[29 kolejka] RUCH Chorzów - Lech Poznań
-
- Kontakt:
Re: [29 kolejka] Ruch Chorzów - Lech Poznań
jedyny plus z tego przegranego meczu jest taki że Niebiescy nie będą grać na remis na Koronie ( w przypadku remisu z Lechem wystarczyłby tylko remis z Koroną i pewnie z takim nastawieniem Ruch jechałby do Kielc). Będą wiedzieli że tylko zwycięstwo da im awans do LE i mam nadzieję że z takim nastawieniem wyjdą w Kielcach!
A my w jak największej liczbie musimy się pojawić w Kielcach żeby wspomóc naszych grajków!
A my w jak największej liczbie musimy się pojawić w Kielcach żeby wspomóc naszych grajków!
- ObeRschlesien
- Kontakt:
Wlasnie ogladom sie ta akcja Piech -Aboleda i faul jak ciul , dostaje w ryj reka i nic 0 reakcji liniowego i glownego ! http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... meczu.html" onclick="window.open(this.href);return false; nawet som bambus patrzol czy liniowy dzwignol do gory fanka bo wiedziol ze faulowol no ale niestety ostatnie zdanie w tym mojim komentarzu to wszystko podsumuje !
Pogon - Ruch - bramka nie uznano
Jaga-Ruch - Faul cionka czerwono plus spalony Piech - Abdul
Ruch - Amica - Faul Arboledy czerwono
3 szpile czy walki a nasi dzialacze zero reakcji ! chyba ze sie bojom czego po takich szpilach to ino jedno sie nasuwo
"LAGUNA TERAZ TO MY MOŻEMY WSZYSTKO"
edit: zgadzo sie Scypion o Bosackim zapomniolem .. tyz czerowno na Abdulu
3 szpile czy walki a nasi dzialacze zero reakcji ! chyba ze sie bojom czego po takich szpilach to ino jedno sie nasuwo
edit: zgadzo sie Scypion o Bosackim zapomniolem .. tyz czerowno na Abdulu
Ostatnio zmieniony 12 maja 2010, o 13:14 przez ObeRschlesien, łącznie zmieniany 1 raz.

- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
No to wygrał. Mam mu bić brawa za to zwycięstwo?BuRowiec pisze:Może on nie chciał utrzymać wyniku-On chciał wygrać bezto wstawoł żeby ciż dalijspyru pisze:Właśnie że ma za co przepraszać. Cwany zawodnik by leżał i zwijał się z bólu. Tak grają w Madrycie, Mediolanie czy Monachium jak jest 93 minuta a chce się utrzymać wynik.
Zawalił i tyle.
Apropo Piecha - bardzo dobra zmiana.
Remis nas urządzał bo wystarczyłoby nie przegrać w Kielcach.
"Jak sie nie potrafi wygrać to trzeba zrobić wszystko żeby zremisować" ktoś mądry kiedyś powiedział i trudno się nie zgodzić.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!
-
- Kontakt:
wiesz czemu nie reaguja bo pzpn pedzoł fikniecie to LICENCJI NIE MOCIE I TYLE
Kiedys to piesci decydowaly kto jest najlepszy a nie kto ulozy lepiej karteczki albo pojedzie w wiekszej liczbie na wyjazd
-
- Kontakt:
co niektórzy zaczynają przesadzać w szukaniu winnychspyru pisze:No to wygrał. Mam mu bić brawa za to zwycięstwo?BuRowiec pisze:Może on nie chciał utrzymać wyniku-On chciał wygrać bezto wstawoł żeby ciż dalijspyru pisze:Właśnie że ma za co przepraszać. Cwany zawodnik by leżał i zwijał się z bólu. Tak grają w Madrycie, Mediolanie czy Monachium jak jest 93 minuta a chce się utrzymać wynik.
Zawalił i tyle.
"Jak sie nie potrafi wygrać to trzeba zrobić wszystko żeby zremisować" ktoś mądry kiedyś powiedział i trudno się nie zgodzić.
"Ruch nas rozjechal jak walec, zmiazdzyl, upokorzyl, rozdeptal."
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Bo typowo chorzowskie jest zwalanie całej winy na sędziów, pzpn. A samemu uderzyć się w pierś to nie ma komu.iglo pisze:co niektórzy zaczynają przesadzać w szukaniu winnychspyru pisze:No to wygrał. Mam mu bić brawa za to zwycięstwo?BuRowiec pisze:Może on nie chciał utrzymać wyniku-On chciał wygrać bezto wstawoł żeby ciż dalijspyru pisze:Właśnie że ma za co przepraszać. Cwany zawodnik by leżał i zwijał się z bólu. Tak grają w Madrycie, Mediolanie czy Monachium jak jest 93 minuta a chce się utrzymać wynik.
