Działania marketingowe

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Stary kibic

#391 Post autor: Stary kibic » 11 lip 2006, o 12:53

arcio pisze:
Lysy pisze:Co jest ze sponsorem????Czy kolejny sezon będzie mydlenie oczu kibicom?Może od razu napisać :
W tym roku nie przewidujemy działań sponsora strategicznego i kropka.
no strategiczni walą drzwiami i oknami do nas ...
A moze ktos sie boji sponsora strategicznego? (nic nie wiadomo)

wojtas 81

#392 Post autor: wojtas 81 » 11 lip 2006, o 13:06

taki sponsor ma zawsze swoje wymagania i zyczenia!!!

Borussia

#393 Post autor: Borussia » 13 lip 2006, o 00:21

wojtas 81 pisze:taki sponsor ma zawsze swoje wymagania i zyczenia!!!

W odpowiednim czasie i po spelnieniu odpowiednich warunkow tylko w wylacznie takie zjawisko moze byc na codziennym porzadku ,nie inaczej.Zeby ktos dol ,inaczej zainwestowol w klub,to chce tam zainwestowac ,kaj widzi dobro reklama do swojego zakladu i dobro reklama do siebie samego,musi czuc ze tam pasuje.Nie wiem jak sie czuje P.Klimek jak inwestuje a inni mu np.za darmo boisko malija?Jak my wszyscy jako inwestorzy by sie czuli?Czy z takim uczuciem ktos zainwestuje??
Stworzyc warunki do tego trzeba,jakie?np.
- opieka wladz miejskich,wladz politycznych,kosciola nad klubem
- profesionalne prowadzenie klubu
- profesionalna komunikacja klubu z mediami ,prasa
- profesionalna postawa kibicow
i moze jeszcze innych pora,co za tym rozumia jest jak wymienioni w 1punkcie za klubym stoja to innym tez sie chce przynich stanac,jak profesionalnie prowadzi sie klub to tez wszyscy tam chca,jak prowadzi sie profesionalno komunikacja z mediami i prasa i spotyko sie tez z wlasnej inicjatywy z nimi ,informujac i sukcesach i PROBLEMACH klubu to takie wiadomosci maja Ci wszyscy co to sluchaja albo czytaja ,jak to jest rzeczywiascie.KIBICe to podstawa wszystkiego ,jak wszyscy z mediow ino zle pisza i na sensacje glodni sa to trzeba im je dac,sensacjabedzie ze kibice sami pomalowali stadionowy plot,albo sensacyjnie dobrze wspomagaja druzyny ,nie jednego pilkarza,ze obchodzi ich tylko wlasno druzyna a przeciwnik nie jest nawet zauwazany na boisku,i...

Czy to jest realne?Czy to jest ciezkie do zrobienio?NIE!!
Najlepiej jakby KIBICE byli sponsorami klubu i sami zainwestowali,np.Akcje Kibica,kozy kupuje tyle lie chce,wydowo pieniadze na to co kocho i tym samym pomogo klubowi,nalezy mu sie tez glos co i jak sie z jego pieniadzmi dzieje,alemo tez obowiazki zeby swoja postawai to kozdy inni tez chcieli inwestowac.Czy wtedy ktokolwiek pozwolol by sie na glupoty i tu myslao wszystkich nie tylkokibicach ale i tach co zech wymieniol powyzej.
Nie piscie ale mi ze jo mieszkom tu w niemcach i ..nie znom reali waszych...bo zaroz zigacmi sie chce!!bo czy wy nic nie umiecie stworzyc ? czegos co nowe i dobre? Ja jeszcze roz Ja!Chciec ,robic i wierzyc wto co sie robi i cierpliwosc bo wszystko naroz tez sie nie zje...

kalmar
Kontakt:

jak pomóc klubowi finansowo....

