Transfery. Zima 2008/2009.

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
bogas1985

#316 Post autor: bogas1985 » 27 lis 2008, o 17:05

Nie wierze w Bieniuka, ale w tej chwili jest to jedyny obronca w naszym zasiegu, ktory bylby WZMCNIENIEM zespolu. Z srodkowych obroncow w lidze do takich naleza jeszcze tylko Arboleda, Bosacki, Astiz, Choto, Glowacki, Cleber, Jodlowiec, Lukasiewicz (dlaczego nie walczylismy o niego jesienia, byl za darmo!!). Reszta to taka a`la Baran, Grodzicki. Czyli w zaleznosci od formy. Oczywiscie Bieniuk na pewno nie wyladuje u nas.

Brzyski jest naszym najlepszym pilkarzem i nie mozna go marnowac w defensywie, skoro aktualnie jest jedtynym pilkarzem, ktory potrafi zrobic jakies zagrozenie.

Priorytetem sa boki defensywy i 1-2 pilkarzy o predyspozycjach stricte ofensywnych. Pytanie tylko kogo i za ile :rotfl:

Awatar użytkownika
jalboss
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#317 Post autor: jalboss » 27 lis 2008, o 17:12

19_kRzysiek_20 pisze:nie trzeba kupowac po co? wystarczy 3-4 zawodników z ME dac juz do pierwszego zespołu są lepsi niz Ci pseudopiłkarzyki typu Golem , Perdijić , Adamski tylko są w klubie i zżerają kase taka prawda.
Juz do I zespołu dac : Babiarza , Goncerza , Trzmielewskiego , Szczypiora
;)
Ty chyba nie chodzisz na mecze Ruchu ani ME? Co? Bo inaczej bys takich głupot nie wypisywał! Jakie pseudopiłkarzyki? Może pozbędziemy się wszystkich i od razu wystawimy juniorów młodszych no bo to przeciez przyszłośc nasza, a i kasy zadnej nie będa zabierać.

Czasem pomyśl zanim napiszesz!

19_kRzysiek_20
Kontakt:

#318 Post autor: 19_kRzysiek_20 » 27 lis 2008, o 17:39

jalboss pisze:
19_kRzysiek_20 pisze:nie trzeba kupowac po co? wystarczy 3-4 zawodników z ME dac juz do pierwszego zespołu są lepsi niz Ci pseudopiłkarzyki typu Golem , Perdijić , Adamski tylko są w klubie i zżerają kase taka prawda.
Juz do I zespołu dac : Babiarza , Goncerza , Trzmielewskiego , Szczypiora
;)
Ty chyba nie chodzisz na mecze Ruchu ani ME? Co? Bo inaczej bys takich głupot nie wypisywał! Jakie pseudopiłkarzyki? Może pozbędziemy się wszystkich i od razu wystawimy juniorów młodszych no bo to przeciez przyszłośc nasza, a i kasy zadnej nie będa zabierać.

Czasem pomyśl zanim napiszesz!
dla mnie to nie są piłkarze na Ekstraklase. Niestety takie rozumowanie jest w Ruchu jak twoja wypowiedź a nie zostaną a co tam. Oni by sie nawet w obecnej I lidze nie wyróżniali i mają grac w Ruchu?!
Ja no jak tak bedziemy podchodzic do sprawy to Ruch nigdy nie włączy sie do walki o majstra.
Trzeba ich sprzedawac jesli są chetni albo rozwiazywac umowy.
Jeszcze jedno pytanie gdzie ja napisałem wystawic wszystkich zawodników?
Na meczach Ruchu jestem oraz byłem kilka razy na ME nie tylko na Cichej jak grali i jednak juz wydaje mi sie nadszedł czas aby wstawic w miejsce tych wyzej wymienionych tych najbardziej wyrożniajacej sie z ME bo pokazali swoją gra w jakim są miejscu i widac to w tabeli gdzie nie są słabe zespoły.
A wiec mozna powiedziec ze młodzież Ruchu obecnie jest jedną z najzdolniejszą młodzieżą w Polsce jak nie najlepsza?
Wszyscy ludzie którzy zajmuja sie w Polsce piłką mówia że nie wolno czekac tak jak to jest robione obecnie : zawodnik jest uzdoloniony ma 17,18 lat i sie gada niewarto czekac lepeij go wypozyczyc niech nabiera doswiadczenia , niech sie ogrywa a poxniej wszystko sie w tym zawodniku zatraca wiara we własne mozliwosci , chec grania trzeba robic tak jak to jest na zachodzi wpuszczac tych 18,19 juz do pierwszego zespołu oraz wstawiac do podstawowej jedenastki.
Jak widac nie masz racji...

