Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

#421 Post autor: HullCityFC » 23 wrz 2019, o 10:55

No chyba ze pokaza im Stadion Slaski i tereny wokol parku :-)

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#422 Post autor: Ozor » 23 wrz 2019, o 11:05

HullCityFC pisze:
23 wrz 2019, o 10:55
No chyba ze pokaza im Stadion Slaski i tereny wokol parku :-)
a oni Weli stan konta w Nigeryjskim banku :P

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#423 Post autor: Mirek » 23 wrz 2019, o 12:39

"W piątek poszły przelewy na ostatnią zaległą pensję dla zawodników. Środki na ten cel przekazał p. Bik."

Maciej Grygierczyk
Zawodnicy Ruchu do jutrzejszego pucharowego meczu ze Stomilem przygotowują się o tyle w lepszych nastrojach, że otrzymali na konta pensje za lipiec.

Czyli sierpień do tyłu?

sivy35
Kontakt:

#424 Post autor: sivy35 » 23 wrz 2019, o 13:07

1miesiac to tak jak pracownicy czyli do końca jesieni graja za darmo apotem the end
jup

viperR
Kontakt:

#425 Post autor: viperR » 23 wrz 2019, o 13:12

oni im pokażą SS ze jest gotowy do podnajęcia :)

WOT będzie kibicami, doping puszczą z głośników jak na Craxie ;)

scaneRboy
Kontakt:

#426 Post autor: scaneRboy » 23 wrz 2019, o 13:24

HullCityFC pisze:
23 wrz 2019, o 10:55
tereny wokol parku :-)
nie dla psa kiełbasa :krzeslem:
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Lothar Ślązok
Kontakt:

#427 Post autor: Lothar Ślązok » 23 wrz 2019, o 14:07

Czy sprawia wam radość szydzenie na każdej płaszczyźnie z klubu, za który nie tak dawno wskoczylibýście w ogień...
Jeżeli sami wszystko bojkotujecie to przynajmniej pozwólcie się wykazać innym i oceńcie ich na koniec.
Piłkarze, trenerzy i pracownicy dają z siebie wiele, więc chociaż im nie przeszkadzajcie...

gipcu
Kontakt:

#428 Post autor: gipcu » 23 wrz 2019, o 14:21

Lothar Ślązok pisze:
23 wrz 2019, o 14:07
Czy sprawia wam radość szydzenie na każdej płaszczyźnie z klubu, za który nie tak dawno wskoczylibýście w ogień...
Jeżeli sami wszystko bojkotujecie to przynajmniej pozwólcie się wykazać innym i oceńcie ich na koniec.
Piłkarze, trenerzy i pracownicy dają z siebie wiele, więc chociaż im nie przeszkadzajcie...
Piłkarze sami przyznają, że tykająca bomba w końcu może wybuchnąć.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#429 Post autor: Ozor » 23 wrz 2019, o 14:41

Lothar Ślązok pisze:
A kiedy ten koniec jeśli można zapytać?. Odnoszę się do wątku Weli i inwestorów tematu z broda tak starego i tak często używanego jako przynętę że aż szkoda pisać.Nic w sprawach finansowych które mogą uratować SA się nie zmieniło.

viperR
Kontakt:

#430 Post autor: viperR » 23 wrz 2019, o 15:29

Lothar Ślązok pisze:
to jest szydzenie przez łzy.
powiedz mi jak to jest możliwe że miasto spłaca współudziałowców spółki i nawet przez to nie zwiększa swoich udziałów. byłoby to zrozumiałe gdyby Bik i Kurczyk z każdą ratą układową oddawali % udziałów..

a tak 2 współwłaścicieli doi własną spółkę z kasy która wkłada 3ci udziałowiec.
tego nawet patologią już nie można nazwać.

Lothar Ślązok
Kontakt:

#431 Post autor: Lothar Ślązok » 23 wrz 2019, o 15:51

Aktualnie miasto finansuje klub w największej części spośród trzech głównych udziałowców, ale jest to rozliczenie uslug za promocję (być może wątpliwą ale jednak) i kasa idzie w całości na piłkarzy, pracowników i zaległości licencyjne. Bik tej kasy nie wyciąga i żeby być obiektywnym to jednak trochę kasy utopil w Ruchu.

