TRANSFERY - ZIMA

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#316 Post autor: gerhat » 20 sty 2005, o 08:26

Mnie w tym nie podoba się jeszcze jedna rzecz, rola Kamyka w tej sprawie.
Kiedyś uciekł z Ruchu na zachód, ale w tamtych czasach to była raczej zaleta niz wada, choć w świetle przywiązania do klubu nie jest to powód do chluby.
Od paru lat objawił się jako menadżer (a raczej handlarz zywym towarem), z tym że swoja działalnoscią nie pomaga swemu byłemu klubowi, wręcz przeciwnie załatwił zawdoników do sosnowca, jaworzna.
Z Ruchem próbuje działać w drugą stronę, tzn. wyciągać co lepszych niebieskich.

To jest oczywiście jego chleb, ale w katogorii przynależności do niebieskiej rodziny, ten pan napewno jest jej najlepszym reprezentantem.

kurczak1920

#317 Post autor: kurczak1920 » 20 sty 2005, o 16:21

nie do końca się z tobą zgodzę, Ruch miał już od paru sezonów opinie nie płacącego w terminie i to był główny powód dla którego menadżerowie omijali nasz klub, a pojawiali się tylko tacy, którzy chcieli tylko zawodników wypromować przez ół rundy. przecież taki menadżer też wie że nawet jeśli spowodował by podpisanie wysokiego kontraktu zawodnika z klubem, a taki zawodnik nie dostawał by w terminie pieniędzy to przy kolejnej umowie zawodnik ten na pewno wybierze innego menadżera, i problem przez ostatni czas nie był w tym , że on nie chciał nikogo proponować nam, ale po rpostu nas nie było stać na tych piłkarzy.

Paweł 19R20
Kontakt:

#318 Post autor: Paweł 19R20 » 20 sty 2005, o 17:36

Podobno Ireneusz Kościelniak obrońca Górnika Łęcznej uzgodnił warunki kontraktu z Ruchem.
ta wiadomość jest nieoficjalna

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#319 Post autor: spyru » 20 sty 2005, o 21:24

Paweł a skąd masz takie informacje?? Bo chyba nie bierzesz pod uwage komentarza z 90minut??
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#320 Post autor: HKSADIK » 20 sty 2005, o 23:22

heh ja jednak myśle,że on wzioł pod uwagę ten komentarz z 90 minut :lol: :lol: No ale każdemu sie może coś pomylić... 8) 8) pozdRo

KK
Kontakt:

#321 Post autor: KK » 21 sty 2005, o 00:38

Koscielniak, ciekawe. Prasa ponoc pisala o tym Angolu z Legii? Od dyrektora sportowego , po masazyste nikt o nim nie slyszal... Wiec czytac prase dalej prosze:)

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#322 Post autor: gerhat » 21 sty 2005, o 08:41

Dla mnie największym jak na razie "hiciorem" jest przejście Madeja z Kolejorza do Łęcznej
:lol: buachachachaaaaaaaaaaaaaaaaa

batory

#323 Post autor: batory » 21 sty 2005, o 23:53

Trzech czeskich piłkarzy przyjedzie na testy do Ruchu Chorzów
Trzech piłkarzy z Czech ma dołączyć do drużyny Ruchu Chorzów. - To będzie bramkarz, obrońca i napastnik. Nie widziałem ich na oczy, nie wiem, jak się nazywają, ale ich menedżer twierdzi, że warto ich zobaczyć. Mają być u nas najpóźniej w poniedziałek. Chciałbym zobaczyć ich w akcji w czasie sparingu z Orlętami Radzymin. Nie ukrywam, że najbardziej liczę na dobrego bramkarza - mówi Jerzy Wyrobek, szkoleniowiec Ruchu.

Trenerzy chorzowskiego klubu mają też nadzieję, że w czasie weekendu do drużyny dołączy Stanisław Wróbel, napastnik GKS-u Katowice. - Daliśmy mu dwa dni do namysłu, ale jest duża szansa, że wiosną będzie grał w Ruchu - podkreśla Stanisław Gawenda, dyrektor sportowy chorzowskiego klubu. Wróblem interesują się też Sportfreunde Siegen, Podbeskidzie Bielsko-Biała i Zagłębie Sosnowiec.

W poniedziałek pracę w chorzowskim klubie ma zakończyć biegły rewident, który bada finanse stowarzyszenia Ruch. Po zakończeniu audytu stowarzyszenie formalnie przekaże sekcję piłki nożnej sportowej spółce akcyjnej. - Liczymy, że protokół przekazania będzie gotowy najpóźniej do końca przyszłego tygodnia - dodaje Gawenda.

Tymczasem zespół nadal przygotowuje się do sezonu w Wiśle. - Wszystko idzie zgodnie z planem. Tylko ta pogoda... Raz śnieg, raz odwilż... Ale trenować trzeba - uśmiecha się trener.

