Co z tym Ruchem?
- alek900
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Co z tym Ruchem?
Chodzenie na mecze po 30zł w ilości 15koła to jedno. Profesjonalne zarządzanie klubem i traktowanie innych poważnie to drugie!
- Kontakt:
O czym? O nabijaniu większej kasy zarządowi?TomSky pisze:zrozumcie że Ruch organizacyjnie, finansowo i sportowo to jest klub max na 8-10 miejsce w lidze.
"niestety" ten sezon rozbudził tylko ambicje niepotrzebnie
jesli będzie nas chodzić na mecze po 15 tysi i każdy zapłaci za bilet 30zł to możemy mysleć o czymś więcej...
-
- Kontakt:
zgoda, to jak zarzad podniosłby cene biletów to wiekszosc bedzie ryczec, ze za drogie, ze sie leje deszcz na łeb, corne stołki itp.TomSky pisze:zrozumcie że Ruch organizacyjnie, finansowo i sportowo to jest klub max na 8-10 miejsce w lidze.
"niestety" ten sezon rozbudził tylko ambicje niepotrzebnie
jesli będzie nas chodzić na mecze po 15 tysi i każdy zapłaci za bilet 30zł to możemy mysleć o czymś więcej...
wg mie nic podniesc ceny do 30, a na karnecie zrobic w granicach 25
ale to juz inny temat
ino wtedy potrzebne byłyby jakies marketingowe zagrywki, bo 15tys nie bedzie co mecz z takim podejsciem jak teraz (o ile w ogole..) - ale ten zarzad jest wypolony....
-
- Kontakt:
Klub jest w takiej sytuacji, że pewnie nie mogły. Zdaję sobie sprawę, że działacze mają często związane ręce. Wiem, że chcieliby rządzić i dzielić na rynku transferowym i że nie można odmówić im dobrych chęci, zapału. Realia jednak są, jakie są. Ciężko jest walczyć z konkurencją, nie mając ku temu odpowiednich środków. - słowa Niedzielana...
A co robi Zarząd Ruchu, by te środki były?!
- DingChavez
- Kontakt:
Nie można przejść obojętnie obok informacji o odejściu Wtorka.I z całą stanowczością stwierdzam że winę ponosi zarząd z Cichej 6.Jeśli prawdą są kulisy odejścia Niedzielana z Ruchu to tym bardziej jestem oburzony.Pani która sprzedaje pomidory na targu chyba lepiej potrafi zadbać o swoich obecnych czy przyszłych klientów
!!.Tak się składa że też obserwowałem mecze Niebieskich w których z powodu kontuzji nie brał udziału Wtorek i drużyna całkiem fajnie sobie radziła.Gdy grał wszyscy byliśmy zadowoleni.Jadnak chodzi mi też o coś takiego że Wtorek grając lub nie grając dodawał wiary w siebie tym co grali.Wprowadzanie dobrej atmosfery w zespole to min. jego zasługa i szkoda że nie zobaczymy go już w roli zawodnika Ruchu.Co by tu dalej nie pisać to uważam że strata takiego zawodnika to duży błąd zarządu i bardzo bym chciał aby więcej takich numerów zarząd nie robił.Można napisać że niezły skandal zarząd odwalił i zadziałał na niekorzyść Ruchu.Robi się po prostu przykro i trudno też powstrzymać nerwy obserwując jak działa nasz zarząd.Weźcie się ludzie z zarządu do konkretnej roboty i nie róbcie pośmiewiska z Wielkiego Ruchu 

Bo w Chorzowie i Łodzi jest wiara która łączy kibiców obu miast Ruch i Widzew zawsze razem

-
- Kontakt:
Takie pisanie na forum jest o dupa rozczaś. Oni nas mają głęboko w du***, ważne by kolejny przelewik na 26 tys. wpłynął na Kaśki konto...
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
No i ja podbijam to pytanie!ewald pisze:Klub jest w takiej sytuacji, że pewnie nie mogły. Zdaję sobie sprawę, że działacze mają często związane ręce. Wiem, że chcieliby rządzić i dzielić na rynku transferowym i że nie można odmówić im dobrych chęci, zapału. Realia jednak są, jakie są. Ciężko jest walczyć z konkurencją, nie mając ku temu odpowiednich środków. - słowa Niedzielana...
