De gustibus non est disputandum... mozesz sie burzyc ale i tak kazdy moze miec sowja racje... i w tej racji ziarenko prawdy jestKkubicki pisze:Zycze Wam zebyscie sie mylili. Nadejdzie wiosna...
kto przyjdzie kto odejdzie tej zimy!!!
- wolfik
- Kontakt:
Zadaniem Wleciala jest sprawic aby to oni sobie zyly wypruwali.
A co do transferow to ok ja rozumie specjalnie bogaci nie jestemy, jeszcze trzeba splacac kilkumilionowe dlugi, bierzmy wiec zawodnikw z wolnymi kontraktami, ale robmy to z głową, ktos powinien jezdzic cala runde po nizszych ligach czy rozgrywkach juniorów na Śląsku i szukac pilkarzy, takich ludzi jak Pitry powiinismy zbierac zanim taki sosnowiec dowie ze cos takiego istnieje.
Jesli natomiast mamy kupowac zawodnikow z pierwszej ligi, to ostudzmy troche gorace glowy i nie oceniajmy transferow bo 1 liga skonczyla grac raptem kilka dni temu.
A co do Piotrka Lecha jesli on chce grac u nas a wydaje mi sie ze chce(szczegolnie po benefisie Gucia) to wg mnie nie ma sie specjalnie co zastanawiac, to obecnie jeden z najlepszych bramkarzy grajacych w Polsce
A co do transferow to ok ja rozumie specjalnie bogaci nie jestemy, jeszcze trzeba splacac kilkumilionowe dlugi, bierzmy wiec zawodnikw z wolnymi kontraktami, ale robmy to z głową, ktos powinien jezdzic cala runde po nizszych ligach czy rozgrywkach juniorów na Śląsku i szukac pilkarzy, takich ludzi jak Pitry powiinismy zbierac zanim taki sosnowiec dowie ze cos takiego istnieje.
Jesli natomiast mamy kupowac zawodnikow z pierwszej ligi, to ostudzmy troche gorace glowy i nie oceniajmy transferow bo 1 liga skonczyla grac raptem kilka dni temu.
A co do Piotrka Lecha jesli on chce grac u nas a wydaje mi sie ze chce(szczegolnie po benefisie Gucia) to wg mnie nie ma sie specjalnie co zastanawiac, to obecnie jeden z najlepszych bramkarzy grajacych w Polsce
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.
-
- Kontakt:
no przeca łod poru miechów w tym klubie jest pewno osoba kero bez niyftoerych uwarzano je za lek na colki zło ruchu jakos niy widać efektów roboty tego chopa...niy cobych sie czepioł ale jakoś naprowdy niy poradza znojść żodnych pozytywów aktual;nyj jego roboty w Ruchu...ktos powinien jezdzic cala runde po nizszych ligach czy rozgrywkach juniorów na Śląsku i szukac pilkarzy, takich ludzi jak Pitry powiinismy zbierac zanim taki sosnowiec dowie ze cos takiego istnieje.
ale możno jo sie niy znom, możnoch je za daleko łod klubu... i nimach kumaty

I'm a man who walks alone
- Lutz
- Kontakt:
Ktoś sam na wiyrchu napisoł,że powinni my cało runda jeździć po niższych ligach , po ligach juniorskich itd...zgodza sie z tym w 100% , utalyntowany młodzierzy nigdy za iwlea ,ale chopy niy oszukujmy sie : grajki z III , IV czy V ligi nom awansu niy wygrajom !! Jakby tak było , że sprowadzanie za darmo chopków ze IV ligi je receptom na awans to dom sie gowa uciąć , że niy ino Ruch na takie coś by wpod. Równanie je bardzo proste - niy ma kasy na zakupy , niy ma awansu , niy ma awansu niy ma kasy . Nom je potrzebny "świynty mikołoj" co by mioł w miechu pora milionów zł na chopów z dużymi umiejętnościami, doświadczonych , solidnych grajków z harakterym. Jak my w tym , w nastympnym roku abo za trzi lata bydymy grali o awans to som napisza do Ratzingera o beatyfikowanie Klimka i Wleciała, ale ponoć cuda sie zdożajom :lol:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Śmierdzi mi to pieroństwym ala sibik...31-letni piłkarz spotkał się wczoraj z dyrektorem Ruchu Mirosławem Mosórem i trenerem Markiem Wleciałowskim. - W piątek mam się zjawić na treningu - komentował potem.
