Ruch Chorzów - !Gormik Zabrze 16.03.24, sobota 17.30
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: Ruch Chorzów - !Gormik Zabrze 16.03.24, sobota 17.30
a w Tubie Chorzowie taki przekaz:
Po sportowych emocjach pojawiły się doniesienia na temat zachowań pseudokibiców. Podczas potyczki obu ekip dokonano znacznych zniszczeń w okolicach sektora gości. W toaletach wyrwano drzwi, grzejniki, a nawet kafelki ze ścian. Co więcej, kibole wyłamali wejście do serwerowni, gdzie powyrywano kable i zniszczono tworzący je sprzęt.
Ręce opadają, mamy pretensję do dziennika (i słusznie), ale teoretycznie w "naszych" lokalnych mediach, które powinny bronić interesów mieszkańców przekaz jest najbardziej zmanipulowany ze wszystkich, które się pojawiły.
Po sportowych emocjach pojawiły się doniesienia na temat zachowań pseudokibiców. Podczas potyczki obu ekip dokonano znacznych zniszczeń w okolicach sektora gości. W toaletach wyrwano drzwi, grzejniki, a nawet kafelki ze ścian. Co więcej, kibole wyłamali wejście do serwerowni, gdzie powyrywano kable i zniszczono tworzący je sprzęt.
Ręce opadają, mamy pretensję do dziennika (i słusznie), ale teoretycznie w "naszych" lokalnych mediach, które powinny bronić interesów mieszkańców przekaz jest najbardziej zmanipulowany ze wszystkich, które się pojawiły.
- Radvan138
- Kontakt:
Gdzie tu jest manipulacja? Przeciez jasno jest napisane ze to wszystko w sektorze gosci. Slowem niema o naszych kibicachMarcus pisze: ↑18 mar 2024, o 11:50a w Tubie Chorzowie taki przekaz:
-
- Kontakt:
Jak jej nie widzisz to nie wiem czy jestem w stanie Ci ją jeszcze bardziej wskazać. Gdzie jest informacja, że zrobili to kibice Górnika? Zniszczenia powstały podczas potyczki obu ekip? Czy ja o czymś nie wiem i kibice Ruchu przedostali się na sektor gości i tam na skutek zamieszek została uszkodzona serwerownia i toalety etc? Kibole włamali się do serwerowni, którzy ? Bo z tego artykułu się nie dowiemy. Myślisz, że przeciętny mieszkaniec Chorzowa nie interesujący się piłką dowie się z tego artykułu, że za zniszczenia są odpowiedzialni kibice Górnika czy może pomyśli, że była rozróba i kibole z dwóch drużyn dokonali zniszczeń?Radvan138 pisze: ↑18 mar 2024, o 11:55Gdzie tu jest manipulacja? Przeciez jasno jest napisane ze to wszystko w sektorze gosci. Slowem niema o naszych kibicachMarcus pisze: ↑18 mar 2024, o 11:50a w Tubie Chorzowie taki przekaz:
- Radvan138
- Kontakt:
Tak bo gazeta bedzie pisala o ekipie jako o kibolach a nie o pilkarzachMarcus pisze: ↑18 mar 2024, o 12:04Jak jej nie widzisz to nie wiem czy jestem w stanie Ci ją jeszcze bardziej wskazać. Gdzie jest informacja, że zrobili to kibice Górnika? Zniszczenia powstały podczas potyczki obu ekip? Czy ja o czymś nie wiem i kibice Ruchu przedostali się na sektor gości i tam na skutek zamieszek została uszkodzona serwerownia i toalety etc? Kibole włamali się do serwerowni, którzy ? Bo z tego artykułu się nie dowiemy. Myślisz, że przeciętny mieszkaniec Chorzowa nie interesujący się piłką dowie się z tego artykułu, że za zniszczenia są odpowiedzialni kibice Górnika czy może pomyśli, że była rozróba i kibole z dwóch drużyn dokonali zniszczeń?Radvan138 pisze: ↑18 mar 2024, o 11:55Gdzie tu jest manipulacja? Przeciez jasno jest napisane ze to wszystko w sektorze gosci. Slowem niema o naszych kibicachMarcus pisze: ↑18 mar 2024, o 11:50a w Tubie Chorzowie taki przekaz:

Pisze ze w sektorze gosci tak ze to sugeruje ze zrobili to kibicuje gosci.
