Sezon 2016/2017

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Elmer
Kontakt:

Re: Sezon 2016/2017

#3406 Post autor: Elmer » 14 cze 2017, o 17:18

Daje tutaj, bo to ważne. Naszego kolegi z forum szuka policja i sąd. Wiem, że to czyta. Może się zgłosi?
Kazimierz Greń‏ @KazimierzGren 38 min.38 minut temu
Więcej
W odpowiedzi do to @Interbookiepl @JackKmiecik i jeszcze 8osób
A mam pytanie gdzie się ukrywa prostak Stanowski garbaty sługa Rudego piszący kłamstwa na zamowienie szuka go policja i sad
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
_BiADACZ_
Kontakt:

#3407 Post autor: _BiADACZ_ » 14 cze 2017, o 17:29

Harpo pisze:zayebiści jesteście z tymi szczewami i teoriami spiskowymi....
Wiem, że żal d.pę ściska, ale litości - nie przesadzajcie!!!!!
generalnie zgadzam się, ale z Zabrza prawdopodobnie jeździł złoty pociąg i zatrzymywał się na kilku stacjach. ;]
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#3408 Post autor: jajo » 14 cze 2017, o 19:20

o zabolach zdanie mam jakie mam, ale wyjasnijcie w jaki sposob przekonali 5 klubow, zeby puscily im awans.

btw. nigdy nie uwazam, ze Legia na innaugracje to fajna sprawa. Na Legie sprzedaja pewnie komplet a kiedykolwiek, a inaugracja i teskntota za ekstraklasa mogliby zwiekszyc frekwencje na Niecieczy czy innym mniej ciekawym przeciwniku.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

coRE
Kontakt:

#3409 Post autor: coRE » 14 cze 2017, o 19:50

Panowie ! Jest źle w naszym klubie-to prawda,ale nie można się dołować i licytować się nawzajem,trzeba wierzyć w to że nadejdą lepsze czasy dla naszej ukochanej eRki !!! Z Perspektywy kibicowskiej spadek naszego klubu będzie baaarrrdzo ciekawy(nie trzeba pisać z jakiego powodu)w I lidze szykuje nam się naprawde za***isty sezon kibicowski ! A jeżeli chodzi o sam klub,jego pozycje sportową itd. to czas pokaże....być może uda się rozwiązać pewne problemy...Głowa do 9óRy !!!

MNCH
Kontakt:

#3410 Post autor: MNCH » 14 cze 2017, o 20:23

Kiedys to piesci decydowaly kto jest najlepszy a nie kto ulozy lepiej karteczki albo pojedzie w wiekszej liczbie na wyjazd

tito
Kontakt:

#3411 Post autor: tito » 14 cze 2017, o 21:01

Łysy nie gniewioł się na mnie ale ty robisz nom fest gańba tym co skreślesz nie byoć kacper dużo zdrowia ci życza wyluzuj

eNeRKa
Kontakt:

#3412 Post autor: eNeRKa » 15 cze 2017, o 12:24

Czy w polskiej piłce jest korupcja? Boniek: Górnikowi zdarzały się dziwne wyniki
Od wielu lat w polskim futbolu nie mówi się o korupcyjnych aferach. O ile jednak nikogo nie złapano za rękę, to wyniki kilku meczów w tym sezonie wzbudzały podejrzenia.
Wiele kontrowersji wzbudził mecz ostatniej kolejki minionego sezonu Lotto Ekstraklasy, w którym KGHM Zagłębie Lubin przegrało z Arką Gdynia 1:3, dzięki czemu gdynianie nie musieli martwić się o utrzymanie. Tajemnicą poliszynela jest, że o takie rozstrzygnięcie piłkarzy poprosili kibice Zagłębia, którzy żyją w zgodzie z fanami Arki.
- A czy ja mam piłkarzy jakiegoś klubu zmuszać do tego, aby biegali, walczyli, grali lepiej? Dla mnie niesmakiem jest, że są jakieś historyczne, klubowe koalicje, które nie mają nic wspólnego z piłką. Słyszałem, że kibicom Zagłębia zależało na tym, aby Arka się utrzymała i prosili swoich zawodników, aby nie robili jej krzywdy. Jeśli to prawda, to jest rzecz smutna - powiedział w rozmowie z polsatsport.pl prezes PZPN, Zbigniew Boniek.
Sternik PZPN dodał, że obecnie nie ma sygnałów o tym, że w polskiej piłce dochodzi do korupcyjnych zachowań. Krajowa federacja uważnie przygląda się nie tylko rozgrywkom Lotto Ekstraklasy. Boniek szczególną uwagę zwrócił na wyniki osiągane przez Górnik Zabrze, który przez większą część sezonu rozczarowywał, ale dzięki wygranej w sześciu ostatnich meczach wywalczył awans do elity.
- Czy wyjechać sobie do Czech i obstawić, że moja drużyna przegra to nie jest taki duży wysiłek? Drużyna Górnika Zabrze w pewnym momencie zaczęła stawiać na młodych. Jak grali starzy to zdarzały się dziwne wyniki. Nic nie chcę sugerować, ale czujnym trzeba być - przyznał Boniek.
Najbardziej zaskakującym wynikiem tego sezonu w wykonaniu Górnika Zabrze była wyjazdowa porażka z ostatnim w tabeli MKS-em Kluczbork (1:2). Po tym spotkaniu fani Górnika mieli wiele zastrzeżeń do postawy piłkarzy i domagali się finansowych kar.
Zródlo
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna ... wne-wyniki
Obrazek