#394 Post autor: kalmar » 13 lip 2006, o 23:41

- uruchomić sms premium np po 2,5,9zł
- stworzyć konto na które mogli by przelewać pieniądze kibice za granicy i okoliczne małe firmy (sklepiki itp.)
- stworzyć profesjonalny sklep internetowy z towarami z pod znaku R (stroje, dresy, piłki,kubki, szaliki, skarpetki, limitowana seria ubrań Reportera w barwach niebiesko białych ;p itp.)
- rozwinąć jakieś działalności gosp. nie związane z sportem np. sieć parkingów strzeżonych na terenie Chorzowa lub coś innego.
generalnie pieniądze może uzyskać z innych żródeł nie czekać tylko na sponsora strategicznego. :D

uRodzony na sektoRze
Kontakt:

Re: jak pomóc klubowi finansowo....

#395 Post autor: uRodzony na sektoRze » 14 lip 2006, o 00:47

kalmar pisze:- uruchomić sms premium np po 2,5,9zł
Dobry pomysł, ułatwia to do maksimum wpłaty na rzecz klubu... I moze warto zastanowic sie nad czyms takim jak na forum Widzewa zauwazyłem, płatne avatary... Proste jak drut - chcesz na forum wyglądać "ładniej", rzuć cos grosza, kasa sie nie zmarnuje, a jesli ktoś na prawde nie będzie miał na taka wpłate to bez avatara tez moze życ i udzielac sie... Moze takie posuniecie zmobilizuje ludzi do wpłat - mi na przykład byłoby dziwnie bez mojego "bobaska" :wink:
[img]http://i42.tinypic.com/x3s60w.jpg[/img]

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

Re: jak pomóc klubowi finansowo....

#396 Post autor: wolfik » 14 lip 2006, o 00:58

kalmar pisze:- uruchomić sms premium np po 2,5,9zł
jak dla mnie dosc kontrowersyjny pomysl, bo polowa z tej kasy jak nie wiecej idzie do operatora, wiec klub sporo by na tym tracil, ale jednak jest to w ostatnim czasie dosc popularny kanal platnosci

Mysle za warto by pomyslec o platnych skrzynkach pocztowych w stylu [email protected], jakiejs wielkiej kasy z tego nie bedzie, ale dla kibicow taki mejl wiele by znaczyl

Sklep internetowy, z uwzglednieniem kibicow w Niemczech to mysle w tej chwili powinien byc dla klubu najwazniejszy priorytet jesli chodzi o dzialania marketingowe, no i "niebieskie" czy ślonskie ciuchy Reportera tu jest ogromny potencjal, ktory nie wiem czemu nie jest wykorzystywany

No i jak najwiecej spotkan z kibicami jak prezentacje, pikniki, festyny sparingi w naszych fc
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

arcio
Kontakt:

#397 Post autor: arcio » 14 lip 2006, o 08:19

to ja powiem tak
sklep internetowy jest już od jakiegoś czasu w trakcie realizacji
jest szansa że coś w sprawie gadżetów sie ruszy wiec realizacje sklepu trzeba przyspieszyć ;)

sms premium sie 'lekko' nieopłaca bo dużo kasy z tego nie ma

skrzynki mailowe hmm wątpliwe zeby to był pomysł do przejścia

pikniki i festyny oraz spotkania - mam nadzieję że teraz jak nie ma napiętego kalendarza rozgrywek się uda porobić
nigdy nie jest za późno

Eagle

#398 Post autor: Eagle » 14 lip 2006, o 17:58

sklep internetowy open source np taki OSCommerce stawia się w godzinę do tego kilka dni na dostosowanie designu i po krzyku... więc nie wiem co jest od jakiegoś czasu w realizacji... 8)

arcio
Kontakt:

#399 Post autor: arcio » 14 lip 2006, o 18:24

Eagle pisze:sklep internetowy open source np taki OSCommerce stawia się w godzinę do tego kilka dni na dostosowanie designu i po krzyku... więc nie wiem co jest od jakiegoś czasu w realizacji... 8)
sklep jest pisany - nie bedziemy korzystać z OpenSource'a dlatego to troszke trwa
poza tym po co robić sklep jak nie ma co sprzedawać ?
teraz sie klaruje pewna opcja która powinna w końcu zapełnić lukę gadżetową wiec bedzie co wystawić

zrobienie sklepu to nie problem - ok - to dlaczego znowu o tym tylko gadamy?
dlaczego tego ktoś wcześniej nie zrobił??
nigdy nie jest za późno