Zawalił i tyle.
Ale ok niech będzie, chcą nas uwalić, wiec pr***ebane 3 mecze w ciągu 7 dni są rozgrzeszone.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!
-
- Kontakt:
Szkoda bo mogly byc 3 punkty a napewno powinnien byc jeden punkt trudno ale nie trzeba sie smucic , mamy powody do dumu bo jesli Lech zdaniem wszystkich gra najladniejsza pilke w polsce to My tez ja gramy uswiadomil mi to wczorajszy mecz gdzie nie odstawalismy od nich a nawet wieciej klarowych akcji stworzylismy dokladajac do tego nasza ambicje i to ze tworzymy druzyne a nie zlepek ludzi zebranych z ulicy przynosi dobry efekt gdzie bardzo fajnie oglada sie mecz:) Szczerez nie zauwazylem by naszym zawodnikom zabraklo sily grali na maxa do ostatniej minuty .Ciesze sie ze mamy taka druzyne gratulacje dla Waldka oraz wszystkich zawodnikow i sztabu trenerskiego za caly sezon i za wczorajszy mecz (wiem jeszcze jeden mecz zostal ale on nie zmieni mojego zdania) I mysle ze zagramy w Pucharch bo napewno bardziej zaslugujemy na nie niz Legia a moze nawet Wisla .
-
- Kontakt:
nie napisałem że to wina sędziów. Chodzi mi o to że Piech nie mógł wiedzieć że jak wstanie to padnie bramka - czy to takie trudne do zrozumienia?spyru pisze:Bo typowo chorzowskie jest zwalanie całej winy na sędziów, pzpn. A samemu uderzyć się w pierś to nie ma komu.iglo pisze:co niektórzy zaczynają przesadzać w szukaniu winnychspyru pisze:No to wygrał. Mam mu bić brawa za to zwycięstwo?BuRowiec pisze:Może on nie chciał utrzymać wyniku-On chciał wygrać bezto wstawoł żeby ciż dalijspyru pisze:Właśnie że ma za co przepraszać. Cwany zawodnik by leżał i zwijał się z bólu. Tak grają w Madrycie, Mediolanie czy Monachium jak jest 93 minuta a chce się utrzymać wynik.
Zawalił i tyle.
Ale ok niech będzie, chcą nas uwalić, wiec pr***ebane 3 mecze w ciągu 7 dni są rozgrzeszone.
Udeżenie się w pierś jak najbrdziej - ale przez niewykorzystane w drugiej połowie okazje.
- Adam1983
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Panowie...emocje już opadły, co sie stało to sie nieodstanie...za rok sie odegramy.
Nie ma co płakać, co by było gdyby...nie szukajcie winnych, czasu sie nie cofnie
Zauważcie, że ostatnio tak wysoko w tabeli byliśmy 10 lat temu !!!
Cieszmy się z tego co mamy...w Kielcach trzeba przypieczentować ten udany sezon, a na sezon 10/11 bedziemy brani za pretendentów do tytułu, i bedą sie z nami liczyli wszyscy.
W gruncie rzeczy ciesze się z tego że kuchenki mają majstra,bo Wisła niebezpiecznie zaczyna nam zagrażać z ilością tytułów, i już wkrótce to właśnie Wisła a nie Ruch bedzie najbardziej utytułowanym klubem polskim.
Nie ma co płakać, co by było gdyby...nie szukajcie winnych, czasu sie nie cofnie
Zauważcie, że ostatnio tak wysoko w tabeli byliśmy 10 lat temu !!!
Cieszmy się z tego co mamy...w Kielcach trzeba przypieczentować ten udany sezon, a na sezon 10/11 bedziemy brani za pretendentów do tytułu, i bedą sie z nami liczyli wszyscy.
W gruncie rzeczy ciesze się z tego że kuchenki mają majstra,bo Wisła niebezpiecznie zaczyna nam zagrażać z ilością tytułów, i już wkrótce to właśnie Wisła a nie Ruch bedzie najbardziej utytułowanym klubem polskim.
