StadionŚląski biało-czerw. symbol dupowatości?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: StadionŚląski biało-czerw. symbol dupowatości?

#331 Post autor: wojt » 15 sty 2011, o 15:06

Jak zrobią biało czerwone zice i zwalą to na koszty, to nie ma co ino przyjść na jakiś szpil w 55 tysięcy kożdy z niebieskim sprayem i kożdy robi swoje krzesełko. Po meczu wielkie zdziwienie i metamorfoza, stadion z narodowego robi się niebieski, z woli ludu i bez wydania na to przez urzędy choćby jednej złotówki!

Awatar użytkownika
JDM
Kontakt:

#332 Post autor: JDM » 15 sty 2011, o 15:13

hahah pomysł dobry :super:

Awatar użytkownika
jeja
Kontakt:

#333 Post autor: jeja » 16 sty 2011, o 15:13

Może nie od razu sprayem bo wyjdziemy na wandali , ale jakieś reklamówki wziąć niebieskie i na fotele powsadzać. Ot taki protest !

scaneRboy
Kontakt:

#334 Post autor: scaneRboy » 16 sty 2011, o 22:57

hehe, jakbyśmy na stadion przynieśli 55 tys sprayów, to nikt by nie wyszedł z tego stadionu żywy. Ja moge protestować, ale nie dam sie zagazować.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Koras

#335 Post autor: Koras » 17 sty 2011, o 00:36

Nie no dejce pokój potym zagrajom tam żabki abo nie dej Boże geje i bydymi mieć mozaika na stadionie :)

RuchChorzów1920
Kontakt:

#336 Post autor: RuchChorzów1920 » 21 sty 2011, o 18:44

przed chwila w aktualnosciach na 3 mowili, ze urzad wojewodzki ma dac dodatkowe dolary na zmiane projektu SŚ, ktory ma zmienic barwe krzeselek na kolor zolto-niebieski :) , za zmianami sa RAŚ i nowy marszalek.... oby oby.

NiebieskoMi
Kontakt:

#337 Post autor: NiebieskoMi » 23 sty 2011, o 22:42

Pierwszy krok w kierunku automii został wykonany a to że polacy będą rzucać nam kłody pod nogi jest pewne jak śmierć i podatki.

Kornat
Kontakt:

#338 Post autor: Kornat » 25 sty 2011, o 20:13

RuchChorzów1920 pisze:przed chwila w aktualnosciach na 3 mowili, ze urzad wojewodzki ma dac dodatkowe dolary na zmiane projektu SŚ, ktory ma zmienic barwe krzeselek na kolor zolto-niebieski :) , za zmianami sa RAŚ i nowy marszalek.... oby oby.
Za 250 tysięcy złotych PO na pewno będzie chciało się przychlybić 14% wyborców RAŚ na Śląsku. Kolor tych ziców jest przesądzony, bez obaw będą śląskie.
Gerard Cieślik - "Kiedyś przyjechali do mnie działacze z Łodzi. Z kluczem do nowiutkiego, wyposażonego we wszystkie wygody mieszkania. A ja mieszkałem w zwykłej klitce. Ale przez myśl nawet mi nie przyszło, by z tego powodu Ruch opuszczać...".Oprócz ofert z polskich klubów, miał on również ofertę m.in. ze szkockiego Aberdeen, które oferowało pensję w wysokości 10 tys. funtów na miesiąc!
Obrazek

scaneRboy
Kontakt:

#339 Post autor: scaneRboy » 25 sty 2011, o 22:25

Kornat pisze:
RuchChorzów1920 pisze:przed chwila w aktualnosciach na 3 mowili, ze urzad wojewodzki ma dac dodatkowe dolary na zmiane projektu SŚ, ktory ma zmienic barwe krzeselek na kolor zolto-niebieski :) , za zmianami sa RAŚ i nowy marszalek.... oby oby.
Za 250 tysięcy złotych PO na pewno będzie chciało się przychlybić 14% wyborców RAŚ na Śląsku. Kolor tych ziców jest przesądzony, bez obaw będą śląskie.
no nie wiem, złoto-niebieskie zice bedą raczej sukcesem RAŚ (chodzi mi o opinie społeczną a nie o fakty). Ewentualny sukces ma zawsze wielu ojców, porażka jest sierotą... Jak dla mnie każdy, kto przyłoży do tego rękę jest wygranym. Przypomnę, że jako pierwszy z inicjatywą publicznie wyszedł Pan Sadłoń.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

RuchChorzów1920
Kontakt:

#340 Post autor: RuchChorzów1920 » 26 sty 2011, o 11:25

wiadome, ze to rowniez dzieki RAŚ ktory ma w tym jakis interes, nie chodzi mi o $ a o reprezentowanie Ślaska.

Awatar użytkownika
Radzion-ków

#341 Post autor: Radzion-ków » 26 sty 2011, o 12:49

scaneRboy pisze:
Kornat pisze:
no nie wiem, złoto-niebieskie zice bedą raczej sukcesem RAŚ (chodzi mi o opinie społeczną a nie o fakty). Ewentualny sukces ma zawsze wielu ojców, porażka jest sierotą... Jak dla mnie każdy, kto przyłoży do tego rękę jest wygranym. Przypomnę, że jako pierwszy z inicjatywą publicznie wyszedł Pan Sadłoń.

No ja bydom sukcesym RAŚ, nale jakby PO pedziała niy naszym barwom to mo przegrane 14% wyborców, i tego na zicher niy zrobiom. A jak pedzom iże som za ślónskimi to za 250 tauzynów sie przychlybiom. Kornat mo racjo.
Kogo trzeba wyrzucić z Rady Miejskiej

Marek Dudek (Wspólny Chorzów)
Romuald Fojcik (WCh)
Halina Hiltawska (WCh)
Marek Kopel (WCh)
Tomasz Krawczyk (WCh)
Joachim Otte (WCh)
Tomasz Piecuch (WCh)
Bożena Pietrzyk (WCh)
Mariola Roleder (WCh)
Ryszard Sadłoń (WCh)
Marian Salwiczek (WCh)
Adam Trzebińczyk (WCh)
Henryk Wieczorek (WCh)

gogol
Kontakt:

#342 Post autor: gogol » 15 lut 2011, o 11:34

Zarząd województwa podjął we wtorek decyzję w sprawie koloru krzesełek na Stadionie Śląskim. Nie będą czerwone, tak jak proponowali architekci, tylko żółto-niebieskie. Takich barw chcieli kibice i działacze Ruchu Autonomii Śląska.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowic

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#343 Post autor: Ozor » 15 lut 2011, o 11:37

:hurra: no i gitara.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#344 Post autor: Scypion » 15 lut 2011, o 11:42

Dobrze. Oby to był początek i symbol przejmowania władzy na Górnym Śląsku przez osoby czujące się tu gospodarzami, a nie nadzorcami. Spory sukces propagandowy RAŚ.

wiesiek1
Kontakt:

#345 Post autor: wiesiek1 » 15 lut 2011, o 11:43

Jak to sie potwierdzi to ekstra.Pewnie tego zoltego za duzo nie bedzie bo sie slabo komponuje wiec mamy niebieski stadion do rozgrywania meczow.Niebiesko bialy dodam.Chyba nie jest zle ?
Piękne w życiu są tylko szpile ...

Con cantera y afición, no hace falta importación

ODPOWIEDZ