RUCH Chorzów - JAGIELLONIA BIAŁYSTOK 29.10.2005

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
jaru

#331 Post autor: jaru » 30 paź 2005, o 16:00

Salas, twój post OK X 100 nic lepszego w dnu dzisiejszym mie nie spotko RRRRRRRRRRRRRR

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#332 Post autor: Patton » 30 paź 2005, o 16:37

Niektorzy musza rozgraniczyc 2 sprawy. H. organizatora, ktory potrafi zalatwic wiele - za co mu chwala!! Ale kwestia jest inna, jego podejscie do nas Slazakow i Gornego Slaska!! Ja wiem, ze to dzialanie ma podtekst przyjazni z naszymi sztamami i ukladami. Potrafie to zrozumiec nawet, ale nie kumam tego - inni moga sie obnosic ze swoimi pogladami, moga sie szczycic, ze maja FC wszedzie itd. A my do cholery, z dziada pradziada hanysi - musimy sie obawiac o zdrowie na Ruchu, o to zeby nie wylapac "klapsa", za to, ze sie powie glosno cos na temat Slaska?? W imie czego?? Nigdy nasze zgody nie byly obrazane przez nas, zawsze przyjmowalismy gosci dobrze, mogli liczyc na piwko, cos mocniejszego itd. Teraz nagle sie okazuje, ze nasze wieloletnie poglady, to z czego nas w Polsce kojarza ( i nienawidza - co mnie cieszy. Bo nic tak nie wzmacnia i konsoliduje spolecznosci ) nagle okazuje sie, ze z dnia na dzien zostaje "zabronione". Na pytanie dlaczego, pada odpowiedz " Bo Tak". Do tego stadion opuszczaja kolesie, ktorzy byli na tych wyjazdach, gdzie ekipa PF nie dojechala... Teraz czytam na forum, ze jedni maja sp***dalac na GKS, drudzy to ci***, trzeci pedaly itd. Nie wiem, czy zdajecie sobie sprawe, ale topimy sie w bagnie, z ktorego przez najblizsze pare lat nie wyjdziemy. Bo kibic Ruchu to kazdy z nas - dzialajacy radzion, marudzacy nudziarz, ja ktory stalem sie wrogiem nr. 1 dla NU ( notabene, ja przyczynilem sie do powstania tej grupy, co mnie podwojnie boli ), "antysrutwa" gerhat, czy 8 tys innych userow na forum. Kazdy z nas jest kibicem Ruchu, kazdy kocha ten klub!! To, ze bylem przeciwny oprawie, to moje zdanie. Widze, ze bylo conajmniej kontrowersyjne, ale sluszne. Bo widac mozemy popierac strajki innych ekip, a sami nie mozemy tego zrobic ( to tak na przyszlosc, moze kiedys sie nam uda ). To, ze nudziarz napisal tak na NU - jego sprawa, nie musi przeciez pisac piesni pochwalnych o tej grupie. Jego sprawa, nalezy to uszanowac. Tak samo, jak pewne osoby powinny uszanowac nas - Slazakow, nasze poglady, nasze podejscie i drazliwy temat Gornego Slaska!! Pare lat temu powstal podzial na piknikowchuliganow/ultrasow. Teraz jestesmy swiadkami kolejnego -> znacznie powazniejszego, bo dotykajacego tozsamosci kazdego z nas. Podzialu na Slazakow ( ktorzy na Ruchu sa jak widac pomijani ) i reszte ( ktora ma prawo nas pomijac ). I wiem jedno - dopoki nikt sie nie wpierdalal w "nasze metryki" Ruch byl silnym klubem kibicowsko. Teraz widzimy, ze slazacy sa wrazliwi i to bardzo pod wzgledem przynaleznosci narodowej. I tutaj H. powinien to uszanowac i przemyslec... Bo za pare lat, jezeli w pore sie nie opamietamy, to radzion nie bedziesz mial do kogo pisac "ch*** w Ciebie wbijam". A tego nikt z nas nie chce. Wracajac do meczu, na spokojnie powiem - widzialem jak wygladali po meczu, jak "dychali rynkowami". Taki Ruch chce ogladac, nawet przegrywajacy, ale zadziorny i walczacy na kazdym centymetrze murawy. PozdRawiam!!!
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

