Remont stadionu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
osik
Kontakt:

#361 Post autor: osik » 6 wrz 2005, o 13:00

miasto dalo 700,000 tys w ciagu tego roku
no to w porownaniu budowa trybuny poludniowej na wisle k kosztuje szesc razy tyla ....

czyli 700 tys x 6 lot = ta kasa co juz jest odlozyc na konto i zbierac dali
to momy 40 000 000 i w 2012 jedna trybuna postawiono :lol:

Obrazek
Przetarg na budowa Trybuny Poludniowej na wisle k

bluefil
Kontakt:

#362 Post autor: bluefil » 6 wrz 2005, o 13:05

Z powyzszymi faktami nie da sie sprzecza, ale te 700tys to jest tylko wklad miasta, a mozna myslec jeszcze o sponsorach, ktorych logo moglo by na takiej trybunie byc, mozna by cegielki wsrod kibicow i sponsorow rozprowadzac. Do tego sa dotacje na sport z Unii europejskiej, zrodel finansowania jest sporo. Ukfis itd. Wisla tez sama nie zaplacila tych 40mln!!!!
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!

oak

#363 Post autor: oak » 6 wrz 2005, o 13:07

osik pisze:miasto dalo 700,000 tys w ciagu tego roku
no to w porownaniu budowa trybuny poludniowej na wisle k kosztuje szesc razy tyla ....

czyli 700 tys x 6 lot = ta kasa co juz jest odlozyc na konto i zbierac dali
to momy 40 000 000 i w 2012 jedna trybuna postawiono :lol:

Obrazek
Przetarg na budowa Trybuny Poludniowej na wisle k
Moment, a jak by miała mieć pojemność 1500 krzesełek, zamiast 5000, to robi on się circa proporcjonalnie z sześc razy tyla ino dwa razy tyla.
A teraz rezygnujemy z dachu. To ile wychodzi. ??
Oczywiście to są rozważania laika ale czy KTOKOLWIEK z wydających tą kasę robił jakąś alternetywną do rewitalizacji łuków koncepcję.

Osobiście uważam, że za dwa lata PORZĄDNO prosto trybuna na linii dzisiejszych sektorów 7-10 jest całkowicie REALNO.

A może jest jakiś spec z brańży budowlanej na forum, który byłby w stanie określi i nakreślić tako koncepcja. Można by to wysłać chociaż jako propozycja kibicow, do zarządu i UM.

bluefil
Kontakt:

#364 Post autor: bluefil » 6 wrz 2005, o 13:10

Tylko z tego co ja widze to nie jest 4mln a 40mln. Kiedys ktos nam robil projekt i wycene calego stadionu. Teraz sa mechanizmy Unii Europejskiej i wydaje mnie sie, ze powinnismy z tego dobrodziejstwa skorzystac. Wisla tez skorzystala. Ale fakt potrzebujemy bogatego sponsora....
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!

oak

#365 Post autor: oak » 6 wrz 2005, o 13:16

bluefil pisze:Tylko z tego co ja widze to nie jest 4mln a 40mln.
Ano fakt.
No ale może krzesłeka może już nie muszą być "atestowane" przez kolegów z PZPN. Po za tym, niy znomy zawiłości architektonicznych trybuny południowej na Rejmonta.
Ja zaś jestem ciekawy ile kosztowałoby usypanie wału ziemnego wysokości 6-10 metrów na szczycie (nawet z resztek rozebranych 8 i 9), uformowanie go i zazbrojenie. Połączone z likwidacją obecnych sektorów 8,9 utwardzenie tego terenu, ogrodzenie i postawienie dwóch kas i UBIKACJI.

/może bez unoszenia się honorem i nadymania zapytać po prostu prezesa Heko tu możecie sobie pooglądać http://www.heko.com.pl/heko-sport/ / i oponentom odrazu zaznaczam, że w przypadku Ruchu chodzi o trybynę(y) ZA bramkami (docelowe realne !!)

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#366 Post autor: gerhat » 6 wrz 2005, o 22:04

osik
myśla że te kwoty które wkleiłeś przeraziły wszystkich na tyle że wszelkie argumenty krytykujące miasto Chorzów odpadają,
na wiosna będziemy mieli najbardziej uporządkowany stadion na Śląsku, z jednolitymi krzesełkami a nie mieszanym badziewiem czy tandetnymi napisami z krzesełek,
W porównaniu z hasiokiem sprzed 3 lat będzie duża poprawa. W kolejnym roku mogliby podgrzać płytę.
Z taki stadionem nie będzi wstydu w II lidze i w pierwsze gdzie lepsze będą miay tylko Lech, Wisła i Korona.
A jak się będziemy łapać na puchary europejskie to przydzie czas na realizację marzeń o lepszym stadionie

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#367 Post autor: heli » 7 wrz 2005, o 07:45

ta trubyna Wisły jest taka droga, bo pod nią mają być różnego rodzaju pomieszczenia.
Przecież przygotowanie całego stadionu Korony miało wynieść 25mln.
W Polsce za 3mln powstają nowe obiekty, wiadomo, że wtedy właśnie z nie wielkimi trybunami, ale przecvież my chcemy tylko taką jedną trybunę.

