Sultes zawsze godoł że on jest "9ką" ale po mojemu to jest taki chłop który jest himeryczny... poza tym durś mioł przerwy, zagroł 2-3 szpile i pauza z różnych powodów..chlop u nos zazwyczaj gro na skrzydle bo mu plac zajął Figo z Jankesem..'PYJTER' pisze:Wylewom ino żale ale:
1. Janoszka duży plus oczy przecierałem na to co robił i nawet gol prawą nogą
2. Sultes pytanie czy to tylko była dyspozycja dnia czy potrafi to samo zrobić w dłuższej perspektywie ale na plus
3. Malina tukej to chyba wszyscy powinni brać z niego przykład jak się ciężko charato na boisku
4. Starzyński te zgranie do Janoszki super i kilka innych akcji ale czasami sam się gubi w tym co robi i tracymy piłki
5. Kamiński myśla że kolejny poprawny mecz jedna czy dwie piłki wyjął w innych był tam kaj być powinien
[26 kolejka] Lechia Gdańsk - Ruch Chorzów 12.05.13 17:00
-
- Kontakt:
Re: [26 kolejka] Lechia Gdańsk - Ruch Chorzów 12.05.13 17:
- Blaszany
- Kontakt:
co do Sultesa... może warto zagrac z Pogoniom 4-4-2 (w środku Malina ze Starzyńskim, a w napadzie Sultes i Jankes)... ?
Starzyński i Kamiński to modzi zawodnicy jeszcze niy ograni w ekstraklasie. Obaj grajom piyrzy rok w tyj klasie rozgrywek i dajom fest rada!
Filip - w zeszłym sezonie zagroł cuzamyn 4 min. W tym sezonie jest podstawowym zawodnikiym (i co dziwne), jest spokojem w pomocy a zarazem motorem napyndowym... Besto jego zabawy z piłkom można wybaczyć bo jako jedyny prezentuje w Ruchu wysoki poziom techniczny, a ino niy popełnio błyndów tyn co niy próbuje... dejcie pozór że umie przyjonc 90% podawanych mu trudnych bali (kaj inni może 30%), a ku tymu umie dobrze podać...... co jest rzadkie w całyj ekstraklasie... To bydzie drugi Mila abo i lepszy...
Marcin - gro uod poru szpili i juz jest podstawowym tormanem... zauwazyłech ze (poza jednym złym wczorej) mo świetne wybicia piłki nogom i ciepniyncia rynkom, dobrze gro szłapami i mo dobry refleks... wczorej 2 piyrsze tory mioł na rynce, brakowało pół sekundy a niy byłoby torów... ajnfach po łapach mu szło...
zauważcie ze to na polsko liga juniorzy a grajom nojlepij (sick!).... na nich trza budować zespoł na nowy sezon (oby w ekstraklasie) i im podobnych... mom na myśli Konczkowskiego... mody, niy ograny, felerne błyndy, ale na bank lepszy niz Djokic, Kikut, Stawar, Chwastek ... z potyncjałem.... przypomino mi fest Sadloka z piyrszego sezonu u nos kaj sie ogrywol i rok poznij było go ciynzko przejsc...
Starzyński i Kamiński to modzi zawodnicy jeszcze niy ograni w ekstraklasie. Obaj grajom piyrzy rok w tyj klasie rozgrywek i dajom fest rada!
Filip - w zeszłym sezonie zagroł cuzamyn 4 min. W tym sezonie jest podstawowym zawodnikiym (i co dziwne), jest spokojem w pomocy a zarazem motorem napyndowym... Besto jego zabawy z piłkom można wybaczyć bo jako jedyny prezentuje w Ruchu wysoki poziom techniczny, a ino niy popełnio błyndów tyn co niy próbuje... dejcie pozór że umie przyjonc 90% podawanych mu trudnych bali (kaj inni może 30%), a ku tymu umie dobrze podać...... co jest rzadkie w całyj ekstraklasie... To bydzie drugi Mila abo i lepszy...
Marcin - gro uod poru szpili i juz jest podstawowym tormanem... zauwazyłech ze (poza jednym złym wczorej) mo świetne wybicia piłki nogom i ciepniyncia rynkom, dobrze gro szłapami i mo dobry refleks... wczorej 2 piyrsze tory mioł na rynce, brakowało pół sekundy a niy byłoby torów... ajnfach po łapach mu szło...
zauważcie ze to na polsko liga juniorzy a grajom nojlepij (sick!).... na nich trza budować zespoł na nowy sezon (oby w ekstraklasie) i im podobnych... mom na myśli Konczkowskiego... mody, niy ograny, felerne błyndy, ale na bank lepszy niz Djokic, Kikut, Stawar, Chwastek ... z potyncjałem.... przypomino mi fest Sadloka z piyrszego sezonu u nos kaj sie ogrywol i rok poznij było go ciynzko przejsc...
