[LE Q3 REWANŻ] Viktoria Pilzno = Ruch Chorzów, 9.8.12; 20:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
SODA

Re: [LE Q3 REWANŻ] Viktoria Pilzno = Ruch Chorzów, 9.8.12; 2

#361 Post autor: SODA » 11 sie 2012, o 19:37

jak dla mnie lekki :wstyd: i niy ma o czym gadać
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

Elmer
Kontakt:

#362 Post autor: Elmer » 11 sie 2012, o 21:18

bez dwóch zdań Jacek Gmoch na trenera. Jak sięgać to już po klasyka :hyhy: Myślę że obecny trener po czterech meczach i ze stosunkiem bramek 6:8 pokazał, że trzeba myśleć o innej przyszłości. ;)

Tak, ewentualnie jeszcze Franio Elokwentny Smuda. Pamiętam jak w 1999 roku wywalili go z Wisły i zaraz potem Wisła przyjechała do Chorzowa. Pamiętam te ich przygotowanie fizyczne i dramatyczną walkę w ostatnich minutach jak Wisła już sił nie miała, mimo że to przez większość czasu Ruch grał w osłabieniu.

A tak na serio. Dajcie trenerowi popracować i pokazać na co go stać. Przejął zespół w trudnym dla niego momencie, bo po pierwsze gra w pucharach (wiadomo, że trafi się na takich rywali jak Viktoria która obnaży(-ła) braki Ruchu), po drugie niezwykle ciężko będzie powtórzyć ubiegłoroczny sukces (ile razy - przynajmniej na razie - Legia i Wisła będą za Ruchem?), a kibice swoje wymagania mają. Od dawna nie było tak, że Ruch po dobrym sezonie kolejny miał równie dobry. Było tak nawet w latach '90. Wystarczy prześledzić wyniki, no i po kolejne: wszyscy patrzą na trenera i porównują do brata. Ale to są inne osobowości i podobne mają jedynie podejście do piłki (tak mi się wydaje). A jak na tym wyjdziemy to się okaże. No i po jeszcze kolejne: terminarz z trzema wyjazdami na początek i nie wiadomo kiedy zagramy przy Cichej.

Według mnie w Pilźnie ośmieszyli się zawodnicy z Peskoviciem na czele i również Piechem, który nie potrafił trafić do pustej bramki. A że trener nie miał czelności przepraszać? Wyobraźcie sobie co na takie pytanie odpowiedziałby Waldemar Fornalik i jak spojrzałby na pytającego
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

19aRtuR20
Kontakt:

#363 Post autor: 19aRtuR20 » 11 sie 2012, o 21:26

niektorzy zapomnieli jak Ruch dwa lata temu zostol rozjechany przez Austria... fakt, ze Ruch byl wtedy oslabiony, ale mimo wszystko W.Fornalik nic nie zrobil - czemu go wtedy nie zwolnili...

na szczescie widac rozsadne glosy na forum, bo od czwartku ciezko bylo takie znalezc :)

Awatar użytkownika
SODA

#364 Post autor: SODA » 11 sie 2012, o 21:40

Elmer pisze:bez dwóch zdań Jacek Gmoch na trenera. Jak sięgać to już po klasyka :hyhy: Myślę że obecny trener po czterech meczach i ze stosunkiem bramek 6:8 pokazał, że trzeba myśleć o innej przyszłości. ;)

Tak, ewentualnie jeszcze Franio Elokwentny Smuda. Pamiętam jak w 1999 roku wywalili go z Wisły i zaraz potem Wisła przyjechała do Chorzowa. Pamiętam te ich przygotowanie fizyczne i dramatyczną walkę w ostatnich minutach jak Wisła już sił nie miała, mimo że to przez większość czasu Ruch grał w osłabieniu.

A tak na serio. Dajcie trenerowi popracować i pokazać na co go stać. Przejął zespół w trudnym dla niego momencie, bo po pierwsze gra w pucharach (wiadomo, że trafi się na takich rywali jak Viktoria która obnaży(-ła) braki Ruchu), po drugie niezwykle ciężko będzie powtórzyć ubiegłoroczny sukces (ile razy - przynajmniej na razie - Legia i Wisła będą za Ruchem?), a kibice swoje wymagania mają. Od dawna nie było tak, że Ruch po dobrym sezonie kolejny miał równie dobry. Było tak nawet w latach '90. Wystarczy prześledzić wyniki, no i po kolejne: wszyscy patrzą na trenera i porównują do brata. Ale to są inne osobowości i podobne mają jedynie podejście do piłki (tak mi się wydaje). A jak na tym wyjdziemy to się okaże. No i po jeszcze kolejne: terminarz z trzema wyjazdami na początek i nie wiadomo kiedy zagramy przy Cichej.