19aRtuR20
Kontakt:

#319 Post autor: 19aRtuR20 » 27 lis 2008, o 18:04

bogas1985 pisze:Nie ma gwarancji, ze Ci z ME sie sprawdza. Pietrzak bedzie mial 2.5 miesiaca na uporzadkowanie klockow.
z tym sie zgodza, w ogole bogas1985 dosc konkretnie pisze na kazdy temat ;)
bogas1985 pisze:Boki obrony to nasza najwieksza bolaczka. Ostatnio grali tam Grzyb i Adamsk. Ponadto mamy Jakubowskiego i Nykiela. Z Krzyskiem konczy sie kontrakt wkrotce i sadzac po jego formie raczej nie zostanie on przedluzony. Ariel gra slabo lub co najwyzej przecietnie. Grzybek jest wolny i na bokach obrony szybcy skrzydlowi go obiegaja jak chca. Adamski juz coraz starszy i mocno niepewny. W tej chwili nie mamy praktycznie nikogo na pozycje bocznych obroncow. Tutaj musza byc wzmocnienia. O ile na prawa strone moze uda sie cudem wyciagnac Baszczynskiego, to na lewa nie ma raczej nikogo w lidze. Moze Trzmielewski z ME?
wg mie najlepsze boki to Prawy Nykiel i Lewy Brzyski
co do Krzyska to ten chop mo pecha... bo albo mo kontuzja, albo jest po kontuzji a jak gro to juz na pozycjach kery nie sa do niego najlepsze
szkoda by bylo go stracic, a to jest mozliwe ze go odpuszcza bo trenerem jest Pietrzak i to on tera zarzadza kadra, i moze z niego zrezygnowac, a w czerwcu moze przyjsc nowy trener i moze byc lipa, Grzybek to nie pasuje na prawa strona obrony, on za fes cisnie do przodku, jak pomocnik, a wg mie lepsze posuniecie to zamiast Brzyskiego jako rozgrywajacy czy lewy pomocnik odpowiednio Kicaj i Balaz, a Brzytwa na lewa obronie, Krzys na prawej no i Grzybek w pomocy, i momy dwa dobre skrzydla

co do Adamskich itp sie nie wypowiadom na skrzydla :hyhy:
bogas1985 pisze:W pomocy teoretycznie mamy klopot bogactwa. Nowacki, Scherfchen, Straka zdrowi i w formie sa mocnym punktem. Niestety, ale Pulkowski i przesuniety Baran nie daja dobrych perspektyw. Tutaj przydadza sie wzmocnienia, ale niem sa one priorytetem. Dalbym kogos z ME. Boki pomocy tez raczej ok. Na lewej Brzyski z Balazem, na prawej Zajac z Grzybem. Warunek jest taki. Balaz musi grac jak na wiosne, a Zajacowi musi sie chciec.
doskonale to ujales, mamy TEORETYCZNIE KLOPOT BOGACTWA ale w praktyce to mamy tylko klopot bogactwa na pozycji defensywnego pomocnika, gorzej z ofensywna..... a to wazniejsze tera do nos ;)
19_kRzysiek_20 pisze:z wiekszością sie zgadam... ale nie dokońca.
Mówisz mamy problemy z lewą stroną obrony. A mi sie wydaje ze tego problemu możemy nie miec poniewaz osobiscie podobał mi sie Brzyski lepeij na pozycji lewego obrońcy i on tam powinien grac bo fajnie sie włancza do akcji ofensywnych.
Następna sprawa mówiłes o lini pomocy konkretnie o lewej stronie jesli miałby zostac Pepe to mamy 2 zawodników na tą strone a wiec Balaz , Cwielong i to wystarczy.
Hehe o Bieniuku lepeij zapomnij bo chop juz ma oferty z lepszych klubów w Polsce finansowo oczywiscie a wiec mówi sie o : Lechu , Wiśle , Dyskopolo.
na poczatek to mom pytanie do Ciebie, czy ktos w ogole marzyl o Kicaju? a Bieniuk to znajomy z amicy od Darka Gesiora :padam: wiec wszystko sie moze zdarzyc :hyhy:

co do obrony to tak pisolch wyzy to byloby super, jakby byli Brzyski-Nykiel - mielibymy super skrzydla :hyhy: polecom sie obejrzec mecz RUCH w WDS i widac jak to pracuje pieknie ;)

napastnikow nie komentuja bo nom cza kogos mocnego psychicznie z dobrze ulozona noga ;)

jugador
Kontakt:

#320 Post autor: jugador » 27 lis 2008, o 21:24

Z pierwszej ligi jest do wyciagniecia dwoch zawodnikow , ktorzy od zaraz byliby wzmocnieniem

Hernani i Pawel Sobolewski

Szczegolnie ten drugi by sie przydal Lewe skrzydlo Balaz , Sobolewski byloby ok

Wtedy Brzyski na obrone Jakby to dobrze funkcjonowalo to lewa strona bardzo dobra w ataku Troche gorsza w obronie ale zawsze tak jest , ze cos za cos
Ruch ma grac ofensywnie

Boki pomocy sa bardzo wazne , lewa strona do wzmocnienia a prawa to wrecz obowiazek

Do tego porzadny srodkowy pomocnik i poradny napastnik ( nie kot w worku ) i przy takim ukladzie ligi jak teraz spokojnie mozna sie scigac z Lechem , Wisla i Legia

Kregoslup Pilarz-Sadlok Grodzicki - Straka Zajac Nowacki - Jezierski Do tego trzeba dolozyc zawodnikow tej samej klasy badz lepszych

