4.03.2011 r. godz. 20:00 Wisła-Ruch -piłkarsko

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bykowina
Kontakt:

Re: 4.03.2011 r. godz. 20:00 Wisła-Ruch -piłkarsko

#331 Post autor: Bykowina » 4 mar 2011, o 23:04

Fornalik to zawodowiec :)
Mam nadzieja ze wie co robi. Tylko sie nie zgadzam z jednym ze tak pozno wystawia Abbotta .
BYKOWINA 100% RUCH
Obrazek

Awatar użytkownika
NIEBIESKA GODULA
Kontakt:

#332 Post autor: NIEBIESKA GODULA » 4 mar 2011, o 23:05

-nie wpuszczać Olszara
z tym się zgodza w 100%

tomekkonw
Kontakt:

#333 Post autor: tomekkonw » 4 mar 2011, o 23:10

a mi się wydaję , że widać progres w naszej grze, pomimo tej porażki dzisiejszej. patrząc na poprzednie mecze Lechia , Legia to naprawdę z każdym meczem lepiej to wygląda. i myślę, że z meczu na mecz chłopcy będą się rozkręcać, spójrzcie na Grzybka z Lechią tak szczerze to może nie była to padlina ale dobrze też nie było, z Legią już troszkę lepiej no a dzisiaj naprawdę przyzwoicie, zresztą sami wiecie że Wojtek rozkręca się z meczu na mecz. jak ktoś już wcześniej wspomniał mecz przegraliśmy przez jednostki tj. Bronowicki i Szyndrowski. i właśnie jeśli chodzi o Szyndrowskiego to wydaje mi się że on sam nie wierzył w to że gra w podstawowej 11 dlatego pytanie do trenera Fornalika dlaczego sadza na ławce Djokicia który naprawdę zagrał 2 solidne mecze kosztem Szyndrowskiego. jeśli chodzi o Bronka to może to przemilczę .... wyzdrowieje Nykiel wszystko wróci do normy, będziemy mieli solidną defensywę a to już coś bynajmniej nie będziemy tracić głupich bramek. bramkarza mamy solidnego który dzisiaj to potwierdził, 2 linia coś dzisiaj słabo (nie licząc Grzybka i Zieńczuka) Straka słabo stać go na dużo więcej, Komac mało widoczny troche strat w środku pola, Malina to samo, jęśli chodzi o Janka no cóż sam nic nie zdziała(chociaż trzeba pamiętać,że miał przy sobie naprawdę solidnego dziś Bunozę) potrzeba 2 napadziora najlepiej wiekszęgo i silniejszego który przepchnie obrońcę i wyłoży piłke Jankowi bądź Piechowi, wydaje mi się, że takim może być Abbott z racji gry w Anglii, a wiemy ze tam graja siłową piłkę. tak więc z każdym dniem powinno być lepiej jęsli wygramy dwa następne mecze u siebie to powinniśmy być spokojni o ligowy byt, bo powiedzmy sobie szczerze w tym sezonie o nic więcej nie walczymy.Ave

Awatar użytkownika
NIEBIESKA GODULA
Kontakt:

#334 Post autor: NIEBIESKA GODULA » 4 mar 2011, o 23:12

Bykowina pisze:Fornalik to zawodowiec :)
Mam nadzieja ze wie co robi. Tylko sie nie zgadzam z jednym ze tak pozno wystawia Abbotta .
nie wpuścił go wcześniej bo u znoł żę za mało zagroł trenigów żeby zgrać się z zespołem cza fornalikowi zaufać i tyla w tamtym sezonie były puchary tera jest walka o utrzymanie w lidzie ale czeba zrozumieć że mu PÓŁ SKŁADU SPRZEDALI i zanim nowi się zgrają cza czasu INO RUCH

Awatar użytkownika
Kotlet
Kontakt:

#335 Post autor: Kotlet » 4 mar 2011, o 23:15

A ja mam jedną prośbe do malkontentów
Wejdzcie na ekstraklasa tv i zobaczcie skrót...
Kto jakie sytuacje stwarzał ? Kogo więcej tam pokazują ?
Ja tam wierze ze pomalutku się coś rodzi co pozwoli nam sie utrzymać.
Ważne aby pracować nad dokładnością bo jak widze te przyjęcia i wykop na ślepo albo 10 metrów od chłopa to mi słabo i pewnie na tym bedą sie skupiać.

buli19R20
Kontakt:

#336 Post autor: buli19R20 » 4 mar 2011, o 23:17

Mnie smieszy wypowiedz Maskanta bo prowda jest tako ze:
- przy pierwszym torze bala sie nie łodbijo od nogi i momy 0-0
-Jankowski strzelo pierwszo akcja szpilu i prowadzymy
- Jirsak nie oddaje strzału zycia a Grzybek wdupio neca z podania Komaca i momy 3-1 do Ruch-u