Awatar użytkownika
atleticomadryt
Kontakt:

#3413 Post autor: atleticomadryt » 15 cze 2017, o 13:03

eNeRKa pisze:Czy w polskiej piłce jest korupcja? Boniek: Górnikowi zdarzały się dziwne wyniki
Od wielu lat w polskim futbolu nie mówi się o korupcyjnych aferach. O ile jednak nikogo nie złapano za rękę, to wyniki kilku meczów w tym sezonie wzbudzały podejrzenia.
Wiele kontrowersji wzbudził mecz ostatniej kolejki minionego sezonu Lotto Ekstraklasy, w którym KGHM Zagłębie Lubin przegrało z Arką Gdynia 1:3, dzięki czemu gdynianie nie musieli martwić się o utrzymanie. Tajemnicą poliszynela jest, że o takie rozstrzygnięcie piłkarzy poprosili kibice Zagłębia, którzy żyją w zgodzie z fanami Arki.
- A czy ja mam piłkarzy jakiegoś klubu zmuszać do tego, aby biegali, walczyli, grali lepiej? Dla mnie niesmakiem jest, że są jakieś historyczne, klubowe koalicje, które nie mają nic wspólnego z piłką. Słyszałem, że kibicom Zagłębia zależało na tym, aby Arka się utrzymała i prosili swoich zawodników, aby nie robili jej krzywdy. Jeśli to prawda, to jest rzecz smutna - powiedział w rozmowie z polsatsport.pl prezes PZPN, Zbigniew Boniek.
Sternik PZPN dodał, że obecnie nie ma sygnałów o tym, że w polskiej piłce dochodzi do korupcyjnych zachowań. Krajowa federacja uważnie przygląda się nie tylko rozgrywkom Lotto Ekstraklasy. Boniek szczególną uwagę zwrócił na wyniki osiągane przez Górnik Zabrze, który przez większą część sezonu rozczarowywał, ale dzięki wygranej w sześciu ostatnich meczach wywalczył awans do elity.
- Czy wyjechać sobie do Czech i obstawić, że moja drużyna przegra to nie jest taki duży wysiłek? Drużyna Górnika Zabrze w pewnym momencie zaczęła stawiać na młodych. Jak grali starzy to zdarzały się dziwne wyniki. Nic nie chcę sugerować, ale czujnym trzeba być - przyznał Boniek.
Najbardziej zaskakującym wynikiem tego sezonu w wykonaniu Górnika Zabrze była wyjazdowa porażka z ostatnim w tabeli MKS-em Kluczbork (1:2). Po tym spotkaniu fani Górnika mieli wiele zastrzeżeń do postawy piłkarzy i domagali się finansowych kar.
Zródlo
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna ... wne-wyniki
http://www.90minut.pl/news/278/news2780 ... kicia.html
Na uklady nie ma rady kiedys pzpn ukaralo inaczej teraz zastosowano sie do kary wedlug innych kryteriow gdy szczewa byly ustawione do awansu tabela punktowa mogla sie zmienic na ich niekorzysc. Rudy i stanowski dwie ku***.

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
„Naszym HonoRem WieRnosc jeeeeeesst - Naszym Klubem (H)KS RUCH
"z wychowankami i lokalnym wsparciem, nie potrzeba obcokrajowców"

scaneRboy
Kontakt:

#3414 Post autor: scaneRboy » 16 cze 2017, o 07:50

uważam, że gdyby nie postawa Lewandowskiego Boniek już by dawno wyleciał. Nie chodzi o jakieś szczególne zarzuty, tylko po prostu jest cienki. Podam przykład. Dziś Lewandowski to taka trochę Małyszomania piłki nożnej. Jest naprawdę świetny, ciągle się rozwija, znany i ceniony na całym świecie, nie gada głupot itd. Ja sam zmieniłem o nim zdanie. Jest faktem, że to już zupełnie inny Robercik niż ten, który grał w ekstraklasie.