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Ruch - Amica - Faul Arboledy czerwono , Faul Bosackiego na Abdulu czerwono i elwerOberschlesien pisze:Wlasnie ogladom sie ta akcja Piech -Aboleda i faul jak ciul , dostaje w ryj reka i nic 0 reakcji liniowego i glownego ! http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... meczu.html" onclick="window.open(this.href);return false; nawet som bambus patrzol czy liniowy dzwignol do gory fanka bo wiedziol ze faulowol no ale niestety ostatnie zdanie w tym mojim komentarzu to wszystko podsumuje !
-
- Kontakt:
Jak sam mój nick wskazuje jestem kibicem Górnika ale bardzo szkoda mi wczorajszej porażki Waszego ukochanego klubu. Wracałem wczoraj autobusem z Katowic i widziałem setki zniesmaczonych min kibiców "Niebieskich". Moja przyjaciółka (fanka Ruchu), która byłą na meczu opowiedziała mi co nieco o nim. Słyszałem, że sędzia wypaczył wynik ale i tak jak, któryś z użytkowników wspomniał, że Ruchowi zabrakło cwaniactwa w niektórych momentach. Chciałem jednak Wam kibicom coś ważnego napisać. Popatrzcie ile zrobił trener Fornalik w krótkim czasie. Niektórzy szkoleniowcy potrzebują kilku lat by dobijać się do czołówki ligi a to jest jego pierwszy pełny sezon i do razu takie wyniki, w dodatku miał sporo problemów (kontuzje, brak kilku klasowych zawodników na danej pozycji). Jednak potrafił sobie poradzić z tym idealnie. To tylko pokazuje jaki mocny może być Ruch w przyszłym sezonie i nie tylko w przyszłym. W końcu jak to się mówi "co Cię nie zabiję to Cię wzmocni". Pozdrawiam.
-
- Kontakt:
odnośnie jeszcze zachowania Lewandowskiego :
- Niezwykła końcówka. Niezwykły mecz. Sytuacja z końcówki? Moim zdaniem Robert zachował się fair. Przytrzymał piłkę, aż piłkarz Ruchu wstał z murawy. Jest pięknie, ale to nie koniec. Wciąż musimy zdobyć trzy punkty - podkreślał obrońca Lecha Grzegorz Wojtkowiak.
jak zawodnik leży to przeciwnik albo wybijo piłkę od razu albo gro dalej, nie ma czegoś takiego- "czakania aż rywal wstanie"
Lewandowski wcale nie zamierzał wybić piłki , po prostu zrobił nos w ciula, zoboczył ze nasi staneli to som udoł ze niby też i naroz dup bal w uliczka i gol;
ale też sami sobie jesteśmy winni i nie ma sie go co czepiać bo jakby to Niedzielan albo Sobiech tak zagroł to forum pełne byłoby zachwytów jak to wyciulalim Amice
Piech bardzo dobrze się zachował, chłopak wstał bo dalej wierzył w zwycięstwo, a jak ktoś tu napisoł że źle zrobił bo ten remis przy remisie w Kielcach dawał puchary to
1. skąd Piech mógł o tym wiedzieć ? a jkaby na Dyskopolo Legia wyrównała w ostatniej minucie ?
2. zwycięstwo z Lechem dawało puchary i Piech chcioł wygrać
- Niezwykła końcówka. Niezwykły mecz. Sytuacja z końcówki? Moim zdaniem Robert zachował się fair. Przytrzymał piłkę, aż piłkarz Ruchu wstał z murawy. Jest pięknie, ale to nie koniec. Wciąż musimy zdobyć trzy punkty - podkreślał obrońca Lecha Grzegorz Wojtkowiak.
jak zawodnik leży to przeciwnik albo wybijo piłkę od razu albo gro dalej, nie ma czegoś takiego- "czakania aż rywal wstanie"
Lewandowski wcale nie zamierzał wybić piłki , po prostu zrobił nos w ciula, zoboczył ze nasi staneli to som udoł ze niby też i naroz dup bal w uliczka i gol;
ale też sami sobie jesteśmy winni i nie ma sie go co czepiać bo jakby to Niedzielan albo Sobiech tak zagroł to forum pełne byłoby zachwytów jak to wyciulalim Amice
Piech bardzo dobrze się zachował, chłopak wstał bo dalej wierzył w zwycięstwo, a jak ktoś tu napisoł że źle zrobił bo ten remis przy remisie w Kielcach dawał puchary to
1. skąd Piech mógł o tym wiedzieć ? a jkaby na Dyskopolo Legia wyrównała w ostatniej minucie ?
2. zwycięstwo z Lechem dawało puchary i Piech chcioł wygrać
Bo są równi i równiejsi...
