[29 kolejka] RUCH Chorzów - Lech Poznań

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Szyna
Kontakt:

Re: [29 kolejka] Ruch Chorzów - Lech Poznań

#361 Post autor: Szyna » 12 maja 2010, o 10:06

Boli to ,że parweniuszowski Lech zdobywo u nos drugi roz z rzedu laury. Dla mnie jednak wczorajszy szpil to było to. Po to chodzimy na Ruch. Dlatego kochamy ten klub. Za walke do końca. Najbiedniejszy klub w lidze przed sezonem dostarczył nam tylu emocji w tym sezonie, że ciężko w to uwierzyć. je*** Legie ,Lecha i inne skurwiałe drużyny . Dla mnie moralnym zwycięzcą wczorajszego szpilu jesteśmy my ,a na układy, w przeciwieństwie do drużyny ,której jesteśmy 12 zawodnikiem, nie mamy wpływu. Powtarzam jeszcze raz je*** sedziego (nie jednego), Legie, Lecha i inne (nie wszystkie) kluby. Jesteśmy najlepsi!!!!
Nigdy nie wygrasz z kimś, kto ma więcej kasy od ciebie !!!

Awatar użytkownika
Kotlet
Kontakt:

#362 Post autor: Kotlet » 12 maja 2010, o 10:09

Tak możesz, każdy może złożyć podejrzenie popełnienia przestępstwa. Po okolo 2 tyg dostaniesz info czy wszczeli sledztwo czy nie

Busran
Kontakt:

#363 Post autor: Busran » 12 maja 2010, o 10:11

Mam nadzieje że Ruch po wczorajszym meczu nabrał doświadczenia i nauczy sie takiego cwaniactwa jak Lech. Nie mam pojecia czemu staneli i czekali na wybicie Lewandowskiego?!. Lech nie był lepszy piłkarsko i tylko bardziej cwany, Machiavelli ,,mawiał, jesli nie możesz być Lwem bądż lisem".

19KaMiLlO20
Kontakt:

#364 Post autor: 19KaMiLlO20 » 12 maja 2010, o 10:13

macie kajs link do multiligi na ten koniec ?

Szyna
Kontakt:

#365 Post autor: Szyna » 12 maja 2010, o 10:14

Busran pisze:Mam nadzieje że Ruch po wczorajszym meczu nabrał doświadczenia i nauczy sie takiego cwaniactwa jak Lech. Nie mam pojecia czemu staneli i czekali na wybicie Lewandowskiego?!. Lech nie był lepszy piłkarsko i tylko bardziej cwany, Machiavelli ,,mawiał, jesli nie możesz być Lwem bądż lisem".
Chciałbys wygrać tak jak Lech wczoraj? Nie myl boiskowego cwaniactwa z oszustwem.
Nigdy nie wygrasz z kimś, kto ma więcej kasy od ciebie !!!

arnold1920R
Kontakt:

#366 Post autor: arnold1920R » 12 maja 2010, o 10:17

ŻoRski pisze:Lige (całą) ustawia C+ tak żeby była jak najbardziej "emocjonująca" co oczywiście przyciąga widzów przed telewizory i daje zarabiać C+, z medialnego punktu widzenia mamy teraz emocje w walce o mistrzostwo i o 3 miejsce a i na dole jest ciekawie, stąd transmisja live w meczu wisła-odra ... i tyle w temacie. Taki układ tabeli i punktów na pewno przyciągnie wielu widzów przed telewizory.
nie jesli chodzi o to to chyba nie masz racji

SyR
Kontakt:

#367 Post autor: SyR » 12 maja 2010, o 10:18

Staneli i czekali bo som Lewandowski stanal i zaczekol. Jak zoboczol ze Piech sie podnosi to pokozol nawet na niego ze wstowo to gro dali no i grol. Takze trocha wiecej obiektywizmu bo jak by to samo zrobiol np Sobiech to byscie go pod niebiosa wychwolali, ze nie dosc ze gro fair play bo sie zatrzymol to jeszcze umi zachowac zimny leb bo jak synek wstol to on zaroz wiedziol kaj zagrac. A to ze sedziowanie bolo fatalne to juz calkiem inny temat, ale od kiedy interesuja sie fussbalym to chyba zodne ostatnie kolejki nie obyly sie bez jakis przekretow. Tak to juz jest, ze nagle spadkowicze wygrywaja na wyjazdach z tymi co o mistrza graja a sedziowie dowaja upust swoim sympatiom i sedziuja tak jak im sie podobo :/

Rafal1920
Kontakt:

#368 Post autor: Rafal1920 » 12 maja 2010, o 10:18

Arek Piech na lamach jedny z gazet przepraszo, ze tak szybko sie podnios. Widac, ze po szpilu byl zalamany. Niy ma sie co zalamywac i przepraszac bo niy ma za co. Szacunek za walka i trud wlozony w tyn wczorajszy szpil. A w Kielcach zagrac otwarty fusbal i wygrac.

