Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Roni2580

Re: Co z tym Ruchem?

#346 Post autor: Roni2580 » 18 maja 2010, o 15:39

Zastanawia mnie jeden Fakt Pani Mrozik Pan Rzecznik czy Sobstylowa ma rodziny pewnie i musi je jakoś utrzymywać rozumiem, że skoro piłkarze nie dostają pieniędzy oni również. Tylko, że ich nie łączy kontrakt z klubem i mogą odejść kiedy chchą. Pytanie czemu nie odchodzą? Bo im stan konta się zgadza... Wiele razy bronilem tego zarządu ale tym razem to jest przegięcie.

A to

http://sportslaski.pl/Prezes-Ruchu-Uwaz ... ,info.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Sobstyl twierdzi, że piłkarze nie zachowali się w porządku wobec swojego pracodawcy. Mniej dyplomatycznie o zachowaniu piłkarzy wypowiada się inny z działaczy. - Nie wszyscy wiedzą, że najgłośniej protestują ci, którzy zarabiają najwięcej. Chcielibyśmy, żeby nadal grał u nas Grzegorz Baran, ale nie stać nas na to, by za podpis dać mu 150 tysięcy złotych i jeszcze wypłacać mu 35 tysięcy złotych miesięcznie. A już zupełnie zwalił nas z nóg jeden z piłkarzy, który w kilka dni po otrzymaniu 20 tysięcy złotych pytał kiedy zapłacimy zaległości, bo jego rodzina nie ma co do garnka włożyć! - relacjonuje, ale nazwiska nie chce ujawnić.

To jest zwykłe ku***two zarządu i powinni za to podać się do dymisji!
Ostatnio zmieniony 18 maja 2010, o 15:42 przez Roni2580, łącznie zmieniany 1 raz.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#347 Post autor: gerhat » 18 maja 2010, o 15:40

Roni2580 pisze:Zastanawia mnie jeden Fakt Pani Mrozik Pan Rzecznik czy Sobstylowa ma rodziny pewnie i musi je jakoś utrzymywać rozumiem, że skoro piłkarze nie dostają pieniędzy oni również. Tylko, że ich nie łączy kontrakt z klubem i mogą odejść kiedy chchą. Pytanie czemu nie odchodzą? Bo im stan konta się zgadza... Wiele razy bronilem tego zarządu ale tym razem to jest przegięcie.
ty sie zastanawiosz czy już wiysz?
prawie jak Ostafiński

Roni2580

#348 Post autor: Roni2580 » 18 maja 2010, o 15:47

Nie wiem , domyślam się ;) bo każdy normalny człowiek odszedłby z firmy która mu nie płaci a skoro oni dalej w niej są to znaczy, że im płacą prawda?

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#349 Post autor: gerhat » 18 maja 2010, o 15:51

to wytłumacz mi czymy te wszystkie Niedzielany, Sobiechy, Grzyby i resta nie odeszli z tyj firmy skoro im nie płacą, oni som nienormalni?
dyć teraz chodzi o premie, które sami zawodnicy zgodzili się zamrozić do końca sezonu i dziwnym trafem przed ostatnim meczem wycofali sie z tego

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#350 Post autor: Mirek » 18 maja 2010, o 15:52

gerhat pisze:to wytłumacz mi czymy te wszystkie Niedzielany, Sobiechy, Grzyby i resta nie odeszli z tyj firmy skoro im nie płacą, oni som nienormalni?
Bo majom kontrakty

Roni2580

#351 Post autor: Roni2580 » 18 maja 2010, o 15:53

Dokładnie piłkarza wiąże z klubem kontrakt i czy płacą czy nie grać musi do okienka conajmniej...działaczy nie to jest normalna robota i mogą odejść kiedy chcą a jakoś nie widze żeby zmienił nam sie jakiś członek zarządu czy rzecznik ;)

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#352 Post autor: gerhat » 18 maja 2010, o 15:54

gupoty piszecie, kontrakt można zerwać jak nie płacom

Roni2580

#353 Post autor: Roni2580 » 18 maja 2010, o 15:55

Tak a który profesjonalny piłkarz mimo że mu nie płacili się na to zdobył ? Bo jakoś nie przypominam sobie takiego piłkarza np. w Łksie który mimo że mu nie płacili zerwał kontrakt

