Działania marketingowe

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Radosny89

pomysły mom

#406 Post autor: Radosny89 » 15 lip 2006, o 13:00

no ale można by było zrobić pare dochodowych ideii:
- oficjalny sklepik na stronce officjalnej, przeca jak sa kajś rzeczy z Ruchu ludzie sie na nie ciepią jak na ciepłe bułeczki
- lokalne fan cluby z pewna organizacja gdzie akzdy by mógł iść sie zapytać c ogdzie i jak
- jakiś festyn niebieski zorganizować
- promować gwiazdy NIEBIESKICH, na historii idzie naprawde nieźle zarobić tylko trzeba mieć do tego łep zeby to wszystko poukłądać, a my momy tako historia ze ino mogom nam inne kluby tego pozazdrościć
- na stadionie sprzedawać jakieś bardziej uatrakcyjnione jedzenie i wiecej stoisk bo jak jest przerwa to kupa ludu stoi za czymś i sie nerwuje ze jush niepatrzy na mecz ino dalij stoi w raji
- myśle szybko by poszły gażety promujące nasze sztamy z takimi klubami jak Widzew, zagłebie, atletico...
- klub by musioł sie bardził zbliżyć do kibiców, gdyby prezes przeszedł nieroz na meczu po stadionie i pogodoł z ludźmi popytoł sie zbliżył i nachytoł pare zwolenników to na mecze by wiencej ludzi przychodziło, te nasze urzedasy muszom sie zbliżyć, łotworzyć na ludzi zeby na Ruch zaczęło chodzić iwencej rodzin
- mysle opłacalne by było zorganizowanie przed każdym meczem konkretnego oplakatowania miast
- teraz godali ze bydzie kupa kamer na stadionie to promocja bezpiecznego stadionu Cicho 6 na bank przynioslo by zysk w postaci nowych rodzin na stadionie
- myśla niech zaczną sprzedawać piffko lane

no to tak pare pomysłów kto chce niech se wyciongnie z tego wnioski, ale jstem i tak przekonany ze zarząd mo to wszystko co piszemy daleko kajś :/:/

pozdRo foR all

Radosny89

#407 Post autor: Radosny89 » 15 lip 2006, o 13:04

a i jeszcze jedno, niewiem czy wiecei ale najzajebistsze radio Planeta mo reklama Gieksy :/ niech zarząd do lepszo oferta i planeta niech nas reklamuje bo jak słysza "zapraszamy na bukowa" to chetnie bych wieża przez łokno wyciepoł i se myśla kaj jest nasz zarząd ze niewpadaja na zadne madre pomysły zeby nas promowac i docierac do młodych jak i do starszych,
a no i myśla gdyby zarzad doł na ciepło herbata zeby była na każdym meczu w pzerwie w młynie to niezbankrutujemy
pozdRo

kalmar
Kontakt:

#408 Post autor: kalmar » 15 lip 2006, o 14:34

Mógłby ktoś napisać ile biere taki operator od smsa premium procentowo....
Pomysł z e-mailem z domenom @ruch.pl, @ruch.chorzow.pl lub @ksruch.pl mogł by być sensowny.
Kto posiada licencje na szpile 2 ligi?? No bo naprzykład za drobną gotówke można by sprzedać prawa TVP3
Co do gastronomi to powinno być tego zdecydowanie więcej i lepsze jakościowo. Kiełbaski grilowane, hotdogi, hamburgery,kebaby, napoje. Co do browara nie wiem czy by to przeszło ale jak by zagadać np. z Kampanią lub Żywcem może by cos z tego było. Np. wprowadzić dodatkowy rodzaj biletu za 15zł z kuponem na jedno piwo, do odebrania za bramom w plastikowym kubeczku. Browar by wzioł swoją marże a reszta nasza(tzn. klubu ;p).

LUDZIE CZA KOMBINOWAĆ...
Tak ogólnie to by szło zebrać wszystkie pomysł (lepsze lub gorsze) w jeden pakiet i przekazać jako lektórke odpowiednim osobom!!