Lofs
Kontakt:

#333 Post autor: Lofs » 30 paź 2005, o 16:56

Patton pisze:Niektorzy musza rozgraniczyc 2 sprawy. H. organizatora, ktory potrafi zalatwic wiele - za co mu chwala!! Ale kwestia jest inna, jego podejscie do nas Slazakow i Gornego Slaska!! Ja wiem, ze to dzialanie ma podtekst przyjazni z naszymi sztamami i ukladami. Potrafie to zrozumiec nawet, ale nie kumam tego - inni moga sie obnosic ze swoimi pogladami, moga sie szczycic, ze maja FC wszedzie itd. A my do cholery, z dziada pradziada hanysi - musimy sie obawiac o zdrowie na Ruchu, o to zeby nie wylapac "klapsa", za to, ze sie powie glosno cos na temat Slaska?? W imie czego?? Nigdy nasze zgody nie byly obrazane przez nas, zawsze przyjmowalismy gosci dobrze, mogli liczyc na piwko, cos mocniejszego itd. Teraz nagle sie okazuje, ze nasze wieloletnie poglady, to z czego nas w Polsce kojarza ( i nienawidza - co mnie cieszy. Bo nic tak nie wzmacnia i konsoliduje spolecznosci ) nagle okazuje sie, ze z dnia na dzien zostaje "zabronione". Na pytanie dlaczego, pada odpowiedz " Bo Tak". Do tego stadion opuszczaja kolesie, ktorzy byli na tych wyjazdach, gdzie ekipa PF nie dojechala... Teraz czytam na forum, ze jedni maja sp***dalac na GKS, drudzy to ci***, trzeci pedaly itd. Nie wiem, czy zdajecie sobie sprawe, ale topimy sie w bagnie, z ktorego przez najblizsze pare lat nie wyjdziemy. Bo kibic Ruchu to kazdy z nas - dzialajacy radzion, marudzacy nudziarz, ja ktory stalem sie wrogiem nr. 1 dla NU ( notabene, ja przyczynilem sie do powstania tej grupy, co mnie podwojnie boli ), "antysrutwa" gerhat, czy 8 tys innych userow na forum. Kazdy z nas jest kibicem Ruchu, kazdy kocha ten klub!! To, ze bylem przeciwny oprawie, to moje zdanie. Widze, ze bylo conajmniej kontrowersyjne, ale sluszne. Bo widac mozemy popierac strajki innych ekip, a sami nie mozemy tego zrobic ( to tak na przyszlosc, moze kiedys sie nam uda ). To, ze nudziarz napisal tak na NU - jego sprawa, nie musi przeciez pisac piesni pochwalnych o tej grupie. Jego sprawa, nalezy to uszanowac. Tak samo, jak pewne osoby powinny uszanowac nas - Slazakow, nasze poglady, nasze podejscie i drazliwy temat Gornego Slaska!! Pare lat temu powstal podzial na piknikowchuliganow/ultrasow. Teraz jestesmy swiadkami kolejnego -> znacznie powazniejszego, bo dotykajacego tozsamosci kazdego z nas. Podzialu na Slazakow ( ktorzy na Ruchu sa jak widac pomijani ) i reszte ( ktora ma prawo nas pomijac ). I wiem jedno - dopoki nikt sie nie wpierdalal w "nasze metryki" Ruch byl silnym klubem kibicowsko. Teraz widzimy, ze slazacy sa wrazliwi i to bardzo pod wzgledem przynaleznosci narodowej. I tutaj H. powinien to uszanowac i przemyslec... Bo za pare lat, jezeli w pore sie nie opamietamy, to radzion nie bedziesz mial do kogo pisac "ch*** w Ciebie wbijam". A tego nikt z nas nie chce. Wracajac do meczu, na spokojnie powiem - widzialem jak wygladali po meczu, jak "dychali rynkowami". Taki Ruch chce ogladac, nawet przegrywajacy, ale zadziorny i walczacy na kazdym centymetrze murawy. PozdRawiam!!!
BRawo Patton, poparcie w 100%.
Dodam od siebie tylko, że kiedyś miałem "przyjemność" rozmawiać z h. Powiem tylko tyle, że odniosłem wrażenie, ż gość ma poważne zaburzenia emocjonalne.
A to co zrobił [przed szpilem wczoraj to sie już w pale nie mieści - wypirdolił ze stadionu wszystkich dzieciaków. Brawo tak dalej - dospele czekają na kolejnych kibiców. U nas młodze pokolenie jest niepotrzebne, bo po co. Sam Pan h. zastąpi swa obecnością wszystkich.

