Letnie transfery

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#331 Post autor: Simone » 14 cze 2006, o 00:05

tylko ze teraz ze swieczka szukac takich zawodnikow co umra na murawie nawet jezeli to wbrew rozsadkowi i dadza sie pokroic za swoj klub ...

Mariusz napewno do takich nalezy .

Jak ma chrzanic bez powodu atmosfere to tez jestem za usunieciem z druzyny .

Jednak ta runda pokazala ze mozna i z Mariuszem grac jak nalezy i trzeba sie nad tym zastanowic .

Poza tym to kapitan tej druzyny i napewno ma wplyw na jej charakter ...

To wszystko nie takie proste i ma dwa oblicza

slavo
Kontakt:

#332 Post autor: slavo » 14 cze 2006, o 00:11

Simone pisze:tylko ze teraz ze swieczka szukac takich zawodnikow co umra na murawie nawet jezeli to wbrew rozsadkowi i dadza sie pokroic za swoj klub ...

Mariusz napewno do takich nalezy .

Jak ma chrzanic bez powodu atmosfere to tez jestem za usunieciem z druzyny .

Jednak ta runda pokazala ze mozna i z Mariuszem grac jak nalezy i trzeba sie nad tym zastanowic .

Poza tym to kapitan tej druzyny i napewno ma wplyw na jej charakter ...

To wszystko nie takie proste i ma dwa oblicza
takie rzeczy które opisujesz to mają miejsce w klubach podwórkowych, a nie profesjonalnych. W profesjonalnych "obrażalskich kapitanów" się zwalnia, nawet jesli by mieli Efenberg na nazwisko.

Chcę ! klubu profesjonalnegho nie parafialnego !

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#333 Post autor: Simone » 14 cze 2006, o 00:20

Co bysmy tu nie pisali i kto by nie mial racji pewnym jest ze wywalenie Mariusza nie przejdzie bez echa ...

Takiego negatywnego echa dla Klubu . Poczekamy , zobaczymy ale jest niewesolo ... Znow beda podzialy jak pofrunie .

A co do klubu podworkowego to mialem na mysli ze sto razy bardziej wole obrazalskiego lecz ambitnego Srutwe niz jakiegos ciulika co przyjdzie i odwali panszczyzne i ... zniknie

Porozumienie na lini Wlecial - Mario to najlepsze wyjscie jak dla mnie ale to moje zdanie

slavo
Kontakt:

#334 Post autor: slavo » 14 cze 2006, o 00:23

Simone pisze: Porozumienie na lini Wlecial - Mario to najlepsze wyjscie jak dla mnie ale to moje zdanie
To tylko odwleczenie i chwilowe zamrożenie problemu, Mario jak kazdy z nas z kazdym dniem bedzie starszy. Lepiej wrzoda przeciąć teraz niż w połowie sezonu.

i proponuje sobie odpowiedzieć na dwa pytania:

1. Kto w klubach odpowiada za skład 11 meczowej i zmiany w trakcie
2. Kto w Ruchu jest trenerem a kto zawodnikiem !

KK
Kontakt:

#335 Post autor: KK » 14 cze 2006, o 00:41

slavo pisze:Lepiej wrzoda przeciąć teraz niż w połowie sezonu [..] Srutwa jak chcesz trenować to do Fornalaka do Polonii.
Zalosne. Mozna Mariusza nie lubiec, ale jako kibic Ruchu trzeba go szanowac.

PS. Jeszcze bedziecie sobie pluc jesienia w brode, ze nie ma atmosfery w druzynie, a co za tym wyniki beda przecietne. Sila zespolu, ktory nie przegral 10 meczow wiosna nie byly tylko umiejetnisco, ale przede wszystkim atmosfera, ktora _zdaniem chlopakow_ budowal i trzymal jeden gosc i nie chodzi o Wlecialowskiego, ktory z chlopakami ponoc ma kontakt, ze tak to ujme _sredni_. Teraz to tylko mam nadzieje, ze Mariusz spakuje buty i odejdzie z honorem, a na "do widzenia" tchnie w chlopakow pozytywna sile...

arcio
Kontakt:

#336 Post autor: arcio » 14 cze 2006, o 00:47

nie ma ludzi niezastąpionych

tylko czemu mamy żegnać Śrutwe a Bizackiego nie ??
nigdy nie jest za późno

slavo
Kontakt:

#337 Post autor: slavo » 14 cze 2006, o 00:47

KK pisze:
slavo pisze:Lepiej wrzoda przeciąć teraz niż w połowie sezonu [..] Srutwa jak chcesz trenować to do Fornalaka do Polonii.
Zalosne. Mozna Mariusza nie lubiec, ale jako kibic Ruchu trzeba go szanowac.

