Zarzad

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#406 Post autor: Goscioo » 9 gru 2007, o 12:49

godolch z fadrem i dziadkiem i oni uwazaja ze Ruch mo barwy bialo-niebieskie a ta zmiana kolorow moze sie brac z tego ze popularnie my sa niebiescy i niektorzy mysla ze momy barwy niebiesko-biale

Awatar użytkownika
Wonsy.
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#407 Post autor: Wonsy. » 9 gru 2007, o 13:08

No to narobiłem tą moją upierdliwością. Wydaje mi się, że to jest ciekawy temat oczywiście w tematach historycznych. Ja tylko pamiętam spiker przedstawiając historię klubu przed meczami mówił, że klub przyjął barwy niebiesko-białe ale być może zawsze czytali z jednej i tej samej kartki. Myślę, że w tym temacie nie ma co dyskutować założę odpowiedni temat w dziale historycznym.
www.chorzow.autonomia.pl

Awatar użytkownika
OSH
Kontakt:

#408 Post autor: OSH » 14 gru 2007, o 21:00

jo kiedys slyszol ze barwy kozali zmienic jacys decydenci partyjni zeby nie byly w historycznych barwach slaska po powstaniu innych klubow szczegolnie gorniczych, zeby Niebiescy nie reprezentowali calego Gornego Slonska
Godom dzis wom, ze zawsze jo, za moj HKS beda szol...
Obrazek

carmann
Kontakt:

Niebo je na wiyrchu....i je biołe...

#409 Post autor: carmann » 14 gru 2007, o 23:46

OSH pisze:jo kiedys slyszol ze barwy kozali zmienic jacys decydenci partyjni zeby nie byly w historycznych barwach slaska po powstaniu innych klubow szczegolnie gorniczych, zeby Niebiescy nie reprezentowali calego Gornego Slonska

tak mo być na fanie. A jak chcymy być spokojni jak to było za piyrwy:)....to kto może,kto mo...niych tukej posyło najstorsze zdjyncia czorno-biołe. Z analizy tych fotek ,tam bydom fany,stroje i takie tam - bydzie szło jednoznacznie zoboczyć jak downij wiyszali barwy,bo na czorbo - biołym zdjynciu bydzie widać ciymniyjszy i jaśniujszy kolor.

Tak prywantnie o osobiście - zdziwiołbych sie,jakby sie okozało ,że niybieski je na wiyrchu.Przeca polsko fana bioly mo na wiyrchu,a oni cos tam chcieli kiedyś przemycić..inaczyj mieliby jakieś germańskie barwy....mom recht? :)

Fajnie było z Wami być na Ślaskim jak my Cracovii narombali. Pyrsk.Carmann
Andrzej Carmann
gg2468888
[email protected]
od 27 lat Dawca Krwi,oldboj...z 8 na plecach:)
[url=http://www.krewki.carmann.pl][img]http://i29.tinypic.com/35lb1wl.gif[/img][/url]

ENDZA
Kontakt:

Re: Niebo je na wiyrchu....i je biołe...

#410 Post autor: ENDZA » 15 gru 2007, o 01:26

carmann pisze:
OSH pisze:jo kiedys slyszol ze barwy kozali zmienic jacys decydenci partyjni zeby nie byly w historycznych barwach slaska po powstaniu innych klubow szczegolnie gorniczych, zeby Niebiescy nie reprezentowali calego Gornego Slonska

tak mo być na fanie. A jak chcymy być spokojni jak to było za piyrwy:)....to kto może,kto mo...niych tukej posyło najstorsze zdjyncia czorno-biołe. Z analizy tych fotek ,tam bydom fany,stroje i takie tam - bydzie szło jednoznacznie zoboczyć jak downij wiyszali barwy,bo na czorbo - biołym zdjynciu bydzie widać ciymniyjszy i jaśniujszy kolor.

Tak prywantnie o osobiście - zdziwiołbych sie,jakby sie okozało ,że niybieski je na wiyrchu.Przeca polsko fana bioly mo na wiyrchu,a oni cos tam chcieli kiedyś przemycić..inaczyj mieliby jakieś germańskie barwy....mom recht? :)

Trzeba wkoncu wyjasnic sprawe barw bo bedziemy to walkowac do wiosny. Mysle , ze odpowiednia osoba jest Andzrzej Gowarzewski

lazio
Kontakt:

#411 Post autor: lazio » 15 gru 2007, o 22:45

łaza jakos 40 lot na Ruch - łod urodzenio - i powiym Ze wedlug mnie Ruch mo barwwy biolo-niebieskie a ze nazywomy sie Niebiescy to mlodzi co zauwazyłech zaczyli zawieszac flagi kaj bylo duzo niebieskiego, pasek niebieski z gory i z dolu, niebieskie krzyże, cole fany niebieskie szaliki tyz włazily i tak sie pokrochamilło, i wtedy sie rozroznialo, bo gejska bylo żółto, zabski psy czerwone a my niebiescy ich wszystkich loli proste...

ODPOWIEDZ