Liga Europy
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Liga Europy
Lepsze to niż Pasnik
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Kocham Ruch. Szacun za to co pokazali w pucharach
-
- Kontakt:
myślołech, że dziś na spokojnie coś będą w stanie napisać, ale dalej nie.
Szkoda tego meczu.
A za całą grę w tym roku w Europie wielkie dzięki.
Szkoda tego meczu.
A za całą grę w tym roku w Europie wielkie dzięki.
- czoRny
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Tak sie nastawilech na oglondanie tego szpilu a musiolech zostac w robocie i zostala mi relacja Live na Niebiescy.pl. Wqrwiony bylech bardzo ale takie zycie. Byl taki moment w ktorym naszlo mie takie uczucie podniecenia ze Ruch bydzie w fazie grupowej. Coz niy udalo sie
. Ale tak jak pisol Ozor to bol nojlepszy moment zeby odpasc. Dziynki Wom pilkarzom i colkiymu sztabowi szkoleniowym My kibice przezyli chwile szczynscia i somy dumni z Waszych osiongniync i niwiarygodnego wysilku jaki wlozyliscie w gra. Szacun i podziynkwania

19.11.1947-24.10.2012 R.I.P
http://www.youtube.com/watch?v=DHz_RYOoWo4
http://www.youtube.com/watch?v=DHz_RYOoWo4
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dzięki Niebiescy za emocje w LE!!! Szkoda, że nie udało się wejść do grupy, może za rok
W defensywie było elegancko, za mało jakości z przodu. Zdecydowanie.

W defensywie było elegancko, za mało jakości z przodu. Zdecydowanie.
-
- Kontakt:
ja widze całkiem sporo pozytywów. Np. widać po zespole, że są w stanie grać z bardzo dużą dyscypliną taktyczną, widać, że dobrze się rozumieją, jest chemia pomiędzy poszczególnymi zawodnikami oraz trenerem. Dzięki żelaznej taktyce, może nie mieliśmy jakiejś przewagi, ale gra Metalista była pod kontrolą, co dodatkowo pozwoliło zachować siły do samego końca. Od strony sportowej nie ma powodu do narzekania, zespół jest bardzo silny. Hasła typu graliśmy jak "równy z równym", "nie przynieśliśmy wstydu", "zespół się nie przestraszył" możemy sobie darować, to już nie dla nas! Graliśmy o pełną pulę jak każdy inny zespół w Europie - nie ma euforii, bo nie ma awansu, przegraliśmy z zespołem o jedną bramkę lepszym. Ot, jesteśmy jednym z wielu europejskich klubów, który po prostu gra(ł) w pucharach. Widać było, że mentalnie jesteśmy gotowi rywalizować z każdym. To nie te czasy, kiedy udział w pucharach oznaczał myślenie: "...żeby nie przegrać zbyt wysoko..."
Wynik jest na miarę naszych obecnych możliwości, jak to powiedział Kocian, zabrakło jakości w ofensywie. Gdybyśmy byli mocniejsi w ataku, mecz toczyłby się dalej od naszej bramki. W sumie jestem optymistą, mam nadzieje, że Visnia nam tą jakość da i obudzi się Kuświk. Trzeba się skupić na lidze, znów zawalczyć o podium, bo musicie przyznać, że ta rywalizacja bardzo wciąga, w tym sezonie poczuliśmy jej prawdziwy smaczek, za rok warto byłoby nie tylko poczuć smaczek, ale ugryźć kawał tego tortu.
Być może dobrze się stało, że zagraliśmy z bardzo mocnym, a jednocześnie mało medialnym przeciwnikiem, prasa nie pisała za wiele , a telewizja nas olała. Zebraliśmy bezcenne doświadczenie, a jednocześnie możemy teraz w spokoju pracować.
ps. dobry post Ozora, nic tylko dalej robić swoje.
Wynik jest na miarę naszych obecnych możliwości, jak to powiedział Kocian, zabrakło jakości w ofensywie. Gdybyśmy byli mocniejsi w ataku, mecz toczyłby się dalej od naszej bramki. W sumie jestem optymistą, mam nadzieje, że Visnia nam tą jakość da i obudzi się Kuświk. Trzeba się skupić na lidze, znów zawalczyć o podium, bo musicie przyznać, że ta rywalizacja bardzo wciąga, w tym sezonie poczuliśmy jej prawdziwy smaczek, za rok warto byłoby nie tylko poczuć smaczek, ale ugryźć kawał tego tortu.
Być może dobrze się stało, że zagraliśmy z bardzo mocnym, a jednocześnie mało medialnym przeciwnikiem, prasa nie pisała za wiele , a telewizja nas olała. Zebraliśmy bezcenne doświadczenie, a jednocześnie możemy teraz w spokoju pracować.
ps. dobry post Ozora, nic tylko dalej robić swoje.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- west72
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
oczywiście miało byś awans ale tyle hallo o jedno słowowest72 pisze:Jeden jedyny błąd Kamyka kosztował nas LE..Szkoda bo nawet w ostatnich sekundach była szansa na karne.Dzięki NIEBIESCY za wszystkie mecze w eliminacjach teraz czas na odrabianie strat w Ekstraklasie.Za postawę w pucharach
![]()
![]()

Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA
-
- Kontakt:
Chłopcy mam nadzieję że to czytacie!!!! Wielkie dzięki za walkę !!!! Wiem że teraz macie ogólną depresję ale je*** to!!!! My i tak was kochamy!!!!! Teraz walka w lidze bo punktów jest troszkę mało a efekt będzie murowany !!!!GŁOWY DO GÓRY!!!Wszystko przed WAMI!!!!
I'm not anti system!!!!
This system is anti me !!!!!!!!!!!
Pierwszy raz na Cichej 6
Ruch- Zagłębie Sosnowiec 11.08.1984r 2:2
This system is anti me !!!!!!!!!!!
Pierwszy raz na Cichej 6
Ruch- Zagłębie Sosnowiec 11.08.1984r 2:2
-
- Kontakt:
west72 pisze: upragnionej LE.
dlaczego LE?
ja bym napisał: drużyna, która ugra więcej niż obecnie
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- west72
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
wiesz każdy z nas kibiców chciałby Ligę Mistrzów a przede wszystkim 15 gwiazdkę ale patrząc realnie to nie mamy gdzie w tej Lidze Mistrzów zagrać .Chyba ,że znowu mamy odpaść w ostatniej rundzie eliminacji i wtedy faza grupowa LE pewna i znowu gościnnie w Gliwicach.scaneRboy pisze:west72 pisze: upragnionej LE.
dlaczego LE?
ja bym napisał: drużyna, która ugra więcej niż w obecnym sezonie
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA
-
- Kontakt:
100-krotne dzięki Niebiescy za powód do DUMY. Ukłony dla trenera i jego taktyki. Chciałoby się rzec "dalej i dalej". I mam nadzieję, że jak chopcy posmakowali to zachcą jeszcze.
Do Strażnika
ARENA C6 im. G.Cieślika - tak to tylko widzę. Kameralny stadion na te chocby 15 tys, świetna atmosfera. Tego Nam potrzeba po tych pucharach. Nie potrzeba Nam stadionu krowy, gdzie cały urok kibicowania zginie gdzieś w ogromie (co zresztą widać było wczoraj niespełna 3 tys na 70-tysięczniku).
TRENER - przedłużcie Jankowi kontrakt o następne 5 lat
DRUŻYNA - potrzebne dalsze wzmocnienia od zaraz, ale robione z GŁOWĄ i na miarę naszych możliwości. Myślę, że te kilka meczy w LE uzmysłowiło Panu, że dodatkowy zastrzyk finansowy można "znaleźc" na boisku (LE)
Oprócz tego to też trzeba powiedzieć, że w tych rozgrywkach mieliśmy sporo szczęścia jak i w swojej grze, ale także i w losowaniu przeciwników. Tym razem nie musieliśmy sie tułac po 3-5 tys kilometrów, przez co klub mógł zaoszczędzic trochę pieniądza - którego wydał...na Piasta
I tu wracamy do sedna. ARENA C6!!!
Do Strażnika
ARENA C6 im. G.Cieślika - tak to tylko widzę. Kameralny stadion na te chocby 15 tys, świetna atmosfera. Tego Nam potrzeba po tych pucharach. Nie potrzeba Nam stadionu krowy, gdzie cały urok kibicowania zginie gdzieś w ogromie (co zresztą widać było wczoraj niespełna 3 tys na 70-tysięczniku).
TRENER - przedłużcie Jankowi kontrakt o następne 5 lat