To co ty prezentujesz nazywa sie syndromem oblezonej wiezy
-
- Kontakt:
Nasza Redakcja
Wydawnictwo Tuba Bartłomiej Czaja
Wydawnictwo Tuba Bartłomiej Czaja
-
- Kontakt:
Radvan138 pisze: ↑18 mar 2024, o 12:08Tak bo gazeta bedzie pisala o ekipie jako o kibolach a nie o pilkarzachMarcus pisze: ↑18 mar 2024, o 12:04Jak jej nie widzisz to nie wiem czy jestem w stanie Ci ją jeszcze bardziej wskazać. Gdzie jest informacja, że zrobili to kibice Górnika? Zniszczenia powstały podczas potyczki obu ekip? Czy ja o czymś nie wiem i kibice Ruchu przedostali się na sektor gości i tam na skutek zamieszek została uszkodzona serwerownia i toalety etc? Kibole włamali się do serwerowni, którzy ? Bo z tego artykułu się nie dowiemy. Myślisz, że przeciętny mieszkaniec Chorzowa nie interesujący się piłką dowie się z tego artykułu, że za zniszczenia są odpowiedzialni kibice Górnika czy może pomyśli, że była rozróba i kibole z dwóch drużyn dokonali zniszczeń?Radvan138 pisze: ↑18 mar 2024, o 11:55Gdzie tu jest manipulacja? Przeciez jasno jest napisane ze to wszystko w sektorze gosci. Slowem niema o naszych kibicachMarcus pisze: ↑18 mar 2024, o 11:50a w Tubie Chorzowie taki przekaz:
Ręce opadają, mamy pretensję do dziennika (i słusznie), ale teoretycznie w "naszych" lokalnych mediach, które powinny bronić interesów mieszkańców przekaz jest najbardziej zmanipulowany ze wszystkich, które się pojawiły.![]()
Pisze ze w sektorze gosci tak ze to sugeruje ze zrobili to kibicuje gosci.
To co ty prezentujesz nazywa sie syndromem oblezonej wiezy
Myślę, że to co ty prezentujesz to brak wiedzy jak działają media i w jaki sposób nie jasnym przekazem można wprowadzić błąd opinie publiczną. Tam nawet nie ma informacji, że dokonane zniszczenia są w sektorze gości tylko w okolicach sektora gości. Totalnie nie rzetelne dziennikarstwo, jak Ciebie to nie bije po oczach to ok, mnie tak.
A jeszcze apropo tej gry słów "potyczki dwóch ekip" Ja wiem, że chodzi o pojedynek sportowy, ty wiesz, ale przeciętny Janusz i Grażyna nie będą wiedzieć. Moim zdaniem dwuznaczność jest również tutaj użyta celowo. Można było napisać np. podczas pojedynku dwóch drużyn, podczas meczu, podczas widowiska sportowego, podczas trwania spotkania, w trakcie derbów itd itd mozna wymienić takich przykładów tysiące , autor zdecydował się z kolei akurat na sformułowanie "potyczka dwóch ekip"

-
- Kontakt:
Dokładnie to zrobił M...ioł, to zrobił prawdopodobnie (nie wiem kto pisał) Cz ..ja. To nie jest przypadek.
Było coś na ten temat w tv, bo nie oglądam?
Było coś na ten temat w tv, bo nie oglądam?
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
Elmer pisze: ↑18 mar 2024, o 08:54Uwaga, jaki przekaz otrzymała jedna z moich koleżanek, niezainteresowana piłką, mieszkająca niedaleko:
Ruch atakował ochronę, zdemolował toalety, Górnik: tylko zniszczył serwerownię. W sumie nic takiego.