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#369 Post autor: spyru » 12 maja 2010, o 10:25

Właśnie że ma za co przepraszać. Cwany zawodnik by leżał i zwijał się z bólu. Tak grają w Madrycie, Mediolanie czy Monachium jak jest 93 minuta a chce się utrzymać wynik.
Zawalił i tyle.
Apropo Piecha - bardzo dobra zmiana.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

buli19R20
Kontakt:

#370 Post autor: buli19R20 » 12 maja 2010, o 10:26

spyru ino ze tam to sedzia by odrazu wdupioł cornemu czerwono i takiej sytuacji by nie było :)

Elmer
Kontakt:

#371 Post autor: Elmer » 12 maja 2010, o 10:28

w Kielcach Piech strzeli 3 gole, Zajmiemy 3 miejsce, Wisła nie zdobędzie 13 mistrza i będzie fajnie.
Piech jest za ambitny na naszą ligę.

PS. Oby Legia nie motywowała specjalnie Korony. Zobaczcie jak Jaga z c... Probierzem grała z nami, a jak z Polonią wczoraj.

W dalszym ciągu wszystko w nogach naszych piłkarzy. Szkoda, że zagramy bez Nykiela.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Harpo
Kontakt:

#372 Post autor: Harpo » 12 maja 2010, o 10:29

:/ Emocje, euforia, zdarte gardło, przekleństwa,wściekłość, żal, smutek.Było wszystko oprócz dobrego wyniku.
Dzisaj, na chłodno można by gdybać, gdybać, gdybać...A to że powinien być karny, a to że trzeba 100% okazje wykorzystywać ,a to że punktów trzeba było szukać wcześniej itd. Ale wszystko opisaliście wyżej.
Najbardziej żal niewykorzystanych akcji z II połowy - 2:) to byłby nokaut i tyle.
Sędzia KARYGODNIE do dupy. To jest niesamowite. Podobnie jak gwiazdorstwo Amici-Lecha.
Jako podsumowanie wczorajszego meczu:
Busran pisze:Mam nadzieje że Ruch po wczorajszym meczu nabrał doświadczenia i nauczy sie takiego cwaniactwa jak Lech. Nie mam pojecia czemu staneli i czekali na wybicie Lewandowskiego?!. Lech nie był lepszy piłkarsko i tylko bardziej cwany, Machiavelli ,,mawiał, jesli nie możesz być Lwem bądż lisem".
IDEALNE słowa - 100% racji. Dodam, że podobna sytuację miał Ruch - nie pamiętam kto, ale też zwlekał z wybiciem, w końcu zawodnik z Poznania się podniósł, a oni grali dalej.
Jedziemy na Koronę, nie mam pojęcia co w głowach mają Niebiescy.
Może trzeba COŚ KOMUŚ udowodnić w Kielcach?

PS. mam dziwne wrażenie, jakby Legia (zawodnicy) NIE CHCIELI grać w pucharach, hmm.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

SyR
Kontakt:

#373 Post autor: SyR » 12 maja 2010, o 10:32

Piech jest poprostu za uczciwy na ta liga :D ale mo fest podobny styl do Niedzielana to mysla ze jak jeszcze trocha potrenuje kolo niego to moze go jesce przeskoczyc :)

Awatar użytkownika
BuRowiec
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#374 Post autor: BuRowiec » 12 maja 2010, o 10:34

spyru pisze:Właśnie że ma za co przepraszać. Cwany zawodnik by leżał i zwijał się z bólu. Tak grają w Madrycie, Mediolanie czy Monachium jak jest 93 minuta a chce się utrzymać wynik.
Zawalił i tyle.
Apropo Piecha - bardzo dobra zmiana.
Może on nie chciał utrzymać wyniku-On chciał wygrać bezto wstawoł żeby ciż dalij
Jedno Miasto Jeden Klub
Katowice K.S Ruch

https://images.app.goo.gl/BZxqvcrjFpwMvCEx7

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#375 Post autor: west72 » 12 maja 2010, o 10:36