Rozmawiac to idzie zawsze ale jak nie ma efektu to chyba cos jest nie tak? kiedy ci ludzie spece od pozyskiwania inwestorów i reklamodawców zostaną w koncu rozliczeni ze swojej pracy?
-
- Kontakt:
teraz tylko pozyb sie Sadloka i Sobiecha w pakiecie dla lecha kontuzja Pilarza i mamy trudnosci z utrzymaniem sie
-
- Kontakt:
kumaty pisze:teraz tylko pozyb sie Sadloka i Sobiecha w pakiecie dla lecha kontuzja Pilarza i mamy trudnosci z utrzymaniem sie
Co do Pilarza się nie zgodzę...Matko mógłby wręcz posadzić Krzysia na ławie w przypadku jego kontuzji...
-
- Kontakt:
Panowie. Nasze serca przepełnia żal. Jeździmy po Sobstylowej i reszcie załogi. Sam mam dużo zastrzeżeń do marketingu i zarządzania tym klubem. Ale trzeba spojrzeć na fakty, jak dotąd zawsze wychodziliśmy na plus od przyjścia tej ekipy. Długi mam nadzieje, że zostaną w końcu spłacone, największa frekwencją w ekstraklasie od lat, giełda, WOŚP, teraz 3 miejsce z takim budżetem, Tauron. To jest jedyne co mi pozwala nie rozpaczać przed przyszłym sezonem. Poczekamy- zobaczymy. Trzeba przyznać, że Kasia z górki nie miała: ZUSy, kary zła prasa. Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie pokażemy się z dobrej strony i nie będziemy wiecznie zadłużonym klubem.
3 miejsce nie zdobyli tylko SS i Wtorek ale wszyscy zawodnicy którzy będą dalej grali- nie zapominajcie o nich bo czytając nasze komentarze muszą się ch**owo czuć. chociaż wiem że robili różnice...
3 miejsce nie zdobyli tylko SS i Wtorek ale wszyscy zawodnicy którzy będą dalej grali- nie zapominajcie o nich bo czytając nasze komentarze muszą się ch**owo czuć. chociaż wiem że robili różnice...
- Zip
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jeden z trzeźwiejszych postów w ostatnim czasie. Podpisuję się w całości. Na razie odszedł Wtorek i daj Boże żeby na nim się skończyło. Nie znamy szczegółów negocjacji jego kontraktu więc nie zamierzam się wypowiadać, choć jestem prawie pewien, że to wina tylko i wyłącznie zarządu. Zobaczymy co będzie dalej.mario69pl pisze:Panowie. Nasze serca przepełnia żal. Jeździmy po Sobstylowej i reszcie załogi. Sam mam dużo zastrzeżeń do marketingu i zarządzania tym klubem. Ale trzeba spojrzeć na fakty, jak dotąd zawsze wychodziliśmy na plus od przyjścia tej ekipy. Długi mam nadzieje, że zostaną w końcu spłacone, największa frekwencją w ekstraklasie od lat, giełda, WOŚP, teraz 3 miejsce z takim budżetem, Tauron. To jest jedyne co mi pozwala nie rozpaczać przed przyszłym sezonem. Poczekamy- zobaczymy. Trzeba przyznać, że Kasia z górki nie miała: ZUSy, kary zła prasa. Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie pokażemy się z dobrej strony i nie będziemy wiecznie zadłużonym klubem.
In Siemian We Trust
- alek900
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Kiedy wyszliśmy na plus? Dupią o jakichś umowach z PZPN że długi spłacone a ciągle muszą spłacać i jeszcze kary dostawają. To jak to jest? Dlaczego każdy, nawet takie głupie stowarzyszenie kibiców górnika potrafi się postawić a my nie?mario69pl pisze:jak dotąd zawsze wychodziliśmy na plus od przyjścia tej ekipy. Długi mam nadzieje, że zostaną w końcu spłacone, największa frekwencją w ekstraklasie od lat, giełda, WOŚP, teraz 3 miejsce z takim budżetem, Tauron.
Giełda? było wałkowane już tysiąć razy, dało nam to coś?
WOŚP? Nie ośmieszaj sie, po co nam ten cały wośp?
I do tego dochodzi bezradność. Wszyscy na nas plują a zarząd h..a robi w tym kierunku. Po prostu są ciaśni w tym co robią i się nie nadawają do tego.
Wogóle nie wiem czy ta baba oprócz chodzenia po sklepach w SSC i fryzjerach (kto wie gdzie przebywa co 2 tygodnie ten wie) to nic nie robi.
