Sezon 2025/26 Wszystkie ligi.

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
stillimatic82
Kontakt:

Re: Sezon 2025/26 Wszystkie ligi.

#421 Post autor: stillimatic82 » 14 sie 2025, o 09:37

19gorek20 pisze:
13 sie 2025, o 22:13
Panie West72
Ja mam wrażenie że w Cracovii najwięcej na plus się dzieje i to jak mam być szczery 5razy lepiej niż na Wiśle od momentu przyjścia drożda a to żaden kibic tylko zwykły korporacyjny menadżer i moim zdaniem w tym kierunku ten klub musi iść bo fanatyków milionerów nie mamy
No dokładnie ssłowo klucz- korporacyjny menadżer- my mamy za to kolegów kolegów- ludzi totalnie bez doświadczenia kompletnie żadnego w zarządzaniu poważną firmą - patrz Klubem który ściąga co 2 tygodnie na 2 największy obiekt w kraju co ma 35 mln mieszkańców (albo może ściągać) kilkadziesiąt tysięcy ludzi - niewiem czy w klubie pracuje więcej niż 20 osob na stałym etacie - i to przeważnie ludzie totalnie z łapanki na zasadzie wchodzi chłop do magazynu patrzy na Ziutka co przeciepuje kartony i godo do niego- od dziś będziesz dyrektorem od spraw logistyki. Może to wszystko działało w okresie odbudowy od 3 ligi gdy trzebał było liczyć każda grosz 8 razy - a za wszystko płaciły FC zagraniczne - ale teraz...albo jesteśmy profesionalnym klubem i zacznijmy budować profesjonalizm albo dalej bawmy się w prowadzenie amatorskiego klubu Kogucik Węgorzewo

sivy35
Kontakt:

#422 Post autor: sivy35 » 14 sie 2025, o 11:40

wisla zaje....biscie wytartowala niedziwi mnie tam frekwencja tam zawsze byl potencjal moze w tym roku awansuja zycze im tego jak rowniez nam :rotfl:
jup

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#423 Post autor: HullCityFC » 14 sie 2025, o 11:54

Siemianowski i Foszmanczyk.to.moga zarzadzac co najwyzej nasza akademia a nie klubem, w ktorym kibice maja takie aspiracje.

O ile wyjebanie Szulczka to impuls na rozwoj sportowy, to wyjebanie Siemianowskiego da moze impuls na rozwoj klubu.

Szanuje prezesa, ale on tego nie ogarnie by wniesc nas na poziom jaki oczekuja kibice.

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#424 Post autor: Radvan138 » 14 sie 2025, o 17:09

HullCityFC pisze:
14 sie 2025, o 11:54
Siemianowski i Foszmanczyk.to.moga zarzadzac co najwyzej nasza akademia a nie klubem, w ktorym kibice maja takie aspiracje.

O ile wyjebanie Szulczka to impuls na rozwoj sportowy, to wyjebanie Siemianowskiego da moze impuls na rozwoj klubu.

Szanuje prezesa, ale on tego nie ogarnie by wniesc nas na poziom jaki oczekuja kibice.
Siemian jako dyrektor akedemii? 3x aye

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#425 Post autor: west72 » 14 sie 2025, o 18:56

19gorek20 pisze:
13 sie 2025, o 22:13
Panie West72
Ja mam wrażenie że w Cracovii najwięcej na plus się dzieje i to jak mam być szczery 5razy lepiej niż na Wiśle od momentu przyjścia drożda a to żaden kibic tylko zwykły korporacyjny menadżer i moim zdaniem w tym kierunku ten klub musi iść bo fanatyków milionerów nie mamy
Nie musisz mi tu Panować 🤪
To, że mam ponad 5 dych to fakt ale dla mnie kazdy niebieski kibic to kolega po szalu, i wszyscy jestesmy Niebiescy mimo czasem odmiennego zdania. 🤪
Na dzis fakt, ze Craxa jest w Ekstraklasie i i z tego powodu pewnie jest najlepiej postrzegana w Krakowie, ale nie zapomnij, ze Drózdż zarzadza klubem ktory zbudowal prof FILIPIAK i tam ciagle krąży kasa Comarch u 🤪. Wiadomo, że oni nie zainwestuja w Wisłę ale Kwiecień (Wieczysta) czy Congor(Hutnik) prędzej czy później przekalkulują, że nie ma w Krakowie miejsca dla 3 klubów w Ekstraklasie i jesli beda chcieli sie w pilke bawić to lepiej do inwestować Wisłę lub Cracovię.