PS. Jeszcze bedziecie sobie pluc jesienia w brode, ze nie ma atmosfery w druzynie, a co za tym wyniki beda przecietne. Sila zespolu, ktory nie przegral 10 meczow wiosna nie byly tylko umiejetnisco, ale przede wszystkim atmosfera, ktora _zdaniem chlopakow_ budowal i trzymal jeden gosc i nie chodzi o Wlecialowskiego, ktory z chlopakami ponoc ma kontakt, ze tak to ujme _sredni_. Teraz to tylko mam nadzieje, ze Mariusz spakuje buty i odejdzie z honorem, a na "do widzenia" tchnie w chlopakow pozytywna sile...
Mozna kogos nie lubic ale mimo to warto czytac ze zrozumieniem. Wrzód to nie okreslenie Mariusza tylko metafora (trudne słowo) problemu. Czyli "przeciać wrzoda" = zdecydowanym działaniem rozwiazać problem.

A skoro to nie dokonanie Wleciała tylko specjalisty od atmosfery - Mariusza S. to dlaczego ten specjalista od atmosfery (wg. mnie psucia atmosfery - wystarczy posłuchać kilku wywiadów) nie potrafił dokonać niczego (chyba ze za sukces uznamy baraże o utrzymanie ) bez Wleciałowskiego.
Normalnie szlak moze człowieka trafić był Wyrobek, Fornalak ze 40 zawodników i cudotwórca od atmosfery i było tragicznie, a teraz nagle - Wleciałowski jest be, a ojcem sukcesu jest Srutwa !

arcio
Kontakt:

#338 Post autor: arcio » 14 cze 2006, o 00:53

mnie ciekawi jedna sprawa
czemu nie można patzreć na pozytywne aspekty tego co może sie stać
czy ne uważacie że Śrutwa nie byłby dobrym działaczem?
jakiś menaga czy inne cuś?

niektórym sie to udaje (piekarski, jóźwiak, mielcarski, ...)
czemu nie zajmie sie szkoleniem jak wleciał, wdowczyk, fornalik ...

zawsze trzeba patzreć na dwie strony medalu
nigdy nie jest za późno

KK
Kontakt:

#339 Post autor: KK » 14 cze 2006, o 00:57

Wcale nie umniejszam roli Wlecialowskiego. Twierdze ze poczynil odpowiednie transfery, dobrze przygotowal druzyne do sezonu i ogolnie wykonal kawal dobrej roboty. Razem ze Srutwa stworzyli duet trener-kapitan, ktory zdal egzamin, tylko szkoda, ze obaj panowie skakali i nadal skacza sobie do oczu... Po analizie sytuacji nie widze innego wyjscia jak odejscie jednego z tych panow i bedzie nim Mariusz. Kolejny rozdzial w historii klubu zostal zamkniety. I nic w tym nie byloby dziwnego, gdyby nie okolicznosci.
A czemu Mariusz nie dokonal niczego chociazby rok temu? Bo w skladzie bylo tylu patalachow, ze glowa boli.

slavo
Kontakt:

#340 Post autor: slavo » 14 cze 2006, o 00:59

Arcio. Zgoda. Dla mnie Srutwa moze być i premierem. Ale nie jednoczesnie. Chce byc zawodnikem to nawet jak go Wleciałowski sciagnie w 3 minucie to maul halten i grzecznie na ławka. A jak trener uznaje ze sie nie nadaje to również uszy po sobie. Chce być trenerem ? Niech bedzie ale jako trener. I wisi mi czy zacznie od Uranii, Cidrów czy Józefki. Jako trener bedzie ponosił odpowiedzilanośc za wyniki i rzeczywistość sama odpowie czy z dobrego zawodnika moze być dobry trener. Bo nie zawsze to sie udaje (vide Boniek)

uRodzony na sektoRze
Kontakt:

#341 Post autor: uRodzony na sektoRze » 14 cze 2006, o 01:21

A ja jestem za Mariuszem, udownodnił wiele razy że jest od stóp do głów niebieski (np. oskarżenie go o zniewazenie psów gdy wstawil sie za Nami - kibicami Ruchu, w czasie zadymy na pamietnych derbach, czy też ostatnia finansowa pomoc na sektorówke)... Zaraz powiecie że nie powinno się nikogo trzymać za zasługi... ja powiem że może warto przytrzymać go ten sezon, a w przyszłym zakonczy kariere w I lidze, bo na to zasłuzył... A po jej zakonczeniu też powinien moim zdaniem zostać w klubie, bo może przynieść klubowi sporo pożytku... To że za Ruch dałby się zabić nie ulega wątpliwości, tacy ludzie są zawsze potrzebni .....
[img]http://i42.tinypic.com/x3s60w.jpg[/img]