Marketing to samo czyli jedne dupne DNO i trzy metry mułu. Bo meter to za mało
- Kontakt:
Bo szczewa te gupie stowarzyszenie majom. A My momy gowno i mogymy sie ino pisac na forum.
-
- Kontakt:
To może wreszcie założymy te stowarzyszenie . My lepi na tym wyjdymy a zaś tako robota to chyba nie je trudno ... Jak wtoś wie jak sie zakłodo niech napisze a bydzie sie szło dogodać na pewno z kimś wto mo czas i chęci
-
- Kontakt:
Słowa Andrzeja pokazują że w dzisiejszym fusbalu bez kasy to se mogymy pograć w amatorsko bala a nie w Ekstraklasie. Nie znom się na prowadzeniu zawodowego klubu piłkarskiego ale podejrzewom że nie jest to prosto sprawa. Nie chca tu bronić zarządu ale jakie my momy pojęcie co zarząd robi w kierunku poprawy finansów klubu. Rozumia że efekt tych działań widać po tym co teraz dzieje się wokół Ruchu no ale trzeba też spojrzeć na to przez pryzmat co ci ludzie mogą lub mogli zrobić w kierunku poprawy wizerunku i finansów klubu. Andrzej wyraźnie mówi "że nie można odmówić im dobrych chęci, zapału" ale "Realia jednak są, jakie są". Po latach uważom że parę lat temu kiedy Pan Mariusz obejmowoł nasz klub trzeba było zrobić to co zrobiło miasto Katowice wprowadzając kuratora do gieksy. Zrobić gruntowny "rachunek sumienia" po stowarzyszeniu i Rogali. Przeprowadzić niezależny audyt finansowy klubu to dzisiaj nie wypadały by "trupy z szafy". Ale za to jest winny Kopel.ewald pisze:Klub jest w takiej sytuacji, że pewnie nie mogły. Zdaję sobie sprawę, że działacze mają często związane ręce. Wiem, że chcieliby rządzić i dzielić na rynku transferowym i że nie można odmówić im dobrych chęci, zapału. Realia jednak są, jakie są. Ciężko jest walczyć z konkurencją, nie mając ku temu odpowiednich środków. - słowa Niedzielana...
Ktoś na forum wypisoł ile to klubów przez ostatnie lata wyprzedziło nos finansowo i organizacyjnie. Ok nie ma co dyskutować o faktach. Ale już można zastanowić dlaczego. Weźmy tako Korona Kielce (nowy pracodawca Andrzeja) finansowana przez miasto Kielce (miasto wojewódzkie). Klub który jest wizytówką województwa świętokrzyskiego - brak konkurencji w regionie. Tak można wymienić kilka klubów. Zoboczcie sie co sie wyrobio w Poznaniu. Potężno Amica i upadająco Warta (klub z wielkimi tradycjami). W Wielkopolsce chcą mieć jeden klub i nie chcą konkurencji na swoim terenie.
A teraz nosz kochany Ślonsk. Osiem zespołów grających w Ekstraklasie i I lidze (nie licza Zagłębia, Podbeskidzia i Rakowa). Kaj miasto leży jedno obok drugiego. Kibice przemieszani jak "Wieża Babel" istny kogel-mogel. I teraz se pomyślcie jak na tak trudnym terenie zdobyć sponsora a co dopiero właściciela z prawdziwego zdarzenia. Każdo z tych drużyn walczy o przetrwanie.
A co do Andrzeja. Typowy przykład profesjonalisty i zawodowca. Miło było obejrzeć choćby tylko przez jeden sezon takiego zawodnika na C6. Podchodzący do swojego zawodu z chłodną kalkulacją. "Wyście mi pomogli to i ja Wam pomogłem" i tyle. Żadnych sentymentów i przywiązywania się do barw klubowych - typowy profesjonalny najemnik (w naszym przypadku nie dla kasy ale w przypadku Korony już tak). Nie neguję tego że młodsi zawodnicy mogli coś nauczyć się od Andrzeja ale nie piłkarsko a raczej mentalnego podejścia do wykonywanej profesji. Z tego co wiem to Andrzej rzadko uczestniczył w treningach z zespołem więc też nie przejaskrawiałbym jego wpływu w szatni. Na 30 kolejek nie zagroł w 11. Ale warto było obejrzeć go w akcji bo dawno nie było w Ruchu takiego zawodnika.