Pelna zgoda, ze potrzebujemy silniejszego zarządu niz obecny, ale żeby kogoś takiego pozyskać i zbudowac struktury, to wydaje mi sie, ze trzeba odpowiednich finansów ktorymi taki zespół mógl by zarządzać.
Ruch na dziś to klub z dużym potencjalem kibicowskim i bogatą historią i nic ponad to.
Mamy duże wsparcie miasta jak na nasz budżet ale nic ponad to. BIK I KURCZYK nie wkladaja zlamanego grosza, STS pewnie nie przekracza 2 baniek. Reszta to kibice i grupa mniejszych sponsorów.....

Jesli jest inaczej to prosze niech mnie ktoś oświeci.. 🤨.
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#426 Post autor: Rickenn10 » 15 sie 2025, o 11:44

Robert Platek większościowym udziałowcem KS Cracovia S.A. Pani Elżbieta Filipiak objęła udziały mniejszościowe. Dotychczasowy właściciel, Comarch S.A., pozostanie zaangażowany jako sponsor Klubu" - czytamy w nim. Poinformowano w nim, że właśnie 14 sierpnia "Comarch S.A. podpisał umowę z podmiotem kontrolowanym przez Roberta Platka, amerykańskiego menedżera polskiego pochodzenia". Rodzina Platek jest też właścicielem włoskiej Spezii Calcio oraz portugalskiej Casa Pia. Jej majątek jest wyceniany na dwa miliardy dolarów.

Kolejni :)

Widzew Łódź szuka nowego napastnika, a na celowniku czterokrotnego mistrza Polski znalazł się Žan Celar, o czym poinformował Tomasz Włodarczyk. Transfermarkt.de wycenia Słoweńca na cztery miliony euro.
A Widzew dalej swoje :przestraszony:

tynbydziedobry
Kontakt:

#427 Post autor: tynbydziedobry » 15 sie 2025, o 12:19

dajcie spokój, jak my mamy wgl w czymkolwiek iść do przodu jak nawet nasze wuszty wypierdalaja ze stadionu. dno i kilometry mułu.

Awatar użytkownika
julko20
Kontakt:

#428 Post autor: julko20 » 15 sie 2025, o 12:49

tynbydziedobry pisze:
15 sie 2025, o 12:19
dajcie spokój, jak my mamy wgl w czymkolwiek iść do przodu jak nawet nasze wuszty wypierdalaja ze stadionu. dno i kilometry mułu.
najgorsze jest to, że w Ekstraklasie będzie Hegemonia z 10 klubów...które są obrzydliwie bogaci i za $$$ mogą pościągać dobrych grajków, jak Wisła awansuje to też będzie do tej grupy należeć. Biedniejsze kluby, takie jak Ruch będą dryfować między 1 ligą a Ekstraklasą.

A słyszeliście o GKS-ie Raciborowice? Druga wieczysta się robi,prezes, właściciel firmy transportwej kopał tam kiedyś skórę i marzy mu się Ekstraklasa...lekką ręką zainwestuje 40 mln zl :przestraszony:
Uważajcie na "legalnego" bukmachera LvBet -> to scam ! Oszukują na kasę ! #LvBet_Oszuści

https://forum.bukmacherskie.com/threads/lvbet-oszu%C5%9Bci-manipluacja-wygranymi-zdarzeniami.173753/

Awatar użytkownika
Bułek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#429 Post autor: Bułek » 15 sie 2025, o 13:02

I doprowadzi do upadku klubu kiedy mu zacznie ciążyć, ot tacy to sentymentalni właściciele. Usiądę nad rzeką jak Konfucjusz i poczekam na te wszystkie Wieczyste, Rakowy i Raciborowice ziewajac co jakiś czas i powtarzając "A niy godoł żech"