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#432 Post autor: robbo2k » 23 wrz 2019, o 16:11

Będąc obiektywnym kasę utopił Carbonex, ewentualnie Fasing ewentualnie Karbon 2 sp z oo ewentualnie Anna Krystyna Bik
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

Tomasz
Kontakt:

#433 Post autor: Tomasz » 23 wrz 2019, o 17:03

teraz mówi Lolo Marzyciel.... ja bym chciał zobaczyć, jak nigeryjski, amerykanski czy japonski inwestor, wpada z walizka pieniedzy i mow. Kotala, postawisz stadion do 2021, to ja splacam cale dlugi przejmuje 51% od tych szumowin i na 105 urodziny macie tu ligę mistrzów:). Jeszcze dodaje, wszystko dzieki mojemu serdecznemu przyjacielowi Weli, który mnie do tego kroku namówil.... a nasze szczeki wlacznie z moją lądują na podłodze albo na pozmie 500 nieczynnej kopalni barbara :) .... jest jedno co budzi moją czujnosć... DWA TYGODNIE.... przypadek?
Ruch Ruch HKS!

Awatar użytkownika
bergmon
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#434 Post autor: bergmon » 23 wrz 2019, o 17:19

Tomasz pisze:
23 wrz 2019, o 17:03
teraz mówi Lolo Marzyciel.... ja bym chciał zobaczyć, jak nigeryjski, amerykanski czy japonski inwestor, wpada z walizka pieniedzy i mow. Kotala, postawisz stadion do 2021, to ja splacam cale dlugi przejmuje 51% od tych szumowin i na 105 urodziny macie tu ligę mistrzów:). Jeszcze dodaje, wszystko dzieki mojemu serdecznemu przyjacielowi Weli, który mnie do tego kroku namówil.... a nasze szczeki wlacznie z moją lądują na podłodze albo na pozmie 500 nieczynnej kopalni barbara :) .... jest jedno co budzi moją czujnosć... DWA TYGODNIE.... przypadek?
Ale Cie poniosło,BRAWO TY.💪💪💪

Wela

#435 Post autor: Wela » 23 wrz 2019, o 17:26

Elmer, odpowiadam...

Pytanie:
1. Takie halo o jedną zaległą wypłatę? Z wypowiedzi wynikało, że zaległości są/były większe.
Odpowiedź:
Do 20. września piłkarze mieli jedną zaległą pensję. Ze środków przelanych przez p. Bika wypłaciliśmy Im tę zaległą pensję. Jednak 21. września - już nazajutrz minął termin sierpniowej pensji, więc wobec zawodników znów zalegam jedną pensję o 3 dni - na dzień dzisiejszy. A że robią "halo" o jedną pensję, to bardzo dobrze, bo przecież dążymy do NORMALNOŚCI, a więc wypłat w terminie.
Tu /póki co/ moja rola ogranicza się do rozdysponowywania środków, które już pozyskujemy /umowa z miastem plus sponsor/ plus środki przekazywane przez p. Bika. Przyszedłem tu także po to, żeby pozyskiwać sponsorów. Jak do tej pory bez efektów, poza sponsorem na catering dla gości, bo jak wspominałem 2 miesiące temu, nie będę wydawać pieniędzy na cateringi dla gości, bo wiadomo jak jest. Jednakże będę organizować cateringi, jeśli będą firmy, które zasponsorują taki poczęstunek na zasadzie - jeden catering - jedna promocja na meczu. I tak zaczniemy od tego wtorku. Będzie to firma, która przygotuje sushi dla gości.

Wtrącę tutaj dwa słowa do ScaneRboy. Nie policzyłem, że to rzeczywiście wychodzi DWA TYGODNIE. Znam ten Kibicowski "ból"... I szereg pustych obietnic. I może to nic dla części z Was nie znaczy, ale podejmuję działania, z których wierzę, że będą czyny, a nie tylko słowa.

Pytanie:
2. P. Bik jako pożyczkę przekazał środki?
Odpowiedź: Nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie na dzisiaj, bo tego nie wiem, ale - to moja osobista i subiektywna opinia - uważam, że p. Bik w momencie, kiedy zobaczy wiarygodnego partnera do współpracy na rzecz Ruchu, to może dokonać konwersji na akcje. To jednak moja opinia, bo widzę, że ten człowiek nie odpuszcza Klubu mimo wszystko.