Według mnie w Pilźnie ośmieszyli się zawodnicy z Peskoviciem na czele i również Piechem, który nie potrafił trafić do pustej bramki. A że trener nie miał czelności przepraszać? Wyobraźcie sobie co na takie pytanie odpowiedziałby Waldemar Fornalik i jak spojrzałby na pytającego
weś synek niy pajacuj bo to nie Inter ..powtarzam ta porażka boli i trener tu nie ma nic do tego
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

TomSky
Kontakt:

#365 Post autor: TomSky » 11 sie 2012, o 21:48

SODA chyba żeś nie zrozumioł sie z Elmerem

nawet Waldek nic nie pomógł jak nasi grajkowie wyszli np dwa razy na mecze z Legia na wiosne z pełnymi galotami, tu jest problem z ich psychiką wg mnie, mecze z Victorią od razu przypomniały mi finał pucharu. przegrana w szatni, mentalnie nie jesteśmy gotowi do walki silniejszymi przeciwnikami...
Niedzielnym kierowcom stanowcze NIE

Awatar użytkownika
SODA

#366 Post autor: SODA » 11 sie 2012, o 21:52

TomSky pisze:SODA chyba żeś nie zrozumioł sie z Elmerem

nawet Waldek nic nie pomógł jak nasi grajkowie wyszli np dwa razy na mecze z Legia na wiosne z pełnymi galotami, tu jest problem z ich psychiką wg mnie, mecze z Victorią od razu przypomniały mi finał pucharu. przegrana w szatni, mentalnie nie jesteśmy gotowi do walki silniejszymi przeciwnikami...
i ty to mnie tłumaczysz ..ku*** świat się kończy :orany: ;)
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

Elmer
Kontakt:

#367 Post autor: Elmer » 11 sie 2012, o 21:56

SODA pisze: weś synek niy pajacuj bo to nie Inter ..powtarzam ta porażka boli i trener tu nie ma nic do tego
a Ty co taki nerwowy? Gdzie napisałem, że porażka nie boli? Odniosłem się do speców, którzy zapewne wielbią Józka W. i po dwóch meczach wywalają trenera. Pewnie, że porażka boli i długo będzie bolała (przynajmniej kibiców, bo czy piłkarzy to nie wiem). Ważne żeby na "zgliszczach" tej porażki COŚ się narodziło
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

arcio
Kontakt:

#368 Post autor: arcio » 11 sie 2012, o 22:05

jak będziemy grać Lisowskimi na skrzydle to mistrz pewny
nigdy nie jest za późno

Awatar użytkownika
SODA

#369 Post autor: SODA » 11 sie 2012, o 22:11

chociaż ....Trener w szczególności odpowiada za ten ku*** smutny wynik
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

scaneRboy
Kontakt:

#370 Post autor: scaneRboy » 11 sie 2012, o 22:39

dla mnie punktem wyjscia do kolejnych decyzji personalnych, taktycznych i wszelkich innych jest odpowiedź na pytanie: czy rzeczywiście nasi są tacy słabi, czy się zesrali?
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
SODA

#371 Post autor: SODA » 11 sie 2012, o 23:12

coś czuję że muszę wRócić do pisania na tym forum bo czytając nie których to ... :)
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

Harpo
Kontakt:

#372 Post autor: Harpo » 11 sie 2012, o 23:14

Tiaa...wszyscy macie rację :)
Zaczyna powoli mnie wk..ć hasło "szybki gol ustawil mecz". Ja pierdziele, to co- szybka stracona bramka i " ło kuuuurde, to koniec, nie ma o co walczyć, nie po co się starać" itp. itd. Zero ambicji, bo tym bardziej trzeba było przycisnąć.
Czesi grali po tym na luzie? Heh, oni do tego meczu już podeszli na luzie.
Przegraliśmy po fatalnej grze, po fatalnych, prostych błędach.
Niestety - czeska piłka/trenerka jest kilka dupnych kroków przed nami. Słaba liga=słabe wyniki. A zarobki wyższe- gdzie tu logika???

PS. Tomek Fornalik będzie miał spooooro roboty. :suchy:
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

papar1
Kontakt:

#373 Post autor: papar1 » 12 sie 2012, o 11:20

sory że tak z innej beczki ale czy som jakieś ograniczenia wiekowe żeby wstąpić do UN08

Eidem
Kontakt:

#374 Post autor: Eidem » 12 sie 2012, o 16:12

JA ŻADAM ZMIANY TRENERA TOMEK TO NIE WALDEK........

mulan
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#375 Post autor: mulan » 12 sie 2012, o 16:28

Eidem pisze:JA ŻADAM ZMIANY TRENERA TOMEK TO NIE WALDEK........
To kup sobie jak Wojciechowski jakiś klubik i zmieniaj trenerów co tydzień.
Tomasz Fornalik ma jeszcze szanse odegrać się za ostatnią słabą grę, u mnie ma duży kredyt zaufania.
Miłość jest naj­wyższą siłą wszechświata, to ona wpra­wia w RUCH

Zablokowany