Sezon 2013/14

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
moRi95
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Sezon 2013/14

#3961 Post autor: moRi95 » 29 maja 2014, o 23:45

1. Puchary na Cichyj prawdopodobnie do III rundy ( jak sie do nij dostanymy )
2. 19aRtuR20 tych co odeszli tyż liczysz?

19aRtuR20
Kontakt:

#3962 Post autor: 19aRtuR20 » 29 maja 2014, o 23:51

moRi95 pisze:1. Puchary na Cichyj prawdopodobnie do III rundy ( jak sie do nij dostanymy )
liczyłch, bo to luźne obliczenia, a wg mie zarówno medal jak i premia powinna sie nalezec do tych co grali jesienią... Ecik był podstawowym piłkarzem cało runda (z Sultesem szłoby dyskutować, no ale...)

Czy ktoś wie jak to wyglądo z premiami do piłkarzy co odeszli po 1. rundzie? W teorii nie są już związani z klubem, ale jest to premia też za czas co pracowali w klubie, wiec z drugi strony sie należy...

moRi95
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#3963 Post autor: moRi95 » 30 maja 2014, o 00:29

19aRtuR20 pisze:
moRi95 pisze:1. Puchary na Cichyj prawdopodobnie do III rundy ( jak sie do nij dostanymy )
liczyłch, bo to luźne obliczenia, a wg mie zarówno medal jak i premia powinna sie nalezec do tych co grali jesienią... Ecik był podstawowym piłkarzem cało runda (z Sultesem szłoby dyskutować, no ale...)

Czy ktoś wie jak to wyglądo z premiami do piłkarzy co odeszli po 1. rundzie? W teorii nie są już związani z klubem, ale jest to premia też za czas co pracowali w klubie, wiec z drugi strony sie należy...
Moim zdaniym to zależy od tego kiej te premie ustalili. Jak sie dogodali na wiosna to podejrzewom że Ci co odeszli niy majom na co liczyć ale moga sie mylić

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#3964 Post autor: heli » 30 maja 2014, o 04:33

Ja to niech się jeszcze Zieliński załapie na ta premia w końcu mioł "wkład" w zdobycz punktowo.
Wiela Surmie brakuje jeszcze szpili by mieć najwięcej w ekstraklasie?
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

kattowitz
Kontakt:

#3965 Post autor: kattowitz » 30 maja 2014, o 05:26

heli pisze:Ja to niech się jeszcze Zieliński załapie na ta premia w końcu mioł "wkład" w zdobycz punktowo.
Wiela Surmie brakuje jeszcze szpili by mieć najwięcej w ekstraklasie?
1. Marek Chojnacki - 452 mecze
2. Łukasz Surma - 449 meczy
3. Marcin Malinowski - 435 meczy

Awatar użytkownika
atleticomadryt
Kontakt:

#3966 Post autor: atleticomadryt » 30 maja 2014, o 06:48

Bardzo solidny pilkarz i profesjonalista.Trzymajmy kciuki za pobicie rekordu grajac kolejny sezon w Ruchu, ale Malina tez ma szanse na 2 miejsce.
Ruch, to zdrowie kazdy, to powie.

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
„Naszym HonoRem WieRnosc jeeeeeesst - Naszym Klubem (H)KS RUCH
"z wychowankami i lokalnym wsparciem, nie potrzeba obcokrajowców"

19aRtuR20
Kontakt:

#3967 Post autor: 19aRtuR20 » 30 maja 2014, o 08:42

atleticomadryt pisze:Bardzo solidny pilkarz i profesjonalista.Trzymajmy kciuki za pobicie rekordu grajac kolejny sezon w Ruchu, ale Malina tez ma szanse na 2 miejsce.
Ruch, to zdrowie kazdy, to powie.

Wg mie Surma moze dobic nawet do 500 jak go omina kontuzje, bo kataklizm z obnizka formy malo realny

TomSky
Kontakt:

#3968 Post autor: TomSky » 30 maja 2014, o 22:00

Nie wiem czy zauwazyliscie ale najpierw było w mediach ciśnienie ze Lechia gra o puchary i ciagle tylko o Lechii. Jak im Wisła zrobiła psikusa to teraz nagle głownie na gazeta.pl cisną ze szczewa idą po brąz. Ciagle widzę tytuły: szczewogrod może sie wzbogacić o milion, szczewogrodowi sie medale należą, szczewogrodowi tamto i sramto... Kogoś bardzo boli ze to Ruch jest ciagle na 3 miejscu... Ale tym bardziej będzie smakował sukces w niedziele!!!

Niedzielnym kierowcom stanowcze NIE

MaRko22
Kontakt:

#3969 Post autor: MaRko22 » 30 maja 2014, o 22:10

TomSky pisze:Nie wiem czy zauwazyliscie ale najpierw było w mediach ciśnienie ze Lechia gra o puchary i ciagle tylko o Lechii. Jak im Wisła zrobiła psikusa to teraz nagle głownie na gazeta.pl cisną ze szczewa idą po brąz. Ciagle widzę tytuły: szczewogrod może sie wzbogacić o milion, szczewogrodowi sie medale należą, szczewogrodowi tamto i sramto... Kogoś bardzo boli ze to Ruch jest ciagle na 3 miejscu... Ale tym bardziej będzie smakował sukces w niedziele!!!