Oczywiscie pod warunkiem , ze Gabor nam wyzdrowieje
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

Awatar użytkownika
vinc84
Kontakt:

#321 Post autor: vinc84 » 27 lis 2008, o 21:24

dobrze byloby zatrzymac Piotrka Cwielonga on kiedys sie odblokuje ;)
GŮRNY ŚLŮNSK

19aRtuR20
Kontakt:

#322 Post autor: 19aRtuR20 » 27 lis 2008, o 22:04

Szczegolnie ten drugi by sie przydal Lewe skrzydlo Balaz , Sobolewski byloby ok
dobrze byloby zatrzymac Piotrka Cwielonga on kiedys sie odblokuje ;)
jo sie ciesza ze Pepe moze zostaje, i wg mie sobolewski jest nie poczebny, bydzei Pepe (oby) i Pavol... po drugi Grzybek i Kicaj i momy super sytuacja wg mie...dopiero za pora lot kogos albo z ME obecny abo kupic bo prawe skrzydlo stare ale...:hyhy:

Kris KLZ
Kontakt:

#323 Post autor: Kris KLZ » 28 lis 2008, o 08:47

Grzybek i Zajac nic nie grajom takze wiesz... :zdegustowany:
Obrazek
KLIMZOWIEC!!!

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#324 Post autor: heli » 28 lis 2008, o 09:22

Pepe i Zając to nie są napastnicy na skrzydło się nadają, ale w przodzie i jeden i drugi marnuje fatalnie najlepsze sytuacje. Moim zdaniem oensywny środkowy pomocnik bo jak widać jak nie ma Nowackiego to nie ma kto tam grać i próbuje się każdego, i typowy napastnik egzekutor, może być drewniany, mieć dwie lewe nogi etc etc. byle piłka się chciała od niego odbić i wpaść do bramki oczywiście to troche z przymrużeniem oka, ale ogólnie nie musi być wspaniałym technikiem ważne by miał odpowiednie wyczucie. troche szybkości i silny strzał
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#325 Post autor: radzion » 28 lis 2008, o 10:10

jugador pisze:
Boki pomocy sa bardzo wazne , lewa strona do wzmocnienia a prawa to wrecz obowiazek
niekoniecznie na prawo muszymy miec kogos na juz, na juz to musimy miec porzadnego napadziora, jesli bedzie napastnik na swoja pozycje wraca Zajac, bo tam wlasnei czuje sie najlepiej, w obwodzie zostanie jeszcze Grzybek,

nam potrzeba napastnika i pomocnika z prawdziwego zdarzenia, takiego ktory potrAFILBY rozegrac pilke, ktory w parze np z Szeryfem czy Baranbem (przy zalozeniu ze w obronie Sadlok z Grubym :D (przyp. autora - Grodzicki) dobrze by sie uzupelniali

scaneRboy
Kontakt:

#326 Post autor: scaneRboy » 28 lis 2008, o 15:41

wiem, że to nie forum o sąsiadach, ale nie mogę się powstrzymać...

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/eks ... dy,1218956

jak to czytałem, to mnie brzuch rozbolał od śmiechu. Jak nie spadą z ligi, to będzie cud.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

jugador
Kontakt:

#327 Post autor: jugador » 28 lis 2008, o 15:47

Nie ma sie co smiac , dziennikarze musza o czyms pisac ...

Tak spogladam , raczej sie pomylilem radzion , mialem na mysli boki obrony

Chociaz wzmocnic pomocy tez nie zaszkodzi

http://www.pilka.pl/baszczu-na-cichej

Pytanie czy byla w ogole taka rozmowa ?
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

19aRtuR20
Kontakt:

#328 Post autor: 19aRtuR20 » 28 lis 2008, o 17:24

co tu duzy pisac, jo ino zacytuja z linku Jugadora:

W przerwie zimowej Ruch Chorzów zamierza pozyskać wartościowych zawodników.

i jak to sie spelni to momy 5-6 miejsce w lidze ;)

a co do tego tekstu to nie wydaje mi sie zeby Baszcz chciol isc do szczew (bo o tym sie godo) przeca trocha honoru i szacunku do klubu kibicow to chyba mo :hyhy: wiec jo mysla ze to nie ten typ pilkarza co by mogl tam isc i jakby nie bylo zdracic Ruch i jego kibicow

Awatar użytkownika
Zip
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#329 Post autor: Zip » 28 lis 2008, o 17:28

W dzisiejszych czasach niestety nie ma miejsca na sentymenty... ale i tak myślę, że Baszczu by nie przeszedł do Żaboli (z resztą pewnie jak większość tych "gwiazd") bo kto by chciał przychodzić do ostatniej drużyny ekstraklasy?
In Siemian We Trust

Lukas89
Kontakt:

#330 Post autor: Lukas89 » 28 lis 2008, o 18:34

Baszczu do Nas przyjdzie.. :oczami: Coraz bardziej mi sie to prawdopodobne wydaje,że będzie 'niespodzianka' :oczami: :hyhy:
Obrazek

Zablokowany