Eagle

#400 Post autor: Eagle » 14 lip 2006, o 18:57

arcio nie wiem dlaczego nie ma sklepu internetowego i dlaczego jeszcze nie bylo, ale to pytanie chyba nie powinno być do mnie skierowane.... chyba że mi coś umknęło

arcio
Kontakt:

#401 Post autor: arcio » 14 lip 2006, o 19:55

Eagle pisze:arcio nie wiem dlaczego nie ma sklepu internetowego i dlaczego jeszcze nie bylo, ale to pytanie chyba nie powinno być do mnie skierowane.... chyba że mi coś umknęło
te pytanie nie jest skierowane do Ciebie - jest kierowane do wszystkich
łatwo jest pisać i narzekać
sklep powinien być już dawno - kazdy mógł przyjśc do klubu i powiedzieć że zrobi itp
a nie ma do dziś :(

jeszcze jedno - działań koniecznych i potrzebnych od zaraz jest mnóstwo
ale chce wszystkim powiedzieć że u nas w Klubie nie ma kasy na marketing
wszystko co się robi i sie chce zrobić musi być wychodzone i załatwione bezkasowo, barterowo

każda pomoc sie przyda - masz ochote pomóc, masz pomysł, spotkajmy sie i odgadajmy jak to zrobić aby to szło zrobić
to sie tyczy każdego
są ludzie jak np Patton którzy widzieli na własne oczy że czasami nawet największe dobre chęci ne wystarczą aby coś fajnego zrobić :(
nigdy nie jest za późno

barszczu
Kontakt:

hmm

#402 Post autor: barszczu » 14 lip 2006, o 20:17

Ja to widzę troche inaczej...

Kiedyś na forum w temacie właściwym było dużo pisane właśnie o sklepie internetowym itp. Wypowiadały się rózne osoby, ale stwierdzono, że bez pomocy klubu nie uda sie tego zrobić(magazynowanie i wytwarzanie gadżetów), więc wiele osób po prostu zrezygnowało z tego.

Pozatym czy ktoś znalazłby tyle czasu, aby zająć się sklepem Ruchu jeżeli nie miałby z tego raczej za dużych korzyści? Przecież z czegoś trzeba życ, a takiego projektu nie powierzy się w ręce młodszych osób(sam z chęcią bym mógł się tym zająć, ale ze wzgledu na wiek - 16 lat - nawet nie myślałem o tym na poważnie, pomimo, iż w webdesignie, administracji serwisami mam dosyć duże doświadczenie), bo wiadomo od dawna, że sam sklep musi mieć też jakieś podstawy prawne aby legalnie funkcjonować...

Myślę, że do pomocy przy sklepie znalazłoby się wiele chętnych osób (m.in. ja :)), ale musiałyby być określone warunki owej współpracy, bo rzucanie w naszym klubie samych pomysłów jest bez sensu - zazwyczaj nic nie jest realizowane z braku funduszy lub odpowiedzialnych osób ;)

pozdrawiam

arcio
Kontakt:

#403 Post autor: arcio » 14 lip 2006, o 21:32

pisałem o pomocy ogólnej
dużo osób ma różne pomysły
może wspolnie sie je zrealizuje
nigdy nie jest za późno

barszczu
Kontakt:

heh

#404 Post autor: barszczu » 14 lip 2006, o 21:50

ale to wyszło z tematu o sklepiku :)

Co do pomocy ogólnej - sądząc po postach Vira i paru innych osób - nawet jeżeli się owe pomysły ma to i tak do realizacji w naszym klubie daleeeko ;)

arcio
Kontakt:

Re: heh

#405 Post autor: arcio » 14 lip 2006, o 23:17

barszczu pisze:Co do pomocy ogólnej - sądząc po postach Vira i paru innych osób - nawet jeżeli się owe pomysły ma to i tak do realizacji w naszym klubie daleeeko ;)
nikt nie mówił że będzie łatwo :)
nigdy nie jest za późno

ODPOWIEDZ