Ogólnie bardzo fajny mecz mimo porażki widze bardzo duzo pozytywów jak np srodek pomocy i wymiana podań w trójkącie na 3m ( coś ala Barca), wreszcie nie gromy bij a leć ino chopy klepią fajne akcje, jak jeszcze bydemy je wykańczać to lejemy wszystkim. Jakby my trefili 1/3 tego co my mieli to teroz by my sie smioli i radowali z wyniku 4-1 albo 4-0 do nos. Coż taki jest sport i napewno nie mogemy tukej psioczyć po naszych grajkach, a jak juz ktoś tak bardzo jest zbulwersowany to niech idzie na treniol i pogodo z Waldim o postawie niekierych graczy.

Aha najbardziej to dzisiaj się ośmieszył Miro Szymkowiak, jak wisła nie umiała stworzyć se akcji i podawali do obrońców a łon pado ze bardzo fajnie Wisła utrzymuje sie przy bali a Ruch musi lotać, jakby sytuacja sie odwróciła to by napewno pedzioł ze Wisła swietnie gra w obronie i nie pozwala Ruchowi kreować akcji ofensywnych
Ostatnio zmieniony 4 mar 2011, o 23:29 przez buli19R20, łącznie zmieniany 1 raz.

hagi

#337 Post autor: hagi » 4 mar 2011, o 23:25

Pomalutku sie cos rodzi to jest pewne fajnie zaczynany rozgrywac pile ,Zienczuk Komac Jankowskisa zawodnikami ktorzy umieja sie przy pilce utrzymac do tego dochodzi prawdopodobnie Abbot.Pokazalismy dzi nakreconej Wisle ze moga sie nas bac najlepsi.Jestem pewien ze nie spadniemy bo Bytom nie dostanie licencji na gre w ekstraklasie.Szkoda ze mamy tak malo punktow bo to wiaze trenerowi rece trzeba bedzie w kazdym meczu grac o pelna pule
Wynik jest wynikek a gra jest gra i ta nastraja optymistycznie dojdzie jeszcze Nykiel to skrzydlo zacznie fukncjonowac.

ruchfans
Kontakt:

#338 Post autor: ruchfans » 4 mar 2011, o 23:34

Ja powiem tak, do wszystkich, którzy chcą już zwalniać trenera. Ogarnijcie się. NIKT Z GÓWNA JESZCZE BATA NIE UKRĘCIŁ A SALOMON Z PUSTEGO TEŻ NIE NALAŁ. Kiedy Waldek rok temu przedłużał umowe z Ruchem miał obietnicę, że nie będzie wyprzedaży. Oczywiście przez naszych działaczy został zrobiony w ciula. Już po rundzie jesiennej mógł podać się do dymisji bo rzeczywistość była od obietnic zupełnie różna. Teraz robi wszystko żeby Ruch w extraklasie utrzymać. Zgadzam się z tym, że progres jest ale niestety to, co dzisiaj zobaczyliśmy na bokach defensywy to było dno. Po meczu z Lechią chyba nikt sie nie spodziewał, że Bronek zagra taką Kaszane. Dałem Szyndrowskiemu trzy mecze i teraz już wiem, że ten transfer to totalne nieporozumienie. Strasznie cierpi na tym Grzybek bo pod nieobecność Nykiela nie ma za sobą żadnego wsparcia. Ta para na boku robiła kolosalną różnicę i teraz widać to jak na dłoni. Komac moim zdaniem również nie pokazuje tego, na co go stać. Są momenty kiedy jest bardzo aktywny i próbuje kreować grę, potem na kilkanaście minut zupełnie się gdzieś gubi. Najbardziej z graczy w polu podobał mi się dzis Zieńczuk, mimo iż Jego strzały były raczej słabe to już podania do Jankowskiego bardzo dobre. Ponadto brał na siebie ciężar gry i myśle, że bedziemy mieli z Niego jeszcze bardzo dużo pożytku. Gabor i Malina na niezłym poziomie choć myśle, że stać Ich na jeszcze dużo więcej. Dobry mecz moim zdaniem Jankowskiego wydaje mi się, że tylko kwestią czasu jest jak zacznie trafiać do siatki.

Porażka po indywidualnych błędach i karygodnym kryciu bocznych obrońców. Jeśli gra się będzie poprawiała tak jak do tej pory to myślę, że z utrzymaniem nie powinno być problemu
-----=====NA ZAWSZE Z RUCHEM=====-----

Kris KLZ
Kontakt:

#339 Post autor: Kris KLZ » 4 mar 2011, o 23:34

Komac zagrol ponizej oczekiwan,duzo strat i niedokladnych podan.
Ariel albo Nykiel wroccie za Szyndrowskiego bo to co on grol to :wstyd:
a co do zmian?walkowane juz od czasu jak Fornalik jest trenerem-niy wiym czymu on tak robi :zdziwko:
Arek Piech Arek Piech :padam: dawac go od piyrwszej minuty z Abbottem :padam:
Obrazek
KLIMZOWIEC!!!