Księżyc spędził ostatnie pół roku w Górniku Wieliczka. - Klub może i mały, ale pieniądze zawsze był płacone w terminie - podkreśla. Zawodnik jest znany w naszym regionie z gry w Szczakowiance Jaworzno i Podbeskidziu Bielsko-Biała, oba kluby są mu winne zaległe pieniądze.
Księżyc może być drugim piłkarzem Górnika Wieliczka, który wzmocni kadrę Ruchu.
Obych niy boł prorokiym
I'm a man who walks alone
-
- Kontakt:
Juz za czasow gry w Gieksie uwazalem Bale za drewniaka. Czasami mial lepsze momenty, ale na ogol odstawal. Ani szybkosci jakies porazajacej, ani dryblingu, ani dosrodkowania...
Ten Ksiezyc wyladowal w III lidze, bo PZPN rozwiazal jego kontrakt z Podbeskidziem, juz po tym jak kluby pozamykaly kadry i gosc poszedl do Wieliczki. To nazwisko obilo mi sie o uszy kilka miesiecy, sprawdzilem no i wychodiz na to, ze kibice Podbeskidzia go chwalili...
"Szczerze to żałuję, że odszedł Księżyc. Był dobrym obrońcą i na pewno jest to spore osłabienie"
"po tym jak odszedl Ksieżyc to juz wiadomo ze dobrze nie jest i nie bedzie"
Zobaczymy. Mysle, ze byloby to pierwsze solidne wzmocnienie.
Ten Ksiezyc wyladowal w III lidze, bo PZPN rozwiazal jego kontrakt z Podbeskidziem, juz po tym jak kluby pozamykaly kadry i gosc poszedl do Wieliczki. To nazwisko obilo mi sie o uszy kilka miesiecy, sprawdzilem no i wychodiz na to, ze kibice Podbeskidzia go chwalili...
"Szczerze to żałuję, że odszedł Księżyc. Był dobrym obrońcą i na pewno jest to spore osłabienie"
"po tym jak odszedl Ksieżyc to juz wiadomo ze dobrze nie jest i nie bedzie"
Zobaczymy. Mysle, ze byloby to pierwsze solidne wzmocnienie.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
nie nazwałbym raczej tego wzmocnieniem, szczególnie jeżeli rzeczywiście mamy się włączyć w walke o awans, o ile rozumie ściąganie młodych, perspektywicznych zawodników z niższych lig, wiadomo, że możliwe że i tak wielu okaże sie nie trafionych, to jednak ściąganie ludzi po trzydziestce z niższych lig jakoś nie uważam za dobry pomysł, no, ale pewnie sie wszystko dopiero okaże w czasie gry.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nazwisko Księżyc kojarzyło mi sie zawsze z solidnym obrońcą. Fajerwerków napewno nie będzie, ale myśle że na chwile obecną jest lepszym defensorem niż np Bartos. Wogóle nie wiem po cholere Fornalak wystawiał Bartosa w obronie. No ale to już historia. Kibice Podbeskidzia go chwalili, wiec dajmy mu szanse. Ja wiem że gościu jest podstarzały, ale mam nadzieje że Wleciał wie co robi.
-
- Kontakt:
No to się zaczynaDZ pisze:Działacze Ruchu Chorzów po kilkudniowych testach zdecydowali się zatrudnić trzech nowych piłkarzy. Wszyscy grali dotąd w III lidze. – Przygotowujemy kontrakty dla Dawida Basty z Sandecji Nowy Sącz, Grzegorza Barana z Górnika Wieliczka i Tomasza Starowicza z rezerw Legii Warszawa – powiedział dyrektor chorzowskiego klubu Krzysztof Ziętek.
Chorzowianie zrezygnowali z usług innego sprawdzanego gracza Sandecji – Bartosza Serafina. To jednak nie koniec zmian na Cichej. Za kilka dni drużynę opuści pięciu piłkarzy, którym trener Marek Wleciałowski postanowił podziękować za usługi. Ich nazwiska na razie trzymane są w tajemnicy, gdyż najpierw o decyzji szkoleniowca powinni dowiedzieć się sami zainteresowani.
Chorzowianie trenować będą do końca tygodnia, a ich ostatnim tegorocznym występem będzie udział w sobotnim finale turnieju halowego dla dzieci „Allianz Gol 2005”. Na zakończenie imprezy zaplanowanej w hali chorzowskiego MORiS-u obecna drużyna Ruchu zagra z byłymi gwiazdami „niebieskich” dowodzonymi przez Krzysztofa Warzychę.