-
- Kontakt:
Stroną Konczkowskiego, ale to się brało stąd, że zostoł sam na tej stronie Zieńczuk człapoł, najlepszy przykład to trzecia bramka, gdzie Konczkowski lotoł między dwoma i co mioł zrobić, dopiero potem Panka poszedł z asekuracją, ale wtedy już poszła piłka do środka.
A 4 brama i sposób jej straty to już wogóle kryminał, ale również jako drużyna
Mnie zastanawia, co oni zrobili po rozpoczęciu gry po 3 bramce, niech mi ktoś wytłumaczy takie zagranie??? żeby nawet przed wyjebaniem nie rozegrali kilku podań.
Dla mnie niestety nie potrafiąc się na 15-30 sekund przy bali utrzymać przy prowadzeniu 4-2 potem 4-3 to co my chcemy, ja nawet gry na czas nie widziałem bala po prostu od razu była oddawana graczom Lechii
A 4 brama i sposób jej straty to już wogóle kryminał, ale również jako drużyna
Mnie zastanawia, co oni zrobili po rozpoczęciu gry po 3 bramce, niech mi ktoś wytłumaczy takie zagranie??? żeby nawet przed wyjebaniem nie rozegrali kilku podań.
Dla mnie niestety nie potrafiąc się na 15-30 sekund przy bali utrzymać przy prowadzeniu 4-2 potem 4-3 to co my chcemy, ja nawet gry na czas nie widziałem bala po prostu od razu była oddawana graczom Lechii
-
- Kontakt:
Taktyka nad, ktora powinien pomyslec Zielinski to 4-5-1 z Sultesem na szpicy i z Jankowskim za jego plecami.Wtedy Starzynski gralby pomiedzy liniami cos posrodku tego co teraz i do tego klasyczny defensywny pomocnik (Malina) skupiony tylko na odbiorze pilki.Daloby to nam duzo wiekszy potencjal kreowania w drugiej linii ale trzeba sie wtedy pilnowac w defensywie i wiedziec co ma sie grac.Ale tutaj klania sie robota trenera, ktora moim zdaniem jest zupelnie niewidoczna.Ta druzyna gra wesoly futbol, cos jakby improwizowala mecz w mecz i gdyby nie piatka Janoszka,Starzynski,Zienczuk,Jankowski,Sultes, ktora ma naprawde duzy potencjal ofensywny w tej lidze i potrafi cos stworzyc sama z siebie to spadlibysmy napewno w tym sezonie.Chaos w obronie jaki mamy gdy pilka zbliza sie w nasze pole karne to rzecz nieslychana.To samo brak zdolnosci do pewnych zachowac w pewnych fazach meczu, brak blokowania pewnych sektorow boiska gdy widac ewidentnie, ze przeciwnik osiaga tam konkretnie przewage jak wczoraj pod koniec z Lechia.Zielinski jest do zwolnienia ale niech do cholery jeszcze zrobi cokolwiek dobrego do konca sezonu.Niech wyciagnie jakies wnioski.
Piękne w życiu są tylko szpile ...
Con cantera y afición, no hace falta importación
Con cantera y afición, no hace falta importación
- Raul22
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
nic dodac nic ujac, to ze obrony wlasciwie nie mamy to jedno bo wlasciwie kazde kopniecie pilki w nasze pole karne moze skonczyc sie golem, a to ze niektorzy pilkarze nie wiedza ktore strefy boiska maja zaasekurowac to drugie. Przeciez bramka z Piastem Podgorskiego i bramka z Lechia Ricardinho to fatalne bledy srodka pomocy. Malina gdzies w obronie biega w tej akcji zostaje Tyminski, ktory nie przecial i koles z Lechii ma wiecej czasu na oddanie strzalu niz bramkarz przy wybijaniu piatki. Taka sama sytuacja byla z Podgorskim, tez nikogo przy nim, przyjal sobie i strzelil. A jak sobie przypomnicie karny dla Bielska, tez strzal byl oddawany ze srodka po ktorym Stawar zrobil reke. Nie jestem jakims super specjalista, ale golym okiem to widac ze zle przesuwamy w srodku pola, tylko ze kto to ma poprawic? jak trener nie wypracuje tego na treningach to oni sami nie beda wiedzieli co i gdzie asekurowac. 43 bramki stracone najwiecej w lidze.wiesiek1 pisze:.Chaos w obronie jaki mamy gdy pilka zbliza sie w nasze pole karne to rzecz nieslychana.To samo brak zdolnosci do pewnych zachowac w pewnych fazach meczu, brak blokowania pewnych sektorow boiska gdy widac ewidentnie, ze przeciwnik osiaga tam konkretnie przewage jak wczoraj pod koniec z Lechia.Zielinski jest do zwolnienia ale niech do cholery jeszcze zrobi cokolwiek dobrego do konca sezonu.Niech wyciagnie jakies wnioski.
-
- Kontakt:
przynajmniej mamy jakiś rekord...
Im jest potrzebny psycholog i spec od taktyki: jest tysiące sposobów, żeby grać na czas.
Samo PROSTE wybicie do przodu, choćby głupi strzał na bramkę z 50m. zawsze daje jakieś pół minuty zanim bramkarz uruchomi atak i przeciwnik wejdzie w pole karne.