ZIBI13
Kontakt:

#342 Post autor: ZIBI13 » 14 cze 2006, o 02:11

Mysle ze wyniki ostatnie to zasluga Wleciala i jego transferow udanych no i szczegulnie Mikulenasa bo gdyby nie to, to znowu byly by baraze i dalej kupa klopotow dla nas.Nie gral Bizak i swiat sie nie zawalil,czapka z glowy dla Maria za zaslugi ale mysle ze Wlecial by takiej decyzji nie podjal gdyby nie mial juz kogos na jego miejsce!!! mam nadzieje ze bedzie to znowu dobre trafienie i to musi byc taki zawodik ze wrazie kontuzji czy kartek Mikiego da sobie rade.Zaden klub prywatnych pieniedzy nie bedzie placil za zaslugi nikomu.miejsce dla Marjusza powinno byc w klubie ale albo jako dzialacz ,szkolenie itp, mam nadzieje ze tak jak byl dobrym zawodnikiem zasluzonym dla klubu to i zostanie w pamieci kibicow. Jak chcemy wejsc do Oranie to trzeba ponies ryzyko i wzmocnic sklad bo inne kluby tez sie wzmocnia Bedzie tak ze jak trafi Wlecial z transferami to bedziemy chepi .Najwazniejsze jest KTO NA MIEJSCE MARIA??? :flaga:

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#343 Post autor: heli » 14 cze 2006, o 06:18

dla mnie o ile to prawda jest to jednak wielkie zaskoczenie, skoro chop, mioł jedna z lepszych rund od moze ttrzech sezonów, skoro, nie dostoł chyba ani jednej kartki za głupia godka, skoro, nie godom, że mo grać na chama, ale nie raz pokazywał, ze te 45-60minut jest w stanie lepiej zagrać niż nie jeden innny. Natomiast zdaja sobie sprawe, że to są motywy piłkarskie, natomiast jak jest z boku to nie wiem.

Ale tym bardziej jest to dla mnie dziwna decyzja, skoro, ktoś napisał, że po rozmowach z trenerem prawdopodobnie zistanie Biza, zostawienie Bizackiego, a zrezygnowanie ze Śrutwy, to tego już jakoś zrozumieć nie moga. (o ile to sie stanie faktem). Rozumia, ze pewni piłkarze moga nie pasować do koncepcji, ale zostawienie daremnego gracza, a zrezygnowanie z kogoś kto jednak nie raz w tym sezonie pokazywał że jeszcxze grać potrafi, dla mnie dziwne, ale może decydują układy pozaboiskowe
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Pavlique
Kontakt:

#344 Post autor: Pavlique » 14 cze 2006, o 06:27

Jo pamiyntom jak Mariusz godoł, ze chciołby skończyć kariera w I lidze i podług mie to mu sie należy; niy godom że Slavo niy mo racji bo argumynty som wielce pzrekonujonce, ale tyż sam ftoś już pedzioł, na filmach ze szpilów widać, ze tyn chop to je jak naczynie krwionośne w tyj dużynie (metafora hehehe :wink: ); choby my mieli nojlepszo krew a niy bydzie miała kaj płynonć to sie zatory porobiom, a że miyndzy chopami iskrzy to bardzo dobrze bo najwyraźnij łoba som silnymi osobowościami i bez toz lecom pierony....
Podług mie MAriusz powiniyn łostać
Aha i nawet jak miałoby to być yno za zasługi, to tersoki keidy do awansu jest richtig blisko takich chopów nom cza.... choby yno po to coby atmosfera robiyli, i bramy szczylali (Lechia...); bo jak jest dwóch dobrych do dekowanio to zawsze w łobronie dziury sie znojdom i tor pryndzyj ftoś potradzi szczelić
I'm a man who walks alone

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#345 Post autor: spyru » 14 cze 2006, o 08:15

Z całym szacunkiem dla Śrutwy, kadrą rządzi trener :!: Jeżeli im sie nie układało to należy coś zmienić. Dobrze że teraz a nie np. a połowie rundy. Bo mogłoby sie tak zdażyć, żeby zaczeli grać przeciwko Wleciałowskiemu, ze względu na prywatne sprawy pomiędzy oboma Panami. Trzeba również pammiętać że Śrutwa kilkakrotnie wypowiadał sie delikatnie mówiąc, dziwnie po wygranych meczach, a Wleciałowski pewnie wiedziałe że chodzi o niego. Wielokrotnie na forum pisało sie że należy ze "starych" zrezygnowąć, rozwalić tą "klike". Czy to dobrze czy źle okaże sie w przyszłym sezonie
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Zablokowany