Zawisza Bydgoszcz
Widzew Łódź
ŁKS
GKS Katowice
Ruch Chorzów
to tak z pamięci kluby które sięgnęły dna i potrafiły się odbudować i wróciły jedne prędzej inne później

Groclin Dyskobolia
Sokół Pniewy
Sandecja
Odra Wodzisław
Przykłady klubów które pobawiły się w ekstraklasie i jak już poleciały w dół to tam zostały
.
Wskażcie pierwszą różnicę która dzieli te kluby, nie trzeba być omnibusem żeby dojść do pewnych wniosków

19gorek20
Kontakt:

#430 Post autor: 19gorek20 » 15 sie 2025, o 13:56

Zawisza nie wiadomo gdzie a najlepsze czasy miała jak właścicielem był agent piłkarski a nie kibice
ŁKS odbudował się i obecnie ma rezerwy w drugiej lidze że średnią wieku 21 lat topowa akademią w kraju i zbudowane struktury przez fachowców
GKS jest na garnuszku miasta a sekcja sportowa to na najwyższym poziomie siatkówka hokej i piłka nożna kobiet
Zostaliśmy my bez perspektyw planu na przyszłość i z wiarą że wrócą lata i 30 albo 70. Czy wy tego nie widzicie że z obecnymi władzami wyżej nie podskoczymy ? Tu nie ma planu na nic
Akademia nie istnieje ( czekalismy 5 lat na debiut wychowanka w pierwszym składzie ) na szczeblu centralnym nie ma piłkarzy z naszych akademii
Baza treningowa brak planow
Właścicieli nie widać

Bułek powiedz mi na czym opierasz ten swój optymizm że wrócimy na salony ? Pociąg odjeżdża za chwilę ekstraklasa będzie 10 liga Europy a my tam kompletnie nie pasujemy. Zobaczcie jak obecnie wygląda ekstraklasa i powiedzcie mi z czym do top 10 ligi. Tylko nie piszcie o kibicach bo zwymiotuje

Mavo1920
Kontakt:

#431 Post autor: Mavo1920 » 15 sie 2025, o 14:06

Prywatny inwestor dziś jest, jutro go może nie być. Z miastem jest nawet gorzej, bo one zawsze są zadłużone i im dłużej miejski klub ssie z miejskiego cyca, tym z większym hukiem pi***olnie jak ten cyc się skończy lub ograniczy. Najtrwalszym kapitałem klubu są kibice, i o to trzeba dbać, by rosły następne pokolenia. To zaprocentuje, to jest trwałe i to buduje wielkość klubu, a nie kasa jakiegoś sutenera-farmaceuty czy miasta.

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#432 Post autor: heli » 15 sie 2025, o 14:10

julko20 pisze:
15 sie 2025, o 12:49
tynbydziedobry pisze:
15 sie 2025, o 12:19
najgorsze jest to, że w Ekstraklasie będzie Hegemonia z 10 klubów...które są obrzydliwie bogaci i za $$$ mogą pościągać dobrych grajków, jak Wisła awansuje to też będzie do tej grupy należeć. Biedniejsze kluby, takie jak Ruch będą dryfować między 1 ligą a Ekstraklasą.

A słyszeliście o GKS-ie Raciborowice? Druga wieczysta się robi,prezes, właściciel firmy transportwej kopał tam kiedyś skórę i marzy mu się Ekstraklasa...lekką ręką zainwestuje 40 mln zl :przestraszony:
Pokaż mi ligę gdzie jest hegemonia 10 klubów, to jest tak nie naturalne, że i u nas się nie wydarzy, chyba nie wierzysz, że ktoś będzie przepłacał wiecznie dla 8 czy 10 miejsca w lidze, w którym póki co nawet 5 nie daje pucharów.