Myśle, że koszt takiej trybuny za bramką na około 1200-1500 widzów coś na wzór choćby naszej głównej, ale np bez dachu i bez żadnych pomiszczeń nie powinien być większy niż 2-3 mln ( a kto wie czy nie mniej. Wiadomo, że to dużo jak na nasz klub i tak, ale ja osobiście wolałbym by poczekano i wybudowano właśnie taką trybune, (może na wejście do pierwszej ligi :D) niż tak jak napisałem postawiono krzesełka na łuku, na których nie wierze, że ktoś będzie chcał siedzieć. Tylko właśnie czy u nas wogóle się ktoś tym zainteresował, w klubie, mosirze, mieście, choćby tylko , żeby znać koszt takiej inwestycji.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

tommiraf

#368 Post autor: tommiraf » 7 wrz 2005, o 08:37

a ile kosztuje ten nowy stadionik korony ? z tego co widziolech na zdjeciach to dojebany tyle ze oni wogole w nowym miejscu od podstaw stawiaja to moze tez ma znaczenie ....

oak

#369 Post autor: oak » 7 wrz 2005, o 09:26

Trybunę można tak usypać i zaprojektować, że dorobienie do niej dachu w momencie przypływu dodatkowych pieniędzy nie będzie żadnym problemem. Uważam podobnie jak Heli, że bawienie się w krzesełka na łukach to wyrzucanie pieniędzy w błoto
Trybuny ZA BRAMKAMI , zwykłymi ODPOWIEDNIO wysokimi i wyprofilowanym wałami ziemnymi BEZ infrastruktury biurowo użytkowej wewnątrz.

Po za tym poprawianie wylewek i montaż krzesełek na starych niskich łukach o złej widoczności - to właśnie jest PROWIZORKA (kolejna zresztą)

salas
Kontakt:

salas

#370 Post autor: salas » 7 wrz 2005, o 09:30

ale teraz trybuny tzn waly sa juz nie praktyczne trzeba budowac trybuny aby jeszcze wsrodku nich cos zmiescic sklepy itp aby klub mogl zarabiac na tym jesacze !!!!
NAJWAŻNIEJSZA JEST TRADYCJA - RUCH Chorzów - LEGENDA BEZ KOŃCA!!!

COBRA

#371 Post autor: COBRA » 7 wrz 2005, o 09:46

Moje zdanie na ten temat jest takie ze od razu i tak nowego stadionu niewybudujemy,wiec brac sie z a to jak Lech najpierw jedna trybuna za bramkom a od pazdziernika zaczynajom stawiac taka sama trybuna za drugom bramom pomalu pomalu az dojdom do celu.Krzeselka na lukach a w szczegolnosci w sektorach buforowych to naprawde prowizorka a najwazniejsze ze to nie potrzebne.

oak

Re: salas

#372 Post autor: oak » 7 wrz 2005, o 10:00

salas pisze:ale teraz trybuny tzn waly sa juz nie praktyczne trzeba budowac trybuny aby jeszcze wsrodku nich cos zmiescic sklepy itp aby klub mogl zarabiac na tym jesacze !!!!
:?: :?: :?: Sklepy to mosz na stadionie AKS'u i na Wolności

oak

#373 Post autor: oak » 7 wrz 2005, o 10:02

COBRA pisze:Moje zdanie na ten temat jest takie ze od razu i tak nowego stadionu niewybudujemy,wiec brac sie z a to jak Lech najpierw jedna trybuna za bramkom a od pazdziernika zaczynajom stawiac taka sama trybuna za drugom bramom pomalu pomalu az dojdom do celu.Krzeselka na lukach a w szczegolnosci w sektorach buforowych to naprawde prowizorka a najwazniejsze ze to nie potrzebne.
popierom. Mosz chopie recht. Lech to adekwatny przykład. Małymi kroczkami do przodu. Od razu całego stadionu nie zbudujemy.

arcio
Kontakt:

#374 Post autor: arcio » 7 wrz 2005, o 10:03

ludzie co wy piszecie?
jakie wały? jakie bez dachu?
Lysy dobrze pisze a ja powiem tylko tyle że robić coś trzeba od podstaw i perfekcyjnie
jak mamy tu mieć 1 inną trybunę a resztę jak jest to ja dziękuję
trzeba budować nowocześnie
z całym zapleczem - kawiarnie, hotelik, sklepy, biura, sale konferencyjne, mini muzeum itp

powoli ale nowocześnie
nigdy nie jest za późno

oak

#375 Post autor: oak » 7 wrz 2005, o 10:09

arcio pisze:ludzie co wy piszecie?
jakie wały? jakie bez dachu?
Lysy dobrze pisze a ja powiem tylko tyle że robić coś trzeba od podstaw i perfekcyjnie
jak mamy tu mieć 1 inną trybunę a resztę jak jest to ja dziękuję
trzeba budować nowocześnie
z całym zapleczem - kawiarnie, hotelik, sklepy, biura, sale konferencyjne, mini muzeum itp

powoli ale nowocześnie
następny spłukany idealista. Jeden już był - Rogala, drugi Miller - specjaliści od gruszek na wierzbie
(dorzuć jeszcze agencja towarzysko, pole golfowe i lądowisko dla helikopterów ).
Tylko w czym tako trybuna za bramkom miałaby by w przyszłości przeszkodzić zbudowaniu, kawiarenki, salki konferencyjnech czy czegoś innego ??
Acha, i spraw może by zbudowali kibel z prawdziwego zdarzenia a potem dowej sie ponosić BUJNY wyobraźni.

Zablokowany