-
- Kontakt:
Jest oczywisty fakt, mozna gratulowacf sztabowi trenerskiemu, polkarzom . Ale nie dzialaczom. Dlaczego nikt z nich nie wypowie sie w tym temacie. Czyli dyskryminacja Ruchu przez sztab siedziowki. Lub dlaczego nie oddaje sie sprawy do prokuratury.
Czy jest fakt zastraszenia przez PZPN dostaniem licencji? Jezeli jest to tez jest przestepstwo. Szantaz.
Czy naprawde jest wielki problem aby ktos z zarzadu wypowiedzial sie w tych kwestiach. Jagiellonia, Lech-Amika.
Czy jest fakt zastraszenia przez PZPN dostaniem licencji? Jezeli jest to tez jest przestepstwo. Szantaz.
Czy naprawde jest wielki problem aby ktos z zarzadu wypowiedzial sie w tych kwestiach. Jagiellonia, Lech-Amika.
-
- Kontakt:
I jo sie z tym zgodom w 100%. Wynik nojwazniejszy, wiadomo, ale to wiela nasi chopcy serca łostawili na boisku tyz sie liczy, i za toI jak tu nie kochać Ruchu, nawet ta niefrasobliwość na koniec nie przyćmi tego co zostawiliśmy na boisku.

Ostatnio zmieniony 12 maja 2010, o 11:52 przez Kornat, łącznie zmieniany 1 raz.
Gerard Cieślik - "Kiedyś przyjechali do mnie działacze z Łodzi. Z kluczem do nowiutkiego, wyposażonego we wszystkie wygody mieszkania. A ja mieszkałem w zwykłej klitce. Ale przez myśl nawet mi nie przyszło, by z tego powodu Ruch opuszczać...".Oprócz ofert z polskich klubów, miał on również ofertę m.in. ze szkockiego Aberdeen, które oferowało pensję w wysokości 10 tys. funtów na miesiąc!

-
- Kontakt:
Właśnie zobaczyłem skrót meczu w Liga + razem z komentarzami ekspertów.
Więc po pierwsze nie podyktowali faulu na Piechu jako ewidentnego - zdania były różne. Jeden by gwizdnoł drugi nie.
Po drugie - zgodnie zwrócili uwage że Ruch miał dużo czasu żeby ustawić się w obronie a nie czekać aż Lech wybije piłkę. Mówili tez że niby UEFA nie zaleca wybijania piłki na aut - decyzja o ewntualnym przerwaniu akcji należy do sędziego
Po trzecie - ktoś tu pisał że był faul, karny i ewidentna czerwona za faul na Sobiechu. W skrócie i komentarzach pomeczowych nikt nie zwrócił na tą sytuację uwagi, czyli potraktowali to jako czyste zagranie. Ktoś może przytoczyć źródło gdzie mówiono o faulu?
Co do bramek. Wydaje mi się i jest to tylko moja opinia - przy pierwszej Lewego odpuścił Grodzicki, puścił go przed siebie przy dośrodkowaniu z boku - przy drugiej wydaje się że mógł podejść do strzelającego bardziej agresywnie.
Jak patrze jak ciasno ta piłka weszła obok słupka i odbiła się jeszcze od nogi Grodzickeigo to aż mnie ściska że zabrakło może z 5 cm
Więc po pierwsze nie podyktowali faulu na Piechu jako ewidentnego - zdania były różne. Jeden by gwizdnoł drugi nie.
Po drugie - zgodnie zwrócili uwage że Ruch miał dużo czasu żeby ustawić się w obronie a nie czekać aż Lech wybije piłkę. Mówili tez że niby UEFA nie zaleca wybijania piłki na aut - decyzja o ewntualnym przerwaniu akcji należy do sędziego
Po trzecie - ktoś tu pisał że był faul, karny i ewidentna czerwona za faul na Sobiechu. W skrócie i komentarzach pomeczowych nikt nie zwrócił na tą sytuację uwagi, czyli potraktowali to jako czyste zagranie. Ktoś może przytoczyć źródło gdzie mówiono o faulu?
Co do bramek. Wydaje mi się i jest to tylko moja opinia - przy pierwszej Lewego odpuścił Grodzicki, puścił go przed siebie przy dośrodkowaniu z boku - przy drugiej wydaje się że mógł podejść do strzelającego bardziej agresywnie.
Jak patrze jak ciasno ta piłka weszła obok słupka i odbiła się jeszcze od nogi Grodzickeigo to aż mnie ściska że zabrakło może z 5 cm