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#354 Post autor: Mirek » 18 maja 2010, o 15:56

To im płacą tak, żeby 3 miesięcy nie przekroczyło i wtedy nie ma nic zawodnik do zrywania. Chodzi o wypłaty.

scaneRboy
Kontakt:

#355 Post autor: scaneRboy » 18 maja 2010, o 16:07

gerhat pisze:gupoty piszecie, kontrakt można zerwać jak nie płacom

niektórzy tu maja naprawdę króciutką pamięć, w przerwie zimowej te wszystkie kwestie były tutaj omawiane, ja sam wkleiłem obszerny fragment regulaminu. I teraz od nowa to samo. Tutaj tempo pisania bzdur jest tak duże, że nie sposób wszystkiego prostować.

Osafiński ma radoche.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
BuRowiec
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#356 Post autor: BuRowiec » 18 maja 2010, o 19:52

Mirek pisze:
gerhat pisze:to wytłumacz mi czymy te wszystkie Niedzielany, Sobiechy, Grzyby i resta nie odeszli z tyj firmy skoro im nie płacą, oni som nienormalni?
Bo majom kontrakty
Niedzielan mioł karta zawodniczo w swoi rynce a zostoł wiyn on jest nienormalny?
Jedno Miasto Jeden Klub
Katowice K.S Ruch

https://images.app.goo.gl/BZxqvcrjFpwMvCEx7

bogas1985

#357 Post autor: bogas1985 » 18 maja 2010, o 21:03

Niedzielan gadal, ze z biznesowego punktu widzenia to az sam sobie sie dziwi ze zostaje, ale chcial dokonczyc to co wspolnie zaczeli razem.

Pilkarz moze wniesc pismo o rozwiazanie kontraktu z winy klubu jesli nie dostaje wyplat od 3 miesiecy. Sami pilkarze gadaja ze poslizg jest ok 1-2 miesiecy, plus brak jakichkolwiek premii.

Nie wiem co jest nie tak z tym klubem. Podstawowym pytaniem dla dzialaczy jest dlaczego w lepszej kondycji finansowej sa od nas Odra Wodzislaw i Piast Gliwice, ktore w jakimkolwiek porownaniu z nami wygladaja wrecz smiesznie. Podaje ich przyklady bo mowa o klubach z naszego regionu.

Nie wiem ile kasuje panie M i S, ale lepiej by bylo jakby dac jakiemus kibicowi, co troche sie zna na sprawach biznesowych 3-4 tys na miesiac. Na kase narzekac nie bedzie, ale przynajmniej bedzie pewnosc, ze praca dla Ruchu to dla niego zaszczyt a nie przykry obowiazek. W tym klubie potrzeba ludzi co beda wkladac w to serce.

Awatar użytkownika
AdiC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#358 Post autor: AdiC » 18 maja 2010, o 21:39

Mozecie mie zbanować albo zwyzywać ale jo widza ino jedna osoba kero może w tym klubie zrobić porządek - Mario S. Mom nadzieja że w końcu udziałowcy dojdą do takich samych wnioskow. Tyn facet mo niebieskie serce, potrafi walnąć ręką w stół i zarządzać.
AdiC
Dumni ze zwycięstw - wierni po porażce!!!

Awatar użytkownika
Zip
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#359 Post autor: Zip » 18 maja 2010, o 21:51

Ja myślę, że w Odrze i Polonii jest podobnie jak u nas z kasą, tylko że ich piłkarze nie lecą od razu do mediów, jak to nasi mają w zwyczaju. W Piaście akurat podobno jest dobrze z wypłatami, bo tym zajmuje się miasto.
In Siemian We Trust

MINg1920
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#360 Post autor: MINg1920 » 18 maja 2010, o 22:22

zip185 pisze:Ja myślę, że w Odrze i Polonii jest podobnie jak u nas z kasą, tylko że ich piłkarze nie lecą od razu do mediów, jak to nasi mają w zwyczaju. W Piaście akurat podobno jest dobrze z wypłatami, bo tym zajmuje się miasto.
Watpie ze w Odrze jest podobnie...nie sciagali by Cantoro i wielu innych gdyby nie mieli kasy im zaplacic a dobrze wiemy ze Cantoro nie malo sobie zazyczyl

ODPOWIEDZ