Nie doszukiwałbym się drugiego dna w tego typu wypowiedziach. W redakcjach sportowych (a sam kilka zaliczyłem) newsy muszą być wypuszczane nieustannie. Z tej też przyczyny szuka się tematów, które mogą "zapchać" stronę. Gra toczy się jedynie o najniższy stopień podium i nie trudno się domyśleć, że tu wyszukuje się ew. sensacji. Jeżeli chodzi o grę naszego zespołu z przebiegu całego sezonu 3 miejsce jest jak najbardziej zasłużone i inne zdania, że Lechia, Górnik etc. powinny reprezentować kraj są trochę na wyrost :)

Zastanawiam się jakie decyzje będą się działy po ew. awansie do kwal. LE. Kilku młodych zawodników dobija się do 1 drużyny, kilku piłkarzy raczej zawiodło, więc trzeba się z nimi rozstać. Mam nadzieję, że przyjdzie ktoś kto wzmocni konkurencje w ataku. Potrzebujemy też kogoś na środek pola (nie wiem jak będzie ze Starzyńskim). Znak zapytania stawiam również na pozycji bramkarza, ponieważ nie wiem jak potoczy się sprawa z Buchalikiem.
Obrazek

Awatar użytkownika
SODA

#3970 Post autor: SODA » 30 maja 2014, o 22:12

jak mam byc szczery to jest tak chyba od .....................ale przyzwyczajony jestem
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

TomSky
Kontakt:

#3971 Post autor: TomSky » 30 maja 2014, o 22:35

MaRko22 pisze:
TomSky pisze:Nie wiem czy zauwazyliscie ale najpierw było w mediach ciśnienie ze Lechia gra o puchary i ciagle tylko o Lechii. Jak im Wisła zrobiła psikusa to teraz nagle głownie na gazeta.pl cisną ze szczewa idą po brąz. Ciagle widzę tytuły: szczewogrod może sie wzbogacić o milion, szczewogrodowi sie medale należą, szczewogrodowi tamto i sramto... Kogoś bardzo boli ze to Ruch jest ciagle na 3 miejscu... Ale tym bardziej będzie smakował sukces w niedziele!!!

Nie doszukiwałbym się drugiego dna w tego typu wypowiedziach. W redakcjach sportowych (a sam kilka zaliczyłem) newsy muszą być wypuszczane nieustannie. Z tej też przyczyny szuka się tematów, które mogą "zapchać" stronę. Gra toczy się jedynie o najniższy stopień podium i nie trudno się domyśleć, że tu wyszukuje się ew. sensacji. Jeżeli chodzi o grę naszego zespołu z przebiegu całego sezonu 3 miejsce jest jak najbardziej zasłużone i inne zdania, że Lechia, Górnik etc. powinny reprezentować kraj są trochę na wyrost :)

Zastanawiam się jakie decyzje będą się działy po ew. awansie do kwal. LE. Kilku młodych zawodników dobija się do 1 drużyny, kilku piłkarzy raczej zawiodło, więc trzeba się z nimi rozstać. Mam nadzieję, że przyjdzie ktoś kto wzmocni konkurencje w ataku. Potrzebujemy też kogoś na środek pola (nie wiem jak będzie ze Starzyńskim). Znak zapytania stawiam również na pozycji bramkarza, ponieważ nie wiem jak potoczy się sprawa z Buchalikiem.
Równie dobrze można jednak napisać tak:
Ruch blisko trzeciego medalu w ciagu 4 ostatnich lat
Niebiescy walczą o premie za zajęcie 3 miejsca w lidze
Jeśli śląska drużyna walczy o medale to jest to Ruch

Itp...

MaRko22
Kontakt:

#3972 Post autor: MaRko22 » 30 maja 2014, o 22:44

TomSky pisze:
MaRko22 pisze:

Równie dobrze można jednak napisać tak:
Ruch blisko trzeciego medalu w ciagu 4 ostatnich lat
Niebiescy walczą o premie za zajęcie 3 miejsca w lidze
Jeśli śląska drużyna walczy o medale to jest to Ruch

Itp...

Zauważ też, że ciężko określić formę Ruchu - jednego sezonu jesteśmy o krok od zdobycia MP, sezon później bronimy się przed spadkiem. Teraz wygrywamy z Legią aby kilka dni później dostać ostry łomot od Lecha :)
Obrazek

marek79
Kontakt:

#3973 Post autor: marek79 » 30 maja 2014, o 23:47

za to forma zaboli idzie okreslic znakomicie - notoryczny wp***dol i bujanie w oblokach

pedro-sbl
Kontakt:

#3974 Post autor: pedro-sbl » 30 maja 2014, o 23:57

Jaki to bylaby wiadomosc. Dupne cwaniaki bo agencjo marketingowo chycili. Co by ich dupili.
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

TomSky
Kontakt:

#3975 Post autor: TomSky » 30 maja 2014, o 23:58

marek79 pisze:za to forma zaboli idzie okreslic znakomicie - notoryczny wp***dol i bujanie w oblokach
No właśnie... My przynajmniej wiemy ze momy długi i za rok bydymy walczyć o utrzymanie...

Zablokowany