PozdRo dla wszystkich Niebieskich. je*** cwks.
Panie, zmiłuj się nad nami...

Awatar użytkownika
vinc84
Kontakt:

#334 Post autor: vinc84 » 30 paź 2005, o 17:23

Patt na prezydenta!!!
GŮRNY ŚLŮNSK

Stona
Kontakt:

#335 Post autor: Stona » 30 paź 2005, o 17:40

,,Dinamo" (ja bym to raczej nazwał ,,Submarine") to bomba...jeszcze do tego odpowiednio dodać beben i klaskanie i będzie za***iście :twisted:
za Tobą pójde w ogień, wode..

Awatar użytkownika
Neo
Kontakt:

#336 Post autor: Neo » 30 paź 2005, o 18:23

za***isty weekend! Wreszcie zobaczyłem świetny mecz w wykonaniu naszych piłkarzy. Przekonaliśmy się, że możemy sobie poradzić bez dwóch weteranów - Śrutwy i Bizackiego. Oglądając relacje w COMTV z Radomiaka dochodze do wniosku, że już w Radomiu było widać lepszą grę. Niestety mieliśmy pecha, ale z Jagą piłkarze pokazali na co ich stać. Bardzo jestem ciekawy szpilu z Piastem. Po meczu z Jagą na pochwałe zasługuje cały zespół. Wydawało mi się, że najsłabiej zagrał Przemek Łudziński. Oprawy nie trzeba komentować, bo kto był to widział, że była za***ista :wink: Fajnie, że Jaga przyjechała, liczyłem, że będzie ich troche wiecej, ale trudno. Jedno było na minus... :|

Elmer
Kontakt:

#337 Post autor: Elmer » 30 paź 2005, o 18:43

Ale Łudziński przynajmniej walczył, ale że nie zawsze mu to wychodziło i wyglądało troche chaotycznie. Jego przynajmniej nikt nie o...ł i synek po kilku nie udanych próbach dalej walczył. Zaprezentował się na pewno duzo lepiej niz B i Ś w ostatnich meczach.
Cieszy to co powiedział na konferencji Fornalak, że nikt nie może być pewny miejsca w składzie. Oby tylko dotrzymał słowa. A tak w ogóle to i tak nie podoba mi się on jako trener
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

kolend

#338 Post autor: kolend » 30 paź 2005, o 18:56

wole ogladac mlodych chlopakow - ktorzy jeszcze moze nie maja takich umiejetnosci - ale daja z siebie wszystko w te 90 minut, niz emerytow, ktorykm sie wydaje ze za salugi minione wszystko im sie nalezy i moga na wszystkich ryczec

ciekawe co bedzie jak naszym gwiazdom mina kary i beda znowu mogli grac

JEDI_V
Kontakt:

#339 Post autor: JEDI_V » 30 paź 2005, o 21:09

ale mie z tom fanom wkkurwili,co to ku*** pan H. jest tylko we mlynie,prawdziwi niybiescy siedzom na 10,bo ku*** w du*** majom calo legia,przez cale lata nos warszawka jebala i je*** a pan H. w dupa wlazi gorolom za***nym,za ta fana obersleisien to powiniyn za jaja wisiec obok fany,pozdro dla prawdziwych niybieskich i slonzokow,je*** legia
OFICJALNY KLUB ŚLONZOKÓW/R\, NIY GOROLI, NIY LWOWIOKÓW

koloR
Kontakt:

#340 Post autor: koloR » 30 paź 2005, o 21:17

Bogas pisze:Jo ci odpowie prosto. wybierdalaj do gieksy pedale, jak ci sie na RUCH NIE PODOBO.
ku*** co to jest za odpowiedz
ktos moze jezdzic od x lot na Ruch , teraz mo inne zdanie niz jakos tam grupa osob i mo wy***rdalac - to my sie czasow doczekali , w sumie nawet dobrze ze na tym szpilu nie bylech

JEDI_V
Kontakt:

#341 Post autor: JEDI_V » 30 paź 2005, o 21:20

wyrazy szacunku i uznania dla NU za zajebisto robota,tak czimac
OFICJALNY KLUB ŚLONZOKÓW/R\, NIY GOROLI, NIY LWOWIOKÓW

Awatar użytkownika
Neo
Kontakt:

#342 Post autor: Neo » 30 paź 2005, o 21:28

Elmer pisze:Ale Łudziński przynajmniej walczył, ale że nie zawsze mu to wychodziło i wyglądało troche chaotycznie. Jego przynajmniej nikt nie o...ł i synek po kilku nie udanych próbach dalej walczył. Zaprezentował się na pewno duzo lepiej niz B i Ś w ostatnich meczach.
Cieszy to co powiedział na konferencji Fornalak, że nikt nie może być pewny miejsca w składzie. Oby tylko dotrzymał słowa. A tak w ogóle to i tak nie podoba mi się on jako trener
Ciężko było mi wybrać najsłabszą osobe w Ruchu i padło na Przemka :wink: taki mój wybór, bo na tle innych chyba najwięcej piłek mu nie wyszło, chodzi mi oczywiście o szpil z Jagą. Mam nadzieje, że nie będzie tak, że w Gliwicach wyjdzie Bizak ze Śrutwą do ataku. Osobiście dałbym kolejną szanse Ćwielongowi, bo wrócił do formy. Nie boi się gry, strzela, jak mu nie wyjdzie to próbuje dalej. A jako drugiego może Janoszke albo Łudzińskiego :wink:

rumcajs_79
Kontakt:

#343 Post autor: rumcajs_79 » 30 paź 2005, o 22:33

LOFS napisol
BRawo Patton, poparcie w 100%.
Dodam od siebie tylko, że kiedyś miałem "przyjemność" rozmawiać z h. Powiem tylko tyle, że odniosłem wrażenie, ż gość ma poważne zaburzenia emocjonalne.
A to co zrobił [przed szpilem wczoraj to sie już w pale nie mieści - wypirdolił ze stadionu wszystkich dzieciaków. Brawo tak dalej - dospele czekają na kolejnych kibiców. U nas młodze pokolenie jest niepotrzebne, bo po co. Sam Pan h. zastąpi swa obecnością wszystkich.

i tu sie ku*** niezgodzom bo HETMAN robi dosc sporo a w soboto zewzglyndu na male ilosci kibicow i coraz wiecej gieksierni nom sie pynto nawet zorganizowl z MIKOŁOWA autobus miejski za friko!zeby jezdzili modzi na szpile oraz starszo ekipa kero dawno nie była!niegodom ze HETMAN jest ideal ale robi w hu* dobryj roboty a ze czasym go poniesie ok tylko czasym postowcie sie na jego miejscu tu kozdy krytykoje i nic nieorbi ale na necie som cfaniaki mocie problym do HETMANA ?to podbij do niego i mu to mozece pedziec a nie tu kozaczyc!zacznijcie cos robic a nie krytykowac! :evil:
Ostatnio zmieniony 30 paź 2005, o 22:36 przez rumcajs_79, łącznie zmieniany 1 raz.
[url=http://imageshack.us][img]http://img86.imageshack.us/img86/4302/tgah5.jpg[/img][/url]