- Lutz
- Kontakt:
Niy chca szkamrać , ale....... 3 nowych już momy , nic niy mom do tych chopów ale czy ich sie bydzie cało druga liga boła
Jak to nom zaś obiecywano 
Kadra momy 23 zawodników 5 odchodzi , 3 przychodzi to wyniko z tego że brakuje nom jeszcze 2 "orłów" z IV ligi i rezrw Legii i idymy na awans. Z całym szacunkiym KK , jo wiedzioł , że milionowych transferów niy bydzie, ale to
Mie ciongle chodzom słowa Klimka po gowie " taniej jest kupić paru kalsowych graczy i z nimi awansować jak grać jeszcze pora lot w ogonach II ligi " no i oczywiście -[quote] Podejmę wyzwanie jeszcze raz. Wzmocnimy zespół. I to potężnie! [/b][/color]Interesują mnie piłkarze, którzy będą stanowić o sile i obliczu drużyny. Nie chcę kolejnych elementów nudnej układanki. W kadrze zajdą duże zmiany. Być może pożegnamy nawet ośmiu piłkarzy. Mówimy stanowcze "nie", zawodnikom, którzy tracą frajerskie bramki.[/quote]
Jo wiym że słowo potężnie je relatywne i można je w różny sposób interpretować - ale jak godomy o słowie potężnie w aspekcie fussbalu , to momy co innego na myśli jak rezerwy Legii i III liga z Nowego Sącza.

Kadra momy 23 zawodników 5 odchodzi , 3 przychodzi to wyniko z tego że brakuje nom jeszcze 2 "orłów" z IV ligi i rezrw Legii i idymy na awans. Z całym szacunkiym KK , jo wiedzioł , że milionowych transferów niy bydzie, ale to

Mie ciongle chodzom słowa Klimka po gowie " taniej jest kupić paru kalsowych graczy i z nimi awansować jak grać jeszcze pora lot w ogonach II ligi " no i oczywiście -[quote] Podejmę wyzwanie jeszcze raz. Wzmocnimy zespół. I to potężnie! [/b][/color]Interesują mnie piłkarze, którzy będą stanowić o sile i obliczu drużyny. Nie chcę kolejnych elementów nudnej układanki. W kadrze zajdą duże zmiany. Być może pożegnamy nawet ośmiu piłkarzy. Mówimy stanowcze "nie", zawodnikom, którzy tracą frajerskie bramki.[/quote]
Jo wiym że słowo potężnie je relatywne i można je w różny sposób interpretować - ale jak godomy o słowie potężnie w aspekcie fussbalu , to momy co innego na myśli jak rezerwy Legii i III liga z Nowego Sącza.
Lutz czy też Panie Lutz.
Doprawdy nie rozumiem twego uporu w negowaniu tych zakupów i optowaniu za jak to nazywasz za "paroma klasowymi graczami". Masz jakieś typy to może się podziel, bo ja szczerze powiedziawszy nie widzę takich "klasowych" nazwisk na rynku. Na pewno nie są to wspominani tu Księżyc, Bała czy Pach. A z tej III ligowej Sandecji pochodzi między innymi Janczyk, który mimo tego, że nie miał czasu się uczyć od dogorywających śrutwopodobnych gwiazd doskonale radzi sobie w I lidze, kolejny młody - Szałochowski z III ligowego Motoru, potem Korzym następny z Sandecji, to są wszystko gracze którzy grają, są podstawowymi graczami swoich drużyn, strzelają bramki w I lidze !. Więc może ten kierunek jest słuszny a nie zatrudnianie klasowych Czereszewskich, Kucharskich, Srutew czy Księżyców.
Doprawdy nie rozumiem twego uporu w negowaniu tych zakupów i optowaniu za jak to nazywasz za "paroma klasowymi graczami". Masz jakieś typy to może się podziel, bo ja szczerze powiedziawszy nie widzę takich "klasowych" nazwisk na rynku. Na pewno nie są to wspominani tu Księżyc, Bała czy Pach. A z tej III ligowej Sandecji pochodzi między innymi Janczyk, który mimo tego, że nie miał czasu się uczyć od dogorywających śrutwopodobnych gwiazd doskonale radzi sobie w I lidze, kolejny młody - Szałochowski z III ligowego Motoru, potem Korzym następny z Sandecji, to są wszystko gracze którzy grają, są podstawowymi graczami swoich drużyn, strzelają bramki w I lidze !. Więc może ten kierunek jest słuszny a nie zatrudnianie klasowych Czereszewskich, Kucharskich, Srutew czy Księżyców.