Moim zdaniem ekipa Bońka marnotrawi fenomen Lewandowskiego w przełożeniu na ekstraklasę, mniejsze kluby i młodzież. Dzisiaj każdy łebek chce być Lewandowskim i kompletnie nic z tego nie wynika. Reprezentacja gra dobrze, kasa leci - skończy się kiedyś Lewandowski, skończy się kasa. Dlaczego marnotrawi? A czy coś się zmienia? Na lepsze? Przeciwnie, ekstraklasa jest pięknie opakowana, tylko niestety zawartość coraz bardziej śmierdzi. Kupa w środku coraz bardziej nabrzmiewa i uwierzcie mi, w pewnym momencie wypłynie.

Kolejna sprawa, Boniek zachowuje się jak typowy celebryta -> karierowicz -> niepewny swego politykiewicz. Zachowanie na otwarciu stadionu Widzewa, wypowiedzi wobec przeciwników (nawet jeśli jest to "tylko" Smagorowicz), na meczach repry za***rdala żeby nóg nie połamać, żeby zrobić sobie zdjęcie z Lewandowskim, duża - stanowczo zbyt duża rola głęboko pokłonionych dziennikarzy... Cóż, dla mnie to obraz cieniasa... być może taki dobrze pasuje do dzisiejszej, nowoczenej piłki.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#3415 Post autor: Ozor » 16 cze 2017, o 14:51

a teraz hit :!:
Mariusz Klimek ktory 13 lat temu uratował @ruchchorzow1920 przed upadkiem chce kupić 55 procent akcji @SlaskWroclawPl Złożył swoją ofertę

Awatar użytkownika
Bartorus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#3416 Post autor: Bartorus » 16 cze 2017, o 14:54

Nic dziwnego. Gdybym nie był kibicem Ruchu a biznesmen, który chce po prostu wrócić do piłki i mieć szansę na jakiś zarobek to Wrocław to idealne miejsce do tego by zainwestować.

Awatar użytkownika
m.
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#3417 Post autor: m. » 16 cze 2017, o 15:09

A dlaczego wg Ciebie Wrocław to idealne miejsce na zarobek? Klimek twierdzi ,że ma patent na full stadion we Wrocławiu. Jeżeli uda mu się osiągnąć np. 40 tys na meczu z dajmy na to termalica i utrzymać ta widownię co mecz to sam postawie mu pomnik. Byłby ewenementem na skalę europejską.

Awatar użytkownika
Bartorus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#3418 Post autor: Bartorus » 16 cze 2017, o 15:14

Patent na full stadion to na pewno przesada. Trzeba jednak pamiętać, że Wrocław ma prawie 700 tysięcy mieszkańców. W 2015 roku mieli 3 miliony zysku netto. Miasto na preferencyjnych warunkach na pewno będzie użyczać stadionu. W okresie gdy Śląsk grał o "coś" frekwencja była na poziomie 15 tysięcy. Zrobienie z nich solidnego klubu na, który przy sukcesach może chodzić około 17-20 tysięcy nie jest zadaniem niewykonalnym.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#3419 Post autor: Ozor » 16 cze 2017, o 15:15

schłodzę temat Klimek był już w Zawiszy gdzie teraz jest ten klub?

Awatar użytkownika
m.
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#3420 Post autor: m. » 16 cze 2017, o 15:25

Bartorus pisze:Patent na full stadion to na pewno przesada. Trzeba jednak pamiętać, że Wrocław ma prawie 700 tysięcy mieszkańców. W 2015 roku mieli 3 miliony zysku netto. Miasto na preferencyjnych warunkach na pewno będzie użyczać stadionu. W okresie gdy Śląsk grał o "coś" frekwencja była na poziomie 15 tysięcy. Zrobienie z nich solidnego klubu na, który przy sukcesach może chodzić około 17-20 tysięcy nie jest zadaniem niewykonalnym.
To o czym piszesz to są tylko liczby. Gdyby to bylo takie proste i byłby to tak za***isty patent na biznes to uwierz mi nie jeden biznesmen z bardziej zasobniejszym bajtlikem niż Klimek siedziałby we Wrocławiu i liczył hajs.

Klimek na dzień dzisiejszy bardziej nadałby się do próby ratowania Ruchu na bułe z Patem niż do samodzielnego działania w Śląsku. No ale pożyjemy zobaczymy.

Ps Ozor przykład z Zawisza idealny

ODPOWIEDZ