Niebiescy!
Kontakt:

#340 Post autor: Niebiescy! » 4 mar 2011, o 23:39

napastnikow momy mniej wiecej 3 rownorzednych (piceh, janek, abbott) i jak ich wystawio Waldek to juz jego mysl, ale niech niy wpuszczo na 3 min napastnika bo to jest calkowicie bez sensu i wchodzacego jeszcze deprymuja te cyrki

Marceli ~Sk~
Kontakt:

#341 Post autor: Marceli ~Sk~ » 4 mar 2011, o 23:53

Ale ja zauwazylem ze, sam Jankowski w paru przypadkach uciekal od pilki. Komac widzac Jankowskiego na dobrej pozycji to kieruje do niego pilke a ten zmienia swoja pozycje, co z tego wynika podanie do przeciwnika.
Szybkosc i jeszcze raz szybkosc. Nd tym nalezy jak najszybciej popracowac. Niestety ruszaja sie jak muchy w smole.

Awatar użytkownika
czoRny
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#342 Post autor: czoRny » 4 mar 2011, o 23:56

buli19R20 pisze:...
Ogólnie bardzo fajny mecz mimo porażki widze bardzo duzo pozytywów jak np srodek pomocy i wymiana podań w trójkącie na 3m ( coś ala Barca),
Robert Maaskant (trener Wisły):
-... Gdy jednak zobaczyłem trzeciego gola mojej drużyny, pomyślałem, że oglądam Barcelonę...

punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia ;)

co do meczu to wielkie zaskoczenie in + ilosc sytuacji podbramkowych stworzonych przez Niebieskich ale jak sie gro 9 na 13(Szyndrowski statystowol a Bronek asystowol)to ciynzko mecz wygrac
i tak mi sie wydaje ze kondycyjnie max 70 minut nasi wytrzymujom a potym ciynzko...
Ostatnio zmieniony 5 mar 2011, o 00:01 przez czoRny, łącznie zmieniany 1 raz.
19.11.1947-24.10.2012 R.I.P
http://www.youtube.com/watch?v=DHz_RYOoWo4

buli19R20
Kontakt:

#343 Post autor: buli19R20 » 5 mar 2011, o 00:00

no to Komac zagrol w 1 polowie do Grzyba bala choby Robben :D albo inkszy Messi.

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#344 Post autor: spyru » 5 mar 2011, o 00:02

w sumie dobry mecz, nie ma co dramatyzować. Banie na Wiśle, Lechu i Legii wkalkulować musi każdy. Jest potencjał w ofensywie, a do tej pory to był największy problem. Martwi troche to że do tej pory dobrze grał blok defensywny, łącznie z bokami. Dzisiaj Szyndrowski i Bronowicki powinni przeprosić za ten mecz i poprosić o ławe. Dramat, jeden i drugi. Przez nich Ruch ma tyle punktów co wczoraj.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

fRoś

#345 Post autor: fRoś » 5 mar 2011, o 00:05

do ja tez dorzuce 3grosze z obserwzcji :P

ktos chcial WaldemaRa zwolnic? chyba szczewiacy z forum... z miejsca ban się należy.
co do gry.. kilka akcji sie udalo. dobrze zagral Jankowski, mimo swojej sytuacji - gdzie nie mial za bardzo juz z czego uderzyc ew. nie siadla mu pila jak powinna. ale zagral dobrze. Zieńczuk rowniez dobrze.. widac, ze brak mu sil kolo 60-70min no ale najmlodszy to on nie jest. Grzybek? to Grzybek :), poziom swoj trzymie, jest ok. Co sie stalo z Komacem? moze i sie cos staral, ale za bardzo mu nie szlo... martwi mnie to, bo on powinien z Gaborem trzymac srodek... a co do Gabora... nie wiem, hard okres przygotowawczy czy co? tez wytrzymalosc kiepska.. fakt pracuje nawet nawet, ale z wytrzymaloscia kiepsko. widac rowniez brak czysciciela - Djokicia ;). ale co robi Szyndrowski? drewniak nieziemski! czemu nie gra Ariel??? Bronek tez licho wyglada - chyba byl na urodzinach :P. ogolnie, na tle Wisly nie zagrali zle... brak szczescia.

ps. z Abbotta bedzie uciecha, jeszcze sie przekonamy :D

Zablokowany