Pytanie:
3. Co dał p. Kurczyk. Ew. kiedy dał cokolwiek bez kinieczności zwrotu?
Odpowiedź: Nie mam takiej wiedzy, ale nie możemy olewać tego, że dał zabezpieczenie pod pożyczkę z miasta /bez względu na to, czy słuszna pożyczka czy nie/, ale zastawił swój majątek - PRYWATNY majątek pod tę pożyczkę, żeby ratować Ruch. To nie publiczne pieniądze, ale prywatne. Nie wiem, czy p. Kurczyk śpi na pieniądzach, ale zastawić swój majątek w wysokości 12 mln zł to nie jest byle co, ale wprost przeciwnie - ogromne ryzyko! Jeśli oceniamy kogoś za błędy, to bądźmy sprawiedliwi i doceniajmy także te pozytywne działania. Kto z nas mając na koncie /załóżmy/ 10 000 zł da zastaw 5 000 zł pod jakieś działania Klubu? Kiedy oceniam czyjeś działania, najpierw zastanawiam się, jak sam zachowałbym się w danej sytuacji.
Kiedyś myślałem, że dwa najcięższe zawody to gwarek - bo znałem to z doma, z opowiadań połowy Familii i żołnierz zawodowy, bo sam poznałem ten zawód. A kiedy poznałem pracę w banku, w innych zawodach - nabrałem pokory życiowej i szacunku dla innych wykonywanych zawodów.
Szacunek to podstawa do wszelkiej współpracy i to mogę Wam zagwarantować - bo SZANUJĘ Was za walkę o Ruch!

Pytanie:
4. Kiedy na stronie będą skróty z meczów z Piastem i Zagłębiem II? Na skrót z Zabrza z wiadomych względów nie liczę.
Odpowiedź:
Negocjuję z Asceto. Chłop się wkur...ił, bo miał dużo zaległości, ale sporą część już Mu spłaciłem. Dzisiaj poinformowałem Go, że dwie godziny temu poszedł kolejny przelew. Zostało mi wobec Niego część czerwca, część lipca i sierpień. Skrót z Zabrza jest, tylko zobaczymy, czy Asceto wrzuci Go po dzisiejszym przelewie. Nie chcę grać na emocjach, ale to jest Niebieski Synek i widać gołym okiem, że zależy mu na Ruchu... Są tylko granice przyzwoitości, które jako Klub już wiele razy przekroczyliśmy... Dawid, wierzę w Ciebie :) i doceniam i podziwiam Twoją świetną robotę!

Pytanie:
5. Co klub zamierza zrobić w sprawie stadionu? Przelew zamknął Wam usta?
Odpowiedź: Nie, Elmer, żaden przelew nie zamknie mi ust. Stadion jest warunkiem SINE QUA NON - ŻELAZNYM WARUNKIEM bytu i rozwoju Klubu i nie odpuszczę Stadionu, choćbym miał polecieć ze stołka. Wtedy razem z Wami będę manifestować za stadionem!
A co Klub robi w sprawie Stadionu...?
- wchodzę i dołączę się do każdych działań i inicjatyw KIbiców w sprawie Stadionu,
- przygotowuję się do promocji inicjatywy budowy Stadionu wg własnych możliwości i potrzeb /MEDIA/ - przykładem tego było to oświadczenie ni z gruszki, ni z pietruszki. Do jakiejś części czytelników na pewno ten przekaz dotarł, a to dopiero początki...
- tłumaczę poprzez media społeczności Chorzowskiej i okolic, że ten stadion to nie tylko miejsce dla piłki nożnej, ale że to ma być DOBRO dla wszystkich Chorzowian i nie tylko. To ma być centrum Chorzowa pod kątem sportu, rekreacji, dobrej zabawy, koncertów, iventów, zawodów, festynów dla całych rodzin, konferencji naukowych, gospodarczych, historycznych, a i nawet politycznych i co tylko nam nie wpadnie do głowy. TEN STADION MUSI TĘTNIĆ ŻYCIEM!
- jeszcze w tym tygodniu będziecie mogli usłyszeć mój głos za stadionem w kolejnym medium, w wersji wideo.
- liczę, że w końcu usiądziemy z Kibicami i razem ustalimy strategię działania - wspólnego działania na rzecz budowy nowego stadionu!
W JEDNOŚCI JEST SIŁA!