PS. Bolszewicy przeprosili? Pajac z Niemiec przeprosił?
Edit. Dobra, już wiem. Musioł...Czyli płynnie ze zdemolowanych toalet przez szczewa doszliśmy, że oni tylko zniszczyli serwerownię. Tak wynika z porannego tekstu w DzZW czasie spotkania doszło do skandalicznych wydarzeń. Kibice z Zabrza zdemolowali część Stadionu Śląskiego, którą zajmowali. Zniszczone zostały wszystkie pomieszczenia w okolicach sektoru gości, w tym serwerownia.
- To było celowe działanie, niszczono metodycznie wszystko, co stało na drodze. Kopniakami wyłamywano drzwi, także tez metalowe, bez klamek, prowadzące do serwerwowni - opowiada pracownik Stadionu Śląskiego.
W efekcie zniszczeń i powyrywania kabli niemożliwe stało się wyłączenie oświetlenia, co wiązać się będzie z pokaźnymi kosztami organizatora spotkania. Wyłączenie oświetlenia wiązało się w tym momencie z ryzykiem przejścia na tryb awaryjny, a to oznaczałoby jeszcze większe straty finansowe.
Fani Ruchu próbowali z kolei przedostać się do sektora gości i starli się z ochroną. Zniszczyli też łazienki, m.in. wyrywając kaloryfery.
Ta albo masz dziwna kolezanke, albo nasz zarzad jest dziwny. Klub wydal oswiadczenie i wyraznie pisze, ze to w sektorze gosci dzialo sie cale zlo..
Zobaczymy co na konferencji powiedza
-
- Kontakt:
Kilka osób z takim przekazem już dzisiaj spotkałem.
One nie czytają oświadczenia klubu, tylko widocznie Dziennik Zachodni. Szkoda, że Sroka, który chyba też tam jest, na takie coś pozwolił.
A znajoma dziwna, z rana podniosła mi ciśnienie tymi bzdurami.
One nie czytają oświadczenia klubu, tylko widocznie Dziennik Zachodni. Szkoda, że Sroka, który chyba też tam jest, na takie coś pozwolił.
A znajoma dziwna, z rana podniosła mi ciśnienie tymi bzdurami.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
https://katowice.tvp.pl/76481052/wielki ... nterwencje
Informacje ogólne nic specjalnego. Swoją drogą kolejny szpil co gubi się bajtel.Jo wiem że jest larmo dużo ludzi .
Informacje ogólne nic specjalnego. Swoją drogą kolejny szpil co gubi się bajtel.Jo wiem że jest larmo dużo ludzi .
29.05.2022 w szatni przed meczem RUCH-MOTOR
T.Foszmańczyk:
"Nie będziemy drużyną o której będą mówić że prawie zrobiła awans bo my go k**** zrobimy!Z Bogiem i po zwycięstwo!Kto wygra mecz?RUCH!
T.Foszmańczyk:
"Nie będziemy drużyną o której będą mówić że prawie zrobiła awans bo my go k**** zrobimy!Z Bogiem i po zwycięstwo!Kto wygra mecz?RUCH!
-
- Kontakt:
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Chyba nawet dwójka dzieci się zagubiła. Tragedia..Fanatyczny NRŚL pisze: ↑18 mar 2024, o 12:50https://katowice.tvp.pl/76481052/wielki ... nterwencje
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
I mam ku*** dobry humor !
-
- Kontakt:
Ten nieczaja to naczelny propagandowiec pinokia. Przez lata pracuje aby niszczyć i dyskredytować konkurencję ratusza. Jak dla mnie jeden z największych szkodników miasta.

Ostatnio zmieniony 18 mar 2024, o 12:55 przez domin11hks, łącznie zmieniany 1 raz.
- DaReQ93
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ostatnio już wisiało na płocie Czaja PDFil. Tekst oczywiście jest napisany w taki sposób żeby nie było wiadomo kto a najlepiej żeby obie ekipy były w to zamieszane. A dla mnie "w okolicy sektora gości" brzmi jak poza sektorem gości.