Oczywistym jest, że rośnie cała średnia wartość ligi, oczywistym jest, że pojawiają się większe pieniądze i zwiększa wartość piłkarzy, ale to już nie te czasu, że przychodzi jeden człowiek do klubu i przepłaca całą ligę. W innych wypadkach po krótszym bądź dłuższym czasie ktoś taki się po prostu nudzi i działa maks kilka lat.
Jasne, że jest problem główny taki, że my choć się rozwijamy to zdecydowanie wolniej od konkurencji

Natomiast ilu już takich było co miało tą ligę zjeść i przez te wszystkie lata jedynemu co się to udało była Wisła z TFK. Tylko, że to było w latach, gdzie reszta miała budżety półamatorskie.

Wystarczy popatrzeć jakie obecne budżety ma taka Legia czy Lech i ile musiałby wyłozyć ktoś by tak ich przebić by zrobić naprawdę różnice z dużą gwarancją. I nawet tym najbogatszym prywatnym inwestorom na ile sezonów mogliby sobie pozwolić na taki budżet.

Przecież nawet historycznie przez ostatnie 20-30 lat można wymienić myślę, że kilkanaście już projektów, które podobno miały detronizować tą ligę, a o których Polska piłka już nie pamiętal
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#433 Post autor: HullCityFC » 15 sie 2025, o 14:47

Ruch juz NIGDY nie bedzie wielki. Im szybciej to pojmiecie tym mniej stresu. Polecam.

W tym sezonie az 14 klubow zrobilo wyzsza frekwencje niz my, wiec nawet frekwencyjnie szalu nie ma.

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#434 Post autor: west72 » 15 sie 2025, o 14:55

:mur:
Mavo1920 pisze:
15 sie 2025, o 14:06
Prywatny inwestor dziś jest, jutro go może nie być. Z miastem jest nawet gorzej, bo one zawsze są zadłużone i im dłużej miejski klub ssie z miejskiego cyca, tym z większym hukiem pi***olnie jak ten cyc się skończy lub ograniczy. Najtrwalszym kapitałem klubu są kibice, i o to trzeba dbać, by rosły następne pokolenia. To zaprocentuje, to jest trwałe i to buduje wielkość klubu, a nie kasa jakiegoś sutenera-farmaceuty czy miasta.
Kapitalem kubu są kibice fakt, ale rozwijac go mogavtylko Ci z zasobnym portfelem. Z samych karnetów i gadżetów choc bys ich sprzedał 50 K klubu na poziomie Ekstraklasy nie utrzymasz.
Nam juz odjechalo 3/4 Polskich klubów na poziomiw Eks i 1 ligi zarowno finansowo jaki i infrastrukturą o szkoleniu nie wspomnę.. I nie zmieni tego nawet King Waldek, nawet jeśli cudem zbuduje drużynę i awansujemy do Ekstraklasy.

Naprawde dlugo naiwnie wierzyłem w projekt ODBUDOWA ale zperspektywy czasu to on upadł w momencie zwolnienia trenera Skrobacza i odejscia z kubu Marka Godzinskiego. Wszystko co nastąpiło po tym czasie do momentu powrotu Waldka ciągnęło nas w dół...

Czy FORNALIKOWIE pomoga wrócić na wlasciwe tory .....?
Bez odpowiednich środków finansowych i profesjonalnego zarządzania wątpię......
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA

Awatar użytkownika
julko20
Kontakt:

#435 Post autor: julko20 » 15 sie 2025, o 15:07

Mavo1920 pisze:
15 sie 2025, o 14:06
A czy sukcesy sportowe nie przyciągają kibiców? Kto jeszcze 10 lat temu z pikników kojarzył Raków? Teraz klubów o którym się mówi w całej Polsce i Europie...fakt faktem, są z biednego miasta tak jak My i stadionu porządnego nie mają, ale przyciagnęli nowych kibicow i to im zaowocuje na lata i nie zanosi się by Xkom nagle przestał finansować Raków - sponsor to wierny kibic, a klub się dobrze rozwija...
Uważajcie na "legalnego" bukmachera LvBet -> to scam ! Oszukują na kasę ! #LvBet_Oszuści

https://forum.bukmacherskie.com/threads/lvbet-oszu%C5%9Bci-manipluacja-wygranymi-zdarzeniami.173753/

ODPOWIEDZ