Pytanie:
6. Kiedy akcjonariusze spełnią postulaty kibiców i będzie normalnie?
Odpowiedź:
To w zasadzie powinieneś zapytań akcjonariuszy, ale ja poza Nimi zbierać i szukam sponsorów i inwestorów. Oczywiście, po owocach mnie poznacie, ale skoro małe rzeczy realizuję na rzecz Ruchu, to musicie z czasem uwierzyć, że tym bardziej pożądam tych wielkich dla Niebieskich.
A co zrobią akcjonariusze?
Gdybym ja wpompował tyle baniek w Ruch, to nie chciałbym, żeby przepadły, więc sądzę, że mimo wszystko Im zależy, żeby - nawet jeśli nie Klub, to Spółkę postawić na nogi - co tym samym sprawi, że Klub także stanie na nogi!

I ja Elmer chcę zadać pytanie do Kibiców... A w zasadzie, niech każdy z nas zastanowi się nad tym...
Może przyjmiecie to jako motto...

"NIE PYTAJ CO KLUB ZROBIŁ DLA CIEBIE, POWIEDZ CO TY ZROBIŁEŚ DLA KLUBU?"

To jest tak, jak nieraz słyszę wyborców przed wyborami do Sejmu, czy do samorządów...

- Po co ja mam iść na to głosowanie? Mój jeden głos i tak niczego nie zmieni... - powiedziało 3 000 000 wyborców /każdy z osobna/.

- Tak i tutaj... Po co mam iść na ten szpil? Przecież sam jeden niczego nie zmienię... - powiedziało kilka tysięcy Kibiców /każdy z osobna/.

- Po co mam iść na manifestację? Przecież... itd. itp.

SIŁA JEST W JEDNOŚCI! Mam takie wrażenie, że wciąż wielu z Kibiców Niebieskich nie czuje i nie ma świadomości, jaką SIŁĘ STANOWICIE RAZEM...
Olbrzymią, gigantyczną!
I w tym jednym znaczeniu z dumą patrzyłem na bojkot, że Kibice się jednoczą! Choć przeciw samemu bojkotowi jestem, rzecz jasna!
Będę to powtarzał do znudzenia! Kiedy połączymy siły, to wszyscy poczujemy i odczujemy - szereg wzmocnień, na wielu płaszczyznach!

Jutro gramy o Puchar Polski. To jedyna ścieżka, żeby zaistnieć na szczeblu ogólnopolskim. Nie przefruniemy do Ekstraklasy, nie zdobędziemy majstra na 100 lecie Ruchu... ale!!! Możemy powalczyć w Pucharze Polski...
Jutro gramy ze Stomilem Olsztyn.
Kibice z Olsztyna zapowiadają się w liczbie ok. 150.

My mamy niemasówkę, ale /z uporem maniaka/ - bo wierzę w cuda... MOŻE JEDNAK DACIE JUTRO DOPING na Stomil?
Nawet te 500 - 700 Chłopa, to będzie JAZDA!

Wy nie potrzebujecie żadnego powodu, żeby wrócić! Już i tak bardzo wiele rzeczy wywalczyliście dla Klubu!
Ja dzięki Waszej walce miałem znacznie łatwiej!

CZEKAM NA WAS, bo jestem ŚWIĘCIE PRZEKONANY, że RAZEM postawimy Klub na nogi! Oddłużymy Go i wyprowadzimy na należne Mu miejsce!
Tym samym oddając SZACUNEK Wszystkim Tym, którzy przez 100 lat służyli Ruchowi!

I druga sprawa... Z miasta mamy otrzymać 450 000 zł na zaległości licencyjne. Przelewy mają pójść z Miasta.
A pozostałe 150 000 zł musimy dopracować do końca września. Mam tam jednak po 3 spotkania z FC w dzielnicach jeszcze za sierpień i za wrzesień.
Bez Was tego nie zrobimy. Z Wami damy radę w 2 dni, a może i szybciej.
Te pieniądze mógłbym przeznaczyć na zaległości dla naszych trenerów - obecnie najbardziej poszkodowanych.
Zresztą podobno, to zawsze Oni byli spłacani na szarym końcu. A o naszą Akademię musimy dbać - bo to zaplecze naszej ogromnej siły - WYCHOWANKÓW!
Akademię musimy rozwijać i inwestować w Nią! BO TO PRZYSZŁOŚĆ KLUBU!

To by było na tyle, tego kolejnego dupienia fleków Weli - ale niezmiennie SZCZERZE i prosto z serca - tak jak myślę, tak jak czuję i tak jak postępuję, albo przynajmniej staram się postępować, bo tam gdzie nie mam kasy, tam i ja zachowuję się jak moi poprzednicy... Robię z gęby... wiadomo co...

pyRsk!

Zablokowany