Viro

#409 Post autor: Viro » 15 lip 2006, o 16:27

nie jest latwo arcio cos o tym wie ale i tak troche sie dzieje -m dla mnie najlepsza rzecz to te gazety przed szpilami rozdawane w miastach

loveparadee

#410 Post autor: loveparadee » 15 lip 2006, o 16:55

TROCHA Z INNEJ BECZKI :idea: :idea: :idea:

KAJ TE KOSZULKI CO MIAŁY NA LICYTACJI ku*** JEGO NOGA :x

Anna

#411 Post autor: Anna » 15 lip 2006, o 22:09

Numery koszulek są już wybrane.
Na licytację przekażemy je zaraz, jak tylko zostaną wyprane po obozie ;)

PozdRo

pio17

#412 Post autor: pio17 » 16 lip 2006, o 00:00

Anna pisze:Numery koszulek są już wybrane.
Nie rozumie czemu jeszcze wybieraja koszulki?Ile ich bedzie?
Anna pisze:Na licytację przekażemy je zaraz, jak tylko zostaną wyprane po obozie ;)
PozdRo
Koszulki przeszły jeszce obuz wytrzymałościowy... ciekawe w jakim stanie bedą :)
no ale czekamy az sie ukarza na aukcji..:)

loveparadee

#413 Post autor: loveparadee » 16 lip 2006, o 12:09

tero to jo na urlop jada :?
mysla ze kilka tygodni ta licytacja potrwa :roll:

pozdRo :D

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#414 Post autor: heli » 17 lip 2006, o 14:07

to, że nasz marketing kuleje, pokazują nawet sparingi, żeby ani jeden sparing nie odbył się na naszym terenie, już nawet nie pisząc o terenach, gdzie również mamy wielu kibiców. Chyba, że z Bełchatowem, choć niby sparing za dwa dni a nikt nic nie wie
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

arcio
Kontakt:

#415 Post autor: arcio » 17 lip 2006, o 14:11

co do koszulek to dziś sie Robson był pytać w klubie
mają być ;)

co do prezentacji to niestety teraz nie da sie rady tego zorganizować
będzie tylko konferencja prasowa

co do działań marketingowych
zobaczymy ile sie uda wprowadzić już teraz a ile bedzie zrobionych w trakcie sezonu
nigdy nie jest za późno

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#416 Post autor: heli » 17 lip 2006, o 14:47

simonsays pisze:
heli pisze:to, że nasz marketing kuleje, pokazują nawet sparingi, żeby ani jeden sparing nie odbył się na naszym terenie, już nawet nie pisząc o terenach, gdzie również mamy wielu kibiców. Chyba, że z Bełchatowem, choć niby sparing za dwa dni a nikt nic nie wie
a co Ty chcesz, za bilety kasowac na tych sparingach, czy co ? To nie sa gry pt. Wisla - Celtic, kasa nie idzie na zadne szczytne cele, wiec sparing moze sie odbyt z umiarkowana liczba kibico.
:roll: :lol: :lol:

Gdzie ja coś napisałem o biletach. jesteś koleś niesamowity.

przecież to miałby być sparingi, mecze które miały by na celu rozpropagować chodzenie na nasz stadion. a nie żeby cokolwiek zarobić czy robić jakieś bilety, hehe.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#417 Post autor: wolfik » 17 lip 2006, o 15:29

simonsays pisze:
heli pisze:
simonsays pisze:
heli pisze:to, że nasz marketing kuleje, pokazują nawet sparingi, żeby ani jeden sparing nie odbył się na naszym terenie, już nawet nie pisząc o terenach, gdzie również mamy wielu kibiców. Chyba, że z Bełchatowem, choć niby sparing za dwa dni a nikt nic nie wie
a co Ty chcesz, za bilety kasowac na tych sparingach, czy co ? To nie sa gry pt. Wisla - Celtic, kasa nie idzie na zadne szczytne cele, wiec sparing moze sie odbyt z umiarkowana liczba kibico.
:roll: :lol: :lol:

Gdzie ja coś napisałem o biletach. jesteś koleś niesamowity.

przecież to miałby być sparingi, mecze które miały by na celu rozpropagować chodzenie na nasz stadion. a nie żeby cokolwiek zarobić czy robić jakieś bilety, hehe.
Pierwszy roz slysza, ze sparing mo propagowac lazenie na szpile konkretnej druzyny :lol:
Na tym wlasnie polega marketing. Gramy sparing w jakims naszym fc, przy okazji jakis festyn, wbrew pozorom dla wielu ludzi to ogromna frajda zobaczyc Ruch na zywo w swoim miasteczku. A fc mamy mnostwo i to jest potencjal ktorego nie wykorzystujemy
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

uRodzony na sektoRze
Kontakt:

#418 Post autor: uRodzony na sektoRze » 17 lip 2006, o 15:46

Simonsays kto powiedział ze taki festyn miałby organizowac Ruch?? Logiczne że gdyby Ruch grał powiedzmy w Żorach to taki festyn mógłby zorganizować organizator meczu (czyli nasz MOSiR) i uwu\ierz mi że takie coś mu by sie opłaciło bo oprócz 30 osób z fanclubu jak to napisales, przyszłaby rzecza zwykłych sympatyków piłki i wogóle ludzi nie mających nic innego do roboty, a chetnych przyjśc na stadion, napić sie piwa., zwłaszcza że lato mamy w tem roku piekne.. Przecież Ruch to wciąż uznana firma i w wielu śląskich miejscowosciach nigdy nie grał, wielu ludzi przyłoby po prostu z ciekawości zobaczyc 14-krotnego mistzra Polski...
[img]http://i42.tinypic.com/x3s60w.jpg[/img]

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#419 Post autor: wolfik » 17 lip 2006, o 16:06

Tego to nawet Ruch nie musi organizowac, mamy taki okres ze wiele jest imprez typu dni miasta i podobne imprezy plenerowe, gdyby Ruch wyszedl z inicjatywa rozegrania sparingu przy okazji takiej imprezy np. w Pszczynie, Mikolowie, Świonach to nie tyle nawet pozwolono by nam grac co bylibysmy glownym punktem imprezy. Zainteresowania byloby duzo wieksze niz ci sie wydaje, przypomnij sobie chociazby piknik na Ruchu 2 lata temu bodajze, ja tam widzialem mnostwo ludzi ktorzy na mecze Ruchu nie chodza.
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#420 Post autor: Goscioo » 17 lip 2006, o 17:53

simonsays pisze:No ale chyba zaprosznie do uczestnictwa takiej imprezy wysyla zapraszajacy, a nie zapraszany, nie ? Mi sie takie cos oczywiscie podoba. Tamten festyn tez byl spoko. p. Mleczko wtedy obiecywal, ze takie festyny beda norma. Ale chyba dla takiej imprezy trzeba zgrac terminy, ktore odpowiadaja i organizatorowi i Ruchowi, ktory ma swoj tok przygotowan do sezonu. Rzecz wygladala by fajnie, ale chyba nie myslicie, zeby taki festym mial sie odbywac przy kazdym sparingu Ruchu ? Poza tym z inicjatywa musza wyjsc dwie strony, bo moze nie kazdy festyn chce Ruchu i nie kazdy sparing Ruchu chce festynu :)
no wiadomo ze trzeba dopasowywac, mial byc festyn w piekarach i gdzies jeszcze nie pamietom kaj ale niestety Pan Wlecialowski sie niy zgodzil i lipa a szkoda bo by naprawda moglo cos ruszyc a tak niestety zas krok w tyl
pojawily sie bilbordy co na jakis czas zaspokoilo potrzeby kibicow jesli chodzi o marketing w klubie i byla tyz nadzieja ze w koncu cos pojdzie do przodu, po malutku cos bydzie robione zeby zaciognoc kibicow na stadion a tak to niestety trzeba liczyc tylko na dobra gre pilkarzy.... :? Polska

ODPOWIEDZ