DRUŻYNA - potrzebne dalsze wzmocnienia od zaraz, ale robione z GŁOWĄ i na miarę naszych możliwości. Myślę, że te kilka meczy w LE uzmysłowiło Panu, że dodatkowy zastrzyk finansowy można "znaleźc" na boisku (LE)

Oprócz tego to też trzeba powiedzieć, że w tych rozgrywkach mieliśmy sporo szczęścia jak i w swojej grze, ale także i w losowaniu przeciwników. Tym razem nie musieliśmy sie tułac po 3-5 tys kilometrów, przez co klub mógł zaoszczędzic trochę pieniądza - którego wydał...na Piasta

Ruch Chorzów - Górny Śląsk - Polska
Arena C6
Arena C6
-
- Kontakt:
postęp, to np. wicemistrzostwo, objechanie mocnego rywala z Europy Zachodniej...west72 pisze:wiesz każdy z nas kibiców chciałby Ligę Mistrzów a przede wszystkim 15 gwiazdkę ale patrząc realnie to nie mamy gdzie w tej Lidze Mistrzów zagrać .Chyba ,że znowu mamy odpaść w ostatniej rundzie eliminacji i wtedy faza grupowa LE pewna i znowu gościnnie w Gliwicach.scaneRboy pisze:west72 pisze: upragnionej LE.
dlaczego LE?
ja bym napisał: drużyna, która ugra więcej niż w obecnym sezonie
Póki co skupmy się na lidze, bo tabela nie wygląda dobrze.
- Fairlight
- Kontakt:
Ruch pokazał w eliminacjach do LE, że nie tylko jest drużyną waleczną i silną psychicznie, ale też solidną w defensywie i świetnie grającą taktycznie. Naprawdę mamy podstawy do optymizmu--czuję, że idą dobre czasy dla Ruchu.

-
- Kontakt:
Druzyna Kociana juz miala kilka meczow, kaj cza bylo zagrac taktycznie w defensywie i raczy sie to udowalo. 0-0 z Pogonia, 0-0 w Vaduz, Esbjerga niy licza, bo tam nos zcisli za fes do obrony, dwa mecze z Metalistem... Oby w Polski lidze tez umieli tak zagrac, bo mecze bez straty gola to juz polowa sukcesu.Fairlight pisze:Ruch pokazał w eliminacjach do LE, że nie tylko jest drużyną waleczną i silną psychicznie, ale też solidną w defensywie i świetnie grającą taktycznie. Naprawdę mamy podstawy do optymizmu--czuję, że idą dobre czasy dla Ruchu.
![]()
![]()
-
- Kontakt:
Ciężko było dzisiaj wstać z łóżka (chociaż bez %%) i trudno coś sensownego napisać...
Przede wszystkim jednak podziękowania dla chłopaków za piekną walkę i za emocje jak na mundialu!!!
My kibice zapamiętamy to na długo, bo drużyna zapisała kolejną piękną kartę w historii klubu.
Szkoda, że piłkarskie szczęście nie było po naszej stronie. Naprawdę niewiele brakowało do dużego sukcesu,
którego nikt by nam już nie odebrał i nie mógł zignorować. Poza pieniędzmi za awans, to medialnie wreszcie przebilibyśmy
się przez ten "szklany sufit", który nas ogranicza. Wkurzające jest przecież, że najważniejszego dla nas meczu od lat nie mogliśmy
obejrzeć we własnej telewizji i właściwie to nikt nie widział w tym problemu.
Dzisiaj nie jest lekko, ale walczymy dalej!
Ruch to legenda bez końca!!!
Przede wszystkim jednak podziękowania dla chłopaków za piekną walkę i za emocje jak na mundialu!!!
My kibice zapamiętamy to na długo, bo drużyna zapisała kolejną piękną kartę w historii klubu.
Szkoda, że piłkarskie szczęście nie było po naszej stronie. Naprawdę niewiele brakowało do dużego sukcesu,
którego nikt by nam już nie odebrał i nie mógł zignorować. Poza pieniędzmi za awans, to medialnie wreszcie przebilibyśmy
się przez ten "szklany sufit", który nas ogranicza. Wkurzające jest przecież, że najważniejszego dla nas meczu od lat nie mogliśmy
obejrzeć we własnej telewizji i właściwie to nikt nie widział w tym problemu.
Dzisiaj nie jest lekko, ale walczymy dalej!
Ruch to legenda bez końca!!!