[color=blue]WE ARE THE BEST AND FUCK THE REST[/color]

Eagle

#344 Post autor: Eagle » 30 paź 2005, o 22:36

hehehe Judasze... hetman wos kupuje za pora srebrnikow, ale to wosz plac i wasze zabawki, jo jest SLONZOK kibic SLONSKIEGO RUCHU i zawsze byda pamiento ze Ruch jest z Gornego Slonska :!:

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#345 Post autor: radzion » 30 paź 2005, o 22:45

jo ino napisza jedno!!!to my NU wywiesilismmy na tym meczu flagi FCD i Oberschlesien!!!to my chcielismy zeby te fany wisialy !i teraz pomylscie: czy gdybysmy poierpali h. to bysmy te flagi wogole wyiesili?chyba nie, zostawilibysmy je w kanciapie i wogole bysmy sobie nimi glowe nie zaprzatali!!

ale niekotrzy tego nie potrafia zrozumiec, ze mysmy z tym nie mieli nic wspolnego!i to wlasnei na takich ludzi wbijam ch** jak to patton zes napisol, i je*** mnie to czy to jest slonzok czy gorol, czy mo 40 lot czy 15, czy siedzi na 10 czy w mlynie! bo dla mnie tako osoba nie mysli, mo 0 pojecia o tym co sie dzieje i wielce sie ciepie do nos!to wyscie zaczeli po nos jezdzic!!i zdania nie zmienie! sam chcialem zeby ta flaga wisiala!!!stalo sie inaczej!!ale jeden z drugim co sie sam tak ciepie moglby cos zrobic a nie tylko jezdzic po nos!!!!dla mnie taki ktos jest nikim!!!
tak samo poparlem protest, i pottrafi sie do tego przyznac!ja rozumiem o co chodzi!i najbardziej o tym siwdczyl fakt ze mimo iz transparent wisial!to "HYMN" bol spiewany! bo to ze popieram prostest legii ze slusznych wzgledow!nie znaczy ze ich musze kochac!dalej sa dla mnie warsz.....kur......
widze ze niektorzy sa bardzo zaslepieni i bardzo marza o sytuacji ze za rok mzoe 2 byda ogladac po 1000 ludzi na stadionie z czego 3/4 to byda ofijele z trombkami! widza ze ci ludzie nie chca dopingu, opraw, WYJAZDOW(ot ci co sie tym tak szczyca, ze jezdzili juz na wyjazdy kiedy na chlyb my godali pyp) bo do tego to wszystko prowadzi!!
teraz padlo na legie!,ale za tydzien to mzoe byc lech, za 2 tygodnie Widzew, a za pol roku czy rok to mogymy byc my!!!!!!!!i skonczy sie wszystko!!jak tego chcecie to dobra, nie ma sprawy!ale jesli naprwody nie chcecie zeby te wszytskie piekne lata, za***iste wyjazdy, wspaniala atmosfera na meczach sie skonczyly to jakos nie potrafia zrozumiec waszych oburzen!

i piszcie co chcecie!i tak jzu jest po fakcie!!!a ja jestem przekonany ze dobzre zrobilismy wywieszajac ten transparent!bo jak ktos to ujal tzreba rozrozniac rzeczy wazne i wazniejsze!!!
sumujac, tu sie wadzicie o fana OS,ale zakladajac ze z nia byloby wszytsko ok, to przy tym co sie obecnie dzieje na poslkich stadionach, to za rok,moze dwa ta fana ani zodno inno nie moglaby byc powieszono na stadionach, i wszystkiemu bylibysmy winni my sami!bo wolelismy siedziec cicho!!!!

E.O.T.

ODPOWIEDZ