Witek46 pisze:Widziałem mecz na żywo, widziałem szereg błędów sędziego, zwłaszcza na naszą niekorzyść, widziałem faul na Piechu w 90 minucie meczu, widziałem kilka fauli na karki, żółte i czerwone, w różnych sektorach boiska, widziałem jak sędzia dawał się nabierać piłkarzom Lecha na symulowanie fauli, widziałem boiskowe cwaniactwo Lecha i jego największych gwiazd, widziałem, że zagranie z pozornym zatrzymywaniem akcji, by potem ją konynuować próbowali przeprowadzić już w pierwszej połowie - wszystko to widziałem.
A mimo to nie wierzę, że działa układ, który zadecydował, że Lech ma być mistrzem, a Legia ma zagrać w pucharach, że spaść mają śląskie drużyny, że Ruch może być co najwyżej czwarty.
Każdy widzi co chce widzieć. Pewnie kibice Piasta mogą wymienić spotkania w których ich "przekręcono" i kibice Odry mają takie mecze, i Wisły. Zwłaszcza mówią tak kibice tych klubów, którym jakoś się nie powiodło. To zrozumiałe - trzeba znaleźć winnych niepowodzeń.
A prawda jest moim zdaniem taka, że sędziowie są nieprawdopodobnie słabi, mecze są coraz szybsze i w efekcie dochodzi do olbrzymiej liczby błędów, z których każdy komuś pasuje do jakiejś teorii. A słabi sędziowie nie chcą być kontrowersyjni, chcą być nijacy i łatwiej podejmują decyzje korzystne dla tych teoretycznych faworytów. To jest takie myślenie: - Jak taki dobry Lewandowski się przewrócił, to pewnie ktoś mu nogę podłożył, bo przecież sam by nie upadł. Jak taki wielki Arboleda przewraca się w starciu z małym Piechem, no to ten musiał go pewnie popchnąć - itp.
Wielu z Was pisze: w powtórce w Canal+ było "ewidentnie" widać, jak Bosacki nie trafia w piłkę i przewraca Sobiecha… W powtórce widać, że był "ewidentny" karny i czerwona kartka. Tak, tylko że podczas meczu ja tego "ewidentnego" faulu nie widziałem i akurat po tej akcji nie słyszałem żadnych protestów kibiców. Sędziowanie w Polsce jest na jeszcze niższym poziomie niż gra w piłkę i to jest problem. Na boisku spotykają się zawodowcy i grają o coraz większą kasę, a sędziują im nieudacznicy, którzy swoimi błędnymi decyzjami są w stanie "okraść" drużynę z punktów, pieniędzy, tytułów.
Co do wczorajszego meczu, naszym piłkarzom należą się wielkie brawa. Super mecz, niezwykła walka i umiejętności absolutnie porównywalne z Lechem, który pewnie zostanie mistrzem. Byliśmy blisko zwycięstwa i blisko remisu, skończyło się źle. Ale sami to sobie spapraliśmy. Żaden sędzia nic by nie przekręcił gdybyśmy zamiast przyglądać się co zrobi z piłką Lewandowski, przerwali tę akcję, choćby nawet faulem.
Możecie mnie nazywać naiwniakiem ale jak zacznę myśleć o polskiej piłce tak jak wielu z Was, to przestanę chodzić na mecze, bo właścicwie po co mam się denerwować, po co mam się pasjonować, skoro wszystko jest ustalone.
zgadzam się ze wszystkim co napisałeś tylko ,jest jedno ale.To ale to to ,że sędziowie rzadziej ,zdecydowanie rzadziej mylą się na niekorzyść wielkiej Trójcy :wsciekly: czyli legi,wisły i amiki i tutaj raczej nie wskazywał bym na słabość a raczej stronniczość szmaciarzy z gwizdkiem .
oczekuję zdecydowanej reakcji ze strony naszych działaczy w kontekście postawy tych panów choćby w czterech ostatnich meczach.To że Ruch zagrał słabiej nie było jednoznaczne,że nie mógł awansować do finału PP i co najmniej zremisować na Jadze,Z legią wygraliśmy bo Pilu miał swój dzień i nie pozwolił nas skrzywdzić choc też sędzia robił wszystko żeby legia strzeliła.
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA

Zablokowany