Remont stadionu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#421 Post autor: Scypion » 9 wrz 2005, o 08:31

W Twoim poście jest odpowiedź , budowa...bo na Ruchu to mowiac obrazowo polozyli nowe tynki na stare murki....

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#422 Post autor: gerhat » 9 wrz 2005, o 08:50

Przeczytajcie sobie kto jest w radzie patronackiej: jako pierwszy prezes i własciciel Kloportera, potem władze województwa, a potem dopiero samorząd miejski.

U nas pierwszy problem to władze wojewódzkie, które niewiadomo z jakiej opcji byłyby nie poprą budowy stadionu dla jednego klubu skoro w woj. Śląskim w I i II lidze jest bodajże 8 klubów, a aspiracje zgłasza kolejnych kilka.
W kieleckim sa tylko dwa Korona i KSZO które ma dobry stadion, więc nie ma problemu animozji lokalnych, poza tym to miasto wojewódzkie i takie sa atuty Kielc których Chorzów nie ma.
My mamy jeden, historia i zasugi, nie jest to zły atut, ale jak widać albo niewykorzystany albo nie trafny.

A tak wogólę dyskusję i biadolenie dlaczego w Kielcach mogą a u nas nie proponuja zastapić dyskusją skąd wziąść 40.000.000,-zł, bo te 700 tys napewno nie mają szans być kapitałem założycielskim, zwłaszcza ze zgodnie z przepisami musza być wydane w jednym roku a nie odkładane na coś wiekszego.
To nie te pieniądze i nie ten budżet, więc lepiej je wydać na krzesełka niz wogóle stracić.

oak

#423 Post autor: oak » 9 wrz 2005, o 09:27

Anmael pisze:Patrzcie jak juz na koronie idzie budowa - cos pieknego beda miec a u nas? :?
http://stadionk.roxtet.com/sk/index.php ... 08_pys1986
Przecież odpopwiedź jest banalna: Kiedy ?? Jak będzie tyle kasy. Ale na razie tyle kasy niy ma.
Geesoo ! Co za naród !

nudziarz

#424 Post autor: nudziarz » 9 wrz 2005, o 17:48

jasne lepiej zice niz stracic ... z tym ze zamiast zicow lepiej te pieniadze wydac na cokolwiek innego chocby park chorzowski czy cokolwiek innego co ze sportem lub rekreacja ma wspolnego ... a wydawanie w ten sposob pieniedzy kojarzy nmi sie z komuna i pOLSKIM pazerstwem ... inna sprawa ze w ten sposob mozna przynajmniej niektorym zamknac usta

Awatar użytkownika
osik
Kontakt:

#425 Post autor: osik » 9 wrz 2005, o 19:15

jo jes za FUNDAMENTAMI pod chocby taki stadion(trybuna) jak tyn SLOVANa
a na LM,Puchar Uefa itd momy Ślonski :wink:

moze by malo ankieta ? chociaz zludzenia pozostanom 8) i plan kerego jak narazie nima

ps.te zice to mydlenie oczu

"...jak mom lazić w tungszułach (trampkach) to juz wola po bosoku i zbiyrać na sztifle" :wink:

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#426 Post autor: wolfik » 9 wrz 2005, o 19:16

ile kosztuje podgrzewaana murawa?
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

Awatar użytkownika
osik
Kontakt:

#427 Post autor: osik » 9 wrz 2005, o 19:29

wolfik pisze:ile kosztuje podgrzewaana murawa?
cytat z - pogon szczecin :

"... Rada Miasta dała 700 tys. zł.
Jeszcze w tym roku powinna za to rozpocząć się budowa nowego boiska przy ul. Wikiewicza. Ze względu na planowaną drugą nitkę ulicy, jedno z istniejących tu boisk zniknie.
Boisko będzie miało sztuczną nawierzchnię. Cena w zależności od rodzaju trawy wynosić ma od 1,7 do 2,2 mln zł. W przyszłym roku dobudowany by szatnie, natryski i małą trybunę
- Staramy się o dodatkowe pieniądze, by przyśpieszyć inwestycję - twierdzi wiceprezydent. /Grf/ "
Źródło: Głos Szczeciński

:arrow: http://pogon.v.pl/news.phtml?id=8077

widac ,ze u nich rozdaja kasa tak samo :D
no i to mi sie wydaje bardzo realne jak na naszo sytuacja pod warunkiem ,ze ktos zacznie szukac tych pieniedzy w jakis dotacjach z UKFiSu abo UE ...

ps. ino ze jak tak licza to te 700 tys to nie za duzo na zice ?
a moze tak po cichu chca splacic jakies dlugi abo co innego ... (to takie moje ciche przemyslenia :oops: )
Ostatnio zmieniony 9 wrz 2005, o 19:34 przez osik, łącznie zmieniany 1 raz.

