Modernizacja stadionu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#376 Post autor: gerhat » 14 cze 2007, o 21:37

+ to nawiązanie kształtem dachów do obecnej haupttrybuny
- to gołe narożniki, ale w przyszlości mozna by je rozbudowywac i łaczyć trybuny jak na old traford

oddalenie trybun od boiska jest moim zdaniem prawidłowe bowiem z trybun które sa 5 metrów od lini końcowej jest tragiczna widoczność w niższych rzędach,
kto był na Wiśle w sektorze dla gości ten wie o co mi chodzi

ps
projekt z wydłużonymi trybunami bocznymi daje 20 tys miejsc i mnie się lepiej pdoba od tego na 18 tys

Raulito
Kontakt:

#377 Post autor: Raulito » 14 cze 2007, o 21:41

Projekt bardzo w porzadku :) taki angielski styl ;)
PSZCZYNA Moim miastem RUCH Moim klubem!!!

Stary kibic

#378 Post autor: Stary kibic » 14 cze 2007, o 21:58

Nawiazujac do wypowiedzip.Gerharta tez jestem aby te narozniki czyms wypejnic. Moja propozycja to postawic tam budynki ,czyli wkomponowac w trybuny 2 lub 3 pietrowe. W nich mozna umiescic takie organizacje jak >Klub kibica>
2-gi >Radio i Telewizja<. 3.> Dzial techniczny obslugi stadionu<. 4. >Studio biologicznej odnowy <. A do trabuny glownej wkomponowac waski budynek zarzadu klubu. A wnim szatnie, sala z video do przeprowadzania analiz pomeczowych i do przedstawienia taktyki. No i naturalnie sala konferecji prasowej. Tez na wysokosci trybun. Poprostu tak jakby dokleic.

rumcajs_79
Kontakt:

#379 Post autor: rumcajs_79 » 14 cze 2007, o 22:04

projek fajny po dorobnych poprawkach był by niezły stadion tylko szkoda ze to tylko propozycja a nie jakies plany konkretne!
[url=http://imageshack.us][img]http://img86.imageshack.us/img86/4302/tgah5.jpg[/img][/url]

[color=blue]WE ARE THE BEST AND FUCK THE REST[/color]

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#380 Post autor: Slawko » 14 cze 2007, o 22:22

Taka koncepcje to ja moge zrobic w byle programie 3d.
Najpierw niech powiedza czy sa pieniadze na budowe... chociaz to chyba pytanie retoryczne.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

Stary kibic

#381 Post autor: Stary kibic » 14 cze 2007, o 22:28

Jezeli mozesz takie cos wykonac , to nic innego jak tylko rob. Moze to byc ciekawe?

Stona
Kontakt:

#382 Post autor: Stona » 14 cze 2007, o 22:55

razi mnie ta literowka na tych planszach z projektem w wyrazie ,,stadion". To tylko swiadczy o robieniu czegos na odpi...i niechlujstwie. Ja tez sie czesto myle, ale jakbym mial pokazywac swoj projekt przy wladzach klubu i miasta to wstyd by mi bylo za takie cos :oops:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 14 cze 2007, o 23:02 przez Stona, łącznie zmieniany 3 razy.
za Tobą pójde w ogień, wode..

kolend

#383 Post autor: kolend » 14 cze 2007, o 22:58

Nie jest źle - typowo piłkarski stadion, z krytymi trybunami na ok 18-20 tysięcy - czego chcieć więcej, tylko tego, żeby go w końcu postawili ;)

jjay86
Kontakt:

#384 Post autor: jjay86 » 14 cze 2007, o 23:30

zgadzam sie ze stona ze chyba kopel zrobil ta wizualiazacje dla swietego spokoju, zeby znwou zwysakc na czasie i pokazac ze niby cos "sie dzieje". Niestety zdaje mi sie, ze nie doczekamy sie tego stadionu, a jak do konca przyszlego roku zaczna budowac nowa trybune i przebudowywac stadion moge zezrec lacie i to wszytskich z naszego forum :D

evn
Kontakt:

#385 Post autor: evn » 14 cze 2007, o 23:56

jjay86 pisze:zgadzam sie ze stona ze chyba kopel zrobil ta wizualiazacje dla swietego spokoju, zeby znwou zwysakc na czasie i pokazac ze niby cos "sie dzieje". Niestety zdaje mi sie, ze nie doczekamy sie tego stadionu, a jak do konca przyszlego roku zaczna budowac nowa trybune i przebudowywac stadion moge zezrec lacie i to wszytskich z naszego forum :D
święto racja. Jo by sie cieszyl jak by ino tako jedna trybuna zrobili, tam kaj jest 9 !
[img]https://www.niebiescy.pl/images/flagi/ruch_chorzow_04.jpg[/img]

uRodzony na sektoRze
Kontakt:

#386 Post autor: uRodzony na sektoRze » 15 cze 2007, o 00:59

Niestety, koncepcja jest tylko koncepcją… Na przebudowę stadionu nie ma obecnie pieniędzy. Chorzowianie zamierzają jednak wykorzystać możliwości, jakie daje organizacja EURO 2012 w Polsce. – Zgłosiliśmy stadion Ruchu jako obiekt treningowy – powiedział Kopel. – Możliwe, że za kilka miesięcy w budżecie państwa znajdą się fundusze na przebudowę różnych obiektów czy boisk pod kątem organizacji Mistrzostw Europy. Nie ukrywam, że zamierzamy z tego skorzystać!
Chyba wszystko jasne, takie "mozliwe" juz słyszelismy. Pozostaje .. się modlić

Ogólnie projekt mi się podoba, niby tylko 18 tysięcy, ale jesli powstałby taki stadion tak jak pisze w ciągu 12 miesięcy ja bym się nie obraził. Z tego co widze dla przyjezdnych 2000 miejsc, no a młyn za bramką na 4000 miejsc.
Dobra ide o tym śnić, obudzcie mnie za rok :wink:
[img]http://i42.tinypic.com/x3s60w.jpg[/img]

Lukas89
Kontakt:

#387 Post autor: Lukas89 » 15 cze 2007, o 06:46

Nie wiem po co sie rozgrzewacie (rozgrzewamy)..przecież ja to już teraz wiem,że Pan prezydent wymyśli wszystko żeby Nam tego stadionu nie wybudować..a co do projektu,nawet niezły jest..może nie najładniejszy w Polsce ale na Nasze warunki myśle że mógłby być no ale..."przecież mamy Śląski !" prawda :wink:

Kiedy doczekamy sie nowego stadionu..może wtedy,gdy pewni ludzie odejdą z Urzędu Miasta :wink:
Obrazek

gizm
Kontakt:

#388 Post autor: gizm » 15 cze 2007, o 07:28

ino ciekawe kiedy loni chcom to niby budowac pszeca niy wzima
a jak wczasie sezonu zacznom ta piyrwszo Trybuna budowc to kaj bydom ludzie ze 7-10 siedziec pszeca tam siedzi co szpil te 5tys ludzi no chyba ze pszezto chcom dzwignonc cenny Biletow co by miyni ludzi pszilajziolo i wszyscy na prostyj siedziec bydom :wink:

a wdodatku najpiyrw chcom Boisko boczne zrobic i caly szmal tam zainwestowac zamiast zrobic ta piyrwszo
trybuna co by wiyncyj ludzi sie zmiesciolo

cos mi sie zdaje ze styj monki chleba niy bydzie

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#389 Post autor: wolfik » 15 cze 2007, o 07:30

To jest tylko koncepcja, ale to jest dobra koncepcja, zadnych biezni i innych poronionych pomyslow, choc wg mnie ten stadion jest za maly, mysle ze jakies 25 tys byloby ok

Wiadomo ze nikt tam tego stadionu nie postawi teraz, ale to jest jakis punkt wyjscia
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

wojtas 81

#390 Post autor: wojtas 81 » 15 cze 2007, o 08:31

po pierwsze to ta "koncepcja" nie projekt lezala poltory miesiaca w szuflodzie, zoboczcie sie data 30.04.2007. po drugie cza bylo znolesc chyntnego wsrod kibicow , napewno zrobiolby "koncepcja" za friko, do tego nie trza byc architektem!!! Po trzecie tyn stadion jest przynajmniej o 7-10tys za maly, na zachodzie oberligi maja takie stadiony, wiec nie ma sensu stadion na 18tys i za 5lot zas go przebudowywac! Jak Ruch zdobyndzie majstra, bydzie grol w europejskich pucharach to potrzebny bydzie stadion na 30-35tysludzi!!! I co? Zas nos bydom wyciepywac na Slaski? Bez sensu!!!

ODPOWIEDZ