, że 4k to kwota jaką dostaje się mniej więcej w 2 lidze.

Awatar użytkownika
bluemario
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#4283 Post autor: bluemario » 25 lip 2017, o 19:00

http://weszlo.com/2017/06/30/pierwszym- ... uje-swiat/

"Na stacji dostawałem dwa tysiące na rękę i dopiero tam zrozumiałem, że tyle samo to ja mogę zarobić nawet w czwartej lidze. Wyjdę sobie na trening dwie godziny, porobię to, co kocham i dostanę tyle samo. A nie po dwanaście godzin przez piętnaście dni w miesiącu"

Awatar użytkownika
CHS

#4284 Post autor: CHS » 26 lip 2017, o 18:13

Jakub Miszczuk przebywa na testach w pierwszoligowym Stomilu Olsztyn. Bramkarz zagra w meczu sparingowym olsztyńskiego klubu z Huraganem Morąg.
Złoty klub, KS Ruch!

mulan
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#4285 Post autor: mulan » 27 lip 2017, o 08:13

Znalezione na tt u dobrego kumpla Lipskiego z Salosu Szczecin. Grał u nas pare lat temu w ME.

Obrazek
Miłość jest naj­wyższą siłą wszechświata, to ona wpra­wia w RUCH

adamo1289
Kontakt:

#4286 Post autor: adamo1289 » 27 lip 2017, o 08:36

mulan pisze:Znalezione na tt u dobrego kumpla Lipskiego z Salosu Szczecin. Grał u nas pare lat temu w ME.

Obrazek
mocne słowa cisną się :cenzura:

Awatar użytkownika
Bartorus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#4287 Post autor: Bartorus » 27 lip 2017, o 08:52

Jakie mocne słowa? Szkoda, że klub nie płacił zawodnikom? Podobnie ma każdy zawodnik, który rozwiązał kontrakt z winy klubu i nie gra/jego kontrakt nie jest tak wysoki jak w Ruchu bo wyrównujemy różnicę. Nie płacenie grajkom było bardzo krótkowzroczną polityką i teraz nas gryzie to w tyłek.

koller
Kontakt:

#4288 Post autor: koller » 27 lip 2017, o 09:03

Darkaras pisze:
14182888 pisze:Darkaras w polsce kluby są dotowane z miasta więc nie ma żadnego popytu, kopacze są mocno przepłaceni. Przykład Cypru gdzie wprowadzono pół amatorstwo, co dało duże sukcesy, potwierdza, że przepłacanie jest błędem. Na Ukrainie i w Rosji nie grają lepiej ? :rotfl: :rotfl: :rotfl:

No a grają? Po za klubami oligarchów? Świetny przykład to Karpaty Lwów klub, który co roku kręcił się koło 14 miejsca w lidze Ukraińskiej potrafił wykupić i przebić 2 krotnie kontrakt Stilica z jego najlepszych czasów w Lechu.

a co do tego co piszesz o Cyprze nie ma tego co przekładać na polskie warunki bo w naszym wypadku oznaczałoby to totalne rozjebanie ligi, do poziomu Macedonii. Każdy młody piłkarz, który by się wybił od razu spieprzałby do Słowacji czy Czach bo miałby tam 3x większe zarobki. Co do Cypru też nie jestem pewny tego co piszesz bo ostatnio bardzo wielu polskich piłkarzy tam uciekało i na pewno nie głodowali (choćby Piech)
A to ta liga nie jest na poziomie macedońskiej ??? Wczoraj znowu legia potwierdziła jaka ta liga mocna ... Obudźmy się w końcu .... Mydlenie oczu przez Ekstraklasę SA jak to ten poziom nie wzrósł nie ma ni jak przełożenia na rzeczywistość ... Drużyny z lat 2005-2008 bez większego problemu ograły by dzisiejsze gwiazdy ... Poziom polskiej ligi idzie na dół w zastraszającym tempie , a pieniądze są coraz większe . Za niedługo będzie wystarczyło mieć dwie nogi żeby zarabiać majątek w tej przereklamowanej e-klapie

Awatar użytkownika
WolnyLogin
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#4289 Post autor: WolnyLogin » 27 lip 2017, o 09:14

mulan pisze:Znalezione na tt u dobrego kumpla Lipskiego z Salosu Szczecin. Grał u nas pare lat temu w ME.

Obrazek
Ponoć zarabiał grosze i ledwo mu na chleb starczało...

adamo1289
Kontakt:

#4290 Post autor: adamo1289 » 27 lip 2017, o 09:15

Bartorus pisze:Jakie mocne słowa? Szkoda, że klub nie płacił zawodnikom? Podobnie ma każdy zawodnik, który rozwiązał kontrakt z winy klubu i nie gra/jego kontrakt nie jest tak wysoki jak w Ruchu bo wyrównujemy różnicę. Nie płacenie grajkom było bardzo krótkowzroczną polityką i teraz nas gryzie to w tyłek.
chodziło mi o podejście panów piłkarzy. nie ważne, że nie ma klubu, ważne, że kasa się zgadza ;)

ODPOWIEDZ