źródło: Gazeta.pl

kurczak1920

#324 Post autor: kurczak1920 » 22 sty 2005, o 04:24

czyżby po staremu, ostatnio było trzech Serbów o kerych najpierw nikt nic nie wiedzioł, potem już mieli ino załatwić sprawy w kraju i wrócić, a potem dupa,

ciekawe co to za grajki z tych Czech, jak nawet nie wiedzą ich nazwisk, i ciekawe czy skończy się tak samo.

Chyba, że są to tak dobrzy gracze, że nikt nie chce podać ich nazwisk co by ich ktoś nie zwinął ale w to wątpia.

A co do Wróbla to mom nadzieje, że sie zastanowi i odpowie pozytywnie, w końcu nie co runda dostaje się możliwość grania w najlepszym śląskim klubie, a jak teraz odmówi to nigdy już w nim nie za gro.

Pavlique
Kontakt:

#325 Post autor: Pavlique » 24 sty 2005, o 00:26

W sobotę pisaliśmy, że do drużyny Ruchu Chorzów, która przygotowuje się do sezonu na zgrupowaniu w Wiśle, dołączy trzech Czechów. Ostatecznie przyjedzie trzech Słowaków, a Czech będzie jeden. Według menedżera piłkarzy będą to: Tibor Golian, 27-letni napastnik, który grał jesienią w drużynie z Kunovic (II liga czeska), a w Polsce był pod koniec ubiegłego roku na testach w Podbeskidziu Bielsko-Biała, Martin Kuciak, bramkarz MSK Kyusyce Nove Mesto, Martin Ryboń, pomocnik z Prievidzy, oraz Miroslav Teuner, napastnik Czeskich Budziejowic. Wszyscy mają zagrać w dzisiejszym sparingu Ruchu z Orlętami Radzyń. Prawdopodobnie nic nie wyjdzie z transferu Stanisława Wróbla, napastnika GKS-u Katowice.
cos to marne klubiki w kerych te grajki grali... niy widzi mi sie to dobrze na altrajchu pościongali jugoli a my cosik liche te zagraniczne kopacze :?
a co do wróbelka elemelka niych sie furgo na dymbowyj... moj opa zawdy godoł ze wróbliska to pierońskie szkodniki
I'm a man who walks alone

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#326 Post autor: spyru » 24 sty 2005, o 01:37

Szkodaby było jakby z tym Wróblem nie wyszło. To jest konkretny chłop i napewno by sie przydał. A co do słowaków i czecha to zobaczymy
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

KK
Kontakt:

#327 Post autor: KK » 24 sty 2005, o 02:13

Mi sie obcokrajowcy w ogole nie widza, polubilem tylko Kazacha :D Powiedzcie mi ilu stranierich zablysnelo w Ruchu, i ilu Jugoli sie przyjelo w naszej lidze?

TomSky
Kontakt:

#328 Post autor: TomSky » 24 sty 2005, o 11:44

Kkubicki pisze:Mi sie obcokrajowcy w ogole nie widza, polubilem tylko Kazacha :D Powiedzcie mi ilu stranierich zablysnelo w Ruchu
,
no oprócz Jikii to rzeczywiście nikt - Kałasznikow i Kundra mieli jednak zadatki na niezłych grajków a to że sie nie przyjęli to raczej względy pozasportowe zaważyły.

i ilu Jugoli sie przyjelo w naszej lidze?
Ivica Križanac
Radek Mynář
Radim Sáblík
Veselin Đoković
Nikola Mijailović
Dženan Hošić
Vuković
Svitlica
......
Myśle że paru ciekawych jugoli/pepików by sie znalazło 8)
Niedzielnym kierowcom stanowcze NIE

Awatar użytkownika
Rejon
Kontakt:

#329 Post autor: Rejon » 24 sty 2005, o 11:46

Mynar i Sablik to Czesi :!:
"Od piłkarzy wymagam wyłącznie respektu. Tak jak w szkole musisz mieć szacunek do nauczyciela, w domu do ojca i matki, tak w szatni do trenera. I ten respekt musi być zawsze, a nie tylko wtedy, kiedy trener zrobi awanturę." - J. Kocian

Awatar użytkownika
Rejon
Kontakt:

#330 Post autor: Rejon » 24 sty 2005, o 11:48

Mynar i Sablik to Czesi :!:
"Od piłkarzy wymagam wyłącznie respektu. Tak jak w szkole musisz mieć szacunek do nauczyciela, w domu do ojca i matki, tak w szatni do trenera. I ten respekt musi być zawsze, a nie tylko wtedy, kiedy trener zrobi awanturę." - J. Kocian

ODPOWIEDZ