Gra po rozpoczęciu (po straconej 3 bramce) to niewiarygodny chaos. :o
Im jest potrzebny psycholog i spec od taktyki: jest tysiące sposobów, żeby grać na czas.
Samo PROSTE wybicie do przodu, choćby głupi strzał na bramkę z 50m. zawsze daje jakieś pół minuty zanim bramkarz uruchomi atak i przeciwnik wejdzie w pole karne.
Gra po rozpoczęciu (po straconej 3 bramce) to niewiarygodny chaos. :o
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
- fryzjer83
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Zoboczcie sie powtórki 2 ostatnich bramek i obadejcie kaj był nasz prawy pomocnik(Zieńczuk),niem mom pretensji do Konczkowskiego ino do tego kur...emeryta,przy takim wyniku pomocnik musi non stop pomagać a on się spaceruje jakby był na deptaku w Ciechocinku.Już mom dosyć jego łażenia.Jakby nie Figo to nie mo kto grać synek charato wzdłuż i w szerz wielki szacucun.
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
widzisz on ma wiek i tyle tego nie przeskoczysz, aby latać w tę i z powrotem musisz mieć wydolność Zienczuk do przodu jeszcze ruszy do tyłu raczej odpuszcza,fryzjer83 pisze:Zoboczcie sie powtórki 2 ostatnich bramek i obadejcie kaj był nasz prawy pomocnik(Zieńczuk),niem mom pretensji do Konczkowskiego ino do tego kur...emeryta,przy takim wyniku pomocnik musi non stop pomagać a on się spaceruje jakby był na deptaku w Ciechocinku.Już mom dosyć jego łażenia.Jakby nie Figo to nie mo kto grać synek charato wzdłuż i w szerz wielki szacucun.
-
- Kontakt:
Zieliński mioł jeszcze zmiana przy 4-3 zmieniom Zienia i czas leci no ale jak łon jest w szoku jak to pado na konferencji.
Kiedys to piesci decydowaly kto jest najlepszy a nie kto ulozy lepiej karteczki albo pojedzie w wiekszej liczbie na wyjazd
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ten wynik to jak już było wspominane tylko i wyłącznie wina Zielińskiego. Człapiącego Zieńczuka aż prosiło się o zmienić w 90 minucie jak było jeszcze 2-4. A wcześniej zmienić stronę z Janoszką żeby złazić z boiska 30 sekund. ku*** przecież to jest takie proste....
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!
-
- Kontakt:
Zieliński jest z nami łod 4 szpilu czyli mo na koncie ło 3 wtopy mynij niźliś napisoł...Wierzysz w to bo jo nie na 26 meczów 13 my przegrali i po kożdy przegranej godoł że musi przeanalizować ta porażka także albo niech se łyknie BLEU POWER może nim wstrząśnie i rozjaśni mu umysł albo lepi niech dali nic nie robi ze składem i ustawieniem to może jakaś radosna twórczość naszych kopaczy wyjdzie na plus...
Panowie a moze szło o to coby boł rymis....
Jedno jest pewne nasi na szpil z pogoniom na lajcie niy wylezom... moze to i dobrze

I'm a man who walks alone
- Blaszany
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Najgorsze jest to ze mimo zagrania (chyba) najlepszego meczu w sezonie, strzelajac 4 bramki na wyjezdzie, stajemy sie pośmiewiskiem w swiecie pilkarskim... co w glowach naszych "piłkarzy" napewno slad pozostawi. Przed tak waznym meczem...
PSZCZYNA Moim miastem RUCH Moim klubem!!!
- jurek
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jo proponuja dychnonc. Juz nic nie poradzymy, szpil minal. To jest fusbal. Wczoryj zech malo izby nie roznios, moja dziecka brala co by ojca w takim stanie nie oglondaly bo lacie po izbie furgaly. Ale dzisioj juz emocje opadly. Jadymy dalij, jeszcze my nie slecieli. Grali my wczorej w obronie ze Stawarczykiem, Malinowskim, Konczowskim i Lewczukiem wezcie na to poprawka. Jo widziol wczoreyj we 2 polowie walka. I juz wola takie frajersko zremisowane szpile ale z walkom niz oddane bokiem szpile z Podbeskidziem abo zabolami. Sledziom trzeba wciepac o jedyn tor wiyncyj niz te nasze kuternogi potracom.
A kibice niech sie wreszcie walnom w klata i zjawiom na Ciychyj. Po leku wyglondomy jak ogórki z Belchatowa
A kibice niech sie wreszcie walnom w klata i zjawiom na Ciychyj. Po leku wyglondomy jak ogórki z Belchatowa
- mateusz1920
- Kontakt:
Pora im doc do zrozumiena na tym szpilu co wkoncu o tym myslimy bo jo rozumia wszystko, wspieranie itd. bo od tego my kibice som ale tu juz nie jest ciekawie i pora skonczyc to odpie.... szopek w ich wykonau !
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
NIEBIESKIE 1000-LECIE