KK
Kontakt:

#428 Post autor: KK » 9 wrz 2005, o 19:31

Wolfik - dobre pytanie. Od sezonu 2006/2007 w ekstraklasie podgrzewana murawa jest wymogiem ktory TRZEBA spelnic. Chlopaki stana na glowach, daj Boze awansuja i bedziemy bezdomni, tak jak teraz Polonia Bytom...

PS. Ta murawa na pewno nie kosztuje 700.000, ale po co tyle kasy wladowac w zice do buforow, jak mozna ja odlozyc?

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#429 Post autor: heli » 9 wrz 2005, o 19:41

koszt podgrzewanej murawyna Legii kosztowała 3mln, ale niby są już od około 2 mln, więc są to duże pieniądze, ale jeżeli rzeczywiście i tak będzie trzeba ją zrobić w przypadku awansu to warto sie zastanowić, czy jakoś nie idzie tych pieniedzy na to wykorzystać czy zaoszczęcic, choć akurat ten wymóg pzpn-u jest dla mnie bezsensowny, bo ile to razy w roku drużyny nie grajacej w europejskiej pucharach będzie wykorzystwana, (3-4???)
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#430 Post autor: jajo » 9 wrz 2005, o 20:43

osik - przez wiele lat narzekalismy na to, ze robiono przekrety...
heli - z drugiej strony podgrzewana murawa, gwaruntuje tez pewien jej standard, a nie np jakies rowki wszerz jak na Odrze Wodzislaw, se swego czasu zrobili
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#431 Post autor: vahanara » 9 wrz 2005, o 22:09

Kkubicki pisze:PS. Ta murawa na pewno nie kosztuje 700.000, ale po co tyle kasy wladowac w zice do buforow, jak mozna ja odlozyc?
No właśnie rzecz w tym że nie można ich odłożyć...
Każda władza deprawuje a władza absolutna deprawuje absolutnie...

zonkil

#432 Post autor: zonkil » 10 wrz 2005, o 10:54

A mo ktos moze zdiecia naszej klatki przyjezdnych

Awatar użytkownika
Siwy82
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#433 Post autor: Siwy82 » 3 paź 2005, o 17:55

fragment z artykulu DZ zamieszczonego na stronie:
– Historia kołem się toczy. Kiedyś gmina Hajduki Wielkie ufundowała ten stadion, a dziś chorzowski samorząd stał się jego właścicielem. Celem miasta jest doprowadzenie do końca modernizacji stadionu na Cichej i uczynienie go obiektem bezpiecznym, a moim osobistym marzeniem jest stworzenie w Chorzowie drużyny na poziomie europejskim, bo przecież pod bokiem leży Stadion Śląski spełniający wszystkie międzynarodowe normy i mogący być areną pucharowej rywalizacji w Lidze Mistrzów – powiedział prezydent Chorzowa Marek Kopel.
wyglondo na ze to "COŚ" co nom juz do tyj pory pan Kopel ze switą zaserwowoł i jeszcze zaserwuje (zice na pozostałych sektorach) to jes ich przepis na bezpieczny zmodernizowany stadion. Nie wiem czy sie śmioć czy płakać , tak marnotrawić publiczne piniondze, przeca to sie wszistko za pare lot rozleci a oni mają czelność sie tym chwalić. Zamiast budować po mału etapami piłkarski kameralny stadion (jak juz tutej w temacie zostało zaproponowane), za pare miesiecy Kopel ogłosi z dumą uroczyście koniec modernizacji noszej cudnej areny. :evil:
A co do noszego śloonskigo giganta to takie szczescie w nieszczęsciu... :(
"Bronić Śląskiej ziemi gotów każdy z nas"
[img]http://www.xif.pl/podpis/podpisy/grzyb.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#434 Post autor: Patton » 3 paź 2005, o 18:26

Dziekuje. W tym wlasnie momencie "otrzymalismy" nowy stadion Ruchu... Niczym z projektow... I po ch** nasze nerwy, proby rozmow, szukanie przepisow UE i inne dzialania?? Kazdy ma nas gleboko w du***!!! Tak oto podcina sie skrzydla tym, co chca dobrze dla klubu... Bo mnie sie odechcialo robic juz cokolwiek w tym klubie. Chyba pora kupic karnet i isc sobie spokojnie na glowna mecz obserwowac...
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

Eagle

#435 Post autor: Eagle » 3 paź 2005, o 18:41

kejs Ruch grol na hasioku potym na Cichyj to mozno terozki juz czas na Slonski? :wink:

Zablokowany